A ​bosszú (Courtney 12.) 37 csillagozás

Wilbur Smith: A bosszú Wilbur Smith: A bosszú

Egzotikus országban, a titokzatosságával ma is bizsergető kíváncsiságot ébresztő Dél-Afrikában játszódik Wilbur Smith izgalmas regénye. A történet hátteréül az I. világháború emberpróbáló élménye, a belső politikai küzdelmek, a lázas tempóban meginduló gazdasági fejlődés és a lélegzetállítóan szép, ám létében egyre veszélyeztetettebb őserdő szolgál. A fiatal Mark Anders saját sorsán tapasztalja meg a világ farkastörvények uralta embertelenségét. Mély belső lelkiereje révén, azonban az életét fenyegető veszélyben sem szűnik meg hinni az igaz emberi érzések erejében és a természettel harmóniában élés eszményében. Belső parancs által rárótt feladat, hogy megbosszúlja nagyapja halálát, és hogy megőrizze a civilizáció pusztulásától az őserdő gazdag élővilágát, a mitikus Chaka király egykori vadászterületét.

Eredeti megjelenés éve: 1977

>!
Delej, Budapest, 2002
566 oldal · ISBN: 9639124397 · Fordította: Kaposi Tamás
>!
Delej, Budapest, 1993
566 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637696105 · Fordította: Kaposi Tamás

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Amilgade>!
Wilbur Smith: A bosszú

A felismerés, hogy a fehér ember a csúcsragadozó, és mennyire kizsigerelte Afrikát lenyűgöző, és hátborzongató. Mark Anders szerethető figura, de nem egy erős kisugárzású karakter. Azokat a részeket vártam, amikor a jó öreg Sean megjelenik a színen. Bár a vén oroszlán is megkopott.

bokrichard>!
Wilbur Smith: A bosszú

Jobban tetszett, mint az előző kötet, de ez sem a kedvenc eddig. Valami hiányzott belőle. Hogy mi az kérdés… Ezek a kötetek még sokkal vontatottabbra sikeredtek, mint a későbbiek, valószínűleg itt a hiba.

Naomi1>!
Wilbur Smith: A bosszú

Szerelmi szál, Marc egyéni harcai, vadonban bolyongás nagyon jó és izgalmas, de sajnos voltak unalmas részek is, amikor a történet alig haladt.


Népszerű idézetek

Bee>!

Az ember úgy szedi össze magának a borzalmakat, a félelmeket, ahogy a hajó a moszatot gyűjti össze. Mindez a merülési szint alatt, senki se látja, de ott van.

359. oldal (Delej, 1993)


A sorozat következő kötete

Courtney sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nelson Mandela: A szabadság útján
Philip José Farmer: Élve fogd el Tarzant!
Steve White: A botswanai csata
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Ken Follett: A megfagyott világ
Benkő László: Idegen tüzek
Iny Lorentz: Vad vidék
Justin Cronin: A szabadulás
Michael Crichton: Az elveszett világ
Steve Berry: Királyi fortély