Nana ​21. (Nana 21.) 39 csillagozás

Yazawa Ai: Nana 21.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nana direkt betáblázza magát melóval, hogy ne kelljen a születésnapjára gondolnia. Eközben Hachi alig várja, hogy Rennel együtt beugorva váratlanul meglepjék a lányt – ám ekkor megrázó hírt kap… Rent a végsőkig hajszolták a bulvármédia riporterei, és túlfeszített idegeivel elveszti az uralmát a sportautója felett – a tragédia pedig mindenki életét gyökeresen felforgatja…

A sorozat utolsó kötete méltó lezárása minden idők egyik legnépszerűbb shoujo mangájának.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Mangafan, Szigetszentmiklós, 2016
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155356391 · Illusztrálta: Yazawa Ai

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kitti_Kinczer>!
Yazawa Ai: Nana 21.

”…amióta te nem vagy, a jövőnk hófehér papírlappá változott. És én a mai napig képtelen vagyok bármit is írni rá."

Lesz még folytatás? Mert én még jó néhány dologra választ szeretnék kapni, bár azt hiszem, hogy mindenki megtört.
És igazából ezek után, már nem is maradt bennem kérdés. Csak egy fajta űr, mivel a végére értem, majd az idő eldönti, hogy tényleg ez a vége, vagy lesz-e még folytatása…
spoiler

Via I>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Mindig az egyik kedvencem lesz, és soha nem adom fel a reményt, hogy lesz még folytatása… de ha nem, a hangulata akkor is megmarad örökre.
Bár néha megráztam volna mindenkit úgy rendesen, hogy hagyja már az udvarias „jaj, nem akarom zavarni, biztos elfoglalt”-hülyeségeket ahelyett, hogy odamennének egymáshoz és őszintén beszélnének végre! De tudom, hogy ez nem műdráma generálás, hanem ennyire introvertált és beszabályozott tud lenni a japán társadalom, hogy nem lehet csak úgy egyszeráűen odamenni még a legjobb barátnődhöz sem, hogy „hiányzol, te tök”. Arrgh. Headcanonban majd folytatom. ♥

Róka>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Szívszorító kötet.

spoiler

spoiler

Viszont a Nana pont ettől jó… Hogy olyan emberi, olyan valóságos. Bár a 21 kötet alatt egyszer-kétszer leült kicsit a sorozat és túlzásnak tartottam pár dolgot, úgy érzem, ez egy nagyszerű sorozat, amit érdemes végigolvasni.

Dávidmoly>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Talán a jövő ismerete tényleg átok. Az, hogy tudtam*, hogy meg fog történni , nem teszi könnyebbé most, hogy tényleg megtörtént…
Van az a gyönyörű jelenet, amikor Takumi spoiler megfogja Hacsi kezét, hát az megható és szívfacsaró. Jaszu pedig egy ********* fényes páncélzatú lovag.
Kár, hogy nincs a mangának rendes lezárása, ez a történet igazán megérdemelné, hogy egységes egészként olvashassuk. De talán így még életszerűbb, hiszen az életben sincsenek szépen elvarrva a szálak…

A nagy búslakodás közben se tudom megállni: Szacuki olyan édes! ^^ <3

*: spoiler

Off, spoiler

silentscream>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Na ez most így szíven szúrt elég rendesen. :| spoiler Nem tudom, hogy vajon lesz folytatása vagy sem, de ettől függetlenül örökre a kedvenc mangám marad!
Nana ❤ :(

bbabri>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Megszakadt a szivem. Megint. Nem számít hányszor olvasom.
És a tudat hogy nincs tovább, és valószínű soha nem is lesz…
Vagyis de, még neten 4 fejezet elérhető és ennyi volt.
Sajnálom hogy a mangaka nem folytatja, igaz ez soha nem volt megerősítve, de hát tudjuk hogy ez így van.
Sajnos ebből már úgy sem lenne happy end senki számára sem.
Ren volt az egyik kedvencem, és annyira rossz hogy ez történt. A szereplők saját világát teljesen romba döntötte ez a húzása a mangakának…

yumechan>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Nos, a végére sikerült teljesen megutálnom Reirát. Igazi elkényeztetett ****.
Én tudtam, hogy ez fog történni, már évek óta tudom, hogy ez lesz, de ez nem tette könnyebbé. Sőt, ilyenkor félek is elolvasni, hisz ő természetesen az egyik kedvenc karakterem, bár a vége felé fel tudtam volna képelni.
Takumiban nagyon szeretem, hogy így megembereli magát mindig, ha valamit tenni kell. Amúgy tényleg egy görény, de van sok jó tulajdonsága is. És számomra úgy jön le, hogy spoiler
Számomra ez nem befejezés. Tudom, hogy nem érdemes folytatást várni, és meg is értem, de sok kérdés maradt az emberben, ami nem olyan, hogy „na, ezt az olvasókra bízom”.
Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de nem emlékszem, hogy kiderült volna, mi van a Ren kocsijában fellelt csomagban. Nem kedvelem, hogy itt is előjött a drog téma, de hát már sokszor észrevettem (ami gondolom nyilvánvaló is), hogy ez sajnos a hírességgel együtt jár.
spoiler Ennyi.
Annak ellenére, hogy a végére mindenki kicsit homokba dugta a fejét, és ez kicsit idegesített, imádom ezt a mangát. És lehet, hogy egy álom az egész, hisz ilyen sosem történik valójában, mégis életszagú. Számomra ez nem két együttesről szól, vagy két lány szerelmi életéről… sokkal több benne a barátság, a szeretet. Még az ellenségükké vált emberek felé is rendesek, és minden konfliktus ellenére összetartanak, ha kell.
Hachi nagyon megváltozott, és ennek nagyon örülök. A végére nagyon is felnőtt az anya szerephez.

Krenai>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Ez a sorozat is felkerült a „sírtam rajta” listámra… ♥ Imádom, olyan érzelmeket tud belőlem kiváltani.. ♥ Ez a rész szívszorító volt… Amiatt is, hogy egy ideig ez lesz a legutolsó rész (bár én még bízok a folytatásban). Imádom. Imádom. Imádom. ♥

6 hozzászólás
Kleio>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Vége. És mégsem.
Lehetett sejteni a tragédia közeledését, de nem voltam rá felkészülve. Fájt és facsarodott a szívem olvasás közben a szereplők miatt, és mert tudtam, hogy nincs tovább. Vége. És mégsem. Az előző kötetekből kaptunk egy kis jövő képet. Megtudhattuk, hogy Nana és Hachi elszakad egymástól, amiben valószínűleg nagy szerepet játszik a bekövetkezett baleset. Nem kapunk a történtekre konkrét válaszokat, a fantáziánkra van bízva, csakúgy, mint a többi kedvenc, és kevésbé kedvenc karakter további sorsa és élete.
Hiszen vége. És mégsem.

„A sötétség megállás nélkül hömpölyög felénk, akár a hullámok. És mindig azt hiszem, hogy egyszer magával ragad… De muszáj kitartanunk…azokért, akik még élnek… És fontosak nekünk…”

Beke_Nóri_és_Anya>!
Yazawa Ai: Nana 21.

Ez egyszerűen nem lehet az utolsó rész. Semmilyen szál nincs elvarrva. Ráadásul amikor eredeti nyelven olvastam volt egy kedvenc jelenetem emlékeim szerint az „utolsó részben” és itt mégsem szerepelt. Vagy csak én emlékszem rosszul,de a 82.fejezetben volt. Mindegy. Ettől függetlenül, még mindig imádom, örök és a fiatalságom.
…még mindig sírok :'( <3

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

BacchanteBlues>!

– […] az ember hiába áldozza fel akár a legfontosabb dolgot is az életében, még így sem biztos, hogy boldog lesz. Mert a boldogság egy folyton változó élmény, és nem egy állandó állapot.

15. oldal

silentscream>!

2002. március 4-én… a huszadik évem utolsó éjszakáján… megállt számomra az idő.

Kapcsolódó szócikkek: 2002
Dávidmoly>!

Tudom, hogy csak Reira képes… ilyen mélyen megbántani és összetörni Takumit.

23. oldal

Dávidmoly>!

– Majd én elmondom Nanának. Elmegyek Oszakába.

37. oldal

Dávidmoly>!

Folyton csak azt várnám, mikor toppan be Hachi. És még képes lennék arról álmodozni… hogy ez a minden lében kanál Hachi… rávette Rent, hogy ketten meglepjenek…

38. oldal

Dávidmoly>!

Eddig mindennap Ren után futottam. Őt kergettem… 2002. március 4-én… a huszadik évem utolsó éjszakáján…megállt számomra az idő.

77–78. oldal

Dávidmoly>!

Én tudom, mi Satzuki kívánsága… „Hogy a családunk újra együtt legyen, mind a négyen.” De szegény hiába kéri Rent, ő nem segíthet. Ebben az ügyben nekem kellene valamit tennem.

94. oldal

Dávidmoly>!

Nélküled, Nana… semmi nem kezdődik el.

170. oldal, utolsó mondat


Hasonló könyvek címkék alapján

Nakahara Aya: Love*Com 2.
Hino Matsuri: Vampire Knight 8.
Millenni+M: J-pop bálvány 2.
Leiner Laura: Valahol
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Joss Stirling: Angel
Rachel Cohn – David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája
Anne Percin: Hogy intézd (el jól) a love storyd
Juki Kaori: Angyalok menedéke 3.
Maki Murakami: Gravitation 1