Courtney ​háború (Courtney 15.) 6 csillagozás

Wilbur Smith – David Churchill: Courtney háború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A HÁBORÚ című könyv folytatása.
Saffron és Gerhard egymástól távol teljesítik a háború által rájuk rótt feladatokat. Saffron titkos ügynök kiképzésen esik át, és azt a feladatot kapja, hogy derítse ki milyen módszerekkel leplezték le a nácik a Belgiumban dolgozó angol titkos ügynököket. Gerhard eközben Sztálingrádnál hősiesen harcol és nehezen viseli a borzalmakat. Konrád, Gerhard bátyja gyűlöli őt, és belekeveri egy koncepciós perbe, amely súlyos következményekkel jár. A kettőjük között folyó „háború” most Konrádnak kedvez, mert a per után Gerhard koncentrációs táborba kerül. A háború végén a táborok felszabadulása után Saffron azt a feladatot kapja, hogy bukkanjon rá a német fogságba esett brit titkos ügynökök nyomára. Így találja meg a halálos beteg Gerhardot a dachaui fogolytáborban.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Delej, Budapest, 2019
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639124646

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

bokrichard>!
Wilbur Smith – David Churchill: Courtney háború

Hogy van az, hogy minden megjelenő koprodukciós Courtney-kötet után kb. ugyanazokat tudom mondani? Teszem fel a kérdést, majd nekiesek egy újabb sablonos értékelésnek. Mert ismételten a közhelyesnek is mondható témák egyike, a II. világháború kapott új szerepet egy kicsit „semmilyenre” sikeredett kalandregényben. És hogy a semmilyen nálam most nem éppen negatív jelző, túl azon, hogy közel 500 oldalba kicsit felületesen kibontva kaptuk meg, hogy a háború rossz, a családban vannak jók, és gonoszak, és hogy „Mata Hari” Courtney, és Von Dummkopf (nem ez a neve) nagy szerelme a háborút is legyőzi. És hogy mitől lesz a közepesnek ható dolgokból értékelhető alkotás? Valamiért ezt a stílust már megkedveltem, igaz, elfogult is vagyok. De kalandos csupa nagybetűvel, pörgős, pihenteti az agyat, nagyon kell a kevéske szabadidőben egy ilyen könyv. Szóval vesszek meg, ha kevesebbre értékelem ezt a könyvet, mint amit a szívem súg, pedig lehetne.

Mariann_ P>!
Wilbur Smith – David Churchill: Courtney háború

A Coutrney háború története európai hadszíntereken játszódik, távol Afrikától.
Időnként döcögőseben halad a cselekmény, máskor sziporkázik , hiszem , hogy ez utóbbi a jó öreg Wilbur műve. Társszerzővel írja könyveit, 88. évében járva még ennek is örülhetünk. Mivel az 1990-es évek óta szolgál ki bennünket (legalábbis engem ) azt hiszem a mély tisztelet tőlem megilleti.
Én jobban szeretem a különleges helyszínen játszódó könyveit, de most a 2. világháborúban jártunk , az összes borzalmait átélve .
Legújabb könyvéért már mehetek is, hogy gyarapítsa a gyűjteményemet.
Elfogult vagyok vele szemben….


A sorozat következő kötete

Courtney sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Sven Hassel: Gyalogoshadosztály
Jack Higgins: Vihar-fok
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Gerald Durrell: Istenek kertje
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány