A ​Kígyók Tornya (Terrarch-krónikák 2.) 10 csillagozás

William King: A Kígyók Tornya

Rik, ​a félvér a katonák mindennapi életét éli. Talán csak abban különbözik társaitól, hogy valami megmagyarázhatatlan ok miatt vonzódik a misztikus könyvekhez, a varázsláshoz és a rejtélyekhez. Időnként feltámad benne a kétely: valóban az, akinek hiszi magát? Vagy esetleg létezik olyan titok a származásával kapcsolatban, amit még ő maga sem ismer?
Már csak egyetlen szikra kell egy újabb pusztító háború kirobbanásához, amikor Rik és társai eljutnak abba a városba, amelynek ura békét akar teremteni. Békét, amiből később hasznot húzhat. Békét, ami hozzásegítheti őt a hőn áhított koronához. Terveit egy irtózatos pusztítóerővel rendelkező eszköz segítségével akarja megvalósítani, amely ellen még a leghatalmasabb varázslat sem nyújt védelmet.
A félvérnek ki kell derítenie, hogyan lehet megszerezni, vagy legalább hatástalanítani ezt a fegyvert. A küldetés során Rik és társai elképesztő titkokra derítenek fényt. Lehetséges volna, hogy a csillagokból idevándorolt fajok valaha… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Szukits, Szeged, 2015
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973294 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 4

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Jerico
William King: A Kígyók Tornya

A Warhammer világán alkotó író /Félix és Gotrek és egyéb regények/ tovább szövi az önálló világán játszódó történetet. Bár sok mindent átemel a Warhammerből, de azért tud egy kis egyedi ízt is hozzácsapni a világhoz. A történet nem sokkal az előző rész eseményei után veszi kezdetét, kicsit többet tudunk meg a világról és a ősi világ történelméről, de igazából csak a végén pörögnek fel az események, az addigi nyugodt tempó, hirtelen 5. sebességre kapcsol. Talán szóltak az írónak, hogy csak 300 oldalban gondolkodjon, és ez a hír kb. a 280 oldalnál jutott el hozzá, mert hirtelen az addig megközelíthetetlennek tűnő varázsló, a bevehetetlennek tűnő erőd és a legyőzhetetlen démon kapitulál. Ami még nem tetszett sajnos az a Torony mibenlétének kiderülte /ez egy -fél csillag/, de másnak lehet hogy bejön ez a megoldás.
Aki szereti a Warhammer világát annak nyugodt szívvel tudom ajánlani, egy olvasást megér.

>!
Fesskavics
William King: A Kígyók Tornya

Ötletesebb, mint az előző rész, mégsem fogott meg annyira. Olyas érzésem van, mintha az író összeollózott volna egy történetet, amit több-kevesebb energiával megírt. Hol volt hozzá kedve, hol nem. Ilyenkor kilóra tolta a sztorit, messze nem használta ki a lehetőségeket. Olyan könyv, amit egyszer el lehet olvasni.

>!
Bahon
William King: A Kígyók Tornya

Határozottan jobban tetszett, mint az első rész, ám a vége mintha hiányozna. Kár, mert remek regény!


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
George R. R. Martin: Kardok vihara
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál