Ui.: ​Rohadj meg (Ui. 1.) 313 csillagozás

… és most komolyan is gondolom
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Kedves Isaiah!

Nyolc hónappal ezelőtt csak egy harcba készülő katona voltál, én meg egy pincérnő, aki ingyen palacsintát csórt neked, és remélte, nem veszed észre, hogy túl sokáig időzik rajtad a tekintete.

De észrevetted.

Egy sorsfordító hetet töltöttünk együtt, mielőtt elmentél. A nyolcadik napon elbúcsúztunk, az utolsó pillanatban adtuk meg egymásnak a címünket.

Az összes leveledet megőriztem, szavaid hamarosan a vallásommá váltak.

Egy hónapja viszont szóba sem állsz velem, nem írtál, aztán tegnap este volt képed besétálni az éttermembe, és úgy viselkedni, mintha soha nem láttál volna.

Ha arra gondolok, hogy… majdnem imádtalak, téged és azt a csodálatosan bonyolult lelkedet.

Majdnem.

Bármi legyen is az – remélem, jó okod van rá.

Maritza a pincérnő

Ui: Rohadj meg… és most komolyan is gondolom

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905094 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
272 oldal · ISBN: 9786155905100 · Fordította: Hoppán Eszter

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Isaiah Torres · Maricza Claiborne · Gloria Claiborne


Kedvencelte 14

Most olvassa 12

Várólistára tette 124

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ap358 P>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Ez mi a jószagú… málnabokor rothadó termése volt?
Ha egy lányra azt lehet mondani, megszólalásig szép, akkor ez a könyv kinyitásig azt!
A fülszöveg kecsegtető, egy könnyed, jó kis csípős, csajos bosszúállós, de végül egymásba gabalyodós romantikus történetet vártam. Főszereplőnk megismerkedik álmai pasijával, aki elmegy a seregbe, és amikor visszatér, fel sem ismeri a csajt, és itt jön a bonyodalom… vagyis ezt gondoltam.
Minek gondolkozok?!
A könyv 270 oldal, ez a bizonyos visszatérés spoiler a 197.oldalon történik meg. Addig az együtt töltött egy hetükről olvashattam, ami felettébb untatott. Maricza idegesítőnek és felszínesnek tűnt, Isaiah meg olyannak, mint akinek nincs szíve lekoptatni ezt a buta, csipogó kislányt. Semmi tűz és szenvedély nem volt köztük.
Jönnek a levelezések, majd a nagy gubancos találkozás. Ami egyáltalán nem konfliktusalap, mert csak Maricza olyan vak, hogy nem jön rá egyből a dolgokra. És komolyan, van még olyan, aki ezt a kártyát kijátssza poén nélkül, csak úgy a megszokott sablonban? Ekkora írói klisét még a LOL könyvekben sem találni.
A sztori lapos, semmilyen.
De ami még ennél is bosszantóbb, az a kivitelezés. Ha azt is számba venném, jóindulattal kapna fél csillagot. Nagyon-nagyon dühös vagyok a kiadóra. Ennyi helyesírási hibát hagyományos kiadó által megjelentetett könyvben még soha nem láttam. Volt, hogy oldalanként többet is számolhattam, de az biztos, hogy egyetlen egy olyan fejezet nem akadt, ahol ne lett volna. Istenem! Még a szereplők nevét is többször eltévesztették (Maricza, Marica, Maritza), azt nem is említve, hogy néhol kisbetűvel írták. Rengeteg helyen hiányoznak a szóközök, a szavak egybefolynak. Valaki átolvasta egyáltalán?!
Most valami durva dolgot tudnék csinálni ezzel a könyvvel, és csak azért nem teszem meg, mert tutira eldugulna tőle a lefolyó.

19 hozzászólás
Sippancs P>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Ez a könyv baromi érdektelen. Pedig alapból jól indul, és az alapötlettel sincs semmi gond, mégis egy idő után átmegy unalomba és kliséhalmazba. Olyan fajtába, amihez kell két kávé, egy fejtámasz, sok-sok friss levegő és erős akarat, hogy már csak 100 oldal, már csak 60, aztán 30, és menni fog ez, menni fog ez… És ezen sajnos az sem „segít”, hogy a könyv hemzseg a helyesírási hibáktól. Nemcsak vesszők vannak rossz helyen, hanem szavak összemosódva, betűk kicserélve vagy elhagyva, szóközök duplán vagy triplán leütve. Hogy adhatott ki ilyen munkát a kezei közül a szerkesztő?!
Nem mondom, hogy ez életem legrosszabb története, de örülök, hogy nem adtam ki pénzt érte.

16 hozzászólás
Bitten>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Boccs gyerekek én szerettem ;)

Kár, hogy ez a levelezés nem valóserteku lehetőség, pedig lehet szívesen csinálnák néhányan….. forditast inkább szó nélkül hagyom…..

3 hozzászólás
nypiro P>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Szimpatikus kis történet. Értem miért megosztó. De nekem akkoris bejön, kb. ilyesmi sztorit vártam. Tetszett Maricza. Szimpi volt, hogy kimondja amit gondol. Végre igazi újdonság volt a nagyi, Melrose és a mozis vonal. Végre nem ügyvezető igazgató, ügyvéd és hasonló magasan kvalifikált végzettséggel voltak a főszeplők. Ishiah nagyon rendes, törődő fiú. A családjáért, a testvéreikért; kivéve Ianért mindent megtett. Nem sokan teszik meg, hogy annyit vásároljanak, meg utazzanak akármennyire beteg is a szülő, inkább ápoltatják, stb. (ez olvasható legtöbb könyvben).
Aranyosak voltak a „szombatjaik”. Számomra érdekes, váratlan helyekre mentek el. Maricza nem hagyta magát lerázni, de nem éreztem tapadós csajnak. Csak jól akarta érezni magát a sráccal. Elég hosszúra nyúlt a találkozások, majd Ishiah visszautazása a történetben. Viszonylag rövidebbek voltak a levélváltások. Aranyos volt, ahogy rájött, hogy mégiscsak kell neki Maricza.
Ian egy igazi kis „köcsög”, nem sok jót mutatott fel az életében, pedig a szülők egyformán nevelték őket. A tesó csaja még ha neki nem is bombázó akkoris kell :(.
Örülök neki, hogy Rachel segített Ishiah-nak a szervezkedésben és jól is sült el. A vége pedig, aranyos happy end.
A fél pont levonás a minősíthetetlen szerkesztésért járt. Mivel írok hasonlóan, értékelést is, elsiklottam felette. De az én értékelésemért senki nem fizet. Ezért a könyvért meg igen, szóval jobban oda kellett volna rá figyelni. És ez nem a fordító hibája, épp most néztem, hogy többet is olvastam már tőle, de egy JEM könyvben sem volt ilyesmi. A másik Művelt N-nél is megjegyeztem.
Mésik fél csillag levonás pedig azért jár, mert nem értem miért nem tudhattuk meg mit tanul Maricza az iskolában. Rengetegszer emlegette az író. A szak említése igazán beleillett volna a sztoriba, pláne, mivel kiderült, hogy PR és webfejlesztő céget alapított.
Meg az utolsó fejezetbe azt mondja Ishiah, hogy nem megy vissza a seregbe, aztén jön egy érthetetlen mondat valami 3 évről, meg hogy csillagászatot akar tanulni. Az Epilógusban meg kiderült, hogy csak visszament. Most akkor mi van???? Valaki aki megértette felfényesítene? ☺

1 hozzászólás
Infierno>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Könnyed, cuki, és sajnos sablonos.
Az Isaiah Afganisztánba utazása előtti részt kimondottan aranyosnak találtam. Ötletes volt a hét napon át tartó szombat, a két szereplő összegabalyodása. A levelezésük elkezdésétől fogva sajnos felgyorsult minden. Alig vártam a címben szereplő utóirat felbukkanását, annak miértjét, de amikor bekövetkezett, nem igazán értertettem. Klisék halmazába csöppentünk. spoiler
Kár érte, nagyon jó kis történetnek indult. És kár, hogy ugyanolyanná vált, mint bármelyik romantikus történet.

Hópárduc P>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kicsit fura volt ez a történet.
Kettősség van bennem. Tetszett is meg nem is.
A lány túl sokszor állította, hogy nem szeretne semmi komolyat, pedig de…
A fiú meg egy kicsit későn kapcsolt.
Egyébként szerintem egyszer olvasható könyv, a történettel nem lett volna gond. A civódások tetszettek! :)
Viszont nagyon sok az elírás a szövegben.

Trice29 P>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Vegyesek az érzéseim. A könyv első harmada tetszett, majd erős mélyrepülés. Tömény unalom a középső harmadban. A végén megint gyorsultak az események, bekerült egy totál fölösleges, irritáló rész, majd kicsi cuki és vége. Egyszer olvasós.

beasechoes P>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Ismét egy könyv, amit a kihívás miatt kezdtem el olvasni. Kicsit furi a számomra, hogy csak 71%-on áll a köny, és lehet, hogy most csak az én lelkemnek tett jót, de nekem tetszett. :) Az elején csak azt az egy palacsintát lehet venni dolgot nem tudtam hova tenni. :/
Ami kifejezetten nem tetszett, az a sok elütés és helyesírási hiba volt. Igazán megtehetnék, hogy lecsekkolják még mielőtt kiadják a könyvet.
Mindegy is! A sztori maga tetszett. Könnyen olvasható volt. Viszont a kellemetlen érzések miatt nem tudok 5 csillagot adni.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
272 oldal · ISBN: 9786155905100 · Fordította: Hoppán Eszter
2 hozzászólás
Annie1416>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kicsit féltem belekezdeni az olvasásba az alacsony % miatt. Vártam, hogy mikor fogom a fejemet fogni, hogy mekkora sz.r ez a könyv, de ez mem következett be. Amire számítani lehetett azt hozta a könyv. Olvastatta magát.
Igazából nem értem ezt a sok lepontozást. Vannak itt olyan könyvek, amik hasonlóak mint ez vagy még rosszabbak és mégis mindenki odáig van érte.
Nekem tetszett és annyit megér, hogy egyszer elolvassa mindenki. spoiler :)

Ács_Milán>!
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Nem egy világmegváltó regény volt ez, de szerintem nem volt olyan rossz, mint amennyi negatív véleményt kapott.
Egy egyszerű romantikus történet, se több, se kevesebb. Ennél a regénynél már olvastam sokkal rosszabbakat is eddigi olvasásaim során.
Az olvasás megkezdése előtt, a fülszöveget átfutottam, de teljesen más jellegű történetre számítottam az alapján, mint amit végül kaptam.
Számomra egész szimpatikus volt mind a két főszereplő. Olvasás során nem kellett túl sokat gondolkodni, egyszerűen ki lehetett kapcsolódni Isaiah és Maritza történetének megismerése közben.
Ami valóban nagyon zavaró volt, az a rengeteg elírás és helyesírási hiba, de ezek nem a történet számlájára írandók, csakis a kiadó figyelmetlensége, esetleges trehánysága. Kiadás előtt sokkal jobban oda kellene figyelni az ilyen szarvashibákra, mint amikkel ez esetben is találkozhattunk.


Népszerű idézetek

ria_konyvei >!

Olyan ember vagy, aki csak akkor beszél, ha tényleg van mondanivalója, és ez tetszik benned.

80. oldal, Hatodik fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

KATARYNA>!

A szívem csuklik egyet, és teljes három másodpercre elvesztem a gondolataim fonalát.

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
4 hozzászólás
Sippancs P>!

– […] Ilyen bonyolult lélek, de hát a legtöbb nő ilyen. Mindig két teljesen más dolgot akarnak egyszerre, és legtöbbször fogalmuk sincs, hogy miért.

6. fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Torres
ap358 P>!

Esetleg… csinálhatnánk az egész hétből szombatot…

64. oldal

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
ap358 P>!

Aki tesz valamit, ami mosolyra ad okot, arra rámosolygok.

19. oldal

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Torres
EditVagyok>!

Néhány hónappal ezelőtt rabja lettem a mosolyodnak, és rátaláltam önmagamra a csókodban.

252-. oldal-

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

ria_konyvei >!

Túl sok embernek okoztam fájdalmat – olyan embereknek, akiket mindennél jobban szerettem.

37. oldal, Második fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

ria_konyvei >!

Foglalkozz magaddal. A többit felejtsd el.

110. oldal, Kilencedik fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Sippancs P>!

– […] Tartozunk magunknak annyival, hogy érzünk. Hogy engedjük magunkat dühösnek, szomorúnak vagy ijedtnek lenni – folytatja.

2. fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom

Kapcsolódó szócikkek: Maricza Claiborne
ria_konyvei >!

– Sosem unod meg ezt? – kérdezem. – Hogy ilyen… gyökér legyél?
– Te sosem unod meg, hogy mindig ilyen tökéletes legyél? – kérdez vissza.

51. oldal, Harmadik fejezet

Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg … és most komolyan is gondolom


A sorozat következő kötete

Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak …és most meg is szerezlek

Ui. sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A beosztott
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Vi Keeland: Csak szex
Christina Lauren: Nem mézes hetek
Karina Halle: Nem lennék nélküled
Kendall Ryan: A játszótárs
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara