Kiskarácsonyi ​nagy mikuláskönyv 11 csillagozás

Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv

Wieber Orsolya álombéli története humorral, izgalommal, szerelemmel átszőtt mesés kalandregény, mely a Harry Potter és A gyűrűk ura diadalmenetének idején is méltán tarthat számot a gyerekek és szüleik érdeklődésére. A rokonszenves, szellemesen megírt, fordulatos cselekmény a könnyed szórakoztatáson kívül beavatja a gyerekeket a Szent Miklós-hagyományba, az Állatöv csillagjegyeinek természetébe, a misztika alaptörvényeibe. Az álom és a valóság olyan különös ötvözetét adja, mely az adventi időszak naptári szereplőit és mitológiájának legendás hőseit sorakoztatja fel mesebeli formában.

>!
Édesvíz, Budapest, 2002
120 oldal · ISBN: 9635286058 · Illusztrálta: Szegedi Katalin

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

moncsicsi83>!
Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv

Engem nagyon magával ragadott a történet, a kisfiam is nagyon szerette, igaz szerintem kicsit idősebbeknek íródott. Kicsit varázsvilágba repített :) Kellemesen csalódtam a könyvben, biztosan elő fog kerülni jövőre is.

Elektronikus_bárány>!
Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv

Hiába nem vagyok már kisgyerek, ezt a könyvet mégis minden decemberben elolvasom :) Olyan karácsonyos érzésem lesz tőle, imádom.

_nalla_>!
Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv

Újra kicsinek (kisebbnek :) érzem magam, nagyon magával ragadott a történet. Szerintem mindenki vágya, hogy legalább egyszer hagy találkozhasson Mikulással, remélem ma éjszaka nekem is sikerülni fog :)

9 hozzászólás
Zizzy>!
Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv

X éve olvastam utoljára. még gyerek, vagy már tini koromban. Abban az időszakban minden évben elolvastam, mikor közelgett a karácsony, hogy még jobban meghozza a már amúg is meglévő hangulatot. Most azért vettem elő, mert már rég olvastam, hiányzott és mivel annyira nem érezte azt a szupi, mindent elsöprő karácsonyi hangulatot, amit eddig, azt gondoltam, hogy most ez talán segíteni fog. Talán most lettem olyan megfáradt felnőtt, aki nem tud olyan gyermekien, önfeledten örülni, hogy jön a karácsony, pedig még mindig ez a legszebb időszakom. Annyira nem hozta meg a várt érzést, de nagyon jó volt újraolvasni. A történet még mindig aranyos és szerintem ötletesen dolgozza fel a Mikulás kérdést, még ihletet is adott egy fanfichez, a rajzok pedig egyszerűen gyönyörűek! Hihetetlenül fel tudja dobni az egész történetet. Egytől egyik izgalmas és érdekes karaktereket, helyeket mutatott fel az írónő, még a gonosz szereplőket se tudod benne igazán gyűlölni. Álomutazás ez, tényleg azt érezni tőle, hogy te is ott akarsz lenni és újra az a szabadlelkű gyerek szeretnél lenni, mint egykor voltál. MIelőtt még nem volt ennyi idegtépő felnőttes gondod. XD Csak azét nem lett 5/5, mert nem 100%-ig ragadott magával, de az inkább miattam van és adott hangulatom miatt.

Szávitrí P>!
Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv

Nem is tudom… jobbra számítottam. A könyv gyönyörű az illusztrációkkal együtt, és tetszik, ahogy ötvözte a különböző elképzeléseket a Mikulásról és feloldotta az ellentéteket (pl. bizonyos helyeken mért december 6-án jön a Mikulás, máshol meg 24-én). Nem tudom megmondani mi hiányzott belőle, egyszerűen nem ragadott magával.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

lpetra95>!

Az igazi ajándék sosem megfogható, mert úgy hívják: szeretet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett
Borsa Kata: Történetek a Borostyán teázóból
Nagy László Krisztián: Az erdei focibajnokság
Béres Melinda: Veszélyben a sulifa
Bódai-Soós Judit: Petya, Matyi és a duliánok
Z. Németh István: Zengőrét meséi
Vidra-Szabó Ferenc: Misi az erdőben
Hedry Mária: A 99 pöttyös kék labda kalandjai
Leszkai András: Tejfog és vasfog
Suzanne Francis: Olaf karácsonyi kalandja