Titkos ​háború 1 csillagozás

Wilfred Burchett: Titkos háború

A ​magyar olvasók által is oly jól ismert, eleven tollú és mindig a felszín mögé hatoló újságíró ezúttal Délkelet-Ázsiát látogatta meg.
Dél-Vietnamban Diem diktatúrája rövid idő alatt olyan helyzetet teremtett, hogy úgyszólván az egész felnőtt lakosság aktív ellenállásra kényszerült. A néptől való félelmükben az amerikai imperialisták és csatlósaik azt tervezték, hogy egész falvakat és körzeteket áttelepítenek száz kilométerekkel messzebb fekvő területekre, és ott szögesdróttal körülvett koncentrációs tábor jellegű telepekbe zárják a fél ország parasztságát. De a dzsungelekben működésbe léptek a partizánok fegyverkovács-műhelyei. Ma már az ország jelentős részét a Nemzeti Felszabadítási Front csapatai ellenőrzik, miközben a korrupt és tehetetlen Diem-rendszer egyre véresebb és kétségbeesettebb módszerekkel próbálja megszilárdítani ingatag uralmát.
Regénybe illő részletek kerülnek ki Burchett elbeszélése nyomán az 1962 júniusában kötött laoszi koalíciós egyezmény… (tovább)

Eredeti cím: Quiet aggression

>!
Kossuth, Budapest, 1963
254 oldal

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Ács László: Burma, Thaiföld, Kambodzsa
Merlin Moore Taylor: A kannibálok földjén
Marguerite Duras: A szerető
Ngo Tat To: Amint a lámpa ellobban
Lonely Planet Vietnam
Vietnámi mesék
Nick Ray – Greg Bloom – Daniel Robinson: Lonely Planet Cambodia
Nick Ray – Joshua Samuel Brown – China Williams – Richard Waters – Daniel Robinson: Lonely Planet Vietnam, Cambodia, Laos & the Greater Mekong
Ron Emmons – Jan Dodd – Mark Lewis: The Rough Guide to Vietnam
Julie Vodhanel – Jake Segal (szerk.): Let's Go Vietnam