Beastly ​Bones (Jackaby 2.) 1 csillagozás

William Ritter: Beastly Bones

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

“I’ve found very little about private detective R. F. Jackaby to be standard in the time I’ve known him. Working as his assistant tends to call for a somewhat flexible relationship with reality.”

In 1892, New Fiddleham, New England, things are never quite what they seem, especially when Abigail Rook and her eccentric employer R. F. Jackaby are called upon to investigate the supernatural.

First, a vicious species of shape-shifters disguise themselves as a litter of kittens, and a day later, their owner is found murdered with a single mysterious puncture wound. Then in nearby Gad’s Valley, now home to the exiled New Fiddleham police detective Charlie Cane, dinosaur bones from a recent dig mysteriously go missing, and an unidentifiable beast starts attacking animals and people, leaving their mangled bodies behind. Charlie calls on Abigail for help, and soon Abigail and Jackaby are on the hunt for a thief, a monster, and a murderer.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Algonquin Books, New York, 2015
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781616203542

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Lobo P>!
William Ritter: Beastly Bones

Mindenképp érdemes elolvasni az első könyvet, mert ott annyira jól fel vannak építve a karakterek, hogy nagyon bölcsen itt már erre nem szorul sok magyarázat. Abigail már kezd belerázódni az életbe, mint Jackaby asszisztense és valami fajta különös barátság is kialakult közte és a detektív között, mindenesetre kölcsönösen elismerik a másik tehetségét. S nagyon jó, hogy a detektív elfogadja a lány véleményét, mert tudja, hogy vannak helyzetek, amikben ő jobban helyt tud állni. Nem nagyon van magyarázgatás tehát, hogy ki kicsoda és miért csak belevágunk a közepébe, s az új rejtélyre helyeződik a hangsúly. Ami egyrészt összetettebb, mint korábban, másrészt kicsit a háttérben zajlik Jackaby nyomozása, ugyanis Abigailt jobban leköti az ásatás, mint az eltűnt csont utáni kutatás. Ráadásul nem minden felvetődött problémára lesz itt megoldás, hisz vannak olyan titokzatos alakok, akik már a következő történetet is előrevetítik. Az új szereplők érdekesek és eléggé jól vannak megrajzolva, az egymással vetélkedő tudósok igazán viccesek és nagyon életszerűek. Ráadásul a történet vége felé a nagy leszámolásnál most Abigail az, akinek gyors gondolkodásán és határozott cselekedetén múlik minden. S épp ezek a dolgai azok, amik miatt ő lehet a tökéletes kiegészítője Jackaby-nek, aki ugyan felismer egy csomó mindent és sokat lát, sokkal többet, mint egy normális ember és végtelen a tudása a paranormális dolgok terén, viszont néha a gyakorlati megvalósítás lassabban jön neki össze. Úgyhogy Abigail is egyike azon YA hősnőknek, akik nem idegesítők, hanem határozottak és rátermettek, s feleslegesen nem lelkiznek.

Az egyetlen talán, amit negatívumként hozhatnék fel, hogy az regény második felében kevesebb volt az igazi Sherlockos Jackabys motívum. Viszont ott van Hank Hudson, aki az állatgyűjtési mániájával emlékeztet valakire, de ha leírnám az már a Beastly Bones-ra is spoiler veszélyt jelentene

Szóval ha valaki egy klassz paranormális ifjúsági sorozatot keres, amiben van elég izgalom és hihető, kedvelhető szereplők, akik saját karakterrel rendelkeznek, azoknak Jackaby tényleg ajánlott. Én nagyon várom a 3. részt, mert el lett hintve itt a végén, hogy valami igazán különleges után fognak nyomozni a főszereplők. Úgyhogy meg kell nyugtatnom mindenkit, a Jackaby sorozat külsőre és belsőre is hozza a színvonalat és remélem, hogy William Ritter ezt tovább is tartani tudja.
Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2015/10/06/william-r…


Népszerű idézetek

art3mis>!

„Oh, I feel much better knowing that there is a malevolent force out there, working directly against us at every turn, don't you?”

289. oldal

art3mis>!

„So often,” Jackaby said, “people think that when we arrive at a crossroads, we can choose only one path, but—as I have often and articulately postulated—people are stupid. We’re not walking the path. We are the path. We are all of the roads and all of the intersections. Of course you can choose both.”

187. oldal

art3mis>!

„So, that's yout first guess, then? You're opening with vampire?”
„I'm not ruling out the Russian strigoi or Chinese jiang-shi. This is a country of immigrants, after all.”

45. oldal


A sorozat következő kötete

Jackaby sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Helene Wecker: The Golem and the Jinni
Rae Carson: Walk on Earth a Stranger
Madeleine Roux: House of Furies
Tosca Lee: The Progeny
Justine Larbalestier: Razorhurst
Claudia Gray: Fateful
Libba Bray: A Great and Terrible Beauty
Eleanor Herman: Legacy of Kings
Robin LaFevers: Grave Mercy
Suzy Vitello: The Empress Chronicles