Modern ​love 8 csillagozás

A szerelem örök
Will Darbyshire: Modern love

A ​könyv szerzője, Will Darbyshire, izgalmas dologra szánta el magát. Hat kérdést tett fel a neten az élet egyik legrejtélyesebb, egyetemes titkáról: a szerelemről. Arra bíztatta olvasóit, fedjék fel legbelsőbb érzéseiket saját romantikus élményeik alapján levelekben, versekben, képekben és művészeti alkotásokban. Ezekből válogatva született meg ez az egyedülálló gyűjtemény. Egy lenyűgöző portré az egyéni vágyakról, fantáziákról, csalódottságról. Megmutatja a szerelem időtlenségét, rávilágít a párkapcsolat nehézségeire és szépségeire, valamint olyan őszinte gondolatokat tár elénk, melyeket gyakran félünk megfogalmazni.
Egy könyv azoknak, akik még nem voltak szerelmesek, vagy épp most is a fellegek között járnak, mindenkinek, aki már csalódott vagy épp még nem bántották meg, a reménytelenül szerelmeseknek, a sóvárogva vágyakozóknak, és azoknak is, akik falakat építenek maguk köré. Modern, őszinte, bensőséges és időtálló könyv, mely arra emlékeztet minket, hogy kik vagyunk, mi… (tovább)

Eredeti mű: Will Darbyshire: This Modern Love

>!
Maxim, 2017
224 oldal · ISBN: 9789632618197

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé P
Will Darbyshire: Modern love

Jó belelapozni és olvasgatni a könyvet, egy kicsit mégis kevésnek éreztem. Bár az is lehet, hogy az elvárásaim voltak túl magasak.
Az viszont sokat dob a könyvön, hogy piros, szürke és fekete színnel íródott, és néhol egészen művészi elrendezésekben jelennek meg a levelek. Ettől egészen friss és mai, talán a fiatalabb generáció nagyobb örömöt lel majd benne. Érdekes volt még a kötet végén található Képgaléria, ahol a szerelem jelenik meg tíz felvételen.
Összességében tetszik a koncepció, remek ötletnek tartom, hogy valós emberek érzései jelennek meg a lapokon. Ötösre értékelném, de ha a kivitelezést is nézem, akkor csak egy haloványka négyes.
A könyvről bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/08/05/will_darbyshire_mo…

2 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Will Darbyshire: Modern love

A szerző egy angol filmes fiatalember, aki régóta szereti és használja a közösségi médiát, legtöbben a YouTube videóiból ismerik. Egy saját élmény hatására gondolkodott el azon, mit jelent az embereknek a szerelem. Egy éven át gyűjtötte a válaszokat a különböző fórumokon feltett kérdéseire és hosszas válogatás után megszületett ez a könyv, ami valós emberek valódi érzelmeit tárja fel a szerelem különböző stádiumaiban. 15570 válasz érkezett a kérdésekre, 98 országból 16-81 éves korúakig terjedt a válaszolók népes tábora.
A könyv három részre tagolódik, az első rész az ismerkedéssel foglalkozik, amikor beleesünk valakibe, a második rész konkrétan a párkapcsolati érzelmekkel van teli és a harmadik rész a szakítással kapcsolatos érzelmekbe enged bepillantást.
Nagyon tetszett, hogy ismeretlenül is beleolvashattam valós személyek érzelmi életébe. Teljesen más ez, mint egy regényt olvasni, amiben a szerző fogalmazza meg a karakterei érzéseit, a szerző irányítja azokat. Itt hús-vér emberek vallanak egy-egy hosszabb, rövidebb levél erejéig a szerelmükről. Vannak itt bánatos, álmodozó, reménykedő levelek, és persze szenvedélyes, vággyal teliek is. Mindenki az örökkön örökké érzésre vágyik.. A szerelem elmúlásával pedig ki haragosan, ki melankolikusan búcsúzik
Mindez a rengeteg levél nem érkezhetett volna meg az ötletgazdához a mai technika nélkül. Jelentős része ez az életünknek, és aki tagadja, vagy kívülálló akar maradni, az kérem olyan, mintha hátrafelé menne az időben. Én úgy vagyok vele, hogy teljes mértékben elfogadom ezeket a vívmányokat, és élvezem az előnyeit. Kedves dolog a szerelmünkkel sms-ezni, képeket posztolni instára, facebookra, stb. Minden cuki egy bizonyos mértéket betartva. Nagyon megfogott még az is, hogy a többféle hangulatú levél többféle kapcsolatot is magában rejtett. Volt bőven meleg kapcsolatról szóló levél, ami egészen addig nem is volt szembeötlő, amíg el nem olvastam az aláírást. Mi bizonyítja ennél jobban, hogy nincs különbség szerelem és szerelem között, a nemek aránya egyáltalán nem befolyásolja az érzelmeket. Összességében nézve remek hangulat jellemzi a könyvet, szerintem mindenki talál benne kedvencet. A gyönyörű gondolatok mellett van rengeteg vicces rész is, ami remekül oldja a borongósabb részek hangulatát.
Ahogy a fülszöveg is írja, remek ajándék lehet ez a könyv bárkinek, kortól és nemtől függetlenül. Nagyon szép a kivitelezése, keménykötéses és egyenként fóliázott.

>!
Melanibvb
Will Darbyshire: Modern love

Hát én 5 csillagnál kevesebbet nem tudok adni!
Csodaszép ez a könyv belül. Letisztult, gyönyörű. Krém színű lapokon szürke karakterek. Pár kiemelés, pozícióváltoztatás, néhány kép és ábra.
Semmi extra, mégis valami új és más. Engem ezekkel már az első pillanatban megnyert.

Nagyon tetszik az ötlet, tetszik, hogy egy velem egykorú srác ollózta össze velem egykorú karakterek segítségével a történetet, ettől olyan mai, friss és teljesen átérezhető – élvezhető.
Se több, se kevesebb, mint amit a fülszöveg ígér, de nálam betalált az ötlet és a szerkesztés. Imádom:))))

>!
Kameko 
Will Darbyshire: Modern love

Érdekes, könnyen olvasható könyv, ahol mások szemével láthatjuk, ki, hogyan éli meg a szerelmet.
Csodaszép üzenetekkel, levelekkel, erős, csodálatos emberekkel.
Érdekes élmény volt, nem olvastam még hasonlót. Szép kivitelezés, elgondolkodtató.


Népszerű idézetek

>!
Bazslázs

Ebben a mindenségben minden összeütközhet.
Minden.

Az elektronoktól a galaxisokig.
Én örülök, hogy beléd botlottam.

61. oldal

>!
Melanibvb

… bár a magam által sodort cigik íze nem ugyanolyan a nyelvemen, mint a mézes pirítósba mártott ujjaidé, azért még megvagyok. Erősebb és bölcsebb lettem.

207. oldal

>!
Melanibvb

Hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk a kapcsolatokat működtető mindennapokról, amelyeknek semmi köze a tányérdobáláshoz vagy az esőben szeretkezéshez. A való világban a kapcsolatok korántsem olyan drámaiak, mint a filmvásznon, a rengeteg apróság azonban összeadódik a végén. Sokat jelent egy közösen elkortyolt tea, és elég megkérdeznünk: „Hogy telt a napod?”, és máris megváltozik a hangulat. Hisszük-e vagy sem, ez a mindennapos meghittség a boldog és tartós párkapcsolat kovásza.

89. oldal

>!
Bazslázs

Bárcsak olyan ritmusba rendeződnének szavaim, amely utat talál a szívedhez.

74. oldal

>!
Bazslázs

Ha nem hozod meg annak idején ezt az áldozatot, most sehol sem lennénk.

123. oldal

>!
Kameko 

Köszönöm, hogy minden reggel elmondod ébredéskor, hogy szeretsz, ahogyan este is (kivétel nélkül mindig!), lefekvéskor. Köszönöm, hogy itt vagy nekem. Mindig.

Semmihez sem fogható öröm, hogy érzem, igazán szeretsz. Mindenki elé helyezel (ahogyan én is téged), ettől aztán madarat lehet fogatni velem. Soha nem félsz kimutatni az érzéseidet. Nem vagyok az az áradozós fajta, akinek ez könnyen menne. Külön köszönet ezért, hogy megtanultam tőled, hogyan kell teljes szívvel, nem csupán félgőzzel szeretni.

136. oldal

>!
Kameko 

Hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk a kapcsolatokat működtető mindennapokról, amelyeknek semmi köze a tányérdobáláshoz vagy az esőben szeretkezéshez. A való világban a kapcsolatok korántsem olyan drámaiak, mint a filmvásznon, a rengeteg apróság azonban összeadódik a végén. Sokat jelent egy közösen elkortyolt tea, és elég megkérdeznünk: „Hogy telt a napod?”, és máris megváltozik a hangulat. Hisszük-e vagy sem, ez a mindennapos meghittség a boldog és tartós párkapcsolat kovásza.

89. oldal

>!
Kameko 

Szeretnünk kell a társunkat leggyengébb, legsebezhetőbb pillanataiban, és támogatnunk, amikor a legbüszkébb magára.

Az apróságoknak örülök a legjobban. Ezekre te is nagyon odafigyelsz. Mondjuk, vacsorát főzöl nekem egy tizenhárom órás műszak után, amihez nemcsak egy pohár tea dukál, de a frigóba behűtött bor is.

Semmi sem derít jobb kedvre, mint az a bizonyos nézésed, amelyik elhiteti velem, hogy én vagyok az egyedüli csaj a világon. Nincs szuperebb érzés, mint szerelmesnek lenni.

135. oldal

>!
Kameko 

Sokat bőgtem
ezen a héten,
a szemem is kisírtam.

Látod, ezt teszed velem,
akkor is, ha
nem vagy itt.

Futni mentem,
hogy lerázzam
magamról ezt az érzést.

Miért hoz a mindenség
össze embereket,
hogy aztán szétszakítsa őket?

Életünk nem ütközik
igazán. Máshonnan jövünk,
SZokatlan ez.

A senki földjén
találkoztunk. Mintha valaki
küldött volna minket.

60-61. oldal

>!
Kameko 

Mindent tisztelek benned, és köszönöm, amit értem tettél. Szeretlek, és soha nem foglak elfelejteni. Te tanítottál meg arra, milyen feltétel nélkül szeretni. Biztos vagyok benne, hogy akit egyszer majd megszeretsz, a világ legszerencsésebb nőjének mondhatja magát.

79. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Fredrik Backman: Egymás ellen
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
A. O. Esther: Megbocsátás
Leiner Laura: Valahol
Cassandra Clare: A hercegnő
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér