Twelfth ​Night 7 csillagozás

William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night William Shakespeare: Twelfth Night

When twins Sebastian and Viola are shipwrecked and separated off the coast of Illyria, each believes the other is dead. Viola disguises herself as a boy, becomes a page of Duke Orsinio, and falls in love with him. The Duke is hopelessly in love with Olivia, but she is in the process of mourning her brother's death and becomes infatuated with Viola as she/he delivers messages for the Duke. When Sebastian shows up, Olivia confuses him with the Duke's page (Olivia) and marries the astonished young man. All is cleared up eventually when Viola and Sebatian meet and recognize each other. In the midst of all of this romantic confusion, servants and family members provide comic relief with their pompous, pretentious, and sometimes inebriated behavior.

Eredeti megjelenés éve: 1623

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Macmillan Collector's Library, Penguin Popular Classics

>!
Penguin, London, 2016
144 oldal · ISBN: 9780143128595
>!
Pan Macmillan, London, 2016
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781909621909
>!
HarperCollins, New York, 2011
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007902385

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
KatieV I
William Shakespeare: Twelfth Night

Hát ezen szakadtam. Nem tudom, miért, mert a sztori annyira nem fogott meg, de a kivitelezés zseniális. Nem is értem, miért nem volt benne anno a korai irodalom tematikában, szívesen eldumáltam volna róla a reneszánszos tanárommal.

>!
Vadbarack
William Shakespeare: Twelfth Night

Ha nem szereted Billy drámáit, ezt akkor is olvasd el!
Amikor Shakespeare-t olvasok, mindig eszembe jut a gimis énem, aki fintorogva nyitotta ki a Romeo & Juliet-et, mert a francnak sem volt kedve WS-t olvasnia, mikor kupacban álltak nála a könyvtárból kihozott, jobbnál-jobb könyvek, ráadásul nagyobb bulinak tűnt akrillfestékekel bíbelődni, ráadásul még csak három éve lakott New Yorkban és még mindig várt rá a sok felfedeznivaló. Végül csak nekivetette magát, leült az ablakpárkányra, bebugyolálta magát a DIY takarójába, és ott maradt. Addig még enni sem volt hajlandó, amíg a végére nem ért (kissé hozzászoktam a régies nyelvhez, mert akkoriban estem át a szokásos szerelmeken: Mr. Darcy, Rochester stb.).
Teltek az évek, végigmentem Mr. Shakespeare összes vígjátékán és drámáján, szonettjén, sőt, mindent elolvastam, amit valaha is írt, magyarul és angolul egyaránt, de sosem tudtam kiszeretni belőle. Köztem és William között a végtelen szerelem dominált, sőt, a mai napig is lángol.
És a Twelfth Night az egyik legkedvencebb Sh darabom. (A vihar után, természetesen)


Népszerű idézetek

>!
Polly

Cesario, come, for so you shall be, while you are a man. But when in other habits you are seen, Orsino's mistress and his fancy's queen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Milbourne: The Usborne Complete Shakespeare
Aristophanes: Lysistrata
Christopher Marlowe: Doctor Faustus (Penguin Readers)
Christopher Marlowe: The Plays
Percy Bysshe Shelley: The Cenci
T. S. Eliot: Cocktail Party
Percy Bysshe Shelley: Prometheus Unbound
T. S. Eliot: The Family Reunion
J. R. R. Tolkien: Tree and Leaf / The Smith of Wootton Major / The Homecoming of Beorhtnoth
Terence Rattigan – Peter Shaffer – Keith Waterhouse – Willis Hall – Doris Lessing: Plays Of The Sixties