A ​Leopárdsziklán 4 csillagozás

Kalandozásaim
Wilbur Smith: A Leopárdsziklán

Wilbur ​Smith valódi világjelenség: csaknem ötvenöt éve ír könyveket, amelyek több mint 130 millió példányban keltek el a világ minden táján. Regényeivel hatalmas olvasó tárbort szerzett. Afrika közepén született 1933-ban, és 1964-ben vált fő foglalkozású íróvá, miután az Amikor az oroszlán zabál című könyve nagy sikert aratott. Azóta negyvenegy bestsellert írt, amelyeknek a világ minden táján vannak olvasói: a Courtney családról, a Ballantine családról, az ókori Egyiptomról és Hector Cross-ról szóló sorozatok mellett számos önálló regénye is bestseller listák vezető helyére került. Minden könyve mögött alapos kutatómunka áll, amelynek része az is, hogy mindazokat a helyeket bejárta, ahol regényei cselekménye játszódik. Könyveit huszonhat nyelvre fordították le. A 2015-ben létrehozott Wilbur & Niso Smith Alapítvány Wilbur-nek azt a szenvedélyét szolgálja, hogy erőt adjon a kezdő íróknak, terjessze az olvasni tudást és népszerűsítse a kalandregény műfaját. A Wilbur Smith… (tovább)

>!
Delej, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639124639

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
georgecobbler P
Wilbur Smith: A Leopárdsziklán

Roppant élvezetes, fordulatos, akár az író valamennyi regénye. Wilbur Smith-rajongóknak kötelező olvasmány.
http://olvaso-kucko.blogspot.com/2018/12/a-leopardsziklan.html

>!
xeral
Wilbur Smith: A Leopárdsziklán

Abszolút rajongó vagyok, ha új könyve jelenik meg, nem kétség, hogy megveszem. Szép gyűjteményem van, és érdekes volt ezeknek a könyveknek a születéséről olvasni. Most felébredt bennem a vágy, hogy újraolvassam őket, hiszen sok mindenre nem emlékszem olyan pontosan, mint az író. Az, hogy arról írjon az ember, amit ismer, és ez számára Afrika, nagyon nagy élményt jelent az olvasónak. Sokakat érdekel ennek a kontinensnek a történelme, és ki tudná ezt jobban elmesélni? És gyönyörű a borítója.


Népszerű idézetek

>!
Barbár 

A diktátorok nem fogadják el azt az elképzelést, hogy a pénzt úgy használják fel, hogy attól az ország legyen gazdagabb. Vagy elköltik azt, vagy ellopják – aztán pedig, amikor az ország nem tudja visszafizetni a milliárdokat, amiket kölcsön kapott, azt kérik a Nyugattól, hogy töröljék el az adósságot és folyósítsanak újabb kölcsönöket.
A diktátorok aztán azt gondolják:
– Nahát, nyerő szériában vagyunk. Sohasem kell majd semmit visszafizetnünk. Mikor jön a következő ajándék?

227. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Izolde Johannsen – Michael T. Marble: A birodalmi kalóz
Németh Gábor – Szilasi László: Kész regény
Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
Hevesi Lajos: Jelky András kalandjai
E. A. Rodriguez: Az ördöglovas
Paul Fischer: Kim Dzsongil bemutatja
Donald A. Davis: A mesterlövész
Jókai Mór: Benyovszky Móric életrajza
Joseph D. Pistone – Richard Woodley: Fedőneve: Donnie Brasco
Szalatnai Rezső: Kempelen, a varázsló