Alapos ​kétely 25 csillagozás

Whitney G.: Alapos kétely

A farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.)
Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet.
A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés.
Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb.
Legalábbis így volt egészen Alyssáig.
Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit.
De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.

Az év egyik legerotikusabb könyve, amiben a forró jelenetek mögött mély lélektani összefüggések bontakoznak ki a múltbéli drámák felszínre kerülésével.
Hagyd, hogy elraboljon!

Eredeti mű: Whitney G.: Reasonable Doubt Full Series

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573371 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Kedvencelte 8

Most olvassa 10

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 162

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Whitney G.: Alapos kétely

Tárgy: Andrew, te piszok!

Kedves Andrew!
Remélem, most örülsz, mert sikerült harmadszor is a fejére állítanod a világomat. Nem kellett hozzá sok, mindössze néhány óra, a mocskos szád és az egyértelmű bugyifétised. Persze tudtam én, hogy nálad sem minden a szexről szól, és nem véletlen, hogy az esetek 95%-ában ennyire tapló vagy, de azért ejha… meg tudtál lepni! És bizony még pár könnycseppet is sikerült belőlem kipasszírozni. (Mielőtt a mocskos fantáziád útjára indulna, nem, nem örömömben.)
A lényeg viszont, amiért ez az üzenet megszületett: bárhogy is adódik a jövőben, mindegy hogy 35 vagy 50 évesen, hogy barnaként és nem D-s mellekkel, de amikor időutazok, és visszamegyek a múltba, megkeresem a 32 éves Thoreaut, és úgy éljek, de kipróbálom azt a SZÉLES választékot!
Ezt vedd nyugodtan fenyegetésnek. ;)
Kata

20 hozzászólás
>!
Naiva P
Whitney G.: Alapos kétely

Hol is kezdjem? Szavakkal úgyse tudom kifejezni, mennyire imádtam! Hiába olvastam már ezt a könyvet korábban (2x is), ezt a könyvet vártam a leges-legjobban az idei Könyvhéten. Alig vártam, hogy végre „hivatalosan” is olvashassam a magyar kiadást, mert sokáig úgy voltam vele, hogy ez a legjobb erotikus könyv, amit valaha olvastam. Ezt most is fenntartom. Minden benne van, amit szeretek egy könyvben és semmi üres járat. Nálam ez a könyv kifejezetten az a típusú olvasmány, hogy leülni egy jó, árnyékos helyre, és fel sem állni addig, míg be nem fejeztem.
Az egész történet tele van hazugsággal, félrevezetéssel, és még több szenvedéllyel, de közben úgy olvasom, hogy fülig ér a szám, olykor pedig én is örömmel beleköptem volna Mr. Hamilton’ kávéjába. Ismét csak szerettem őt utálni, de a végére minden alkalommal eléri, hogy megszeressem.
Aubrey-t pedig továbbra is imádtam. Nagyon szimpatikus, aranyos hősnő, aki remekül tűrte Andrew spoiler
Száz szónak is egy a vége; fenomenális volt. Erre a legjobb példa, hogy a húgom, aki évi 1-2 könyvet ha(!) elolvas, vagyis nem egy könyvmoly típus. Ráadásul nem szereti az erotikus műfajt, egy nap alatt ledarálta, és imádta.
A fordítás is nagyon jó volt. Úgy örültem, hogy Andrew dumája és válogatott gyöngyszemei nem lettek cenzúrázva. Az epilógust is imádtam, de nekem valamiért úgy rémlik, az angol verzióban kicsit részletesebb volt.

10 hozzászólás
>!
BinderViki23
Whitney G.: Alapos kétely

Hű-ha! Wow!
Ezt írta az írónő is a végén.. Hát én is így gondolom!! Maximálisan!! ;)
De bevallom őszintén, az elején tartottam tőle..valóban olyan jó lesz-e, mint ahogyan itt írták.. Ahogy egyre jobban haladtam előre, rá kellett jönnöm, hogy ez tényleg jó..sőt nagyszerű :)
Izgalmas, meglepetésekkel teli, szenvedélyes..
Andrew, te!! Imádlak❤ Kérném szépen a címedet.. :D

>!
Faythe P
Whitney G.: Alapos kétely

Kicsit vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.
Nagyon vártam, hogy kijöjjön magyarul, és Könyvhétről hazamenet vonaton már el is kezdtük barátnőmmel olvasni.
A történet jó, a szereplők szimpik, csak a megfogalmazással vannak problémáim. Sokszor voltak olyan szavak bevágva, amik szerintem abszolút nem illetek oda vagy csak igényesebben kellett volna megfogalmazni… Ezek az „ahh” szavak olyan hatást keltettek, mintha legalábbis egy amatőr blogbejegyzést olvastam volna.
Aztán amellett sem tudok elmenni, hogy azért volt pár helyesírási hiba is, amit jó lett volna kiszűrni, mielőtt kiadják a könyvet. Picit rontott az élményből.
De hogy ne csak rosszat mondjak a könyvről: jól felépített történet volt, szerettem spoiler évődéseit, azt ahogyan egyre közelebb kerültek egymáshoz és spoiler sikerült kihoznia a komfortzónájából spoiler.

Köszönöm az élményt. :)

>!
Nickola
Whitney G.: Alapos kétely

Whitney G. egy hatalmas nagy pacsit érdemelsz. Baromira jó, és szorakoztató könyvet dobtál össze. Remélem még olvashatok tőled több könyvet is magyarul. :)
5* :)

>!
Enikő_Darai_Enii
Whitney G.: Alapos kétely

Hogy én mennyire imádtam ezt a könyvet, arra nincsenek szavak!
Már amikor a fülszövegét elolvastam, tudtam hogy nekem ezt be kell szereznem.
Ami már az első pár fejezet után megfogott magán a történeten kívül, az a fejezetek fölött elhelyezett jogi kifejezések, igék, főnevek. Mivel én is ügyvédnek készülök, ezért számomra ez külön érdekes volt.
Jellemfejlődése mind a két szereplőnknek volt, bár Andrewé sokkal jobban látszik. Aubrey megtanul kiállni magáért és az álmaiért, de Andrew megtanul újra érezni, megnyílni, közel engedni másokat magához, túllépni és lezárni a múlton/-tat. Ahogy írta is, Aubrey a komfortzónájából rángatja kifelé.
Fordulatokban és izgalmakban sem volt hiányunk, volt jó pár belőle. Néha csak pislogtam mint hal a szatyorban.
A végét nem fogom elspoilerezni, viszont meg kell mondjam nagyon örültem nekik, a boldogságuknak, de leginkább annak, hogy Andrew nem lett papucs, hanem maradt a jól megszokott mocskos szájú, de észveszejtő férfi, akinek megismerhettük és megszerettük.
Ha lehetne én simán adnák 6-ost is ennek a könyvnek, de mivel az 5 a maximum, ezért ki kell emelnem, hogy nálam ez 5***-ot jelent!

1 hozzászólás
>!
bfanni
Whitney G.: Alapos kétely

Lehet, hogy egy kicsit magasra tettem a lécet (már megint) a sok pozitív vélemény olvasása után. Nem volt ez rossz, sőt. Műfajában megállja a helyét. De nekem egy kicsit túl gyorsan történtek a dolgok a főszereplők között. Andrew stílusán sokszor jókat mosolyogtam, a szarkasztikusságot nagyon bírom. Az, hogy nem változik rögtön papuccsá, hogy sokáig tart míg megváltozik, külön dicséretet érdemel, így sokkal reálisabb karakter. A hősnő ugyanakkor túl sokszor hagyja, hogy lábtörlőnek használja.

>!
Drahota_Eszter
Whitney G.: Alapos kétely

Andrew és Alyssa története alapvetően tetszett. Végig sem olvastam volna, ha nem így van. Bár itt annyira nem érvényesült a főnök – beosztott viszony, hiszen elsősorban az volt a fontos, ami azelőtt történt közöttük.
Az egyetlen problémám az a sok szexjelenet volt. Értem én, hogy new adult és erotikus, de sokszor ahelyett, hogy megbeszélték volna a problémáikat, csak dugtak egyet… és itt vesztette el az értelmét a vágy. Az elején még szépen fel volt építve, hogy hogyan fantáziálnak egymásról, stb. De az első alkalom után gyakorlatilag azzal kommunikáltak, hogy most lefeküdtek-e egymással vagy sem.
Maga a törtenetszál, és az ok, hogy miért nem bírja Andrew a hazugságokat.
Szóval összeségében az ötlet, a törtenet tetszett, talán meg lehetet volna írni egy kicsit másképp is több kommunikációval

>!
Rocska1918
Whitney G.: Alapos kétely

Nagyon megörültem mikor kiderült, hogy magyarul is kiadják ezt a történetet, pláne, hogy nem kell a 3 részre külön várni, hanem rögtön egyben érkezik.
Sokszor az agyamra tud menni a se veled, se nélküled kapcsolatban lévő páros, de ez nem vontkozik Aubrey és Andrew kapcsolatára. Annak ellenére, hogy sok nehezítő körülménnyel néztek szembe, a hazugságok, a korkülönbség és a családi háttér miatt, mikor végre elkezdtek beszélgetni sikeresen megoldottak mindent.
Ami számomra nagyon komikusnak hatott a könyvben, hogy minden nő, aki csak ránézett Andrewra abban a pillanatban ledobta volna a bugyiját.
A 3. rész végén, mikor fény derült Andrew életének legrosszabb szakaszára, könnyek nélkül nem lehetett kibírni.
Az epilógus pedig annyira megdobogtatta a pici szívemet, eygszerűen annyira tökéletesen jellemző volt a párosunkra, hogy máshogyan nem is történhetett volna.

>!
Mavis
Whitney G.: Alapos kétely

Hogy én mióta vártam erre a könyvre.. Nem is csoda, hogy pár óra alatt ledaráltam. Ezúttal is köszönöm a KMKnak, hogy elhozta ezt a csodát a magyar olvasóknak. Andrew.. Te egy beképzelt seggfej vagy! Éppen ezért imádlak!;D Nagyon örülök neki, hogy hű maradtál magadhoz és hiába spoiler a dolgokat, attól megmaradtál annak a seggfejnek, akit a legelején megismertem! :D


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

– És azért adtam neked több munkát, hogy ne legyen időd kávét csinálni, amiről ma reggelig csak feltételeztem, hogy mérget szoktál belerakni.
– A nyál mióta méreg?

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Hamilton · Aubrey Everhart
3 hozzászólás
>!
Sippancs P

A szívem mindig is balettcipőben tipegett.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aubrey Everhart · balett
>!
Sippancs P

– Ha egyvalamiről hazudsz, mindenről hazudsz.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Hamilton · hazugság
>!
Sippancs P

Bizonyos emlékeket soha nem lehet átírni…

366. oldal

>!
Beusom24 

– És azért adtam neked több munkát, hogy ne legyen időd kávét csinálni, amiről ma reggelig csak feltételeztem, hogy mérget szoktál belerakni.
– A nyál mióta méreg?

>!
Beusom24 

– És bár úgy fel tudsz idegesíteni, mint senki más, és továbbra is kifelé ráncigálsz a komfortzonámból… senkivel sem lennék szívesebben, és semmi mást nem csinálnék szívesebben, mint ahogy a te puncidat dugjam egész hátralévő életemben.

>!
Sippancs P

– Azt hiszem, hogy vannak bizonyos szükséges hazugságok, és vannak bizonyos elhallgatni való igazságok. Az embernek kell eldöntenie, hogy mi melyik kategóriába tartozik.
– Akkor tehát hisz az alapos kételyben?
– Bizonyos esetekben igen…

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Andrew Hamilton · Aubrey Everhart

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Andrew Hamilton · Aubrey Everhart


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: Megtört herceg
J. A. Redmerski: A soha határa
Christina Lauren: Gyönyörű idegen
Jennifer Probst: Keresd mindörökké
Kristen Callihan: Idol