Jön ​a farkas 31 csillagozás

Wilbur Smith: Jön a farkas Wilbur Smith: Jön a farkas Wilbur Smith: Jön a farkas

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1935 tele.Mussolini, Róma Farkasa, az olasz hadsereg élén bekebelezéssel fenyegeti a csaknem teljesen védtelen Etiópiát.
A kötet két főhőse, a keménykötésű texasi mérnök, Jake Barton és az elegáns etoni öregdiék, Gareth Swales, aki fegyvercsempészettel foglalkozik, ám a szerencse éppen elpártolt tőle, jövedelmező fegyverüzletet kötnek egy etióp herceggel. Feladatuk, hogy megtörjék a nemzetközi földi és tengeri blokádot, és lehetővé tegyék nagyobb mennyiségű régi fegyver eljuttatását a kétségbeesetten harcoló bennszülötteknek.
Velük együtt utazik a gyönyörű és tüzes Vicky, a fiatal amerikai lány, aki életét az etiópok ügyének szentelte.
A sors és a háború által összekovácsolt kis csapat halálos harcba keveredik a ragadozókkal teli afrikai hegyekben.
A kalandok végtelen, izgalmas sorozatát Smith stílusa és jellemábrázolása teszi átlagon felüli szórakozássá.

Eredeti megjelenés éve: 1976

>!
Delej, Budapest, 2006
498 oldal · ISBN: 9639124508 · Fordította: Kaposi Tamás
>!
Delej, Budapest, 1998
498 oldal · ISBN: 9639124052 · Fordította: Kaposi Tamás
>!
Delej, Budapest, 1992
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637696067 · Fordította: Kaposi Tamás

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

mokus33>!
Wilbur Smith: Jön a farkas

Számomra ez is olyan könyv volt, aminek az olvasása közben folyamatosan a végére szeretnék érni, tudni szeretném, mi lesz a történet vége, de amikor kiolvasom, bánom, hogy már vége van.
Eleinte kicsit könyedebb volt ez a könyv, mint amit Wilbur Smithtől megszoktam, örültem, hogy hiányoztak a túlzóan erőszakos jelenetek, sokszor inkább szatirikus jelleget öltött a cselekmény, és ez nagyon tetszett. A végére aztán megérkeztek az erőszakosabb jelenetek is, de természetesen a cselekmény miatt erre szükség is volt, hiszen háborúban vagyunk, hát akkor mit is akarok? A vége nagyon izgalmasra sikeredett, nem tudtam letenni, és természetesen szerettem volna kicsit más végkifejletet, de hát az élet nem habostorta :) A könyv terjedelme ellenére a vége kicsit összecsapott lett, úgy érzem, túl gyorsan történtek a dolgok, ami picit hihetetlenné tette számomra a cselekményt. De összességében nagyon bejött ez a regény is, úgy mint a többi Wilbur Smith könyv, amit olvastam.

nagy_csilla>!
Wilbur Smith: Jön a farkas

Már rég olvastam, de annyira tetszett, hogy azóta is szeretném megszerezni, hogy újból elolvashassam.

Cambrai17>!
Wilbur Smith: Jön a farkas

Ezt a könyvet elsősorban a blogger kollégáknak ajánlom az Etiópia 1936-os megszállása és 1942-es felszabadulása kapcsán kialakult eszemecseréhez csatlakozva. Diák éveim egyik kedvenc írója Wilbur Smith, ezt a regényét még a születésem évében jelentette meg, szóval nem egy új könyv. Magyarul is kiadták már szerintem minimum kétszer, másodszor Jön a farkas címmel. Számomra ez egy egészen kivételes regény, mert a remek sztori, a különleges helyszín és az elfeledett háború mellett, a történet egyik néma főszereplője minden idők legszebb páncélautója a Rolls Royce. A Silver Ghost luxusautó alapjára épített, közel negyven évig a világ különböző hadseregeiben szolgáló gépcsodát volt szerencsém élőben is látni Bovingtonban, nálam ez A PÁNCÉLAUTÓ.

http://hadijatekos.blog.hu/2012/08/22/kialts_farkast_cry_wolf

Eynregiujkonyvek I>!
Wilbur Smith: Jön a farkas

Igazi háborús, történelmi kalandregény. Sikerült meglepnie a szerzőnek, nem csak vér és brutalitás, de jellemfejlődés, dráma, mély érzések és humor is jelen volt ebben a műben. Izgalmak tekintetében piszkosul jól megírta, azon csodálkozom, hogy ebből a történetéből még nem készítettek filmet. Teljes ajánlóm és véleményem a műről itt olvasható: https://regiujkonyvek.blogspot.com/2021/03/jon-farkas-k…


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Fróna Zsófia: Démonok közt
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.
Bíró Szabolcs: Ötvenezer lándzsa
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Michael J. Sullivan: A rózsa és tövise
Rebecca Gablé: Fortuna mosolya