Háború (Courtney 13.) 12 csillagozás

Wilbur Smith – David Churchill: Háború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​könyv a „ Vadász végzete” c. könyv folytatása.

Az előző történetből ismert EVA és LEON Courtney, lánya: Saffron, már hétévesen is figyelemre méltó személyiség.
Anyját fiatalon elveszítette, így kettesben élt apjával. Később apja egy jó nevű dél-afrikai angol magán iskolába küldi. Itt ismerkedik meg egy bajor arisztokrata család lányával, aki a legjobb barátnője lesz, és akinek a révén sok időt tölt a náci Németországban.
Kiderül, hogy Saffron édesanyja, Eva, az első világháborúban skót kémként dolgozott, és titkosszolgálati megbízásból von Meerbach gróf szeretője lett.
Von Meerbach gróf két fia különböző életet él. Konrad az idősebbik magas rangú SS tiszt lesz, öccsét, pedig a tiszta szívű Gerhardot, zsarolással a pártba, sőt a Luftwaffe soraiba kényszeríti.
Gerhard megismerkedik Saffron német barátnőjével.
Egy alkalommal azonban véletlenül találkozik Saffronnal is, amely végzetes fordulatot hoz életükbe, mert egymásba szeretnek. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Delej, Budapest, 2017
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639124615

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

bokrichard>!
Wilbur Smith – David Churchill: Háború

Az év számomra utolsó olvasása igencsak vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Amikor az év elején megtudtam, hogy egy számomra nagyon kedves író, Wilbur Smith új könyvet írt, nagyon megörültem. Amikor láttam, hogy a kedvenc családregény-folyamom, a Courtney-k történetének egy újabb darabját ismerhetem meg, az örömöm csak nőtt. És végre most elolvastam, és amit kaptam, az nem feltétlen lett egyenlő a várakozásommal.

A történet a két világháború között kezdődik. Megismerkedünk a két fő családdal, a helyszínnel, valamint a korral. Nem egy hú de izgalmas és figyelmet fenntartó része ez a könyvnek. Inkább a családi drámákkal, az élet apróbb-cseprőbb dolgaival foglalkozik némi giccses romantikával kiegészítve (de nem sok, ez fontos). Itt úgy éreztem, hogy ez vér unalmas. Mégis hajtott előre a „várva várt” háború, ahol is a kor Rómeó és Júlia effektje megjelenik, igazi dráma bontakozik(-na) ki, ami egyszerűen leszögezi a könyvhöz az olvasót. És hogy miért a „-na”? Mert a második fele igencsak rövidre eresztett, sok kérdőjelet, és le nem zárt részletet hagyott maga után.

Összességében a sok negatív elemet, és unalmat, ami talán a legfőbenjáróbb hiba, kárpótolja a vége, ami nagyon intenzívre sikerült a romantikával, háborúval fűszerezve. Messze nem ez a legjobb kötet, de nem is olvashatatlan. Nagy kitartást az elejéhez! :)

Mariann_ P>!
Wilbur Smith – David Churchill: Háború

Fellélegeztem, amikor az AFRIKA MÉLY / SZARVA trilógia terrorizmusa után a megszokott hangulatú könyvet kaptam.
Egy csipetnyi Afrika a bennszülöttekkel, egy nagy adag gazdagság kellőképpen kezelve, egy bájos kis lány nagylánnyá válása, aki ingázik Kenya, dél Afrika és Anglia közt. Okos, szép, talpraesett, művelt.
Párhuzamosan egy másik szál is fut Németországban, ahol éppen a háborúra készülnek , szervezkednek , minden erővel kiölik az emberséget , nem számít senki és semmi, nem számít, hogy testvér volt vagy barát , ha nem csatlakozik a nácik kötelékébe, akkor ellenség.
Felszínre tör az állat, ami az emberben lakozik.
A két szál bizonyos pontokon összekapcsolódik.
Megtörténik, aminek soha nem szabadna, egy német és egy angol egymásba szeret.
Csupa izgalom, főként a második fele letehetetlen.
Eszembe jutott micsoda csemege volt a 90-es években évente megjelenő Wilbur Smth könyv. Amikor születésnapra, meg karácsonyra tudtam megvenni az évi 2 könyvemet.
Most könyvdömping van, nehezen elképzelhetőek ezek a régi idők.
Az író 39. könyve kicsit visszavitt a régmúltba.
ÖNÁLLÓ REGÉNYKÉNT IS OLVASHATÓ !

xeral>!
Wilbur Smith – David Churchill: Háború

Courtney família, itt aztán megint sok generáció találkozik itt, visszanyúlva akár az első részig. Nagyon jó, letehetetlen regény volt ismét. AZ ember ott érzi magát az adott helyszínen korban, hihetetlen kalandokat élhet át, megismertheti milyen nehézségek áltak akkoriban az emberek előtt, a két szerelmes előtt, akiknek egyetlen bűnük, hogy ellenséges országokban születtek. Önállóan is olvasható regény, annyi információt kapunk a régebbi szereplőkről, hogy élvezhető legyen a regény, illetve kedvet kaphatunk megismerni az elejét.


A sorozat következő kötete

Courtney sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett: A megfagyott világ
Herman Wouk: A háború szele
Jeffrey Archer: Apám bűne
Paullina Simons: A bronzlovas
Fábián Janka: Emma fiai
Penny Vincenzi: Viharos évek
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Kristin Hannah: Fülemüle
Jodi Picoult: Vezeklés
Diane Pearson: Csárdás