Delta ​kutatás 6 csillagozás

William Shatner: Delta kutatás

A fiatal Jim Endicott minden álma, hogy bejusson a Föld űrakadémiájára, amely a kaput jelenti a csillagokhoz és a távoli civilizációhoz, a Szövetséghez.
Azonban Jim DNS-ébe – a tudtán kívül – olyan titkot kódoltak, amelytől egy egész világ sorsa függhet. Egy olyan titkot, amelyet a szülei (vagy azok, akik azt állítják, hogy a szülei) megfogadtak, hogy életük árán sem árulnak el.
Jim felvételi kérelme az Akadémiára borzalmas események robbanásszerű láncolatát indítja el, olyan kalandba taszítva Jimet, amely minden képzeletét felülmúlja. Új élete a galaxis kitaszítottai, a „Plebek” világába veti, és megismerheti a számítógépes kibertér tiltott űrjében való szárnyalást.
Egy gyönyörű és talpraesett törvényenkívüli lány, Cat segítségével Jim hozzálát, hogy felderítse a megrázó igazságot a múltjáról és arról a borzalmas félreértésről, amely az idegen fajok által benépesített világegyetemben a túlélésért harcoló, megkeseredett emberiséget a teljes megsemmisülés felé tartó úton vezeti.

>!
Beholder, Budapest, 1998
238 oldal · ISBN: 9639047252 · Fordította: Krajcsi Tímea

Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Molu P>!
William Shatner: Delta kutatás

A jelentéktelen könyv külsőben nagyon lebilincselő történet rejlik. Végig izgalomban tart. Érdekes és szórakoztató ebbe a világba bele látni, ugyanis a leírás olyan klassz, hogy az ovlasó számára képekben elevenedik meg az író által kitalált világ.


Népszerű idézetek

Molu P>!

Jimmy arca, mint a napraforgó, követte anyja mozgását, és most egy fogatlan, bizakodó mosolyt küldött feléje…
Felvette a kicsit és magához ölelte, megcsodálva koponyájának finoman formált gömbölyűségét és parányi ujjait, amikkel elképesztő erővel ragadta meg anyja hüvelykujját.

8. oldal

Molu P>!

Lehunyta a szemét, és elképzelte a Terrán működő űrhajós iskolát. A nyüzsgő, izgalmas életet, amitől most pont harminc fényév választotta el, itt Prima City-ben,a Wolfbane fővárosában, az első csillagközi emberi gyarmaton.

30. oldal

Molu P>!

Átment a nagyszobába. Látta, hogy már átalakították ebédlővé. A háztartáson belül rendszerint rá várt az a feladat, hogy a házi komputert utasítva összerendezze az önszerveződő bútorzatot, beállítsa a levegő illatát, a hőmérsékletet, vagy kialakítsa a holografikus díszítést. Egy fejbólintással jelezte, hogy elfogadta a tűzhely mélyen ropogó tűz látványát, és mélyen magába szívta a pikáns füstszagot és az erdei illatokat. Persze a füst sem volt igazi.

31. oldal

Molu P>!

Belegondolt és bánta. hogy ebben a modern korban mennyire gyorsan válhat a gondolat cselekedetté. Gyakran a valódi, megfontolt döntést megelőzően. Épphogy csak észbe jutott elküldeni a jelentkezési lapját, már meg is tette. Most viszont számba kell vennie ennek következményeit is, és további lépéseket kell tennie ahhoz, hogy kezelje őket.

48. oldal

Molu P>!

Tisztán érzékelte az őt körülvevő világot, det mintha egy üvegtáblán keresztül nézné azt. Éles kép, mégis valamin keresztül. Ez a valami már a gép része volt…
Létre lehetett hozni olyan halvány kapcsolatot, hogy a gép jelenéte szinte észrevehetetlenné vált. De annyira erőset is, hogy az ember érezte a szagokat, hideget, meleget, anyagokat vagy hallotta a hangokat, amik sehol másut nem léteztek, csak a komputer és a használója közötti megegyezésben.

98. oldal

Molu P>!

Akár maga elé is tudta képzelni a dolgot: egy fázishangolt lézersor hosszú, tapogatózó, csaknem láthatatlan sugárnyalábja, amint ledöf az égből, hogy úgy romboljon szét itt mindent, ahogy a kisgyerek tapossa szét a homokvárat.

120. oldal

Molu P>!

Fölismerte: ahhoz, hogy életben maradjon és boldoguljon, és hogy egyszer mégiscsak hajóskapitány lehessen, nem elég a számítógépek kibervilágát megismerni. A programokat emberek írták, és emberek működtetik. Minden mögött, ami a kibertérben megszületik, emberi lények húzódnak meg. Ha őket megérti, akkor fogja saját magát is megérteni, s akkor lesz képes saját maga irányítani az életét.

151. oldal

Molu P>!

Micsoda csodája az emberi elmének, hogy szinte filmszerűen tud újra átélni réges-régen elfeledett eseményeket. Már hallott ilyesmiről, de sosem hitte el, hogy ez tényleg lehetséges, hogy a képek soha nem halványulnak el, hogy az elme képtelen igazán felejteni.

194. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Andy Weir: A marsi
Ernest Cline: Ready Player One
Orson Scott Card: Ender's Game
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Jennifer L. Armentrout: Opposition
Daniel Keyes: Flowers for Algernon
Marissa Meyer: Scarlet