Az ​ezredes 15 csillagozás

William Harrington: Az ezredes William Harrington: Az ezredes

Konrad ​Heinrici, az angolok fogságába esett Abwher-ezredes, a többszörösen kitünetett német felderítőtiszt számára az angol titkosszolgálat párizsi akciója az utolsó lehetőség, hogy megmeneküljön az akasztófától. Életben maradásának feltétele, hogy kapcsolatait felhasználva, a németek által megszállt Párizsban kiszabadítson egy zsidó üzletembert.
Adriana Ter Horst, a feltűnően szép egykori úszóbajnoknő, a vakmerőségéről ismert angol kémnő számára ez az utolsó lehetőség, hogy nyomtalanul eltűnt férjét megtalálhassa Európában.
Utolsó lehetőség az angolok mentőakciója több száz francia gyermek számára is, hogy megmeneküljenek a halálnál is félelmetesebb fenyegetéstől: a náci koncentrációs táboroktól.
Willaim Harrington könyve háborús kalandregény, amely a manapság oly divatos kommandótörténetek erényeit is felvonultatja. A páratlanul izgalmas, fordulatos cselekményt furcsa szerelmi szál is gazdagítja: Adriana beleszeret az ezredesbe, nem sejtve, hogy érzelmei… (tovább)

Eredeti cím: Oberst

>!
I.P.C., Budapest, 1989
574 oldal · ISBN: 9630274736 · Fordította: Fehér Katalin
>!
I.P.C. / IPV, Budapest, 1989
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630274736 · Fordította: Fehér Katalin

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

hakansukur>!
William Harrington: Az ezredes

Szuper kis II. világháborús kémtörténet. Jól kreált, jól felépített, izgalmas sztori. Az elejétől fogva nem tudtam, hogy az ezredes melyik oldalon áll. Aztán a könyv vége felé azért kiderül.

Mivel olvastam már a Kémek a Sasfészekben-t illetve az Elvesztek Párizsban-t, így ez a könyv azok „szerelemgyereke” is lehetne, hiszen hasonlóan izgalmas, mint az első és női főszereplője van, – aki szintén Párizsban, az ellenállókkal társulva végzi a veszélyes feladatát – , mint a másodiknak. Van ebben minden, kaland, izgalom, szerelem, szex, szenvedés, gyötrelem, intrika dögivel.

nagy_csilla>!
William Harrington: Az ezredes

Nekem nagyon tetszett. Az elején nehezen indult, de végére jó kis kémtörténet kerekedett ki belőle.

Tiger205>!
William Harrington: Az ezredes

meglepően jó kémtörténet, Ken Folettet is üti színvonalban néha :)


Népszerű idézetek

nagy_csilla>!

Fanatikusokkal állunk szemben, uram – mondta Bender. – Ha valaki nagyon erősen hisz valamiben, akkor nem kell gondolkoznia, nem kell semmit megértenie.Finoman hitnek nevezik ezt a lelkiállapotot. Isten mentse meg a világot a hívőktől.

nagy_csilla>!

Volt már dolgom hűségesekkel, nácikkal és egyebekkel – mondta Mercier –, de olyanokkal még nem találkoztam, aki a hitét többre értékelte volna tizenhétmillió aranyfranknál.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Altman: Kémek játéka
Daniel Silva: Az időzített kém
Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az oligarcha
Robert Ludlum: A Fantom
Tom Clancy: A kokain akció
Stephenie Meyer: A Vegyész
Jack Higgins: A Führer parancsára
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség