Aranybánya 26 csillagozás

Wilbur Smith: Aranybánya Wilbur Smith: Aranybánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Semmi sincs tán olyan vonzó és veszélyes az ember számára, mint az arany. Akit megérint, az rabjává válik, legyen bár gazdag, fehér úr, vagy fekete bantu bányász, aki élete kockáztatásával hozza föl naponta a föld mélyéből a varázslatos fémet.
Rod a dél-afrikai aranybányákban nevelődött vakmero és tekintélyt parancsoló vezetővé. Amikor váratlanul megkapja a Sonder Ditch Aranybánya Társaság igazgatói állását is, s mellé egy gyönyörű asszony szerelmét, úgy hiszi, élete csúcsára jutott. Pedig csak a csapda zárult be mögötte. Olyan, amilyet nem először és nem utoljára állítanak egymás mellé a világ pénzéhes politikusai és tőzsde spekulánsai. A nagy játszma nem csak Rod és szerelme életét fenyegeti, de velük együtt bányászok százaiét.
Pénz és halál.
Emberfölötti szenvedélyek és veszélyek. Elsősorban ezekről szól a regény, amely ismét sosem látott helyekre, sosem ismert körülmények és jellemek közé viszi el olvasóit.

Eredeti megjelenés éve: 1970

>!
Delej, Budapest, 2007
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637696415 · Fordította: Vas Júlia
>!
Delej, Budapest, 1994
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639124303 · Fordította: Vas Júlia

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
padamak
Wilbur Smith: Aranybánya

Élvezhető volt, nem túlzott érzékiséggel és naturalizmussal, inkább elviselhető életszagúsággal. A túl sok szereplő váltogatása kissé kuszálta a képet, de a végére az emberségesebbek győztek. Könnyed olvasmány, (jó)pár órás kaland.

>!
Nashira
Wilbur Smith: Aranybánya

Először a „Gyémántvadászok”-nál nyűgözött le Wilbur Smith azzal a technológiai háttértudással, amivel megspékeli az afrikai gazdaságról és emberi sorsokról írt regényeit. Lenyűgöző volt. Pörgős és élvezetes olvasni.

>!
Sándor_Tősér
Wilbur Smith: Aranybánya

Kellemes szünidei olvasmány, kikapcsolódásra kiváló. Minden benne van, ami Wilbur Smith könyveire jellemző: kaland, cselszövés, küzdelem, romantika, Afrika.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lauren Beukes: Zoo City
J. M. Coetzee: A semmi szívében
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Guillaume Musso: Holnap
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Dan Brown: Angyalok és démonok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Steve Berry: Az elveszett parancs
Steven Saylor: A hét csoda