Demelza (A Poldark család 2.) 2 csillagozás

Winston Graham: Demelza

A rajongásig szeretett Poldark-sztori folytatódik.

Egy nyomorgó bányász lánya, Demelza Carne, akit Ross Poldark egy vásártéri verekedésből mentett ki, immár a férfi boldog hitvese.

E viharos esztendők eseményei azonban próbára teszik házasságukat és szerelmüket. Amíg Ross ádáz harcba bocsátkozik a bányásztelepülések jogaiért, Demelza erejét megfeszítve igyekszik alkalmazkodni a vidéki úriemberek (köztük a férje) életmódjához, emiatt pedig egyre furcsább és kínosabb helyzetekbe keveredik.

Miután balszerencsés módon kezdetét veszi a Ross és a befolyásos George Warleggan közötti hosszas viszálykodás, felmerül a kérdés, hogy az asszonynak sikerül-e túllépnie az otthoni nézeteltéréseiken, vagy azok végleg megfosztják őt és élete párját a boldogságtól.

A Demelza a tizennyolcadik századi Cornwall lélegzetelállító díszletei közé repíti az olvasót minden idők egyik legcsodálatosabb szerelmi történetébe.

Vajon meg lehet óvni a szerelmet,
ha a világ el akarja pusztítani?

Eredeti megjelenés éve: 1946

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574491 · Fordította: Komáromy Rudolf

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 72


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Kedves Blamy kapny. úr! Legyen szives találkozon velünk október húszadikán délelött Trelask aszony Kenwen Street-i rőföskereskedésében Veryty nem foglya tudni szóval kérem szépen tegyen úgymint ha véletlenül lenne. Maradok Nagyságodnak kiválóan tisztelő híve és szolgája: Demelza Poldark.

Könyvmolyképző KU>!

Hát ez az, amibe téved uraságod. Mer aki az Úr szavára nem figyelmez, az kétségkívül az ördögre hallgat. Biza vagy az egyik, vagy a másik jut minnyájunknak. Közbűső út nincsen. Vagy a mennyország az összes angyalokka, vagy a pokol tüze és kénköves leheletje!

Könyvmolyképző KU>!

A föllobbanó fényben megjelent a szoba: a súlyos tíkfa mennyezetgerendák, a fuvallatban szelíden libegő ajtófüggöny, az ablakfülke alacsony ülőpadjának rózsaszín félselyem huzata, a cipő, ahogy az asszony a lábáról lerúgta: az egyik a fatalpával fölfelé fordulva, Joshua messzelátója, Ross pipája és könyve, meg egy ide-oda mászkáló légy.

Könyvmolyképző KU>!

Ebbe az ízig-vérig hagyományos nyári dínomdánomba nem kevertek semmiféle újmódi finomkodást, ami bárkit is zavarba hozhatott volna. Hatalmas tálakban marharakottast készítettek, a hússal töltött tésztát jól meglocsolták tejszínnel. Négy pecsenyeludat és tizenkét szép kappant is megsütöttek, malomkeréknyi kalácsokat tálaltak föl. Az étel mellé mézbort, házi főzésű sört, valamint almabort és portóit adtak.

Könyvmolyképző KU>!

Ami ezután következett, az napsütötte nyári délutánon sem számított volna szívderítő jelenségnek. Minthogy azonban orkánfútta téli éjszakán, a hunyorgó csillagok alatt került rá sor, sötétebbnél sötétebb borzalmak és már-már túlvilági, velőtrázó záróakkordok jellemezték.

Könyvmolyképző KU>!

Órákon át ostromolta a tájat a sós, fagyos szélvész, kegyetlenül dühöngött, semmit sem kímélt. A fák zsenge zöld levelei megfeketedtek és elhervadtak, és a könnyű fuvallatban is úgy zörögtek, mint a száraz kétszersült. Oda lett a szénának való fű, tönkrement a burgonyatermés, összefonnyadtak és elhervadtak a fiatal borsó- és babtövek. A rózsabimbók már nem bontottak szirmot, és az elpusztított tavasz törmeléke eltorlaszolta a patakot.


A sorozat következő kötete

A Poldark család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Gracie: Tudorok
Charlotte Brontë: Shirley
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
John Fowles: A francia hadnagy szeretője
Victor Hugo: A nevető ember
Marina Fiorato: Kit
Juliette Benzoni: A királyért
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Alison Weir: Lady Jane