Barátod: ​Carter 418 csillagozás

Whitney G.: Barátod: Carter

Barátok ​vagyunk.
Csak barátok. De tényleg…

Arizona Turner negyedik óta a legjobb barátom.
Akkor is az volt, amikor éppen „utáltuk” egymást.
Az első csókokon, az első randikon, az első csalódásokon át támogattuk egymást.
(Még az egyetemeink is pár perc távolságra voltak egymástól…)
Annyi éven át – mondjon bárki bármit – sose léptük át azt a bizonyos határt.
Nem is gondoltam rá. Nem akartam rá gondolni.
Ám egy éjszaka minden megváltozott.
Legalábbis mindennek meg kellett volna változnia…
Barátok vagyunk. Csak barátok.
Mondogatom, amíg ki nem derül, tényleg „csak” a legjobb barátom-e…
Üde, szívderítő olvasmány tavaszi töltekezéshez, nyári strandoláshoz, őszi lazuláshoz és téli kuckózáshoz.

Szurkolj te is a bimbózó románc hőseinek!

„A történetetek során gyakran tapsoltam örömömben, és hangosan felnevettem, de volt, amikor összeszorult a szívem. Nagyon jókat szórakoztam a leveleken, e-maileken,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577881 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789635613021 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789635613038 · Fordította: Szarvas Szilvia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Arizona Turner · Carter James · Josh


Kedvencelte 43

Most olvassa 17

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 152

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Bár a történet elég kiszámítható és sablonos, de a szerethető szereplők miatt ezen a tényen könnyen felül lehet emelkedni. Carter és Arizona jó párost alkottak, de hozzá kell tennem, barátokként jobban kedveltem őket, mint mikor már összejöttek. Ezen a ponton a történettel két nagyobb gondom volt:
1. Túl gyorsan és túl jelentéktelen pillanatok miatt kezdtek el érdeklődni egymás iránt spoiler.
2. A sok dráma a könyv utolsó 50-60 oldalában. Az írónő egyrészt rengeteg klisés jelenetet belevitt, amit már az előző könyvében is ellőtt, másrészt mindezt nagyon gyorsan spoiler. Ugyanakkor ez a hirtelenség a lezárásra is érvényes, eléggé összecsapott lett.
Viszont pozitívumként mindenképp fontos kiemelnem, hogy nagyon szerettem azokat a részeket, ahol az írónő bemutatta kapcsolatuk alakulását az általános és középiskolában is. Valamint a mellékszereplők között is voltak kedvelhető figurák, mint például Josh.
Összességében egy könnyed, nyári olvasmány, amely olvastatja magát és kikapcsol.

Naiva P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Drága Arizona és Carter,

Mind a kettőtöket annyira szerettelek. Annyira jó, egyben hihető volt a sztoritok a gyerekkori fiú-lány barátságról, ami egy idő után valami többé alakult át. Örültem, hogy bepillanthattam a fiatalabb éveitekbe, hogy megtudjam, pontosan mi történt. Olyan édes volt, hogy mindent tudtatok egymásról. A történetetek során gyakran tapsoltam örömömben, és hangosan felnevettem, de volt, amikor összeszorult a szívem, mert gondoskodtatok a drámai helyzetekről is. Nagyon jókat szórakoztam a leveleken, e-maileken, üzeneteken. Gyakran fülig ért a szám.
Még valami; örültem, hogy nekem is kedveztetek a sok Taylor Swift dallal, amikkel a fejezeteket jelöltétek. Valószínűleg tartom, hogy WGW is szereti őt. Nem is tudjátok, ezzel is mekkora örömet okoztatok nekem.

Üdvözlettel, Naiva off

Ui: Sajnálom, de kreatívabb értékelést most nem tudnék.

7 hozzászólás
Klodette>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Ez a könyv nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésem, sokáig úgy volt, hogy be sem fejezem, de aztán rájöttem, hogy túl rövid ahhoz, hogy abbahagyjam és óriási kínszenvedéssel, de végigolvastam.
A két ellenkező nem között lévő barátságról már rengetegszer írtam itt a blogon és a magánvéleményem még mindig ugyanaz: szerintem nem létezik igaz barátság férfi és nő között, hiszen előbb vagy utóbb, de az egyikük elkerülhetetlenül többet fog érezni a másik iránt.
Ez lehet csupán „csak" szimpla szenvedély, testi vágy, de ha jobban ismered a másikat, régebb óta, akkor szeretet, kötődés és szerelem is.
Carter és Arizona esetében az utóbbi áll fenn, hiszen ők ketten gyermekkoruk óta a legjobb barátok és mindent, de tényleg mindent megbeszélnek egymással. Ismeretségük iskolás korukban kezdődött, amit különböző levelezésekből és egyéb üzenetekből ismerhetünk meg.
Ez tetszett is, mert egy picit a levélregények stílusát és hangulatát idézte, de a könyv iránt érzett szeretetem itt aztán szépen-lassan ki is fújt…
Őszinte elkeseredéssel írom, hogy nekem ez a sztori semmi újat nem nyújtott ebben a témában.
A szereplők frissen diplomázott egyetemisták, akik engem inkább irritáló, gyerekes középiskolásokra emlékeztettek.
Nem tudták, hogy mit is akarnak valójában az élettől, a mindennapjaik bulizásban és ivásban vagy egy újabb buli szervezésében merültek ki, fékevesztetten szexeltek, amivel nem lenne baj, csak nulla felelősségérzetük és még kevesebb önálló gondolatuk akadt.
A mellékszereplők már megint egysíkúak voltak és semmi érdemi információt nem tudtunk meg róluk. Töltelékek, érdektelenek, akiknek semmi haszna nem volt.
Kezd egyre jobban idegesíteni, hogy egy ilyen erotikus-romantikus, New Adult történetben az írók egyszerűen nem veszik a hajlandóságot, hogy érdekessé, színessé és szerethetővé tegyék a többi karaktert.
Kérdem én: Hol vannak azok a regények, amikben az olvasás végére már nem is csak a főszereplőkért rajongtam, hanem az izgalmas mellékalakokért is? Te jó ég!
A kémia persze működött Arizona és Carter között, de ez most egyáltalán nem volt elég.

Bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/06/konyvkritik…

4 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Micsoda kis cukiság bomba volt ez a történet!♥️ No de nem ám a nyálas fajtából, hanem abból az igazi, Whitneys humorú, kicsit erotikus fajtából, amit én annyira szeretek! Nagyjából már az első fejezet után elkönyveltem, hogy Arizona és Carter nagy kedvencem lesz… és hogy ez nem lehet csak barátság. Azután olyan lelkesedéssel drukkoltam, mint egy óvodás. Eközben pedig rengetegszer nevettettek meg és úgy igazán belopták magukat a szívembe. Nem csalódtam, egy remekül felépített történetet kaptam, bravúros előzménnyel (a levelezések), szuper karakterekkel, így a végeredmény egy „átszórakozott” éjszaka lett. Tehát olvassátok, szeressétek, élvezzétek ezt a magával ragadó kis kötetet!♥️

4 hozzászólás
pveronika>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Vannak azok a típusú könyvek, amiket az olvasó végig egy halvány mosollyal az arcán olvas végig, mert van bennük egy olyan aranyos báj, aminek nem lehet ellenállni. Ez pontosan egy ilyen könyv volt. Azt hiszem, a Kiadó nem is választhatott volna jobb időpontot a kötet megjelenésére, mert ez tipikusan az a kis könnyed strandkönyv, ami egy nyári délutánon néhány órára kellemes kikapcsolódást tud nyújtani az olvasó számára.

Arizona és Carter negyedik osztály óta legjobb barátok. Bár senki nem érti, hogy hogyan működhet közöttük a fiú-lány barátság, de ők soha nem tekintettek másként egymásra. Azonban most évekkel később, az utolsó egyetemi évük végén minden megváltozik, amikor lassan elkezdenek többet érezni egymás iránt. Vajon engednek az érzelmeiknek, kockára téve ezzel egy több éves barátságot?

Nagyon szeretem a legjobb barátokból szerelmek típusú történeteket, és ez sem okozott csalódást. Nagyon megkedveltem a szereplőket és Whitney G. stílusát is imádtam! Az egész nagyon aranyos volt, néhol humorral, olykor egy nagyon pici drámával fűszerezve.

Tetszett a szakácsiskola ötlete, jókat nevettem azon, ahogy Ari folyton beszökik és potyázik az órákon, és főleg az, hogy nem félt feladni mindent ezért az álmáért. Nagyon aranyosak voltak a levelek, és az ahogy általuk bepillantást nyerhettünk a múltba. Ahogy láttam, sokaknak nem tetszett a könyvnek az az eleme, hogy Arizona és Carter egyszerre jöttek rá, hogy tetszik nekik a másik, de ez engem egyáltalán nem zavart. Szerintem ez egy ilyen kis limonádé könyvnél abszolút belefér, sőt talán egy kis humor faktort is ad a történethez.

Eredetileg angol nyelven, hangoskönyvben hallgattam ezt a könyvet, és nem tudom, hogy a színészek tettek hozzá annyit vagy a fordítás nem sikerült annyira erősen, de bevallom, hogy nekem angolul jobban tetszett ez a regény. Akkor könnyű szívvel adtam rá öt csillagot, de most úgy érzem, hogy valami mintha hiányzott volna. Viszont az angolul tudók figyelmébe ajánlom a történethez íródott plusz epilógust, a Sincerely, Arizona -t, ami ingyenesen elolvasható az írónő oldalán vagy letölthető mobi és audio változatban is. Ezt is nagyon szerettem és számomra hiányzott is a könyv végéről, mert ez adja meg Arizona és Carter történetének igazi lezárását.

Összességében tényleg nagyon aranyos és kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv, és nagyon örülök, hogy magyar nyelven is felkerülhetett a polcomra. Én őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/whitney-g-baratod-cart…

doriis_and_herbooks>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Korábban már olvastam az írőnőtől és imádtam, ezért nem volt kétséges, hogy ezt a könyvét is el fogom olvasni. Nagyon tetszett ez a könyve is, bár a végét kissé összecsapottnak éreztem, ezért vontam le fél csillagot. Amúgy maga a történet teljesen jó volt. A visszatekintős fejezetek is nagyon tetszettek, bírtam Arizona és Carter üzeneteit, szócsatáikat. Az utolsó fejezeteknél kicsit sajgott a szívem, de bíztam benne, hogy jó vége lesz. spoiler Szerintem ez mindenképp legalább egy napos könyv, nagyon olvastatta magát. Habár kissé hirtelen lett vége, összeségében elmondhatom, hogy egy kis nyári kikapcsolódásnak tökéletes volt ez a könyv. :)

4 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Nem meglepő módon, nem kellett csalódnom Whitney G.-ben. Szórakoztató és elbűvölő történetnek voltam tanúja, kellemes órákat köszönhetek a párosnak! Elzsibbadt az arcom, annyit mosolyogtam. Minden fejezet elején eldúdoltam magamban Taylor aktuális dalát, ezzel megalapozva a hangulatot. Kicsit meg is irigyeltem Arizona és Carter őszinte kapcsolatát. Az üzenetváltásaikat szerettem a legjobban. Tetszett emellett, hogy az erotikus részek nem lettek túlírva és túlrészletezve. Apró hibáin (kliséin) könnyen túltettem magam. Szerintem kicsit hiányos a vége, úgyhogy rögtön nekiesek a bónusz epilógusnak. (Sincerely, Arizona)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577881 · Fordította: Szarvas Szilvia
Hddorka P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Whitney G. egy nagyon szerethető könyvet írt meg. Kicsit tartottam attól, hogy valami sablonos történet lesz, de szerencsére tévedtem. Szórakoztató, romantikus, szenvedélyes, egy olyan könyv, ami egy kis időre kiránt a szürke hétköznapokból, amely mosolyt csal az arcodra. :) Az első oldaltól az utolsóig lekötött.
Különlegesebbé tette a könyvet az, hogy párhuzamos idősíkon haladunk az eseményekben. Nagyszerű volt olvasni, hogy az ártatlan fiú-lány barátság sok év múlva hogyan változik át szerelemmé. Imádtam Carter és Arizona sms és e-mail váltásait. Feldobták az egész könyvet. Annyit nevettem a csipkelődésiken, a szópárbajaikon, és ez most nagyon jól esett a lelkemnek. Még az apró fordulatok is megvoltak. A karakterek abszolút meg vettek maguknak. Carter és Arizona imádlak Titeket! ♡

zuna19 >!
Whitney G.: Barátod: Carter

Az alapsztori nagyon aranyos. Tetszett a váltott szemszög. Az is jó, hogy morzsázhattam a múltjukba, igazán feldobta így a történetüket. A két főszereplő kedvelhető, igaz megszeretni maradéktalanul nem tudtam őket. De belátom, hogy tényleg kedvelhető párost alkotnak.
Az eleje jobban bejött. Azt hittem, hogy kicsit izgalmasabb lesz és nem lesz ennyire sablon könyv. De ebben tévedtem.
Mellékszereplők közt én senkit nem bírtam. Ilyen se volt még.
Az kifejezetten pozitívum, hogy a fejezetek elején az írónő belefűzte a zenéket. Különlegesebbé vált így az egész (ezért lett 4 csillag).

Réka0128 P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Elbűvölő történet. ♥

Amikor megláttam a kiadó oldalán a könyvet és elolvastam a fülszöveget egyből tudtam, hogy ez bizony kell nekem. Szerencsére bejött a megérzésem, mert imádtam az elejétől a végéig. Nagyon aranyos, vicces, könnyed kis történet, amitől nem kell semmi világmegváltó dolgot várni, de tökéletes szórakozást tud nyújtani. A romantikus és szenvedélyesebb részek is tetszettek, főleg azért, mert nem voltak eltúlozva. A múltba való visszatekintéseket és a fejezetek címeit is igazán kreatívan oldotta meg az írónő. :) A fél csillag levonás csakis azért van, mert nekem a vége picit összecsapottnak tűnt, de ettől függetlenül elégedetten tettem le a könyvet.
Arizona és Carter nagyon szerethető karakterek voltak. Imádtam a csipkelődéseiket és szócsatáikat. Szeretem az ilyen sztorikat, ahol a szereplők kapcsolata egészen a gyerekkorukig nyúlik vissza és hosszú évek után a barátságukból valami több lesz.
Remélem a kiadó jóvoltából olvashatunk még az írónőtől, mert eddig mindkét könyve tetszett, amit olvastam. :)


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Vannak emberek, akiket csak egy szóra, vannak, akiket egy időre, és vannak, akiket örökre mellénk sodor az élet.

Könyvmolyképző KU>!

Évekig viccelődtünk, miért nem tart ki egy kapcsolatom sem hat hónapnál tovább. Végig előttem volt a válasz: miattad.

Könyvmolyképző KU>!

Randizz annyit, amennyit tudsz, és ne bízz meg rögtön az első pasiban, akivel talán volt valami csinn-bumm!

Zso89 P>!

– Basszus… – lehelte. – Mi a fene volt ez?
– Ezt én is szeretném tudni – dőltem a falnak. – Az egyik percben táncoltam, a következőben lenyomtad a nyelved a torkomon.
– A torkod közelében sem volt a nyelvem – mondta most már mosolyogva. – Az azt követő percben pedig már te is visszacsókoltál.
– Nem, nem, nem, csak reagáltam a számba történő hirtelen és durva betörésre.

Fire_bird >!

– Rettentően idegesít, hogy szexuálisan vonzó vagyok, igaz?
– Az idegesít, hogy képes vagy a „szexuálisan vonzó” jelzővel illetni magadat, és közben nem röhögni.
Elmosolyodtam.
– Jobban tetszene, ha szerény lennék?

4. szám: Sad Beautiful Tragic (4:13)

Kapcsolódó szócikkek: Arizona Turner · Carter James
Fire_bird >!

– De hát a lakótársam vagy!
– Amiért mindörökké hálás leszek – mondta. – Azt gondolom, többnyire jól kijöttünk egymással, igaz? Sose maradtam el a lakbérrel!
– Talán mert nem kértem lakbért?
– De ha kértél volna, sose tartoztam volna!

4. szám: Sad Beautiful Tragic (4:13)

Kapcsolódó szócikkek: Carter James · Josh
SzRéka >!

– Mondd, te gondolkozol is, mielőtt beszélnél, vagy minden csak úgy kiesik a szádon?
– Egy kicsit mindkettő, azt hiszem – mondta mosolyogva.

Kapcsolódó szócikkek: Carter James · Josh
SzRéka >!

– Ő a barátnőd?
– Haha! Dehogyis! – nevetett Ari. – A nevem Arizona. Carter legjobb barátja vagyok.
– Ötödik óta – tettem hozzá.
– Negyedik osztály óta, Carter – torkolt le Ari. – Negyedik óta.
– Nem, negyedikben még utáltalak!
– Én néha még most is utállak, de ettől még barátoknak számítunk, nem?

Kapcsolódó szócikkek: Arizona Turner · Carter James
inmydreams>!

– Sosem értékeltem különösebben, ha mások elvárták, hogy megfeleljek nekik, miközben nekem megvoltak a saját elvárásaim.

36. oldal, 3. szám: All to well (3:42)

L_B_Mariann>!

Nem úgy néz ki, mintha lábmasszázshoz készülődnél – suttogta.
– Tudod, hogyan kell lábat masszírozni?
– Pontosan tudom, hogyan kell lábat masszírozni.
– Akkor miért a fenekemet fogdosod a lábam helyett?
– Mert ugyan a lábadat meg fogom masszírozni bocsánatkérésképpen, de először is őrülten fogok veled szeretkezni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
J. A. Redmerski: A soha határa
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Vi Keeland: Fiatal szerető
B. N. Toler: Lélekvesztők