Felhőszakadás (Jack Courtney kalandjai 1.) 10 csillagozás

Wilbur Smith – Chris Wakling: Felhőszakadás

A ​tizennégy éves Jack Courtney gazdag bankár szülei feladják állásukat, hogy környezetvédelmi alapítványuk alapító tagjaiként idejüket és pénzüket bolygónk megmentésére fordítsák.
Amikor az esőerdők és a gorillák védelme érdekében rendezett, döntő fontosságú konferenciára utaznak Kinshasába, a kongói fővárosba, magukkal viszik fiukat és két barátját, Ameliát és Xandert is, hogy a gyerekek egy többnapos szafarin lássák, miért fontos a küldetésük.
Sajnos másokat – még Jack apai nagybátyját is – kizárólag kongói bányáik nyeresége érdekel, ezért semmitől sem riadnak vissza, hogy megakadályozzák a konferencia sikerét. Eszköztárukban emberrablás és gyilkosság is szerepel, így a biztonságosnak hitt szafaritúra rémálommá változik a kamaszok és kísérőik számára.
Kongói segítőik és a szerencse, de főleg saját leleményességük menti meg Jacket és barátait a haláltól, és rátalálnak a fiú elrabolt szüleire is.
De vajon sikerül elérniük a céljukat, az esőerdők és gorillák… (tovább)

Eredeti cím: Cloudburst

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Studium Plusz, Budapest, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155781667 · Fordította: Szántai Zsolt

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Wilbur Smith – Chris Wakling: Felhőszakadás

Ez a könyv nekem nagy csalódás.
Wilbur Smith nekem a nagy betűs ÍRÓ , minden könyve megvan, hosszú évek óta gyűjtöm őket.
Ugyan ennek a kötetnek nem én vagyok a célközönsége, hiszen ifjúsági regény, de nyomokban sem tartalmazta a tőle megszokott stílust, egyáltalán olyan, mintha nem is ő írta volna. Egy semmitmondó történet, végigszaladtam rajta, de szeretném elfelejteni, hogy egyáltalán olvastam ezt.
Van még egy olvasatlan könyve, azzal vigasztalódok, remélem sokkal-sokkal jobb lesz.

9 hozzászólás
xeral>!
Wilbur Smith – Chris Wakling: Felhőszakadás

Sajnos Wulbur Smith mostanában megjelenő könyvei nem hozzák a szintet, amit az olvasók elvárnak és megszoktak. Ifjabb Jack egy idegesítő kamasz, aki rivalizál mindenkivel, mert ő a legtökösebb csávó a földkerekén. Az unokatestvére még őt is felülmúlja, tehát rögtön sejthető a közös „vakáció” eredménye. A sztori is nagyon ifjúsági lett. Sajnálom, nem tudom kezd fogyni a szufla, vagy a társ írók írják Wilbur nevének támogatásával."

Maya11>!
Wilbur Smith – Chris Wakling: Felhőszakadás

Ha 11-13 éveseknek szóló történet, akkor érdekes, izgalmas. Mivel elhagytam ezt a korosztályt, kicsit kevés. A Mester sajnos már nem tud egyedül nagyot alkotni, a társírói pedig nem érnek fel Wilbur Smith stílusához.
Ez a borító olyan, mint egy Indiana Jones és egy King Kong filmplakát rossz keveréke. A könyv belső megjelenése viszont szép. A betűk mérete kicsit túlzás, de kényelmes volt olvasni.


A sorozat következő kötete

Jack Courtney kalandjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Crichton: Kongó
Edgar Rice Burroughs: Tarzan, a dzsungel fia
Bodó Géza: Barlang a szigeten
Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
Edgar Rice Burroughs: Tarzan, a majomember
Bear Grylls: Vissza a dzsungelbe
Bear Grylls: A tigris ösvényén
Gerald Durrell: Fogjál nekem kolóbuszt!
John Vaillant: A tigris
Albert Sánchez Piñol: Pandóra Kongóban