Nana ​8. (Nana 8.) 75 csillagozás

Yazawa Ai: Nana 8.

A két Nana élete rendeződni látszik. Barátaikkal együtt tervezik megnézni a tűzijátékot, amit viszont majdnem meghiúsít egy felhőszakadás. Persze a bonyodalmak ezúttal sem maradnak el, a Blast és Trapnest tovább rivalizál, ám tagjaik között a kapcsolat egyre szorosabbra fonódik, persze felmerül a kérdés: mi fontosabb? A szerelem vagy a karrier? Vajon Nobu és Nana bimbózó kapcsolata, illetve Ren és Osaki Nana látszólag elpusztíthatatlan vonzódása van elég erős, hogy kiállják az idő vasfogát?

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Mangafan, Budapest, 2011
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794627 · Fordította: Imai Zsófia · Illusztrálta: Yazawa Ai

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Oosaki Nana · Honjou Ren · Komatsu Nana (Hachi) · Terashima Nobu · Okazaki Shinichi (Shin) · Ichinose Takumi · Serizawa Reira


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Yazawa Ai: Nana 8.

"Még most is téged szólongatlak, Nana, újra és és újra. Bármennyire is fáj.
Szólítalak, míg nem válaszolsz."

Földig ért a szám, mikor befejeztem…mégis mi volt ez a vég?
Annyira nincs kedvem a folytatáshoz most.
Ajj…most ez miért kellett?????

6 hozzászólás
puncsoscukor63>!
Yazawa Ai: Nana 8.

Ez a fordulat a rész végén elvette a kedvemet. Sőt, egyenesen feldúlt. A következő részt már biztosan elhúzott szájjal fogom a kezembe venni, félve attól, mi következik majd mindezek után. Annyira reménykedtem, hogy Nana végül nem úgy dönt, ahogy eleinte akart, de áhhh… nem lettem volna a helyében, az biztos.
Annyira sajnálom most Nobut, hogy arra nincsenek szavak :(
Mostmár valami jó is történjen már szegény, hányatott sorsú szereplőinkkel!

6 hozzászólás
Kitti_Kinczer>!
Yazawa Ai: Nana 8.

„Én még most is úgy gondolom, hogy mindenki maga felelős a sorsáért. Csakhogy talán egyikünk sem elég erős, hogy képes legyen rá.”

Amikor végre olyan emberek vannak együtt akiknek együtt kell lennie jön egy fordulat, amit én kimondhatatlanul utáltam, főleg a következményeit, mert tudod, hogy soha többet nem lesz már az ami volt. Egy mindent, mindnekit megrázzó fordulat.
Fogalmam sincs, hogy lesz tovább ezek után.
Pedig az előző végén és ennek az elején újra vissza kaptuk a komolytalan, jókedvű szereplőket (egy időre…)

Skeletrino>!
Yazawa Ai: Nana 8.

Ez a sorozat egyik legjobb kötete (eddig). A mangaka nagyon erős feszültséget teremt meg benne, aminek Hachiko a magja és szinte mindenki csak sodródik körülötte. Vannak pillanatok, amikor megőrjít ahogyan viselkedik. Tulajdonképpen arra vár, hogy megoldódjanak a dolgai. Aztán fejben megoldja, de nem mondja ki. Aztán minden „rendbe jön”, ő meg örül. Bár nem ezt akarta, de elfogadja, mert így is jó lesz(?) neki, mert ezentúl is mindenki szeretni fogja. Utálom ezért. És mégis annyira édes, nem tudom (én sem) nem szeretni. Elképesztő, hogy beszippantott ez a történet, imádom.

Ancsúr>!
Yazawa Ai: Nana 8.

Mégis mi a… Ezt teljesen komolyan gondolja?! És hogy…? Most bennem rekedt a levegő. De komolyan. És erről ez a rész tehet.
Hatalmas meglepetés volt ez a történet. K. Nana végre elkezdhet felnőni. (ideje is lesz…) Plusz a Trapnest tagjait is egyre jobban megismerhetjük. Szenzációs rész volt!

Zana>!
Yazawa Ai: Nana 8.

Ez a kötet abszolút megmutatja, miért a világ egyik legjobb alkotása a Nana. Nem egy fanatsy eposz, nem egy zseniális detektívregény: ez a manga a komor valóság és mindazon érzések, melyek a felnőtté válással és a sorsunkkal való megküzdéssel, amilyen az igazi élet is.

Igen, kergethetjük az álmainkat. Nana végre összejött az ideális férfival, akit képes önzetlenül, teljes szívvel szeretni. Nobu maga a tökély, a kapcsolat meg boldog, rózsaszín szirupos felhőkben úszik… mígnem Komatsu Nana egyszer csak a realitás kemény talaján találja magát. Merthogy a tetteiért neki is felelősséget kell vállalni, nem lehet egy telefonnal és egy sietve elmondott mondattal mindent letudni. És ez a felelősség igencsak keserű… Ahogy az is, hogy a Nobu felé táplált szerelemben nem találhatta meg a valódi biztonságot, míg Takumival… Régen, amikor 12 évesen először láttam a Nanát, sirattam Hachit és sirattam Nobut (meg persze kb. mindenkit a végére) – 20 éves fejjel lenyűgöz Takumi eltökéltsége, határozott fellépése és az a mély vonzalom, amit Nana felé táplál. Mondhatni. ő volt az első ember, aki komolyan is vette őt. Lehet, hogy egyéjszakás kalandnak indult- de ő is hamar rájött, hogy legbelül egészen másképp áll hozzá. Nana és Takumi képesek egymást úgy látni, amilyenek.

Nobu arra kéri Hachit, hogy mondjon valamit, bármit, hazudjon – csak végre hadd zuhanjanak vissza a kis álomvilágukba. Takumi arra kéri Nanát, hogy mondja neki a teljes igazat, még ha ezzel össze is töri a szívét (bár nem mutatja ki) – egy kapcsolatot nem lehet álmokból felépíteni.

Liliane P>!
Yazawa Ai: Nana 8.

Érdekes a csavar, csak sajnos már az animéből pont ezt a részt láttam, így nem lepett meg a fordulat. Tetszik, hogy a szereplők igazi emberek, esendőek, jó karakterek.

eclair1010>!
Yazawa Ai: Nana 8.

Annyira utáltam ezt a könyvet :( Túl sokat sírtam rajta. Viszont tudom, hogy régen is az fogott meg ebben a történetben, hogy élet szaga van. Nem csak a rózsaszín felhők vannak. Hanem kemény dolgok, amik derékba törhetik az összes álmot. Vagy legalábbis át kell rendezni mindent az életben.

bbabri>!
Yazawa Ai: Nana 8.

Hülye Hachi…!
Azt hiszem most már így fogom kezdeni az értékeléseket.
Ismerem a mangát, láttam nem egyszer az animét de még mindig dühös tudok lenni erre a lányra a felelőtlensége miatt.
A Blast sorsa is alakul, de ez inkább Hachi és a rossz döntéseinek a kötete volt.


Népszerű idézetek

Dávidmoly>!

Hachi volt a banda kabalája. Vagy inkább a múzsája. Hachi nevetése még a felhőket is elűzte. A stúdióban és a koncerteken ő tüzelte fel a bandát. Sokkal értékesebb volt számunkra, mint egy új tag, aki zenélni is tud.

Krenai>!

Mindenki maga felelős azért, hogyan alakul a sorsa.

69. oldal (Mangafan, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana
Krenai>!

Kérlek, mondd, hogy nem… könyörgök… nem baj, ha hazudsz… mindent elhiszek neked…

142. oldal (Mangafan, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Terashima Nobu
Szelén>!

feladó: Ren
tárgy: éjjel 1-től
Légyszi vedd fel a Minashigo Hacchit!* <3
– Már megint itt lógsz?
– Ki írt rám az éjszaka közepén?! Azt se tudom, mi a szar ez!
– És? Felvetted nekem?
– Folyton kitalálsz valami baromságot, hogy áthívj!
– Ez nem baromság! Kis árva zümi, mint te. Nézz bele, tutira elbőgöd magad. Főleg amikor a mamája annyira cukor…
– Zokogj egyedül. Én húzok szunyálni.

57-58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honjou Ren · Oosaki Nana
Dávidmoly>!

Még most is téged szólongatlak, Nana, újra és és újra. Bármennyire is fáj.
Szólítalak, míg nem válaszolsz.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Komatsu Nana (Hachi)
Dávidmoly>!

Bocsáss meg, nem tartottam be az ígéretemet. Talán már nem is emlékszel. De én komolyan gondoltam, hogy veszek neked egy házat, hatalmas kerttel, gyönyörű panorámával a tengerre, vadiúj konyhával, a gardróbod zsúfolásig tele a legújabb márkás ruhákkal. Adni akartam egy helyet, ahol vigasztalódhatsz, ha megint összetörnék a szívedet.

Dávidmoly>!

Akkoriban átgázoltam volna bármin, hogy elérjem az álmaimat. Cserébe rengeteget kaptam, de elveszítettem valami pótolhatatlant. Mindig is ilyen mániákusan éltem. És nem bántam meg soha. Csupán egyetlen dolgot bánok. Mondd, Hachi… te most… boldog vagy?

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana
Dávidmoly>!

Tudod, Hachi, valahol mélyen még akkor is a lábaimnál akartalak tudni, amikor már a nyakörvemtől se tudtál szabadulni. És ettől az énemtől rettegtem. Ezért mindig próbáltam tartani a távolságot. Még most sem találtam magamnak másik barátot. Még mindig… félek egy kicsit.

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana
Szelén>!

– Tudod, van az a sztori, hogy egy láthatatlan piros fonál köti össze a kisujjad azzal, akivel egymásnak szánt a sors.
– Ahaaa… hát ezt a mesét tutira zabálják a csajok.
– De engem nem hoz lázba a sors, meg a sok kitalált maszlag. Szerintem egyedül a bizalom tud összekötni két embert egy kapcsolatban.

144-145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Okazaki Shinichi (Shin) · Serizawa Reira
Krenai>!

Én még most is úgy gondolom… hogy mindenki maga felelős a sorsáért. Csakhogy talán egyikünk sem elég erős, hogy képes legyen rá.

98-99. oldal (Mangafan, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana

A sorozat következő kötete

Nana sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nakahara Aya: Love*Com 2.
Hino Matsuri: Vampire Knight 8.
Millenni+M: J-pop bálvány 2.
Leiner Laura: Egyszer
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Joss Stirling: Angel
Vacuki Nobuhiro: Ruróni Kensin 7.
Amy Ewing: Az Ékkő
Juki Kaori: Angyalok menedéke 3.