Világtörténelem ​facebook-ra hangolva 20 csillagozás

Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

A szerző szarkasztikus hangvételű, a történelmi eseményeket parodisztikus facebook stílusban feldolgozó weboldalának rövid idő alatt 3 millió látogatója volt. E siker ösztönözte az ambiciózus vállalkozásra: papírra vetni a világ történelmét a kezdetektől, felidézni a világot formáló eseményeket és személyiségeket.

Mi lett volna, ha a Facebook már létezett volna az Univerzum megszületésétől fogva? Mit posztoltak, lájkoltak és osztottak volna meg a történelem valós és kitalált szereplői? Milyen komment-háborút indított volna el Darwin az evolúcióelmélet posztolásával? Miként üzentek volna egymásnak hadat birodalmak? Lájkolta volna-e Dávid király Michelangelo róla készült szobrát?

A sziporkázó humorral, a népszerű közösségi oldal sajátos nyelvhasználatával megírt válaszokat megtaláljuk e kötet lapjain.

>!
Taramix, 2019
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155186707

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Valentine_Wiggin
Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

Semmi más célja, csak, hogy mosolyogjunk egy jót, és arra tökéletes. Különösen az ókori-középkori bejegyzések nagyon szórakoztatóak, tetszettek a filmes kikacsintások is. A célját betölti, nevettető kis semmiség.

>!
_Ellamara_
Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

"A Földünk kialakulásától napjainkig vannak benne események, ami szuper dolog. Ráadásul a szerző fel is tagolta korszakokra és mindegyiket elnevezte, valamint egy kis rövid leírást is rakott mellé, ami mindig nagyon találóra sikerült.

Talán csak néhány dolog volt benne, amit nem igazán értettem, de ez már az én tudatlanságomnak tudható be. Filmes és irodalmi utalások is voltak benne elszórva a régebbi időkben, de a legtöbbjük a közelmúlthoz fűződik."

Teljes vélemény: https://bookranahn.blogspot.com/2019/06/wylie-overstree…

>!
Nienna001 P
Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

Szóval. Van egy könyvünk, ami a történelem ismerete nélkül nem tudom megítélni mennyire lehet vicces valakinek, aki most ismerkedik csak vele. Így hogy az esetek nagy részében tudtam, hogy miről is van szó, volt benne némi humor. De sokszor erőltetett. Ráadásul nem értettem, hogy az első részben miért van minden esetben 13 milliárd évvel ezelőtti eseményként bemutatva pl a dínók kihalása. Nem vagyok paleontológus… (csak az ugyancsak az ilyen könyvek által kihalásra ítélt történész) de úgy rémlik „kicsit” később következett be…

>!
Nihilchan
Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

Maga az ötlet tetszik, ráadásul úgy gondolom, a munkám során hasznosítani is tudom majd. A tartalom számomra elég felemás; vannak igazán szórakoztató és humoros szösszenetek, de vannak olyanok is, amiket szimplán nem kellett volna erőltetni. Többségében inkább csak fárasztó a könyv.

>!
Pink_dinosaur
Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

Voltak benne vicces részek, de ez az állandó „bástya” szóismétlés. Úgy három alkalom után már idegesített. Főleg, hogy az angol nyelvben nem is létezik ilyen szó

>!
Leon29
Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

Ez a könyv csalódás volt nekem, többet vártam tőle…

Az alapötlet, hogy a Facebook nyelvezetén meséljük el a világtörténelmet, jó ötletnek tűnik. Még jobb lett volna, ha ez tisztán humorosan történik, nem pedig úgy, ahogyan az a könyvben van. Mert az igaz, hogy vannak benne vicces részek (sikerült a könyvnek megnevettetnie), de nem tudtam végig mosolyogni, és jól szórakozni, ugyanis vannak helyek, ahol erősen érződik a szarkazmus, és a fekete humor, ez pedig nekem nem tetszett. Továbbá erőltetett, és fárasztó viccek jellemzik.

A könyv néhol pontatlan adatokat hoz. Az élet nem 13 milliárd éves, ahogyan a könyv sugalja, hanem jóval későbbi, és Charles Darwin „A fajok eredete” című műve sem 1850-ben, hanem 1859-ben jelent meg. Különben több olyan eseményere tesz utalásokat, amelyek mindenki számára ismertek, ami meg nem, az unalmas. A könyv bizonyos megoldásait hibának tarton. Pl a homéroszi irodalom eseményeire úgy hivatkozik, mintha a világtörténelem része lenne, pedig az nem az, hanem világirodalom. Viszont, hogy mondjak valami pozitívat is még, a szerző társadalomkritikájával bizonyos helyeken egyetértettem.

Sajnálom, mert egy nagyon szép könyvről van szó, ami jól mutat a gyűjteményemben, viszont egy ilyen könyvet meg lehetett volna írni jobban is.


Népszerű idézetek

>!
Jean P

Aszteroida Ma átugrom Földhöz egy kicsit, készüljetek!
Kommentek:
Tyrannosaurus Rex: Neeeeeeee
Stegosaurus: Pfúj, nemár
Brontosaurus: De most ezt miért kell?!
Föld: na, nekem annyi
Csótányok: lol, na, most ki röhög?

9.

>!
Jean P

Ádám bejelentkezett innen: Édenkert
Szép, szép, de egyedül nem az igazi…

13.

>!
Jean P

Hold hozzáadta Vérfarkasokat az érdeklődési köréhez.
Komment:
Vámpírok: Bénák vagytok!

6.

>!
BlueDeath IP

Ha a Facebook felhasználói egy országot alkotnának, annak népessége 600 millió volna, ezzel egyharmadát téva ki a Világ teljes lakosságának. Kár, hogy közülük egy sem igazán tudna helyesen írni.

>!
BlueDeath IP

Hold hozzáadta Menstruációs Ciklust az érdeklődési köréhez.

Vámpírok Na, ez már döfi!

6. oldal

>!
BlueDeath IP

Shakespeare kivételével, a reneszánsz bölcsője leginkább Olaszország volt. Nem tudhatjuk, milyen drogot tettek ott a vízbe, hogy ennyi ihletet adott nekik, de csak reménykedhetünk, hogy Hollywood is szerez a cuccból, mielőtt Adam Sandler még egyszer megpróbál filmet csinálni.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Sandler

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert G. Allen: Internet
Martin Baxendale: Túlélési útmutató Facebook függőknek
Christopher Moore: Biff evangéliuma
Judith Merkle Riley: A párizsi látó
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd / Slaughterhouse-Five
Judith Merkle Riley: Kígyó a kertben
Mark Twain: Egy jenki Arthur király udvarában
Judith Merkle Riley: Minden vágyak mestere
Marie M.: Ahol a mesék véget érnek
Eyn: Linkajánlás mesterfokon