A ​leopárd sötétben vadászik (Ballantyne 4.) 44 csillagozás

Wilbur Smith: A leopárd sötétben vadászik Wilbur Smith: A leopárd sötétben vadászik Wilbur Smith: A leopárd sötétben vadászik

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Craig ​Metlow, az afrikai bestseller iró kiapadni érzi alkotó energiáit. Talán nem is írna mar újabb könyvet, ha össze nem találkozna Sally-Anne-nel, a szép és tehetséges fotográfusnővel, aki döbbenetes képekben tárja fel a nemrég függetlenné vált Zimbabwe szépségét és nyomorúságát. Afrika déli részét nemcsak a törzsi háborúk dúlják, nemcsak az orvvadászok mészárolják kincset érő vadjait, de a két világhatalom is igyekszik rátenni a kezét. Vajon a Világbank pénze fenyegetőbb-e vagy egy Moszkvából vezényelt államcsíny? A helyi érdekviszonyok kuszaságában sokáig Craig sem ismeri ki magát. Ki a barát és ki az ellenség? Honnan fenyeget éppen halálos veszély? Semmi sem biztos, csak a szerelem, mely közte és a lány között szövődik, s amelynek kis híján véget vet az utolsó nagy kaland, a gyémántok utáni hajsza. A rengeteg gyémántot, a legenda szerint, a királyi sírkamra őrzi, egy szinte megközelíthetetlen sziklabarlangban. Üldözőik elől menekülve ide veszik be magukat Craig-ék, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1984

>!
Delej, Budapest, 2004
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639124443 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin, Róna Andrea
>!
Delej, Budapest, 1996
584 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637696814 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin, Róna Andrea
>!
Rege, Budapest, 1990
584 oldal · puhatáblás · Fordította: Szuhay-Havas Ervin, Róna Andrea

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Flo>!
Wilbur Smith: A leopárd sötétben vadászik

Nagyon szerettem ezt a könyvet is. Minden, ami Wilbur Smith, imádom! Nagy Afrika rajongó vagyok, és Wilbur nagyon jól ismeri Afrikát, így minden alkalommal nagyon várom az újabb és újabb történeteit.

Maya11>!
Wilbur Smith: A leopárd sötétben vadászik

Pörög mint egy film, izgalmas, nincs unalmas, leült rész.

A_Christi>!
Wilbur Smith: A leopárd sötétben vadászik

Lassan indult be a történet, nagyon soknak találtam az elején lévő tájleírást. Viszont miután beindult egyre izgalmasabb lett:)

molnani>!
Wilbur Smith: A leopárd sötétben vadászik

Megrázó. Gyomor is kell hozzá. Viszont, ha ezen túllépsz… Nekem tetszett.


Népszerű idézetek

ClariceS>!

Napnyugta előtt egy órával Craig megbotlott egy barnára száradt vadszőlőindában, amely valami csoda folytán gyökeret vert a szürke talajban. Az indán egyetlen, narancs méretű zöld gyümölcs lapult. A férfi letérdelt, és olyan áhítattal szakította le, mintha a gömböcske maga lenne a Cullinan-gyémánt. Repedezett és vérző ajkai között valamit motyogva, szuronyával óvatosan kettészelte a gyümölcsöt. A naptól olyan meleg volt a gömböcske, mint az eleven emberi hús.
– Gemsbok-dinnyécske – magyarázta Sally-Anne-nek, miközben a lány leült a földre és kifejezéstelen, üres szemmel bámult rá.
A férfi a bajonett hegyével kettévágta a sivatagi dinnyécske fehér húsát, aztán a félgömböt Sally-Anne szájához tartotta. A lány torka lüktetett, miközben igyekezett lenyelni a tiszta-meleg levet, s eksztázisában le is hunyta a szemeit, ahogyan a lé szétfolyt dagadt nyelvén.
Erősen koncentrálva, Craig egy kupicányi folyadékot préselt a gyümölcsből a lány szájába. Az ő torka is lüktetett, s miközben megitatta a lányt, a furcsa gyümölcs levének szagát érezve görcsbe rándult a gégéje. A lány pedig mintha a szeme láttára kapott volna erőre, s miután az utolsó cseppecske is a szájába csordogált, Sally -Anne váratlanul rádöbbent, mit is cselekedett.
– Hát te? – suttogta.

nagy_csilla>!

Hat méter magasra tornyosult, úgy szívta be a levegőt szőrszálak szegélyezte orrlikaiba, hogy aztán alábocsátva, a légmintát finoman önnön tátott szájába fújja. Alácsüngő felső ajkainak két szaglószerv-lika kitágult, akár két óriási rózsabimbó, s akkor az öreg hím megízlelte a levegőt.

ClariceS>!

A gyönge szél ezer mérföldet járt be idáig, talán többet is, a Kalahári roppant pusztáitól, a sívó homoktengertől, melyet az apró termetű és sárgás bőrű busmanok csak így emlegetnek: „A Nagy Szikkadt.”

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Ballantyne sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség
Buótyik Dorina: Az egyiptomi királynő rejtélye
Desmond Bagley: Hajtóvadászat a Szaharában
Rejtő Jenő (P. Howard): A tizennégy karátos autó / Piszkos Fred, a kapitány
Frei Tamás: A bankár
Cathrin Smith: Eredet
Fejős Éva: Most kezdődik
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok