Keresztutak 102 csillagozás

Wm. Paul Young: Keresztutak

A ​Viskó Magyarországon is többszázezres olvasótáborából már rengetegen várják a szerző új könyvét. Ahol A Viskó kiadásra került, a Keresztutak megjelenését is óriási várakozás előzte meg. Méltán. Sok-sok olvasó szerint, ha lehet, egy még izgalmasabb történet várja a vásárlót…

Anthony Spencer önző üzletember, aki büszke arra, hogy saját erejéből jutott fel a csúcsra, bár a győzelemért fájdalmasan nagy árat kellett fizetnie. Tony egy agyvérzést követően kómában fekszik a kórház intenzív osztályán. Egy szürreális világban „ébred fel”, egy „élő” tájon, amely az ő földi életének szépséges és romlott oldalait tükrözi. Úgy véli, a szereplőket, akikkel élénk beszélgetéseket folytat, pusztán saját tudatalattija vetíti ki, mégis követi utasításaikat, hátha így rátalálhat a valódi életre, vagy akár a megváltásra. Kalandja során Tony egyre mélyebb kapcsolatokba bonyolódik. „Lát” mások szemével, és átérzi, amit átélnek, mégis „vak” arra nézve, milyen következményekkel járhat az, ha… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

>!
Immanuel Alapítvány, Szombathely, 2013
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155246081 · Fordította: Kriszt Éva

Enciklopédia 73

Szereplők népszerűség szerint

Maya Angelou

Helyszínek népszerűség szerint

Portland, Oregon


Kedvencelte 20

Most olvassa 11

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

gazibla IP>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Ez a könyv egy lélekjárás. Tony kicsit mindannyiunk lelkében sétál, mikor a saját lelkét fedezni fel a történet során. Hihetetlen jó érzés volt olvasni, közelebb kerültem általa Istenhez és önmagamhoz.

6 hozzászólás
nettikeee P>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Itt ülök a képernyő előtt, és nem igazán tudok mit mondani.
Nem vagyok hívő lélek, így olvastam el ezt a könyvet is. A viskóval is megszenvedtem, háromszor kezdtem neki, és végül kedvenc lett… Nos ez… Sokan vallják, hogy jobb ez a könyv, mint az előző. Nekem nem tetszett annyira. Sok a mellékszál, el lehet keveredni. Pozitívum tényleg az, hogy itt nem akarja Isten fényezni magát, nem beképzelt, egyszerűen, csak terelgeti Tony lelkét, míg az valaki másban találja meg a hitét és szeretetét. Tony az, aki akarja, megy előre, megtalálva a helyes utat.
Kellett emésztenem, azért tartott sokáig elolvasni. Rengeteg tanulságos dolog van benne, rengeteg bölcsesség. Rengeteg olyan dolog, amin gondolkozni lehet…

PTJulia P>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Az elejével nagyon megszenvedtem, nagyon sziruposnak, nagyon amerikainak láttam. Tartottam tőle, hogy amennyiben ilyen lesz a későbbiekben is, hogy bírom majd elolvasni. Ehhez képest az utolsó fejezeteket végigbőgtem. A sziruposság és amerikaiság egy kicsit megmaradt az egész könyvre, de annyira magával ragadó a sztori, hogy nem lehet rá haragudni! Tartalmaz olyan csavart is, amit talán a többi evvel a témával foglalkozó könyv nem.
Ez a regény egy újabb olyan könyv, amit mindenkinek ajánlani tudok, mert esszenciálisan tartalmazza azt, hogy miért értékes az életünk, és hogy mi a mi keresztény hitünk igazi mélysége.

2 hozzászólás
dwistvan P>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Olvastam a könyvet, és úgy véltem, hogy talán kissé színpadias. Miután elolvastam és visszatekintek, és egyben látom az egész történetet, az a véleményem, hogy csodálatosan jó ez a könyv. Elgondolkoztat, tanít, és a bizarr kalandba nagyon sok érték beleépült. Egy tudományosan felsorolt intelem képtelen megragadni, egy ilyen színesen megkomponált történet viszont emlékezetes marad. Amikor olvasod, ne hamarkodd el a véleményt. Majd a végén kezd hatni.

Sellita>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Akinek nem tetszett A viskó, annak nem ajánlom a Keresztutak elolvasását sem. Több mozzanat ugyanis nagyon hasonlít az abban leírtakra. Itt is egy céltévesztett férfi a főszereplő, aki megüti a fejét, és súlyosan megsérül. Egy lelki utazásra indul, aminek során kénytelen magába nézni, és az elvesztett gyermek fájdalmán keresztül formálódik a világról, önmagáról és Istenről alkotott látásmódja. Nekem például nagyon sokat adott ez a könyv. Tony-val együtt én is utaztam a magam világában, és én is sok undorító dolgot láttam a szívemben, amik egyáltalán nem odavalók. Egyénként – bármennyire is próbálunk elhatárolódni másoktól – hatással vagyunk a körülöttünk lévőkre, a családunkra, a szomszédainkra, a munkatársainkra, a boltosokra, stb. Ez ellen nem tudunk tenni semmit. De nem mindegy, hogy milyen üzenetet közvetítünk magunkról.
Sok olyan filozófiai jellegű kérdést vet fel a könyv, amire próbál választ is adni. off Hozzám inkább a változás, a szemléletváltás és az érzelmek szóltak. Ahogyan az emberek összefonódtak, és a „kép” egyre színesebb és élénkebb lett. És a szemétdomb helyett virágoskert nőtt. off
Nem tudom, miért kerülgettem ennyi ideig ezt a könyvet, pedig gyönyörű a borítója is. De ajánlom mindenkinek, aki hajlandó magába nézni, és kész változtatni az életén, hogy még jobb és teljesebb legyen.

FreeAngel P>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Nem gondoltam volna, hogy így magával ragad majd egy ennyire vallásos szálon is futó kötet, de mégis így történt. Alapvetően nem is feltétlen az isteni jelenlét és irányítás volt itt a mondanivaló, sokkal inkább önmagunk megismerése, a döntéseink súlya, a következmények felmérése és a felelősségvállalás azért, amit nap mint nap teszünk, gondolunk. Másokkal és magunkkal. Nehéz témák, a könyv mégis könnyed stílusban íródott, a szerző abszolút fogyasztható formában közelítette meg és tálalta a mondanivalót.

BBianca>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Kicsit félve vettem a kezembe a könyvet, mert nem igazán szoktam ilyen témájú történeteket olvasni. Attól féltem, hogy nem fogom tudni előítélet mentesen olvasni, de szerencsére hamar magával ragadott a regény üzenete.

A könyv elején még kicsit zavart a nyilvánvaló hasonlóság a Karácsonyi énekhez off és az, hogy az elbeszélés módja szerintem jobban illett volna egy tanmeséhez vagy példabeszédhez, mint egy tipikus regényhez, de aztán elengedtem ezt az egészet. Annyira szép és kedves a könyv üzenete, és olyan jó volt benne elmerülni, hogy később már kicsit sem zavart az író stílusa. Őszintén megleptem magam azzal, hogy ennyire élveztem a könyvet! Maga a cselekmény nem egy nagy durranás, és lehet, hogy láttuk/olvastuk is már vagy százszor, de a könyv üzenete még mindig aktuális. Sokszor valószínűleg nem tudnék ilyen típusú könyvet olvasni, de most olyan nagyon jól esett a lelkemnek!

Összegezve: magamat is megleptem, ez nekem tetszett! :)

rókatündérlizi P>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

A Viskó után nem volt kérdés, hogy akarok-e még olvasni Wm. Paul Young-tól. És milyen jól tettem, hogy így döntöttem. Imádtam ezt a könyvet. Más volt és mégis nagyon hasonló. Hasonló, mert a hit köré építette a történetet, méghozzá olyan finoman, hogy keresztény vallását gyakorló ember, más vallást megélő és egyéb hitrendszerben hívő ember is be tudja fogadni. Nem tolakszik, nem akar meggyőzni.
Más, mert nem csupán a szívemet csavarta és adott megértést, segített rávilágítani emberek cselekedeteinek miértjeire és ezzel együtt hathatós önvizsgálatot is tartani, hanem a bennakadt szavakat, gondolatokat rengeteg humorral oldotta fel. Nem is tudom, mikor nevettem ennyire jókat egy könyv olvasása közben, majd szálltam magamba és vizsgáltam felül a könyv által érintett területeket, témákat.

Filippino>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Már A Viskó is nagyon fontos szerepet játszott az életemben, de a Keresztutak még jobb is lett véleményem szerint. Kifinomultabb a történetvezetés, „élőbb” karakterekkel találkoztam, akik nagyon közel kerültek hozzám. Olvasás közben gyakorolhattam magam is a megbocsájtást, a cél nélküli kritizálás elengedését, aktív terápia volt ez a léleknek. Élő ima.
spoiler

vvera>!
Wm. Paul Young: Keresztutak

Tetszett, annak ellenére, hogy nem hiszek. De a könyvet elolvasva, olyan érzésem van, hogy jó lenne…., hinni.
De ugye ez nem elhatározás kérdése

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Aquarius>!

Egy napon elég idős leszel ahhoz, hogy újra meséket olvass.

(C. S. Lewis)

31. oldal

8 hozzászólás
Emmi_Lotta I>!

Az ember nem az, aki az utolsó vele folytatott beszélgetésed alatt volt, hanem az, aki az egész kapcsolatotok alatt volt.

281. oldal · Rainer Maria Rilke

Kapcsolódó szócikkek: emberi természet · kapcsolat
4 hozzászólás
Irasalgor>!

Lehet, hogy a fájdalom emlékeztet arra, hogy élünk, a szeretet viszont arra emlékeztet, hogy miért élünk.

Trisytan Owain Hughes

Kapcsolódó szócikkek: élet · fájdalom · szeretet
Aquarius>!

A mi lenne, ha, a mi lett volna, ha, vagy minek kellett volna történnie, vagy mi lehetett volna – mind csak erőpazarlás.

28. oldal

Aquarius>!

A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hagy azon a cipősarkon, amely eltapossa őt.

(Mark Twain)

299. oldal

Viki77>!

Legtöbbször azt a tudatlanságot kell megbocsátanod másoknak, és különösen magadnak, ami károkat okoz. Az emberek nem csak tudatosan bántanak. Legtöbbször nem tudják, hogyan csinálhatnák másképp a dolgokat; nem tudják, hogyan legyenek mások, jobbak.

85. oldal, 5. fejezet - Végül csak egy marad

Viki77>!

Van, amikor a csend hangosabban beszél, és a legnagyobb vigaszt az nyújtja, ha valaki csak ott van mellettünk.

161. oldal, 10. fejezet - Kétértelműség

Kapcsolódó szócikkek: csend · vigasz
Szelén>!

– A látszat, a külső keveset mond. A belső nagyobb, mint a külső, ha van szemed, hogy lásd.

72. oldal

Viki77>!

Ahogy valakinek a lelke elkezd gyógyulni, megváltozik a hangja, és ezt észreveszi bárki, akinek van füle a hallásra.

229. oldal, 13. fejezet - A belső harc

Eli>!

Határokra van szükséged. De falakra nem. A falak elválasztanak, a határok pedig megbecsülnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Francine Rivers: A próféta – Ámósz
John Cure: Istentelen vidék
Alice Hoffman: Galambok őrizői
Francine Rivers: Az utolsó bűnevő
Francine Rivers: Az ártatlanság gyermeke
Todd Burpo – Lynn Vincent: Igazából mennyország
Miriam Toews: Nők beszélgetnek
Jaime Jo Wright: A Foster-dombi ház
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
On Sai: Lucy