Véres ​mező (A szent tolvaj 2.) 13 csillagozás

William Ryan: Véres mező

A ​szent tolvaj című regényben megismert talpraesett detektív, Alekszej Koroljev váratlanul Ukrajnában találja magát, a Véres mező című film forgatásának kellős közepén, ahol az állambiztonság nagy hatalmú vezetőjének szeretője után kell nyomoznia. A mindenki által kedvelt fiatal, életvidám lány, Mása Lenszkaja látszólag öngyilkosságot követett el, de Koroljev számára már első pillantásra gyanús az ügy.
Az eset felderítése a harmincas évek Szovjetuniójában, pontosabban a polgárháború nem is olyan régi, gyakran még vérző sebeinek emlékével terhes Ukrajnában komoly feladatot jelent a rutinos nyomozó számára. Koroljev az állambiztonság, a moszkvai alvilág, az ellenforradalmár összeesküvők és a külföldi kémek között igyekszik úgy lavírozni, hogy mindenképpen elkerülje a Szibériába vezető utat. Munkájában segítségére van a fiatal, de rátermett nyomozónő, Szlivka, aki biztos kézzel kalauzolja a moszkvai detektívet Ukrajna kietlen sztyeppéin és az odesszai alvilág útvesztőiben.
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
General Press, Budapest, 2012
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636433833 · Fordította: Nemeskéri Luca

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Risus P>!
William Ryan: Véres mező

Nagyon döcögősen ment az olvasás. Az alaptörténet szerintem egész jó, de az elmesélésével van némi gondom…

XX73>!
William Ryan: Véres mező

Ha már párban vettem ki az előzővel, ezt is elolvastam.

Már az első résznél is zavaróan aprólékos volt a nyomozás leírása. Döcögve haladt a történet. Ezúttal még jobban zavart, mint a moszkvai esetnél.

Továbbra is tartom, hogy egy jogállamban szocializálódott szerző nehezen tudja hitelesen ábrázolni ezt a korszakot. Aprólékos nyomozás? Hatáskör, illetékesség? Ugyan kérem! Elő a fejszét, vágjuk a fát, hulljon a forgács!

Martin_04>!
William Ryan: Véres mező

Perfektül mutatja be az 1930-as évekbeli Szovjetúniót illetve Ukrajnát. A Könyv jól átlátható, igaz elég gyakran vált fejezetet, és néha sok dolog történik elég hamar, de ezt kijavítja a jó karakterekkel és párbeszédekkel.

gaso>!
William Ryan: Véres mező

A szent tolvaj folytatása, az előző könyv miatt olvastam el ezt is, bár annyira nem tetszett mint az. Annyira talán nem érdekes a történet, de mint az előző résznél, itt is sok mindent hozzáad a történelmi háttér és a hagyományos értékeket valló főszereplő, ami magát a könyvet is jellemzi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Steve Berry: A tizennegyedik gyarmat
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Niklas Natt och Dag: 1793
Robert Harris: Führer-nap
Arturo Pérez-Reverte: Cádiz ostroma
Greg Iles: Lángoló kereszt
Rita Monaldi – Francesco Sorti: Imprimatur
J. R. dos Santos: A 632-es kódex
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Veszélyes amazonok