Nana ​10. (Nana 10.) 43 csillagozás

Yazawa Ai: Nana 10.

Eljegyezve lenni mégsem olyan mennyei, mint Hachi gondolta. Persze a trendi apartman és a menő cuccok jók, de nem láthatja a barátait, és Takumi alig van otthon. Amikor pedig beüt egy durva botránycikk és a Trapnest tagjai Európába menekülnek, Hachi egyedül marad, és nézheti ahogy a Blast tagjai megvívják harcukat a bulvármédiával…

Eredeti mű: 矢沢あい: NANA ―ナナ― 10

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Mangafan, Budapest, 2012
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794641 · Fordította: Imai Zsófia · Illusztrálta: Yazawa Ai

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Oosaki Nana · Honjou Ren · Komatsu Nana (Hachi) · Terashima Nobu · Takagi Yasushi (Yasu) · Ichinose Takumi · Serizawa Reira · Fujieda Naoki


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Kitti_Kinczer
Yazawa Ai: Nana 10.

„Végre valóra válik az álmunk. De amit elképzeltünk, és ami végül megvalósul, valahogy köszönő viszonyban sincsenek egymással. Úgy néz ki, az embernek tényleg meg kell fizetnie az árát, hogy elérje a célját.”

A fél csillag az extra oldalaknak jár, mert valóban jobb lesz lassan, mint a fő story, de csak azért, mert nekem nagyon nem tetszik a történet alakulása. Sajnálom a Nanákat, mert ők együtt voltak az igaziak. Sajnálom Nobut, aki tökéletes párja lett volna Hachinak. Sajnálom, hogy Hachi szerelmes Takumiba (haragszom is rá, mert nem értem, hogy most pontosan tényleg Takumiba szerelmes, vagy Nobu után fáj a szíve…)
Takumi egy undorító féreg, ezért nem sajnálom. Reira pedig épp olyan önző, mint Nana (Komatsu), de mégis sajnálom, hogy végig kell néznie, ahogy a szerelme mást vesz feleségül (de mégis, biztosan Taumiba szerelmes?) Sajnálom Shint, a szülei és az élete miatt is, főleg azt, hogy reménytelenül szerelmes lesz azt hiszem… kár érte :) Sajnáltam ami Nanával (Oosaki) történt, sajnáltam a Blastet. Yasut is sajnálom, mert végre kiderült, kiért is dobog az ő szíve… Mi lesz még itt a folytatásban?!

>!
Ancsúr
Yazawa Ai: Nana 10.

Erre mondják, hogy a rossz reklám is reklám. Hát igen, Nana… Most már hivatalosan is a köztudatban vagy.

>!
Lilith
Yazawa Ai: Nana 10.

Nem tudok csak erről a részről nyilatkozni, mert megint beleestem abba a „hibába” (mint mostanában mindig, ha kijön egy újabb Nana rész), hogy amint ezt leraktam nekiálltam tovább olvasni angolul, és egy ültő helyemben elolvastam 3 kötetet. Úgyhogy fogalmam sincs, mi történt ebben a részben, kicsit összemosodtak…
Ezt sajnálom, mert így csak általánoságban tudok írni a mangáról, de talán sokat elárul az is, hogy azonnal tovább kellett olvasnom :)

Bonyolodnak az események, és az egész kötet tele van érzelmekkel, bánattal, aggódalommal, szerelemmel. Már szinte nem is emlékszünk rá, amikor mindenki boldog volt, és tele volt humorral az életük, most kemény „harc” folyik minden lapon, saját maguk ellen, mások ellen, a világ ellen.
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, tényleg szeretném minél előbb a kezemben tudni a további részeket!

>!
PandaSueshi
Yazawa Ai: Nana 10.

Most vettem észre, mennyire lekötött engem Takumi és Hatchi szála. Észre sem vettem közben, hogy O. Nana mennyi gonddal küzd. Nem irigylem szegényt. A pasija egy rivális banda tagja, aki már befutott. spoiler HAJRÁ NANÁK, spoiler

>!
chibizso
Yazawa Ai: Nana 10.

Sokan írják, hogy Hachiko milyen önző és elviselhetetlen nőszemély, és számító is. Pedig ahogy egyre haladunk előrébb, látszik, hogy ő nem ilyen, csak képtelen rendesen átadni az érzéseit. Bohó, mindenbe belekapós. De jó látni jelét annak, hogy azért kezd beletanulni a dolgokba.
A média pedig… Huxley mondta, ha jól emlékszem, hogy inkább legyünk szomorúak, mint hazugságban boldogok. Vagy valami ilyesmit.

>!
Aliko P
Yazawa Ai: Nana 10.

Hachi megkapja a remélt életet, de álom helyett lehet hogy inkább egy rémálomba csöppent? Most tényleg egyedül marad…

Őszinte leszek nem tudom sajnálni az előző résznél megfogalmazott gondolatok továbbra is élnek. Nem tudok mit mondani. Fiatalos hangvétel ide, csetlésnek- botlásnak szánt felnőtté válás sztori oda és hiába operál a szerző női főhősök… Ez nekem most sok. Én szórakozni akartam, ez meg már a dráma kategória és nekem egy kissé megfeküdte a gyomromat. Szóval hagyom érni hátha jobb lesz… A folytatásokat levettem a várólistáról, ha egyszer sok időm lesz és úgy alakul talán, de nem hiszem hogy valaha befejezem…


Népszerű idézetek

>!
Dávidmoly

Ide figyeljenek… ha alkalmasint hülyékkel akarnék beszélgetni ígérem hívni fogom magukat. Viszlát.

Jaszu a sajtó munkatársainak

Kapcsolódó szócikkek: Takagi Yasushi (Yasu)
1 hozzászólás
>!
Dávidmoly

Tudod, Hachi… attól a naptól kezdve akárhányszor padlóra kerültem, képes voltam felállni, mert tudtam, hogy látsz engem.

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana
>!
vgabi SP

– Micsoda férfi!
– Tudtam! Yasu mégis egy isten! Sajnálom, hogy mindig lekopaszoztam!
– Én is Yasu akarok lenni! Csak kopaszodni ne kelljen!

Kapcsolódó szócikkek: Fujieda Naoki · Serizawa Reira · Takagi Yasushi (Yasu)
>!
Dávidmoly

Tudod, Hachi… talán már nem lehetek a történeted hőse…de az én történetem főhősnőjét… mindig is Nanának fogják hívni. Te vagy az, édes Hachiko.

Kapcsolódó szócikkek: Komatsu Nana (Hachi) · Oosaki Nana
>!
vgabi SP

– Uram! Az irodából utasítást kapott, hogy egy délutáni géppel menjen Londonba.
– Máris repülök?! Ez most valami büntetés…?! Mégis mit követtem el…? Azaz, most melyikért bűnhődöm…?

Kapcsolódó szócikkek: Honjou Ren
>!
Róka P

Végre valóra válik az álmunk. De amit elképzeltünk, és ami végül megvalósul, valahogy köszönő viszonyban sincsenek egymással. Úgy néz ki, az embernek tényleg meg kell fizetnie az árát, hogy elérje a célját.

>!
Dávidmoly

Aznap, amikor szertefoszlott a köd, és egy csapásra reflektorfénybe kerültünk… valójában nem is a színpadon, hanem egy küzdőtér kellős közepén találtuk magunkat.

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana
>!
Róka P

[Nana] – De az én történetemből nem lehet Hachit kitörölni… Képtelenség.
[Nobu] – Nem mintha az enyémből ki lehetne… Hiába próbálom, nem megy… Pedig én már régen nem szereplek az övében.

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana · Terashima Nobu
>!
Róka P

Úgy éreztem, mindent megszereztem, amit akartam, és tele volt a szívem álmokkal és reménnyel. A jövő szinte tündökölt. Azt hiszem, ilyen tökéletesen boldog pillanat nincs még egy az ember életében.

>!
Dávidmoly

– Mekkora egója van itt valakinek. Fogadok, hogy azt hiszed, te vagy a vagy a legjobb a világon…
– Hová gondolsz. Még szép, hogy te vagy a világon a legjobb.

Kapcsolódó szócikkek: Ichinose Takumi · Serizawa Reira

A sorozat következő kötete

Nana sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Percin: Hogy intézd (el jól) a love storyd
Jandy Nelson: Az ég a földig ér
Joss Stirling: Angel
Sárközi Erika: Három akkord az élet
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Sarah Dessen: Altatódal
N. Fülöp Beáta: Hegedűszonáta
Zoe Sugg: Girl Online – A turné
Fülöp Beáta: Dolce
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes