A ​vadász végzete (Courtney 10.) 26 csillagozás

Wilbur Smith: A vadász végzete

1913-ban ​Leon Courtney, a katonatisztből lett hivatásos vadász gazdag, befolyásos amerikaiakat és európaiakat kalauzol nagyvad-szafarikon Brit Kelet-Afrikában a maszájok földjén, akikhez különleges kapcsolat fűzi.
Leon egyik ügyfele Otto von Meerbach gróf, a német gyáros, aki repülőgépeket és járműveket szállít a császári hadseregnek. Leont nagybátyja, Penrod Ballantyne (A nap diadalából ismerjük), a kelet-afrikai brit erők parancsnoka beszervezi, hogy szerezzen információkat Meerbachtól, de ő ehelyett halálosan beleszeret Meerbach gyönyörű és titokzatos szeretőjébe, Eva von Wellbergbe.
Röviddel az I. Világháború kitörése előtt Leon véletlenül tudomást szerez Meerbach összeesküvéséről, melynek célja, hogy lázadást szítson a búr háború kiábrándult túlélői között Nagy Britannia ellen és Németország mellett, és rá kell ébrednie, hogy egyedül ő hiúsíthatja meg Meerbach tervét. Ekkor urával visszatér Eva von Wellberg Afrikába, és Leon megtudja, hogy ki és mi is ő az álarc… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Delej, Budapest, 2009
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639124523 · Fordította: Boda Mária

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szürke_Medve>!
Wilbur Smith: A vadász végzete

Kalandregény, pergő cselekménnyel, érdekes volt olvasni a két másik Afrikáról író fehér ember Henry Rider Haggard és Jules Verne mellett. Wilbur Smith Afrikában született, egész életét Afrikában élte le, és itt is halt meg. (Verne csak Algírban lépett egy alkalommal Afrika földjére, Haggard pedig 6 évig élt is dolgozott a kontinensen) Wilbul Smith Afrika képe a legmisztikusabb, ugyanakkor a legkézzelfoghatóbb is. Bár ez a kézzelfoghatóság igen relatív. A tényekkel igen szabadon bánik. Az időrend nem áll össze a valós figurák esetében, a korban még nem létező technikai eszközöket szerepeltet ott is ahol ennek semmi oka nem lenne, és olyan néprajzi dolgokat említ a maszáj társadalomról, amely az én ismereteim szerint gyakorlatilag kizártak. (És itt meg is inogtam kissé, mert Wilbur Smith mégis csak ott élt, könnyen lehet, hogy pontosabban tudja mint az én szakkönyveim) A könyv amit összerak, viszont igen szórakoztató. Kellemes élmény volt olvasni.

vgyb IP>!
Wilbur Smith: A vadász végzete

Biztos, hogy elfogult is vagyok az ehhez a könyvhöz való érzelmi kötődésem miatt, de nekem ez WS egyik legjobb könyve! Az elejétől kezdve annyira magával ragadott, hogy nem bírtam letenni. Leon személyisége nagyon megnyerő, a vadászatok leírása érdekes és izgalmas, a cselekmény az utolsó oldalakig meglepően fordulatos.

Toto12>!
Wilbur Smith: A vadász végzete

Egy kicsit döcögős de nem egy rossz kaland ! Mint egy gyenge koktél.


A sorozat következő kötete

Courtney sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Johnson: A szultán asszonya
Ken Follett: Az örökkévalóság küszöbén
Rejtő Jenő (P. Howard): A tizennégy karátos autó
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Robert Ludlum: A Fantom
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Chris Land: Lélekvesztő I-II.
Gerald Durrell: A bafuti kopók