Végre (Fűzlak 2.) 8 csillagozás

Wendy Mass: Végre

• ​Szerezz be egy mobilt

• Maradj otthon egyedül

• Menj el a bevásárló központba a legjobb barátoddal szülők nélkül

• Fesd ki magad

• Szerezz be kontaktlencséket

• Menj el egy fiú-lány buliba

Rory Swenson egész életében arra várt, hogy tizenkét éves legyen, és ennek bizonyítására még egy listája is volt. Rory bármikor is kér valamit a szüleitől, mindig azt a választ kapja, hogy „majd ha tizenkettő leszel, majd ha tizenkettő leszel, majd ha tizenkettő leszel…” Nos, ez pontosan tizennyolc óra, harminchat perc és ötvenkét másodperc múlva végre megtörténik. Rory élete hivatalosan is elkezdődik!

Szórakozás, kacagás és temérdek meglepetés fűszerezi ezt a történetet arról, hogy nagyon fel akarunk nőni, még akkor is, ha látszólag még az univerzum is türelemre int.

Kívánságokban nagy vagyok. Bármikor képes vagyok kívánni: ha látok egy hullócsillagot, kóbor szempillát, érméket szökőkutakban, vagy szülinapi gyertyákat (saját vagy… (tovább)

Eredeti mű: Wendy Mass: Finally

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739433 · Fordította: Dobó Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633739433 · Fordította: Dobó Zsuzsanna

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Antal_Zsuzsi
Wendy Mass: Végre

Az elején még nem gondoltam volna, hogy én erre a könyvre négy csillagot fogok adni. Nem nagyon tetszik az alapötlet, nem tudok azonosulni az ilyen gondolkodással. Miért kell ilyen hirtelen, szószerint egyik napról a másikra felnőni? A tizenkettedik szülinapomra kaptam a könyvet wow! micsoda véletlen és talán nem ártatott volna már akkor elolvasni, és nem halogatni két évig. Mondjuk kétlem, hogy bármiféle párhuzamot tudtam volna vonni Rory és magam között, de akkor is, talán másképp láttam volna a történetet. Így majdnem tizennégy évesen persze már az összes dolgot kipipálhatnám Rory listájáról (jó nem, mert nem vagyok szemüveges, szóval a kontaktlencsés részt azt hagyjuk, nem tudom, hogy a „fesd ki magad” pontnál, vajon a szájfény elég-e, és még sosem bébiszitterkedtem, de maradjunk annyiban, hogy a legfontosabb dolgokat kipipálhatnám), de megpróbáltam visszaemlékezni, hogy én mikor próbáltam ki ezeket a dolgokat először. Az az igazság, hogy elég kevésnél tudtam meghatározni, hogy pontosan hány éves is voltam amikor történt, nálam nem voltak ilyen fordulópontok, sem a tiznekettedik szülinapom, sem bármelyik másik. Voltak dolgok, amiket már tizenkettő éves korom előtt kipróbáltam (öt éves voltam, mikor belövettük – vagy hogy kell mondani- a fülemet), de vannak dolgok amiket már ugyan próbáltam ki tudja mikor de még most sem csinálok rendszeresen (kávézás). Mint már mondtam, számomra egyetlen szülinap sem jelentett komoly fordulópontot, és egyáltalán nem emlékszem semmire sem amit a szüleim a koromtól tettek volna függővé. Szóval a könyv elején nem kifejezetten találtam szimpatikusnak Roryt, aki mindenáron fel akart nőni, és a szüleit sem, akik szabályaikkal csak nehezítették a lányuk életét. Hogy miért adtam most akkor mégis négy csillagot? Mert aztán csak volt valami kis varázsa ennek a történetnek, ami megfogott, és megkedveltette velem a csetlő-botló Roryt. A befejezésnél nekem kicsit túl sok volt a különös véletlenekből, ettől valahogy az egész történet elég meseszerűvé vált. Összességében azt tudom mondani, hogy nem volt ez annyira rossz köny, és talán, ha hamarabb elolvasom, jobban tetszett volna, de mostanra már kicsit kinőttem az ilyen történetekből.

>!
Bódizs_Boróka
Wendy Mass: Végre

A jól fogalmazott szöveg lehetővé teszi, hogy együtt érezzek Roryval. Megható fordulat volt, amikor Rory úgy jött haza, hogy a macijával akar kuckót építeni. Innen tudom, hogy nem én vagyok, az egyetlen tini, aki hasonlóan érez


Népszerű idézetek

>!
rainymood

Nos, (…), nincs alkalmasabb időpont, mint az éppen most.

84. oldal, 5. fejezet

>!
rainymood

– Az élet nem csak abból áll, hogy növeljük a sebességet.

261. oldal, 17. fejezet

>!
rainymood

Jó sok mindenben nem vagyok már biztos, de ezt nem mondom ki hangosan.

232. oldal, 15. fejezet


A sorozat következő kötete

Fűzlak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Csodácska
Rick Riordan: Az elveszett hős
Linda Sue Park: Viharjelzés
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Eleanor H. Porter: Az élet játéka
Theodore Taylor: A homokzátony
Scott Westerfeld: Behemót
Brandon Mull: A mesés menedék
Lois Lowry: Az emlékek őre