Mennydörgés (Courtney 12.) 45 csillagozás

Wilbur Smith: Mennydörgés Wilbur Smith: Mennydörgés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sean Courtney olyan vad, kíméletlen és hatalmas volt, akárcsak szülőhelye, Afrika. Barátai tűzbe mentek volna érte, ám ellenségeiben is tűz égett: az iránta érzett gyűlölet tüze'. Ellenségei pedig sokan voltak. Közöttük saját fia, aki sosem kapott tőle elég szeretetet; bátyja, akit elárult, továbbá a Búr Hadsereg, vezére, akivel Afrika legvéresebb háborújában találkozott össze.
Sean legelszántabb ellenfele mégis egy asszony volt. Egy szerelmes, majd gyűlölködő asszony, akit a háború szörnyűségei sem tartottak vissza attól, hogy bosszút álljon, hogy megpróbálja tönkretenni Sean testét és lelkét…

Eredeti megjelenés éve: 1966

>!
Delej, 2003
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639124435 · Fordította: Vas Júlia
>!
Delej, Budapest, 1994
526 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637696253 · Fordította: Vas Júlia
>!
Delej, Budapest, 1994
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637696253 · Fordította: Vas Júlia

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

kuliga>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

Nem az igazi, egyrészt nyilván nem túl szerencsés egy sorozat sokadik kötetét olvasni elsőre. De igazán nekem nem csak azzal volt gondom, hogy mit hagytam ki azzal, hogy nem olvastam az első részeket (lehet semmit, ezt igazán csk akkor tudom meg, ha elolvasom a korábbi részeket is), hiszen így is tökéletesen érthető volt az alapsztori. Néha kifejezetten unalmas és vontatott volt, máskor pedig olyan gyors, hogy nem tudtam követni, de lehet ehhez is hozzászoktam volna, ha szépen sorba olvasom.
Dél-Afrika leírásai szépek és a képzeletemmel még szebbé váltak, a katonai történések viszont nagyon borzongatóak. Nem tudom mit vártam, és még talán azt sem mit kaptam, majd visszatérek, ha olvastam további részeket is.

darkfenriz>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

Ezzel a könyvvel Wilbur Smith kedvenc íróim közé emelkedett, holott még csak ezt az egy könyvét olvastam. Lenyűgöző, letehetetlen (néha azért muszáj volt…:D), az utolsó lapokig feszült és izgalmakat rejtő olvasmány. Mivel 500 oldal feletti, így előfordulhatna, hogy a színvonal esik és unalmassá, vontatottá válik. De nem!! Fantasztikus leírások (gyönyörű lehet ez a Dél-Afrika), kiváló jellemrajzok díszítik a történet cselekményét, így a beleélés maximálisan biztosítva van. Átélhettem a háború izgalmait és borzalmait, de ugyanúgy van itt családi szál, szerelmi szál és rengeteg tanulság. Az emberélet egyeseknek semmit nem ér, egyáltalán nem drága, valamint a bátor férfiak is meginoghatnak, hiszen a félelem erősebb a legügyesebb ellenfélnél is. Sajnos az egyik szereplő nem lopta magát a szívembe kezdetektől, szadista, önelégült, vad és buta. Nem árulom el ki az. Viszont egy másik szereplő képes a javulásra, ez a történet végén bebizonyosodik. Különös, döbbenetes életút-összefonódásokat is tapasztalhatunk, így bőven van megdöbbentő és váratlan fordulat. De a megdöbbentő leírások, az író beleélése is fantasztikus. Valamint végighalad a regényen a testvéri versengés fonala is, és érdekesen alakul, akárcsak az életutak kereszteződései. Kedvenc könyvemmé vált, és alig várom, hogy továbbolvassam a Courtney-k életét és a Mennydörgés előzményét is.

Olvasási link: http://moly.hu/olvasasok/2328055

Bee>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

Vegyes érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatban. Kicsit olyan összecsapottnak érzem. Valamikor nagyon részletesen mesél az író, valamikor meg szerintem fontos eseményeket leír két mondatban. Sean most valahogy nem tudott elvarázsolni, egyszer-kétszer igen csak unszimpatikussá vált. (persze értem én hogy senki nem lehet tökéletes).

Amilgade>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

A háború borzalmas és kegyetlen. Ami a legfontosabb, hogy egy háborúban nincs győztes, csak vesztes. Fájdalom és vér, na meg persze Sean, aki megvadult bikaként próbálja túlélni a borzalmakat.

dzsobacsi>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

A történet tetszett, izgalmasan bonyolódtak a szálak, de a stílus néha nagyon mesterkélt, giccses, néhol viszont kiváló, sodró lendületű. Tetszett, ahogy a történelmi háttérbe beleszőtte a szereplők életét, a vad tájak leírása, a bennszülöttek szokásai, a különböző gazdasági machinációk.

bokrichard>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

Hát ez nekem a többihez képest annyira nem jött be, nem tudom miért. A karakterek jók, a történet is klassz, de nem állt össze. Kissé vontatott volt számomra az egész, de lehet nekem volt rossz napom :)

Fee>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

Ez a kötet 90 %-ban a harcokról szólt, nagyon képszerű, már-már naturalisztikus leírásokkal a sebesülésekről. Közben viszont a szereplők és így a katonák gondolkodásmódját és lelkivilágát is megismerhettük. Nem könnyű olvasmány.

Mátyás_dr_Takács>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

Jó konyv, tetszik Wilbur Smith stílusa. Pörgős sztori, izgalmas helyeken

Naomi1>!
Wilbur Smith: Mennydörgés

Gyengébb volt az első kötetnél, háborús jelenetek nem jöttek be. Csak lőttek, megsebesültek majd újra lövöldöztek.


Népszerű idézetek

darkfenriz>!

Van olyan szőlő, mely rossz talajon nő, van, amelyik betegséget kapott, mielőtt a prés alá került, vagy gondatlan szőlősgazda ültette – nem minden szőlőből lesz jó bor.”

475. oldal

darkfenriz>!

Ez a játszma maga a háború volt. A játszma díja egy darab föld. A vesztes büntetése halál.

326. oldal

darkfenriz>!

Belebámult a folyóba, úgy tűnt, mintha a zöld vízben kirajzolódna a férfi arca, s visszanézne rá. Lovaglócsizmája orrával megérintette a víztükröt, a hullámok fodrozódni kezdtek, a kép eltűnt.

148. oldal

darkfenriz>!

És már érezte, hogy éjjel, amikor az igazi magányosság elkezdődik, sírni fog nagyon.

351. oldal

1 hozzászólás
darkfenriz>!

Johannesburg bűnös város: kapzsiság nemzette az arany nevű pokol méhében.

225. oldal

darkfenriz>!

Ami az erőnlétemet illeti, van pár ősz hajszálam, rengeteg sebesülési hegem, s törött orrom is. De még mindig a hónom alá tudok kapni egy-egy kétszáz fontos liszteszsákot, odébb is tudom vinni őket, egy ültömben megeszek egy fiatal bárányt, kétmérföldnyi távolságról is meg tudom számlálni, hány őzbak szaladt el a csordában, s Candy, aki jó ismerője fizikumomnak, nem panaszkodott soha a kiállásomról. Nem vagyok még öreg.

352. oldal

darkfenriz>!

Tim baljósan tekintett Saulra.
– És a felderítők mennek majd legelöl. Veled még csak rendben is volna a dolog. A rabbi eléggé megkurtította nálad a célpontterületet – de mi lesz velünk?

77. oldal

darkfenriz>!

Az oroszlán legjobban éhgyomorra tud vadászni, gondolta, és megint megszívta a pipáját.

165. oldal

darkfenriz>!

– Hé! – Jan Paulus feltartotta a kezét. – Ezek az én… – kereste a megfelelő szót. – A foglyaim. – Sir! – Acheson eleresztette Saul vállát, kimagasodott, amennyire bírt, és Jan Paulusra nézett. – Öt percet adok önnek, hogy megtisztítsa az embereitől a lövészárkot – ellenkező esetben ön a foglyom. Jó napot!

175. oldal

darkfenriz>!

Az igazgató tulajdonképpen azt javasolta, hogy Dirk Courtney menjen a pokolba a tanintézetéből, de ezt finoman próbálta megfogalmazni.

454. oldal


A sorozat következő kötete

Courtney sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Land: Lélekvesztő I-II.
Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség
Desmond Bagley: Hajtóvadászat a Szaharában
Buótyik Dorina: Az egyiptomi királynő rejtélye
Rejtő Jenő (P. Howard): A tizennégy karátos autó / Piszkos Fred, a kapitány
Frei Tamás: A bankár
Kate Mosse: Labirintus
Cathrin Smith: Eredet
Fejős Éva: Most kezdődik
Liptai Claudia: Az álomnő