Ui.: ​Rohadj meg (Ui. 1.) 225 csillagozás

… és most komolyan is gondolom
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Kedves Isaiah!

Nyolc hónappal ezelőtt csak egy harcba készülő katona voltál, én meg egy pincérnő, aki ingyen palacsintát csórt neked, és remélte, nem veszed észre, hogy túl sokáig időzik rajtad a tekintete.

De észrevetted.

Egy sorsfordító hetet töltöttünk együtt, mielőtt elmentél. A nyolcadik napon elbúcsúztunk, az utolsó pillanatban adtuk meg egymásnak a címünket.

Az összes leveledet megőriztem, szavaid hamarosan a vallásommá váltak.

Egy hónapja viszont szóba sem állsz velem, nem írtál, aztán tegnap este volt képed besétálni az éttermembe, és úgy viselkedni, mintha soha nem láttál volna.

Ha arra gondolok, hogy… majdnem imádtalak, téged és azt a csodálatosan bonyolult lelkedet.

Majdnem.

Bármi legyen is az – remélem, jó okod van rá.

Maritza a pincérnő

Ui: Rohadj meg… és most komolyan is gondolom

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905094 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
272 oldal · ISBN: 9786155905100 · Fordította: Hoppán Eszter

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Isaiah Torres · Maricza Claiborne · Gloria Claiborne


Kedvencelte 13

Most olvassa 9

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 148

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
KATARYNA
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Az első fejezetig azt gondoltam, nem is rossz.
Ismétlem. Az elsőig.

Ami a legfontosabb..
Nem ehetsz ketttőnél több pajacsintát. De ha te egy igazi macsó, kidolgozottt tizedes vagy, és elalélok, akár a buddiból is újra kiszedem neked és össszerakok még egyet. Kápisi?
Hívhatsz ha akarsz Mariczának, Maricának, Marikának, de akár Mangalicának is. Én mindenre hallgatyok.

Csak legyél velem ? 7 napig. Ami mind szombat legyen.
Nekem miért nincs mindennap szombat? Csinálljunk mindenféléeket,nem baj ha unalmas. Kibírjuk.
Kárpótollllak. Beszipantalk.

Ó.. de leteltek ezek a csodálatos napok.
Most mihhez kezdjünk? Torres írjunk egymásnak.
– Marica én erre nem vagyok képes.
– Tedd meg értem, ha hazajöszs bármire halylandó vagyok.
– Bármire?
_– Ighen. *-*
– Nem elég nagyok a cicijeid.
– Az agyam?
– E kosártakarok Marika. Megértetted?
– Te szemétláda. Kimondalak Elizabetha Tayloir nagymamimnak.
– A Magyar Postával várom a válaszod. Jól gondold meg mit veszíthetsz. Tudod mi van a gatyámban…
– Ó..Isaiaheoah szerelmem!

Aztán otthagyott. A palacsintázó kellős közepén. Mindvégig róla álmodtam. Olyanokat írtanm neki,hogy el se tudta olvasni.
És mostan itt van. Hazatért. Mennyi ármányosság, és dulakodás. Milyen relytélyes az én Isaiahiahoiom. Megváltozott és nem ismer fel. A doktor az agyamat operálta a cicim helyére. Ó.. mily veszteség ez.

Vajon vén lány maradok?

Helyesírási sokk. A szereplőknek nincs agyuk. Ami volt azt is elhomájjosította a p.na.

U.i.: Rohadjon ki a szemem.

45 hozzászólás
>!
ap358 P
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Ez mi a jószagú… málnabokor rothadó termése volt?
Ha egy lányra azt lehet mondani, megszólalásig szép, akkor ez a könyv kinyitásig azt!
A fülszöveg kecsegtető, egy könnyed, jó kis csípős, csajos bosszúállós, de végül egymásba gabalyodós romantikus történetet vártam. Főszereplőnk megismerkedik álmai pasijával, aki elmegy a seregbe, és amikor visszatér, fel sem ismeri a csajt, és itt jön a bonyodalom… vagyis ezt gondoltam.
Minek gondolkozok?!
A könyv 270 oldal, ez a bizonyos visszatérés spoiler a 197.oldalon történik meg. Addig az együtt töltött egy hetükről olvashattam, ami felettébb untatott. Maricza idegesítőnek és felszínesnek tűnt, Isaiah meg olyannak, mint akinek nincs szíve lekoptatni ezt a buta, csipogó kislányt. Semmi tűz és szenvedély nem volt köztük.
Jönnek a levelezések, majd a nagy gubancos találkozás. Ami egyáltalán nem konfliktusalap, mert csak Maricza olyan vak, hogy nem jön rá egyből a dolgokra. És komolyan, van még olyan, aki ezt a kártyát kijátssza poén nélkül, csak úgy a megszokott sablonban? Ekkora írói klisét még a LOL könyvekben sem találni.
A sztori lapos, semmilyen.
De ami még ennél is bosszantóbb, az a kivitelezés. Ha azt is számba venném, jóindulattal kapna fél csillagot. Nagyon-nagyon dühös vagyok a kiadóra. Ennyi helyesírási hibát hagyományos kiadó által megjelentetett könyvben még soha nem láttam. Volt, hogy oldalanként többet is számolhattam, de az biztos, hogy egyetlen egy olyan fejezet nem akadt, ahol ne lett volna. Istenem! Még a szereplők nevét is többször eltévesztették (Maricza, Marica, Maritza), azt nem is említve, hogy néhol kisbetűvel írták. Rengeteg helyen hiányoznak a szóközök, a szavak egybefolynak. Valaki átolvasta egyáltalán?!
Most valami durva dolgot tudnék csinálni ezzel a könyvvel, és csak azért nem teszem meg, mert tutira eldugulna tőle a lefolyó.

19 hozzászólás
>!
Sippancs P
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Ez a könyv baromi érdektelen. Pedig alapból jól indul, és az alapötlettel sincs semmi gond, mégis egy idő után átmegy unalomba és kliséhalmazba. Olyan fajtába, amihez kell két kávé, egy fejtámasz, sok-sok friss levegő és erős akarat, hogy már csak 100 oldal, már csak 60, aztán 30, és menni fog ez, menni fog ez… És ezen sajnos az sem „segít”, hogy a könyv hemzseg a helyesírási hibáktól. Nemcsak vesszők vannak rossz helyen, hanem szavak összemosódva, betűk kicserélve vagy elhagyva, szóközök duplán vagy triplán leütve. Hogy adhatott ki ilyen munkát a kezei közül a szerkesztő?!
Nem mondom, hogy ez életem legrosszabb története, de örülök, hogy nem adtam ki pénzt érte.

16 hozzászólás
>!
nypiro P
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Szimpatikus kis történet. Értem miért megosztó. De nekem akkoris bejön, kb. ilyesmi sztorit vártam. Tetszett Maricza. Szimpi volt, hogy kimondja amit gondol. Végre igazi újdonság volt a nagyi, Melrose és a mozis vonal. Végre nem ügyvezető igazgató, ügyvéd és hasonló magasan kvalifikált végzettséggel voltak a főszeplők. Ishiah nagyon rendes, törődő fiú. A családjáért, a testvéreikért; kivéve Ianért mindent megtett. Nem sokan teszik meg, hogy annyit vásároljanak, meg utazzanak akármennyire beteg is a szülő, inkább ápoltatják, stb. (ez olvasható legtöbb könyvben).
Aranyosak voltak a „szombatjaik”. Számomra érdekes, váratlan helyekre mentek el. Maricza nem hagyta magát lerázni, de nem éreztem tapadós csajnak. Csak jól akarta érezni magát a sráccal. Elég hosszúra nyúlt a találkozások, majd Ishiah visszautazása a történetben. Viszonylag rövidebbek voltak a levélváltások. Aranyos volt, ahogy rájött, hogy mégiscsak kell neki Maricza.
Ian egy igazi kis „köcsög”, nem sok jót mutatott fel az életében, pedig a szülők egyformán nevelték őket. A tesó csaja még ha neki nem is bombázó akkoris kell :(.
Örülök neki, hogy Rachel segített Ishiah-nak a szervezkedésben és jól is sült el. A vége pedig, aranyos happy end.
A fél pont levonás a minősíthetetlen szerkesztésért járt. Mivel írok hasonlóan, értékelést is, elsiklottam felette. De az én értékelésemért senki nem fizet. Ezért a könyvért meg igen, szóval jobban oda kellett volna rá figyelni. És ez nem a fordító hibája, épp most néztem, hogy többet is olvastam már tőle, de egy JEM könyvben sem volt ilyesmi. A másik Művelt N-nél is megjegyeztem.
Mésik fél csillag levonás pedig azért jár, mert nem értem miért nem tudhattuk meg mit tanul Maricza az iskolában. Rengetegszer emlegette az író. A szak említése igazán beleillett volna a sztoriba, pláne, mivel kiderült, hogy PR és webfejlesztő céget alapított.
Meg az utolsó fejezetbe azt mondja Ishiah, hogy nem megy vissza a seregbe, aztén jön egy érthetetlen mondat valami 3 évről, meg hogy csillagászatot akar tanulni. Az Epilógusban meg kiderült, hogy csak visszament. Most akkor mi van???? Valaki aki megértette felfényesítene? ☺

1 hozzászólás
>!
Bitten
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Boccs gyerekek én szerettem ;)

Kár, hogy ez a levelezés nem valóserteku lehetőség, pedig lehet szívesen csinálnák néhányan…..

forditast inkább szó nélkül hagyom…..

3 hozzászólás
>!
Infierno
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Könnyed, cuki, és sajnos sablonos.
Az Isaiah Afganisztánba utazása előtti részt kimondottan aranyosnak találtam. Ötletes volt a hét napon át tartó szombat, a két szereplő összegabalyodása. A levelezésük elkezdésétől fogva sajnos felgyorsult minden. Alig vártam a címben szereplő utóirat felbukkanását, annak miértjét, de amikor bekövetkezett, nem igazán értertettem. Klisék halmazába csöppentünk. spoiler
Kár érte, nagyon jó kis történetnek indult. És kár, hogy ugyanolyanná vált, mint bármelyik romantikus történet.

>!
Detty89 P
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Szeretem azt hinni, hogy minőségi könyveket olvasok. Ennek a könyvnek is úgy álltam neki, hogy egy ilyen kecsegtető borító után már bármit el tudok viselni.
Tévedtem, ki is fejtem az okát.
204. Összesen ennyi helyesírási hibát számoltam össze. Sőt, meg is tudom mondani, melyik fejezet váltotta ki belőlem a “Na ezt már nem hiszem el!” érzést. A 43. Spoiler-ben a magyarázat.
spoiler
Én az olvasást egy minőségi szórakozásnak tartom. Sajnos ennek a minőségéből és élvezhetőségéből igencsak levont ez a rengeteg hiba. Néha azon kaptam magam, hogy nem is a történetet figyelem, hanem árgus szemmel keresem a hibákat…
Egy kiadó nem engedhetne meg magának egy ilyen kiadást. Borzalmas és nevetséges. Ehhez jön még a fordító és a méregdrága ár.
És most a story.
Akartam szeretni, de a történet is lapos volt. Semmi fordulat, semmi izgalom, csupán csak két felajzott fiatal, akik szórakozásból fekszenek össze vadidegenekkel. No comment.
A második rész borítója is nagyon kecsegtető, de vágják le a kezemet, ha megrendelem!

9 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kicsit fura volt ez a történet.
Kettősség van bennem. Tetszett is meg nem is.
A lány túl sokszor állította, hogy nem szeretne semmi komolyat, pedig de…
A fiú meg egy kicsit későn kapcsolt.
Egyébként szerintem egyszer olvasható könyv, a történettel nem lett volna gond. A civódások tetszettek! :)
Viszont nagyon sok az elírás a szövegben.

16 hozzászólás
>!
beasechoes P
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Ismét egy könyv, amit a kihívás miatt kezdtem el olvasni. Kicsit furi a számomra, hogy csak 71%-on áll a köny, és lehet, hogy most csak az én lelkemnek tett jót, de nekem tetszett. :) Az elején csak azt az egy palacsintát lehet venni dolgot nem tudtam hova tenni. :/
Ami kifejezetten nem tetszett, az a sok elütés és helyesírási hiba volt. Igazán megtehetnék, hogy lecsekkolják még mielőtt kiadják a könyvet.
Mindegy is! A sztori maga tetszett. Könnyen olvasható volt. Viszont a kellemetlen érzések miatt nem tudok 5 csillagot adni.

2 hozzászólás
>!
Ács_Milán 
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Nem egy világmegváltó regény volt ez, de szerintem nem volt olyan rossz, mint amennyi negatív véleményt kapott.
Egy egyszerű romantikus történet, se több, se kevesebb. Ennél a regénynél már olvastam sokkal rosszabbakat is eddigi olvasásaim során.
Az olvasás megkezdése előtt, a fülszöveget átfutottam, de teljesen más jellegű történetre számítottam az alapján, mint amit végül kaptam.
Számomra egész szimpatikus volt mind a két főszereplő. Olvasás során nem kellett túl sokat gondolkodni, egyszerűen ki lehetett kapcsolódni Isaiah és Maritza történetének megismerése közben.
Ami valóban nagyon zavaró volt, az a rengeteg elírás és helyesírási hiba, de ezek nem a történet számlájára írandók, csakis a kiadó figyelmetlensége, esetleges trehánysága. Kiadás előtt sokkal jobban oda kellene figyelni az ilyen szarvashibákra, mint amikkel ez esetben is találkozhattunk.


Népszerű idézetek

>!
KATARYNA

A szívem csuklik egyet, és teljes három másodpercre elvesztem a gondolataim fonalát.

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
4 hozzászólás
>!
ap358 P

Esetleg… csinálhatnánk az egész hétből szombatot…

64. oldal

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
>!
ap358 P

Aki tesz valamit, ami mosolyra ad okot, arra rámosolygok.

19. oldal

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Torres
>!
Sippancs P

– (…) Ilyen bonyolult lélek, de hát a legtöbb nő ilyen. Mindig két teljesen más dolgot akarnak egyszerre, és legtöbbször fogalmuk sincs, hogy miért.

6. fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Torres
>!
ap358 P

Ne mondj olyat, hogy hiányzom. Az ilyesmi olyan, mint a taposóakna. Veszedelmes terület. Ha reakciót vársz tőlem, akkor küldj egy képet a melleidről, de az isten szerelmére, azt ne mondd, hogy hiányzom.

164. oldal

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Torres
>!
EditVagyok P

Néhány hónappal ezelőtt rabja lettem a mosolyodnak, és rátaláltam önmagamra a csókodban.

252-. oldal-

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

>!
ap358 P

De a fogadalmak törékeny dolgok.
És időnként vereséget szenvednek.

170. oldal

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
>!
Sippancs P

– (…) Tartozunk magunknak annyival, hogy érzünk. Hogy engedjük magunkat dühösnek, szomorúnak vagy ijedtnek lenni – folytatja.

2. fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
>!
ap358 P

– Én nem tökéletes vagyok, Isaiah, hanem kedves. Ez a különbség. Próbálok úgy bánni az emberekkel, ahogyan én is szeretném, ha bánnának velem – mutatok az arcába, és bár próbálom nem megemelni a hangom, nem nagyon sikerül. A vérem forr, a bőröm tüzel, és a tenyerem bizseregve várja, hogy találkozzon a srác hihetetlenül jó kinézetű képével. – Inkább vagyok kedves, mint olyan elcseszett pöcsfej, mint te.

51. oldal

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
>!
Masni3

– Legyen üdvözölve a Brentwood Palacsinta és Kávénál.

(első mondat)

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Torres · Maricza Claiborne

A sorozat következő kötete

Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak …és most meg is szerezlek

Ui. sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk
Kim Karr: Kötődés
Alexa Riley: Mindent bele
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Jamie McGuire: Gyönyörű lángolás
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék