Barátod: ​Carter (Barátod: Carter 1.) 569 csillagozás

Whitney G.: Barátod: Carter

Barátok ​vagyunk.
Csak barátok. De tényleg…

Arizona Turner negyedik óta a legjobb barátom.
Akkor is az volt, amikor éppen „utáltuk” egymást.
Az első csókokon, az első randikon, az első csalódásokon át támogattuk egymást.
(Még az egyetemeink is pár perc távolságra voltak egymástól…)
Annyi éven át – mondjon bárki bármit – sose léptük át azt a bizonyos határt.
Nem is gondoltam rá. Nem akartam rá gondolni.
Ám egy éjszaka minden megváltozott.
Legalábbis mindennek meg kellett volna változnia…
Barátok vagyunk. Csak barátok.
Mondogatom, amíg ki nem derül, tényleg „csak” a legjobb barátom-e…
Üde, szívderítő olvasmány tavaszi töltekezéshez, nyári strandoláshoz, őszi lazuláshoz és téli kuckózáshoz.

Szurkolj te is a bimbózó románc hőseinek!

„A történetetek során gyakran tapsoltam örömömben, és hangosan felnevettem, de volt, amikor összeszorult a szívem. Nagyon jókat szórakoztam a leveleken, e-maileken,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577881 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789635613021 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789635613038 · Fordította: Szarvas Szilvia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Carter James · Arizona Turner · Josh


Kedvencelte 52

Most olvassa 14

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Bár a történet elég kiszámítható és sablonos, de a szerethető szereplők miatt ezen a tényen könnyen felül lehet emelkedni. Carter és Arizona jó párost alkottak, de hozzá kell tennem, barátokként jobban kedveltem őket, mint mikor már összejöttek. Ezen a ponton a történettel két nagyobb gondom volt:
1. Túl gyorsan és túl jelentéktelen pillanatok miatt kezdtek el érdeklődni egymás iránt spoiler.
2. A sok dráma a könyv utolsó 50-60 oldalában. Az írónő egyrészt rengeteg klisés jelenetet belevitt, amit már az előző könyvében is ellőtt, másrészt mindezt nagyon gyorsan spoiler. Ugyanakkor ez a hirtelenség a lezárásra is érvényes, eléggé összecsapott lett.
Viszont pozitívumként mindenképp fontos kiemelnem, hogy nagyon szerettem azokat a részeket, ahol az írónő bemutatta kapcsolatuk alakulását az általános és középiskolában is. Valamint a mellékszereplők között is voltak kedvelhető figurák, mint például Josh.
Összességében egy könnyed, nyári olvasmány, amely olvastatja magát és kikapcsol.

Naiva P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Drága Arizona és Carter,

Mind a kettőtöket annyira szerettelek. Annyira jó, egyben hihető volt a sztoritok a gyerekkori fiú-lány barátságról, ami egy idő után valami többé alakult át. Örültem, hogy bepillanthattam a fiatalabb éveitekbe, hogy megtudjam, pontosan mi történt. Olyan édes volt, hogy mindent tudtatok egymásról. A történetetek során gyakran tapsoltam örömömben, és hangosan felnevettem, de volt, amikor összeszorult a szívem, mert gondoskodtatok a drámai helyzetekről is. Nagyon jókat szórakoztam a leveleken, e-maileken, üzeneteken. Gyakran fülig ért a szám.
Még valami; örültem, hogy nekem is kedveztetek a sok Taylor Swift dallal, amikkel a fejezeteket jelöltétek. Valószínűleg tartom, hogy WGW is szereti őt. Nem is tudjátok, ezzel is mekkora örömet okoztatok nekem.

Üdvözlettel, Naiva off

Ui: Sajnálom, de kreatívabb értékelést most nem tudnék.

7 hozzászólás
Klodette>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Ez a könyv nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésem, sokáig úgy volt, hogy be sem fejezem, de aztán rájöttem, hogy túl rövid ahhoz, hogy abbahagyjam és óriási kínszenvedéssel, de végigolvastam.
A két ellenkező nem között lévő barátságról már rengetegszer írtam itt a blogon és a magánvéleményem még mindig ugyanaz: szerintem nem létezik igaz barátság férfi és nő között, hiszen előbb vagy utóbb, de az egyikük elkerülhetetlenül többet fog érezni a másik iránt.
Ez lehet csupán „csak" szimpla szenvedély, testi vágy, de ha jobban ismered a másikat, régebb óta, akkor szeretet, kötődés és szerelem is.
Carter és Arizona esetében az utóbbi áll fenn, hiszen ők ketten gyermekkoruk óta a legjobb barátok és mindent, de tényleg mindent megbeszélnek egymással. Ismeretségük iskolás korukban kezdődött, amit különböző levelezésekből és egyéb üzenetekből ismerhetünk meg.
Ez tetszett is, mert egy picit a levélregények stílusát és hangulatát idézte, de a könyv iránt érzett szeretetem itt aztán szépen-lassan ki is fújt…
Őszinte elkeseredéssel írom, hogy nekem ez a sztori semmi újat nem nyújtott ebben a témában.
A szereplők frissen diplomázott egyetemisták, akik engem inkább irritáló, gyerekes középiskolásokra emlékeztettek.
Nem tudták, hogy mit is akarnak valójában az élettől, a mindennapjaik bulizásban és ivásban vagy egy újabb buli szervezésében merültek ki, fékevesztetten szexeltek, amivel nem lenne baj, csak nulla felelősségérzetük és még kevesebb önálló gondolatuk akadt.
A mellékszereplők már megint egysíkúak voltak és semmi érdemi információt nem tudtunk meg róluk. Töltelékek, érdektelenek, akiknek semmi haszna nem volt.
Kezd egyre jobban idegesíteni, hogy egy ilyen erotikus-romantikus, New Adult történetben az írók egyszerűen nem veszik a hajlandóságot, hogy érdekessé, színessé és szerethetővé tegyék a többi karaktert.
Kérdem én: Hol vannak azok a regények, amikben az olvasás végére már nem is csak a főszereplőkért rajongtam, hanem az izgalmas mellékalakokért is? Te jó ég!
A kémia persze működött Arizona és Carter között, de ez most egyáltalán nem volt elég.

Bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/06/konyvkritik…

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Ez nagyon cuki volt!♥ Nem voltak nagy elvárásaim a könyvvel kapcsolatban mivel sokaknak tetszett, másoknak meg nagyon nem. Szerencsére én a tetszett tábort erősítem, sőt! Annyira jól szórakoztam olvasás közben, többször hangosan is nevettem, annyira szuperek voltak a komikus jelenetek, párbeszdédek.
Arizona és Carter között megvan az a bizonyos kémia, ami miatt csak falod és falod a lapokat pedig inkább tanulnod kéne, amíg be nem fejezed az egészet. Tényleg ritka barátság az övék, főleg, hogy mennyi intim dolgot megosztottak egymással. Csak úgy szikrázott a levegő lapok, amikor végre összejöttek.
A befejezés elég gyorsra sikeredett, de szerintem így is nagyszerű lett. Azért természetesen elolvasom az epilógust is, mert még nem akarok elbúcsúzni :))

3 hozzászólás
Pati28 P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Szerettem olvasni ezt a kis történetet, humoros és vicces volt. Imádtam Ari és Carter párosát. A könyv bemutatja, hogy léteznek mély és időt álló barátságok is, de aztán derült égből villámcsapás, mindketten észreveszik, hogy nemcsak szimpla barátságot éreznek egymás iránt, hanem ennél jóval többet. Nem minden döntésükkel tudtam azonosulni egyes helyzetekben. Az e-mail és üzenet váltások voltak a kedvenc részeim.
A végén Carter az én szívem is összetörte, de végül is meg volt rá az oka, hogy mit miért tett, és ez csodálatra méltó volt, de sajnos nem azt a hatást érte el vele, mint amire számított. Egy kis mosoly szünet után természetesen a 'happy end'-et is megkapjuk.
Egyszeri kis könnyed kikapcsolódás volt, szerethető karakterekkel, egy kis drámával megspékelve. :)

Milli88 P>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Ez a könyv a maga könnyedségével és gördülékenységével nagyon kellett most nekem. Sok arany pöttyös könyvet olvastam. Ezek után felüdülés volt ilyen könnyedebb témában olvasni, ahol nem kell megerőltetni az agyam, hanem csak sodródni az árral. Nem hibátlan könyv, de ki is várná el ezt? Sokáig tartott, mire a szereplők úúúgy is észrevegyék egymást. Szeritem Carter helyesen döntött a reptéren. Ha akkor spoiler, akkor spoiler.
Így összességében még ezzel a drámával is jót szórakoztam. :)

Bookish_Moments_Blog>!
Whitney G.: Barátod: Carter

A Barátod: Carter című kötet elolvasását már a tavalyi megjelenés óta tervezem, azonban múlt hónapban döntöttem a mű beszerzéséről. Úgy vélem, hogy jó döntés volt, mert maga a könyv a lehető legjobb pillanatban talált meg. Már a fülszöveg elolvasása után tudtam, hogy egy klisés, százszor megírt szerelmi sztorit fog feldolgozni, mégis belekezdtem. Olvasnom kellett valamit, ami kikapcsol, megnevettet, s Whitney G. olvasmánya pont ezt tette velem. Megmentett egy esetleges olvasói válságtól!

Whitney G. kötete apró cafatokra cincált. Akkora hatással volt rám, hogy nem tudtam érzelem nélkül maradni. Sírva fakadtam. Mosolyogtam. Éreztem a fájdalmukat, a csalódottságukat és a félelmeiket.
A történet fantasztikus, imádtam minden oldalát! Több ilyen kötetre kellene rátalálnom, mert akkor a nehezebb napokra meglennének a mentsváraim! Mert számomra az volt. Nem kellett gondolkodni rajta, hanem egyszerűen csak figyelni kellett és sodródni az árral!
Sajnáltam Arizonát és Cartert a helyzet miatt, de bíztam benne, hogy megoldják.. Annyi meglepetést okozott és akkora csavarok voltak benne.. Lenyűgöző olvasmány volt!

Ajánlom azoknak az olvasóknak:
– akik szeretik a romantikus, könnyed történeteket
– akik nem riadnak vissza az érzelmektől
– akiket nem zavar, ha a cselekmény klisés
– akik pihenni szeretnének egy laza olvasmány mellett

A teljes értékelés itt olvasható: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2021/07/whitney…

Enikő_Darai_Enii>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Micsoda kis cukiság bomba volt ez a történet!♥️ No de nem ám a nyálas fajtából, hanem abból az igazi, Whitneys humorú, kicsit erotikus fajtából, amit én annyira szeretek! Nagyjából már az első fejezet után elkönyveltem, hogy Arizona és Carter nagy kedvencem lesz… és hogy ez nem lehet csak barátság. Azután olyan lelkesedéssel drukkoltam, mint egy óvodás. Eközben pedig rengetegszer nevettettek meg és úgy igazán belopták magukat a szívembe. Nem csalódtam, egy remekül felépített történetet kaptam, bravúros előzménnyel (a levelezések), szuper karakterekkel, így a végeredmény egy „átszórakozott” éjszaka lett. Tehát olvassátok, szeressétek, élvezzétek ezt a magával ragadó kis kötetet!♥️

4 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Whitney G.: Barátod: Carter

„Ez a könyv számtalan alkalommal megmosolyogtatott, és jó kedvre derített, éppen ezért is volt nehéz elengednem. (Külön öröm, hogy íródott egy kiegészítő epilógus is a regényhez, amely az írónő hivatalos oldalán ingyenesen elérhető. Számomra az tette fel igazán az i-re a pontot, csodálatos volt.) Úgy gondolom, hogy ez a történet a lehető legjobbkor talált meg engem, hiszen a lelkemnek pont egy ilyen kikapcsolódós olvasmányra volt szüksége. Ami még plusz pont a számomra, hogy minden fejezet elején találhatunk egy Taylor Swift számot, amely a következő oldalak hangulatát tökéletesen leírja, így még inkább át lehet szellemülni az olvasmányra.”

A teljes értékelést megtaláljátok erre a linkre kattintva: http://dsheavenofbooks.blogspot.com/2021/01/konyverteke…

pveronika>!
Whitney G.: Barátod: Carter

Vannak azok a típusú könyvek, amiket az olvasó végig egy halvány mosollyal az arcán olvas végig, mert van bennük egy olyan aranyos báj, aminek nem lehet ellenállni. Ez pontosan egy ilyen könyv volt. Azt hiszem, a Kiadó nem is választhatott volna jobb időpontot a kötet megjelenésére, mert ez tipikusan az a kis könnyed strandkönyv, ami egy nyári délutánon néhány órára kellemes kikapcsolódást tud nyújtani az olvasó számára.

Arizona és Carter negyedik osztály óta legjobb barátok. Bár senki nem érti, hogy hogyan működhet közöttük a fiú-lány barátság, de ők soha nem tekintettek másként egymásra. Azonban most évekkel később, az utolsó egyetemi évük végén minden megváltozik, amikor lassan elkezdenek többet érezni egymás iránt. Vajon engednek az érzelmeiknek, kockára téve ezzel egy több éves barátságot?

Nagyon szeretem a legjobb barátokból szerelmek típusú történeteket, és ez sem okozott csalódást. Nagyon megkedveltem a szereplőket és Whitney G. stílusát is imádtam! Az egész nagyon aranyos volt, néhol humorral, olykor egy nagyon pici drámával fűszerezve.

Tetszett a szakácsiskola ötlete, jókat nevettem azon, ahogy Ari folyton beszökik és potyázik az órákon, és főleg az, hogy nem félt feladni mindent ezért az álmáért. Nagyon aranyosak voltak a levelek, és az ahogy általuk bepillantást nyerhettünk a múltba. Ahogy láttam, sokaknak nem tetszett a könyvnek az az eleme, hogy Arizona és Carter egyszerre jöttek rá, hogy tetszik nekik a másik, de ez engem egyáltalán nem zavart. Szerintem ez egy ilyen kis limonádé könyvnél abszolút belefér, sőt talán egy kis humor faktort is ad a történethez.

Eredetileg angol nyelven, hangoskönyvben hallgattam ezt a könyvet, és nem tudom, hogy a színészek tettek hozzá annyit vagy a fordítás nem sikerült annyira erősen, de bevallom, hogy nekem angolul jobban tetszett ez a regény. Akkor könnyű szívvel adtam rá öt csillagot, de most úgy érzem, hogy valami mintha hiányzott volna. Viszont az angolul tudók figyelmébe ajánlom a történethez íródott plusz epilógust, a Sincerely, Arizona -t, ami ingyenesen elolvasható az írónő oldalán vagy letölthető mobi és audio változatban is. Ezt is nagyon szerettem és számomra hiányzott is a könyv végéről, mert ez adja meg Arizona és Carter történetének igazi lezárását.

Összességében tényleg nagyon aranyos és kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv, és nagyon örülök, hogy magyar nyelven is felkerülhetett a polcomra. Én őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/whitney-g-baratod-cart…


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

(…) vannak emberek, akiket csak egy szóra, vannak, akiket egy időre, és vannak, akiket örökre mellénk sodor az élet.

Könyvmolyképző KU>!

Évekig viccelődtünk, miért nem tart ki egy kapcsolatom sem hat hónapnál tovább. Végig előttem volt a válasz: miattad.

Könyvmolyképző KU>!

Randizz annyit, amennyit tudsz, és ne bízz meg rögtön az első pasiban, akivel talán volt valami csinn-bumm!

Zso89 P>!

– Basszus… – lehelte. – Mi a fene volt ez?
– Ezt én is szeretném tudni – dőltem a falnak. – Az egyik percben táncoltam, a következőben lenyomtad a nyelved a torkomon.
– A torkod közelében sem volt a nyelvem – mondta most már mosolyogva. – Az azt követő percben pedig már te is visszacsókoltál.
– Nem, nem, nem, csak reagáltam a számba történő hirtelen és durva betörésre.

Kapcsolódó szócikkek: Arizona Turner · Carter James
1 hozzászólás
Fire_bird>!

– De hát a lakótársam vagy!
– Amiért mindörökké hálás leszek – mondta. – Azt gondolom, többnyire jól kijöttünk egymással, igaz? Sose maradtam el a lakbérrel!
– Talán mert nem kértem lakbért?
– De ha kértél volna, sose tartoztam volna!

4. szám: Sad Beautiful Tragic (4:13)

Kapcsolódó szócikkek: Carter James · Josh
SzRéka >!

– Mondd, te gondolkozol is, mielőtt beszélnél, vagy minden csak úgy kiesik a szádon?
– Egy kicsit mindkettő, azt hiszem – mondta mosolyogva.

Kapcsolódó szócikkek: Carter James · Josh
Fire_bird>!

– Rettentően idegesít, hogy szexuálisan vonzó vagyok, igaz?
– Az idegesít, hogy képes vagy a „szexuálisan vonzó” jelzővel illetni magadat, és közben nem röhögni.
Elmosolyodtam.
– Jobban tetszene, ha szerény lennék?

4. szám: Sad Beautiful Tragic (4:13)

Kapcsolódó szócikkek: Arizona Turner · Carter James
SzRéka >!

– Ő a barátnőd?
– Haha! Dehogyis! – nevetett Ari. – A nevem Arizona. Carter legjobb barátja vagyok.
– Ötödik óta – tettem hozzá.
– Negyedik osztály óta, Carter – torkolt le Ari. – Negyedik óta.
– Nem, negyedikben még utáltalak!
– Én néha még most is utállak, de ettől még barátoknak számítunk, nem?

Kapcsolódó szócikkek: Arizona Turner · Carter James
Christi26>!

Évekig nem értettem, mit jelent egyszerre nevetni és sírni. Most megtudtam.

197. oldal, Arizona

L_B_Mariann P>!

Nem úgy néz ki, mintha lábmasszázshoz készülődnél – suttogta.
– Tudod, hogyan kell lábat masszírozni?
– Pontosan tudom, hogyan kell lábat masszírozni.
– Akkor miért a fenekemet fogdosod a lábam helyett?
– Mert ugyan a lábadat meg fogom masszírozni bocsánatkérésképpen, de először is őrülten fogok veled szeretkezni.

Kapcsolódó szócikkek: Arizona Turner · Carter James

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
J. A. Redmerski: A soha határa
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Emma Chase: Behálózva
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás