Nana ​1. (Nana 1.) 206 csillagozás

Yazawa Ai: Nana 1.

Yazawa Ai (Paradise Kiss) sorozata a legnépszerűbb lánymanga Japánban – és most végre magyarul is olvasható!

Két huszonéves lány tart Tokióba, hogy megvalósítsák nagyon különböző álmaikat, mindkettõjüket Nanának hívják. Komatsu Nana egy vidéki polgári család lánya – naiv, nyílt, és folyton szerelmes; Oosaki Nana egy félárva punkzenész – határozott, kemény lány, aki önmagát és karrierjét keresni megy a fővárosba. A két Nana sorsa összefonódik, ahogy szerelmek és szakítások, siker és bukás, boldogság és tragédiák kísérik felnőtté válásukat.

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Mangafan, Budapest, 2008
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794184 · Fordította: Basa Zsófia · Illusztrálta: Yazawa Ai

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Oosaki Nana · Honjou Ren · Terashima Nobu · Komatsu Nana (Hachi) · Takagi Yasushi (Yasu) · Saotome Junko


Kedvencelte 39

Most olvassa 6

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Yazawa Ai: Nana 1.

"Amikor 16 éves vagy, mindenkibe beleszeretsz.
17 évesen, megismersz valakit akit különlegesnek hiszel
De hamar 18 leszel és már túl is vagy az első csalódáson.
Mire betöltöd a 19-et megtalálod akit mindig is kerestél.
De az érzések gyorsan változnak és 20 évesen újra kezdenél mindent.
Legbelül mégis tudod, hogy valaki csak rád vár.
Találd meg a saját utadat."

Nagyon furcsa számomra, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba.
Testvérem nagy kedvence és pontosan tudom, hogy amit Ő szeret, azt általában én nem.

Hogy őszinte legyek, ezt most nem fogom hivatalosan elismerni, de egész jó ízlése van.
Nem csak, hogy élveztem az olvasást, de megint voltam olyan pimasz és kölcsön kértem az összes eddig megjelent részét.

Maga a történet nagyon egyszerű, de pont ezért könnyedén csúszott.
Mindkettő Nanát igazán megkedveltem. A „bájos" átlagos tini Komatsu, és a rokker, zűrös Nana.

A vonalak pedig határozottak, néhol túlzóan erősnek éreztem, de ki vagyok én, hogy bírálni merjem?

Hamarosan folytatom…mert igen is tetszett. :)

18 hozzászólás
diamondfox P>!
Yazawa Ai: Nana 1.

egyébként dolgozom, meg lapátolom a másik után aaa azt, de ezt meg kell írnom, mert kell egy kis off

Tehát: VÉGRE MEGVAN.
Magáról a történetről: ki ne ismerné az egyik legsikeresebb lánymangát? Yazawa Ai Nanája az egyik alapköve szerintem mind az animés, mind a mangás világnak – pláne, hogy tökéletes szinkronnal meg is kaphattuk anno az Animaxtől. Amiért a mai napig hálás vagyok, mert legalább 5x láttam és a mai napig megvannak a tökéletes szinkronok a fejemben. A manga olvasása közben konkrétan az Ő hangjukon szóltak a fejemben a karakterek, szóval: ez siker.
És elfelejtettem, hogy ha az animében ennyit beszéltek, akkor nyilván a manga sem rövidebb. Azt a rohadt, néha majdnem kiégett a szemem, hogy több a szövegbubi az oldalon, mint a rajz! De hát ez ilyen, és akkor Nana1 még be sem indult. Természetesen Nana2 az örök szerelmem (újra kell hallgatnom az openinget egyébként úgy érzem); de azért jó pár évvel később Nana1-et is jobban tolerálom és sokkal, de sokkal jobban megértem. Örülök, hogy végre be tudtam szerezni és olvashatom ezt a remekművet, amiért nem győzünk szerintem hálásak lenni a Mangafannak, hogy elhozta nekünk :) ♥ Csodálatos kezdő kötet, amit bátra ajánlok minden lánynak, aki ismerkedne a felnőtt, josei mangákkal.

Kitti_Kinczer>!
Yazawa Ai: Nana 1.

„Egy felhőtlenül boldog szerelemre vágytam… olyanra, mint a filmekben… teli romantikával, drámával… de amikor tizenhét évesen igazi nő lettem, rá kellett jönnöm, hogy a férfiak egyáltalán nem olyanok, mint a herceg a fehér lovon…”

Ha nem tudtam volna mire számítsak azt hiszem a felénél abba hagyom. Bár jobban bele gondolva nem, nem akkor sem, bár meglehetősen idegesített Nana (Komatsu). Szinte már irritáló volt. Oosaki Nana már más volt, ő szimpatikusabb volt, de mindegyikük története nagyon megfogott és nagyon érdekel mire számítsak a további kötetekbe.

„…olyan erővel vonzott magához, ahogy a tajtékzó hullámok törnek az ég felé… magasabbra… egyre… magasabbra… és a vágyaim az ő dalaiban szólaltak meg. De nem Ren miatt teszem. Nem az ő kedvéért énekelek, hanem önmagamért. Csakis magamért jutottam el eddig,senki másért.”

Mercigirl >!
Yazawa Ai: Nana 1.

Nana régen nagy hatással volt rám, és a mai napig bármikor újra tudom nézni a belőle készült animét is. Nem számít, hogy hányszor láttam már, ugyanazokat az érzéseket váltja ki belőlem, mint első alkalommal. Ez nincs másként a manga esetében sem. Ahogy olvastam, hallottam a szereplők hangjait a fejemben, és amikor egy-egy részhez értem, a zene is megszólalt. Fantasztikus zenék készültek hozzá, érdemes azokat is meghallgatni
Szórakoztató, az embert beszippantja, és nem engedi el. A történet két lányról szól, akikben az égvilágon semmi közös nincs a nevükön és az életkorukon kívül, mégis összehozza őket a sors, és az igazi kaland akkor veszi kezdetét, amikor ők ketten találkoznak.
Ebben a részben a két Nana múltját ismerhetjük meg, hogy mi történt velük azelőtt, hogy egy havas tavaszi napon találkoztak.
Komatsu Nana egy naiv, álmodozó lány, aki egyik szerelemből a másikba esik nem hiába, hiszen mindig első látásra szerelmes lesz, és ezt felettébb szórakoztató módon meséli el. Amikor sorra veszi, hogy éppen kibe zúgott bele, jókat derültem, hiszen mindenkiben ott él az a kislány, aki a szőke hercegről álmodik, és Nana, ezt az énünket mutatja be.
„Komatsu Nana 19 éves. Van barátja, de távkapcsolatban élnek. Na ezt kapd ki, Ördög!”
Oosaki Nana egy kőkemény punk rock hercegnő, akivel az élet eléggé csúnyán elbánt, ám ő ennek ellenére nem adta fel, sőt mindent megtesz annak érdekében, hogy valóra váltsa álmát. Azonban az közel sem olyan egyszerű.
„Azt hiszem, márciusban, a 20. születésnapomra meglepem magam egy ajándékkal. Egy csak oda jeggyel Tokióba. Nem viszek semmit, csak a gitáromat, és egy doboz cigit.”
A Nana nem egy világmegváltó olvasmány, mégis sokkal több van benne, mint ami elsőre tűnik. Szól a felnőtté válásról, a szerelemről, az élet nehézségeiről, úgy mindenről, ami az élettel jár.
A Nana egy magával ragadó történet két lányról, akik a felnőtté válás küszöbén állnak, és együtt megpróbálnak helytállni a nagyvilágban. Vajon sikerül nekik?

5 hozzászólás
schesztiஐ P>!
Yazawa Ai: Nana 1.

Már régóta szemeztem vele, de hosszú sorozat és nem akartam okvetlenül belekezdeni, plusz elsőre nekem nagyon furcsa volt a rajzolása – az énekes Nana miatt. Még most is ő tetszik legkevésbé – mármint külsőre! – és olyan fura mindig olvasni, hogy „mennyire szép” :))
A két Nana eszméletlenül más, de azt hiszem, mindkettejüket szeretni fogom. Persze, egyikük sem egyszerű eset, és sok minden van a háttérben még, ami menet közben fog kiderülni.
Két különböző lány, más-más múlttal, álmokkal, sérelmekkel – és egy kicsit szerintem mindketten olyanok, amilyenek mindannyian voltunk kamaszként. :)))

11 hozzászólás
Leah P>!
Yazawa Ai: Nana 1.

Nagyon tetszik. *w*
Mindkettő Nanát kedvelem :) A „bájos" átlagos tini Komatsu, és a rokker, zűrös Nana.
Az animének csak pár részét láttam, arra is alig emlékszem de a zenéje , ohh hát az megfogott.
Szerencse hogy itt a következő kötet a nálam, csak azt sajnálom hogy többi nincs :(

6 hozzászólás
Ancsúr>!
Yazawa Ai: Nana 1.

Már nem ez az első alkalom, hogy találkozok ezzel a képregénnyel, így mikor csoporttársam az orrom alá dugta, hogy „olvassam el, mert iszonyat jó" nem tiltakoztam. Hát… tényleg nem bántam meg, hogy belekezdtem. Estére ugyanis már végeztem is vele.
A történet nagyon egyszerű, és igen, cuki is. Komatsu Nana viszont igazán leszokhatna már erről az ördögözésről, mert már sikítok tőle…

Lanore P>!
Yazawa Ai: Nana 1.

Ez volt az első manga amit olvastam, úgyhogy nekem minden újdonság volt benne. Ahogy olvasni kell, a sorrend, a képek… hozzá kellett szoknom, de megtetszett :) Az alaptörténet elég „tinis”, nem éreztem annyira közel magamhoz, de egyben érdekes is volt, és kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy milyen lesz „együtt” a két Nana, akik egyébként tűz és víz :)

3 hozzászólás
Kaname32>!
Yazawa Ai: Nana 1.

Hamarabb ismertem meg az animét mint, ahogy a mangája a kezembe került volna. Emlékszem még, hogy a Nana volt az első mangám amit beszereztem 11-12 éve, és annyira magával ragadott, hogy még gyűjtögetni is elkezdtem. És egyértelmű volt, hogy a No.1 shoujo mangám lesz és még mindig az.
Az első kötet az a bemelegítés a következőkre, mert itt megismerhetjük Hachi és Nana háttér történetét, és, hogy aztán miként találkoztak és fűzödik össze a sorsuk. O. Nana az egyik kedvencem mivel nagyon vagány karakter, a másik kedvencem Hachi, mert vicces és Nanának ott van ha kell a bajban és fordítva is.

_nalla_>!
Yazawa Ai: Nana 1.

Magamra ismertem mindkét szereplőben kicsit, imádom h Nana olyan szókimondó, Hachi meg tök vicces :D


Népszerű idézetek

muffinhamster>!

Azt hiszem, márciusban, a 20. születésnapomra meglepem magam egy ajándékkal… Egy csak oda jeggyel Tokióba. Nem viszek semmit, csak a gitáromat, és egy doboz cigit.

173-174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana · születésnap
1 hozzászólás
Krenai>!

– Ezt nézd! Torta! Nekem! Figyeled, hogy imádnak? Na toljuk be!
– Hé, és ha mérgezett? Lehet, hogy egy rajongóm csinálta. Egy „Nana tuti Rennel kavar, kinyírom” torta.
– Tiéd az első falat. Semmi kedvem a hóba harapni egy hamis pletyka miatt.
– Kösz, de nekem sincs. Tessék, most már igaz a pletyka. Már okkal halunk meg.

156-157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honjou Ren · Oosaki Nana
>!

– Ren, várj! Én majd beszélek Nobuval. Nanának te mondod el.
– Mit? Miről van szó?
– Hát, hogy kiderült, hogy Yasu azért lett skinhead, mert kopaszodott.

112-113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honjou Ren · Oosaki Nana · Takagi Yasushi (Yasu)
M_A_Rea>!

Néha még most is bánom, hogy nem mentem vele. Nélküle olyan az életem, mintha félálomban sodródnék át rajta. Főleg az ilyen magányos, havas estéken… Remélem, nincs egyedül, és valaki felmelegíti ezen a fagyos éjszakán…

170-172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana
Leah P>!

Hülye rokker imidzs, télen hideg, nyáron meleg..

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: rocker
Cheril>!

Ha elárul valaki, akit szeretsz, az nem múlik el nyomtalanul.

Cheril>!

Ha egyszer elszakad a fonál, ami összeköt minket, nem marad már senki, aki megmenthetne, ha elveszek.

Lolle>!

Egy évet és három hónapot éltem Rennel, és azon a havas, kora tavaszi napon vége volt.

166-167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honjou Ren · Oosaki Nana
Dávidmoly P>!

Hogyan írhatnám le azt az érzést, ami azon az estén ébredt bennem… nem estem bele, nem lettem szerelmes… ezek túl szép szavak. Inkább valami féltékeny, maró irigység, sürgető nyugtalanság, düh… és mindent elemésztő vágy. Néha még most is érzem.

126-127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oosaki Nana

A sorozat következő kötete

Nana sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Illyana Sanara: Vadmacskák
Karel: Joy Division
Szőnyei Tamás: Az új hullám évtizede 1.
Monte A. Melnick – Frank Meyer: Ramones
Bánfalvi Ákos: A Junkies nagy mesekönyve
Ben Myers: Green Day
Simon Orsy: Út a csapdába
Csörsz István: Elhagyott a közérzetem
Johnny Ramone: Commando
Gróf Balázs: A Mecsek (leg)alja