Keresztutak 84 csillagozás

Wm. Paul Young: Keresztutak

A ​Viskó Magyarországon is többszázezres olvasótáborából már rengetegen várják a szerző új könyvét. Ahol A Viskó kiadásra került, a Keresztutak megjelenését is óriási várakozás előzte meg. Méltán. Sok-sok olvasó szerint, ha lehet, egy még izgalmasabb történet várja a vásárlót…

Anthony Spencer önző üzletember, aki büszke arra, hogy saját erejéből jutott fel a csúcsra, bár a győzelemért fájdalmasan nagy árat kellett fizetnie. Tony egy agyvérzést követően kómában fekszik a kórház intenzív osztályán. Egy szürreális világban „ébred fel”, egy „élő” tájon, amely az ő földi életének szépséges és romlott oldalait tükrözi. Úgy véli, a szereplőket, akikkel élénk beszélgetéseket folytat, pusztán saját tudatalattija vetíti ki, mégis követi utasításaikat, hátha így rátalálhat a valódi életre, vagy akár a megváltásra. Kalandja során Tony egyre mélyebb kapcsolatokba bonyolódik. „Lát” mások szemével, és átérzi, amit átélnek, mégis „vak” arra nézve, milyen következményekkel járhat az, ha… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Immanuel Alapítvány, Szombathely, 2013
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155246081 · Fordította: Kriszt Éva

Enciklopédia 18


Kedvencelte 21

Most olvassa 12

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
gazibla I
Wm. Paul Young: Keresztutak

Ez a könyv egy lélekjárás. Tony kicsit mindannyiunk lelkében sétál, mikor a saját lelkét fedezni fel a történet során. Hihetetlen jó érzés volt olvasni, közelebb kerültem általa Istenhez és önmagamhoz.

6 hozzászólás
>!
nettikeee P
Wm. Paul Young: Keresztutak

Itt ülök a képernyő előtt, és nem igazán tudok mit mondani.
Nem vagyok hívő lélek, így olvastam el ezt a könyvet is. A viskóval is megszenvedtem, háromszor kezdtem neki, és végül kedvenc lett… Nos ez… Sokan vallják, hogy jobb ez a könyv, mint az előző. Nekem nem tetszett annyira. Sok a mellékszál, el lehet keveredni. Pozitívum tényleg az, hogy itt nem akarja Isten fényezni magát, nem beképzelt, egyszerűen, csak terelgeti Tony lelkét, míg az valaki másban találja meg a hitét és szeretetét. Tony az, aki akarja, megy előre, megtalálva a helyes utat.
Kellett emésztenem, azért tartott sokáig elolvasni. Rengeteg tanulságos dolog van benne, rengeteg bölcsesség. Rengeteg olyan dolog, amin gondolkozni lehet…

>!
PTJulia MP
Wm. Paul Young: Keresztutak

Az elejével nagyon megszenvedtem, nagyon sziruposnak, nagyon amerikainak láttam. Tartottam tőle, hogy amennyiben ilyen lesz a későbbiekben is, hogy bírom majd elolvasni. Ehhez képest az utolsó fejezeteket végigbőgtem. A sziruposság és amerikaiság egy kicsit megmaradt az egész könyvre, de annyira magával ragadó a sztori, hogy nem lehet rá haragudni! Tartalmaz olyan csavart is, amit talán a többi evvel a témával foglalkozó könyv nem.
Ez a regény egy újabb olyan könyv, amit mindenkinek ajánlani tudok, mert esszenciálisan tartalmazza azt, hogy miért értékes az életünk, és hogy mi a mi keresztény hitünk igazi mélysége.

2 hozzászólás
>!
dwistvan P
Wm. Paul Young: Keresztutak

Olvastam a könyvet, és úgy véltem, hogy talán kissé színpadias. Miután elolvastam és visszatekintek, és egyben látom az egész történetet, az a véleményem, hogy csodálatosan jó ez a könyv. Elgondolkoztat, tanít, és a bizarr kalandba nagyon sok érték beleépült. Egy tudományosan felsorolt intelem képtelen megragadni, egy ilyen színesen megkomponált történet viszont emlékezetes marad. Amikor olvasod, ne hamarkodd el a véleményt. Majd a végén kezd hatni.

>!
Filippino P
Wm. Paul Young: Keresztutak

Már A Viskó is nagyon fontos szerepet játszott az életemben, de a Keresztutak még jobb is lett véleményem szerint. Kifinomultabb a történetvezetés, „élőbb” karakterekkel találkoztam, akik nagyon közel kerültek hozzám. Olvasás közben gyakorolhattam magam is a megbocsájtást, a cél nélküli kritizálás elengedését, aktív terápia volt ez a léleknek. Élő ima.
spoiler

>!
Aquarius
Wm. Paul Young: Keresztutak

Jó, hogy nem kapkodta el második könyvét a szerző – felbuzdulva „A viskó” sikerén.
Határozottan letisztultabb a regény; átgondolt, részleteiben magas színvonalon kidolgozott, jól felépített kerettörténettel. Anthony Spencer sikerorientált üzletember, aki egy megélt tragédia következtében áthatolhatatlan falakat épít maga köré – kizárva minden kötődést és szeretet az életéből.
A kóma, egyfajta tiltakozás a halállal szemben – utazás, amely kétirányú. Tony vándorlásra kényszerül az élet utáni élet különös világába. Sok karakterrel találkozik (szándékosan nem szorítkoztam a „csak” ember meghatározásra), melyek érdekesek, igényesen kidolgozottak, módfelett szerethető figurák.
A mű önállóan is megállja a helyét, de aki nem olvasta A viskót, nem árt, ha tisztában van a szentháromság fogalmával.
Egy fantasztikusan érdekes könyvvel utaztam, egy részben ismeretlen világba. Talán összetettségében rejlik az ereje. A mindennapi élet örömeit, drámáit végigkíséri a fel-felbukkanó élcelődés és némi humor. Biztos, hogy meg fogom venni, mert valamikor újraolvasom, A viskóval egyetemben.
Részemről jár az öt csillag, és a kedvencek közt a helye.

>!
vvera
Wm. Paul Young: Keresztutak

Tetszett, annak ellenére, hogy nem hiszek. De a könyvet elolvasva, olyan érzésem van, hogy jó lenne…., hinni.
De ugye ez nem elhatározás kérdése

2 hozzászólás
>!
csemezb
Wm. Paul Young: Keresztutak

Korábban olvastam már A Viskót, ami eléggé érdekessé formálta bennem a dolgot, aztán ajándékba kaptam ezt a könyvet is, izgatottan kezdtem bele, aztán valahogy fel se tudtam venni egy ideig, később átestem a ló túloldalára és beleéltem magam a történetbe.

Elég hiteles a történet, hiszen rengeteg Tony-féle ember él a világon, akik nem törődnek semmi mással, csak magukkal. Úgy gondolom, hogy megérdemelte, ami történt, kapott egy új lehetőséget, helyrehozni valamennyire azt, amit elrontott, megismerhette Cabby-t, Maggie-t és a többieket. Maga a történet és a leírása tetszett, elgondolkodtató és tanulságos volt számomra.
Nekem valahogy nagyon át jött ez a „Változtass, amíg még nem késő!” dolog. Kellemes csalódás volt. :)

>!
milcsi
Wm. Paul Young: Keresztutak

Nekem nagyon tetszett, annak ellenére, hogy közel sem olyan megrázó erejű mint A viskó. Sokkal inkább regény, és jóval kevesebb a hitről szóló párbeszéd. Mégis nagyon elgondolkoztató. Young nagyon jól tette, hogy nem írt még egy Viskót. Időnként kimondottan nevettető részeket tartalmaz, mint pl. a gyülekezetben történt eset Maggie-vel. Nagyon tetszett, ahogy leírja Isten kertjét, ami tulajdonképpen a mi életünk, és attól szépül, ha mi ledöntjük az azt körülvevő falakat, és virágzóvá tesszük. Ezt csak úgy érjük el, ha legyőzzük saját egónkat és képesek vagyunk másokat önzetlenül szeretni. Ehhez viszont az kell, hogy megpróbáljuk a világot, és saját magunkat a másik szemével látni. A könyv olvasása közben az allegorikus rész, ami erősen hajaz A zarándok útjára, nem igazán odavalónak tartottam, de elismerem nagyon jól szemléltette az Egó legyőzését. A viskó kisöccse, de rendkívül tanulságos mű és az ateista embereknek is tudom ajánlani, talán elgondolkoztatja őket az élet nagy rejtelmeiről.


Népszerű idézetek

>!
Aquarius

Egy napon elég idős leszel ahhoz, hogy újra meséket olvass.

(C. S. Lewis)

31. oldal

2 hozzászólás
>!
Emmi_Lotta I

Az ember nem az, aki az utolsó vele folytatott beszélgetésed alatt volt, hanem az, aki az egész kapcsolatotok alatt volt.

Rainer Maria Rilke

281. oldal · Rainer Maria Rilke

3 hozzászólás
>!
Irasalgor

Lehet, hogy a fájdalom emlékeztet arra, hogy élünk, a szeretet viszont arra emlékeztet, hogy miért élünk.

Trisytan Owain Hughes

Kapcsolódó szócikkek: élet · fájdalom · szeretet
>!
Aquarius

A mi lenne, ha, a mi lett volna, ha, vagy minek kellett volna történnie, vagy mi lehetett volna – mind csak erőpazarlás.

28. oldal

>!
Aquarius

A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hagy azon a cipősarkon, amely eltapossa őt.

(Mark Twain)

299. oldal

>!
Viki77

Legtöbbször azt a tudatlanságot kell megbocsátanod másoknak, és különösen magadnak, ami károkat okoz. Az emberek nem csak tudatosan bántanak. Legtöbbször nem tudják, hogyan csinálhatnák másképp a dolgokat; nem tudják, hogyan legyenek mások, jobbak.

85. oldal, 5. fejezet - Végül csak egy marad

>!
Viki77

Ahogy valakinek a lelke elkezd gyógyulni, megváltozik a hangja, és ezt észreveszi bárki, akinek van füle a hallásra.

229. oldal, 13. fejezet - A belső harc

>!
Szelén P

– A látszat, a külső keveset mond. A belső nagyobb, mint a külső, ha van szemed, hogy lásd.

72. oldal

>!
Viki77

Van, amikor a csend hangosabban beszél, és a legnagyobb vigaszt az nyújtja, ha valaki csak ott van mellettünk.

161. oldal, 10. fejezet - Kétértelműség

Kapcsolódó szócikkek: csend · vigasz
>!
Eli

Határokra van szükséged. De falakra nem. A falak elválasztanak, a határok pedig megbecsülnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rados Virág: A visszakapott élet
Martin Pistorius: Néma üvöltés
Zavodni Gréta Virág: A szívem ezerkétszázat ver egy perc alatt
Michael J. Roads: Getting There
Bartos Erika: Csodasakk
Reinhard Bonnke: Még többet
Derek Prince: Isten orvosságos üvege
Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül
Pappné Vőneki Erzsébet – Poczik Gábor: Négykezes
Domján László – Sólyom Ildikó: Hétköznapi csodák