A ​szarvastallér legendája 8 csillagozás

Wilhelm Hauff: A szarvastallér legendája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​mesék esztétikai értékét elsősorban írójuk humánus szemlélete, művészi egyénisége, gazdag képzelete és eszközeinek eredetisége határozza meg. Mindez persze nem függetleníthető az izgalmas cselekménytől. Hauff klasszikussá vált meséi e „követelményrendszernek” tökéletesen megfelelnek. Közülük a jelen válogatás mellett – A kis Mukk története, Szaid kalandjai, Orros, a törpe – két régóta nem publikált történetet tartalmaz. Egyikük a kötet címét adó monda a Felső-Svábföldön álló Hohenzollern várának uráról, a „Zollerni viharról” szól. A goromba, hallgatag ember korán megözvegyül, s a mostoha két kapzsi ikerfia ki akarja forgatni a szelíd és kedves elsőszülött fiút, Kunót az örökségből. A fiú korai halála gonoszságukat ellenükre fordítja. A gonosz – tanítja a mese – önmagát fosztja meg minden földi jótól, s az ikrek élete nem ér már egy szarvastallért sem.

Hauff meséi valóságos miniatűr krimik, s felvetődhet a kérdés: nem ültetnek-e az efféle „kegyetlenségek” szorongást a… (tovább)

Eredeti cím: Die Sage vom Hirschgulden

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 1989
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631163598 · Fordította: Majtényi Erik, Jékely Zoltán, Rónay György, Szinnai Tivadar · Illusztrálta: Rusz Lívia

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm legszebb meséi
Torben Kuhlmann: Lindbergh
Vladimír Hulpach: A Grimm testvérek meséi
Ellis Kaut: Eder mester és Pumukli
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: A széttáncolt cipellők / Hamupipőke
Ole Könnecke: Marci dicsekszik
Jacob Grimm – Wilhelm Grimm: Az aranyhajú leány
Amelie Benn: Léna bűvös naptánca
Otfried Preußler: A kis szellem
Csányi Dóra – Edinger Katalin – Szabó Sándor (szerk.): Egyszervolt…