Védjegyes ​boldogság 5 csillagozás

Will Ferguson: Védjegyes boldogság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miért akarná a drog- és dohányipar kivonni a forgalomból Edwin de Valut a sovány szürke öltönyös, alacsony beosztású szerkesztőt a Panderie Press nevű amerikai könyvkiadónál? Miért tűnt el a dühöngés az utakról, és miért élte föl a Mc'Donalds az összes lucernát? Hogy a francba lehet, hogy mindenki olyan véres-komolyan és védjegyesen boldog? És ami a legfontosabb, kicsoda Tupak Bulii? Amikor egy tetemes terjedelmű, önsegítő kézirat landol Edwin íróasztalán, láthatóan meg van pecsételve a sorsa, vagyis kidobják. Edwin nagyon is cinikus az önsegítő könyveket illetően, ráadásul aznap reggel rohadt kedvében van, ezért a lehető leginkább megszégyenítő módon bánik a Mit tanultam a hegyen? című kézirattal – még csak nem is válaszol a szerzőnek. Viszont az a baj, hogy Tupak dobása egyedi valami. Olyan önsegítő könyv, amelyik valóban segít. És mielőtt Edwin észbe kaphatna, események láncolata indul el, ami nemcsak rá nézve, hanem úgy általában a világban is rendkívüli következményekkel jár.

Eredeti cím: Generica

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
GABO, BUDAPEST, 2004
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526991 · Fordította: Király Zsuzsa

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Edit_Zsuzsa_Nagy>!
Will Ferguson: Védjegyes boldogság

Sziporkázó humor,fanyar társadalomkritika,remek,gördülékeny stílus jellemzi a könyvet.Egy nagyon kedves kolleganőmtől kaptam kölcsön,hirtelenjében be is faltam az egészet.Nem ismertem az írót,de teljesen megfogott a lapokon átütő intelligenciájával,éleslátásával,széleskörű műveltségével.Ahogy többször említi,nincs boldogság szomorúság nélkül…kb 20 verzióban leírva,hol viccesen,hol halálosan komolyan.Könyv a könyben,egy eutópia és egy szatíra keveréke.Kétszer is meg van említve a magyar nyelv/közmondás a szövegben,ez is szimpatikussá tette.Többször olvasós,a borító+cím senkit ne tévesszen meg.Nem egy könnyű nyári olvasmány,de nem is egy Háború és béke…élvezzétek ;)

hársvirág>!
Will Ferguson: Védjegyes boldogság

Óh,nincs, ki e könyvet olvasta volna???
Kedves olvasótársaim! E súlyos hiányosságot azonnal pótolni kell!!!
Humoros,szórakoztató,ugyanakkor tele éles társadalomkritikával,tartalmas mondatokkal,mondanivalóval! És további pozitívumként még az eseményeket sem tudod előre megmondani!
Komolyan,minden szempontból remek könyv!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

hársvirág>!

…az önsegítő könyveket író szerzők a leginkább elcseszett emberek, akikkel valaha is összetalálkozik az ember a könyvbemutatókon.

hársvirág>!

Azt mondtad, mi a rossz abban, ha az emberek boldogok lesznek. De az egész gazdaságunk az emberi gyöngeségekre, a rossz szokásokra és a bizonytalanságra épül. Divat. Gyorsétkeztetés. Sportkocsi. Technikai újdonságok. Szexkellékek. Fogyókúrás központok. Férfiklubok a kopaszoknak. Apróhirdetések. Alternatív vallási szekták. Profi sportcsapatok. Életpótlék. Fodrászatok. Középkorú férfiak kapuzárási pánikja. Bevásárlási kényszer. Az egész életvezetésünk az önmagunkban való kételyre és elégedetlenségre épül.

hársvirág>!

Az öröm létállapot. Tett. Az öröm inkább ige, mint főnév. Nem létezik tetteinktől függetlenül. Az örömről fel kell tételezni, hogy elröppen és átmeneti, mert sosem jelentette azt, hogy örök. Minden dolgok szomorúsága. A szomorúság mond el mindent, még magát az örömöt is. Nélküle az öröm nem létezhet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Stefan Zeidenitz – Ben Barkow: Miért nem bírjuk a németeket?
Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije
E. T. A. Hoffmann: Kis Zaches
Nick Yapp – Michael Syrett: Miért nem bírjuk a franciákat?
Erlend Loe: Doppler
Tertinszky Edit (szerk.): Emberi gyarlóságok
E. T. A. Hoffmann: Murr kandúr életszemlélete
Parti Nagy Lajos: Hősöm tere
Mark Twain: A lóvátett város