A ​kard hatalma (Courtney 19.) 54 csillagozás

Wilbur Smith: A kard hatalma Wilbur Smith: A kard hatalma Wilbur Smith: A kard hatalma

A lángoló part folytatása

Ők ketten féltestvérek voltak, akik egyazon országban, de két külön világban nevelkedtek föl, s a sors úgy akarta, hogy halálos ellenségek legyenek.
Egyikük Shasa, másikuk Manfred. Egyikük gazdag, másikuk szegény. Egyikük angolbarát, másikuk megveszekedett búr, az angolok kegyetlen ellenfele.
A dúsgazdag gyémántbánya-tulajdonosnő fiainak sorsát a két világháború közötti Dél-Afrikában követhetjük nyomon e lenyűgöző sodrású regényben. A történelem és politika igazi fejezetei úgy keverednek a versengés, a bosszú, a szerelem izgalmas meséivel, ahogyan csak a legjobb kalandregényekben szokás.
A KARD HATALMÁ-ban föltárul Afrika lelke, s vele együtt az emberi lélek örök mozgatórugói.

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
Delej, Budapest, 2000
840 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639124265 · Fordította: Székely G. János
>!
Delej, Budapest, 1995
838 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637696490 · Fordította: Székely G. János
>!
Delej, Budapest, 1992
838 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637696083 · Fordította: Székely G. János

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

DreamR IP>!
Wilbur Smith: A kard hatalma

Ennek az írónak minden egyes munkája lenyűgöz. Fantasztikus, magával ragadó regény volt ez is (ráadásul most jöttem rá, hogy egy sorozat része, és nem is az első kötet!) Annyira szívszorító, ahogy végig követi a család sorsát a történelem/politika hullámain keresztül. Igazi, emberi, esendő karaktereket kelt életre. Elképesztően tehetséges történetmesélő. Példakép a számomra.

Bee>!
Wilbur Smith: A kard hatalma

Nagyon tetszett ez a rész. Nagyon vaskos könyv, de egy két oldalt leszámítva végig fent tartja az ember figyelmét. Végig követhetjük Centaine és fiai életének következő fejezetét, Dél-Afrika viharos történelmével átitatva. Titkon bíztam benne, hogy Manfred valami csoda folytán megváltozik, de sajnos az apja már fiatalkorában olyan gyűlöletet nevel belé, hogy ha akarná sem kerülhetné el a sorsát. Shasa-t nagyon megkedveltem, becsületes, megbízható, lehengerlő stílussal :) (még eddig legalábbis).

bokrichard>!
Wilbur Smith: A kard hatalma

A Courtney család története folytatódik. Alig fejeztem be a Lángoló partot, máris belekezdtem ebbe a kolosszálisan hosszúnak látszó (de csak oldalszámban) könyvbe. Csakúgy faltam ezt is; Wilbur Smith-nek ezúttal is sikerült egy hihetetlen olvasmányos kalandregényt alkotni. 1931-48 közötti történések közül innen ismertem meg sok mindent, miközben elbűvölt a családregények klasszikus bája.

tengshilun I>!
Wilbur Smith: A kard hatalma

Sajnos a trilógia első részét, A lángoló partot nem olvastam, pedig a későbbi események alapjai ott történnek… ennek ellenére érteni lehetett mindent belőle, és azt gondolom, hogy „Kovács” úr ebben a regényben is zseniálisan szövi karaktereit a történelem eseményeibe, illletve maguk a szereplők is száz százalékig hitelesek.
Annak idején, amikor először olvastam a regényt, Lothar fiával, Manfreddel éreztem közeli lelki rokonságot, illetve az „Úr harsonája” Tromp bácsi a másik kedvencem, aki öklével lecsap a filiszteusokra… jól átgondolt, minden részletig kidolgozott regény, egy olyan térségről, Dél-Afrikáról, amiről az átlag ember lényegében semmit sem tud.

Angellin>!
Wilbur Smith: A kard hatalma

Nagyon jól sikerült folytatása A lángoló partnak. Csak egy kicsit lett gyengébb, mint az első rész.

Maximus>!
Wilbur Smith: A kard hatalma

Az első részt nem sikerült beszerezni, akkor épp nem volt, de már nem olvasom el, mert részben kiderült, hogy mi történt. A többi Wilbur Smith regényhez hasonlóan, ez is hozta a már megszokott szintet. A történet, egy részt nagyon szomorú volt, mivel a fiúk anyja, az idősebb fiát (aki semmibe vette 1 lány szerelmét) bűntette az apja "bűne"miatt, a másik fiát meg féltette. Másrészt betekintést nyertünk egy gyémántbánya világába, majd ízelítőt kaptunk, hogy milyen volt Dél-Afrikában a II világháború.

mági>!
Wilbur Smith: A kard hatalma

Apuciba is szerelmes lettem, na meg a fiúkba is – kit is szerettem jobban?
Na vajon? :o)

A Lángoló Part folytatása. Szintén elbűvölő, kalandos történet Afrika szívében.
Nyárra tökéletes, de csak az első rész után!


A sorozat következő kötete

Courtney sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Johnson: A szultán asszonya
Agatha Christie: A barna ruhás férfi
Ruby Saw: Lucy
Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában
Ken Follett: A megfagyott világ
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Rejtő Jenő (P. Howard): A tizennégy karátos autó / A Láthatatlan Légió
Chris Land: Lélekvesztő I-II.
Kovács Krisztián: Hiányzó történetek
María Dueñas: Öltések közt az idő