Angyali ​szövetség (Sweet Evil 2.) 531 csillagozás

Wendy Higgins: Angyali szövetség

Anna Whitt, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, ő tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tennie érzéseit, és leküzdeni élete legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2014
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632614526 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Kaidan Rowe · Anna Whitt · Blake · Kopano · Belial (Jonathan LaGray) · Marna · Ginger · Zania · Flynn Frazer · Mammon (Kapzsiság hercege)


Kedvencelte 106

Most olvassa 14

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

„„A szerelmet nem lehet kikényszeríteni, sem szép szóval, sem erővel…””

Nagyon nem erre számítottam, olyannyira, hogy többször félre kellett tegyem, mert dühös lettem.
Az elgondolás nagyon jó, csak a kivitellel vannak bajaim.

A karakterekkel is gondjaim vannak.
Bár mindegyik adja a szerepéhez hű viselkedést, a sötétség egy – két „kölyöknél” kiborító volt. Ugyan ez érvényes a kényességre és a nagyzolásra.
Anna még mindig irritáló, mondhat nekem bárki bármit, ez a „világmegmentés” nem passzol össze avval, hogy bár rossz kislányt játszik, a lelke csodálatos, ugyan kérlek…ne már!
A hímekről sem óhajtok írni semmit, mert csak felbosszantom magamat rajta.

Egyedül a háttértörténet tud még lekötni, és mivel ez a sorozat közepe, muszáj leszek befejezni, mert „félmunkát” nem szeretek végezni.

Egy halvány reményem még van, hogy lehet jobb is.
Kár érte.

MissFortune>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Alakul, de még mindig nem tökéletes. Határozottan jobb volt, mint az első rész. Az a legnagyobb baj ezzel a sorozattal, hogy az utolsó 50 oldalon több dolog történik egyszerre, mint a többi 300 oldalon összesen. Sikerült azonban felkeltenie az érdeklődésem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz a következő rész.
A világ még mindig fantasztikus. Imádom, ahogy az óriások szövetségre lépnek egymással. Z is nagyon szerethető, Kope is. Flynnt is csíptem. Sajnos spoiler
Kaidan és Anna még mindig túl sokat hisztizik szerintem. Bár már a végére kezdett alakulni a dolog.

Pillecukorkám>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Huhh…. Ez jobb volt mint az első rész az szent… Sokkal izgalmasabb volt és ez a prófécia dolog nagyon tetszett, meg a Kopano-s részek nagyon cukik voltak… Igaz, hogy Blake után számomra Kaiden, majd Jay a legszimpatikusabb ebben a sorozatban,de azért Kopano sem semmi…. És a mostani részekben nagyon megkedveltem Belialt is:) Sokszor én is együtt paráztam Annával és amikor össze kerültek, vagy éppenséggel egy légkörbe kerültek Kaidennel nekem is ugyan úgy görcsbe rándult a gyomrom…. Szóval igen Miss Higgins még mindig letud nyűgözni;)

Doreen>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Pörgős volt és izgalmas, új szereplők is kerültek a történetbe.
Nagyon tetszik a világ, amit Wendy felépített. Angyalok, a hét főbűn, óriások, démonok.. Ráadásul még egy tiltott szerelem is színre kerül, és ott van még a jól ismert szerelmi háromszög, ami itt szerintem nem is rombolja a történetet.
Ann apja, nem tudom miért tiltotta őt el a fiútól és szánt neki egy másikat.. Oké, hogy meg akarta védeni, de szegény hadd döntsen már maga.

2 hozzászólás
Csoszi>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Jó volt, jó volt, de igazából semmi extra. Hozta az előző rész színvonalát. Bár ebben a részben sok minden történt, picit vontatottnak éreztem, és helyenként untam, és el is kalandozott időnként a figyelmem, szóval nem mindig követtem az eseményeket teljes odafigyeléssel. Tök feleslegesnek találtam spoiler. A könyv hozta a tini fantasyk egyik „kötelező” elemét: a szerelmi háromszöget, ami mára már szinte lerágott csont. És a folytatás? Hm, talán…

Greylupus>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Az első rész vége ugye azt sugallta, hogy ez a rész tele lesz könnyekkel, drámával, megtört szívű szerelmesekkel. De szerencsére az írónő nem vitte el az egészet a második részek hibájába: miszerint nem történik túl sok minden, esetleg a főszereplők szenvednek,szerencsétlenkednek egy teljes könyvön keresztül, hogy aztán a harmadik részben majd minden elsimuljon és mindenki boldog legyen. Nem. Ez a rész az elsővel összehasonlítva, sokkal cselekménydúsabb lett, lendületesen haladunk a végkifejlet felé, a történet már többről szól, mintsem csak Kaidan és Anna szerelméről.
Anna jóval komolyabb személyiség lett, mondhatnám azt is, hogy kezd felnőni a feladatához – hiszen proféciát látott és egy nem könnyű feladattal bízták meg: hadsereget kell szerveznie az Óriásokból. Így nem is nagyon marad arra ideje, hogy Kaidan miatt siránkozzon, pedig a szíve mélyén valahol nagyon szenved a démonfiú miatt. Az apja Kopanot jelöli ki társául és keresztül-kasul beutazzák a világot, hogy összegyűjtsék a megbízható Óriásokat. Utazásuk során bejárják az egzotikus Damaszkuszt, Londont, a messzi Melbourne-t és a forró Kaliforniát is. A szakmám révén én is elég sokat utazom, így nagyon élveztem ezeket az útleírásokat. Látszik, hogy az írónő próbált minél jobban utánajárni (vagy talán járt is arrafelé) a helyszíneknek, mert a leírások igen élethűre sikerültek. Annáék csapata pedig új tagokkal bővül, a különleges Zaniával, illetve a harcos Flynn-nel, akiket azért nem volt túl egyszerű meggyőzni a küldetésről:-). A viharfelhők pedig gyűlnek a kis csapat feje felett, kemény fába vágták a fejszéjüket, így nagyon kíváncsi leszek, hogyan fog alakulni a sorsuk és véghez tudják-e vinni azt, amiért annyi mindent feladtak.
Persze nem feledkezhetem meg Kaidanról sem. A fiú még mindig az egyik legdögösebb YA férfiszereplő, akiről csak olvastam. Veszélyes, ellenállhatatlan és most egy új oldalát mutatja be – hiszen eddig inkább csak a rosszfiút láthattuk, akiből azért persze most is kapunk, hogy ne feledkezzünk meg, hogy az alaptermészete milyen:-), de mégis.. bebizonyosodik, hogy neki is van szíve és még ha nem is mutathatja ki mindig, de képes nagyon szeretni.
A kettőjük kapcsolata pedig… még mindig forró, szenvedélyes, sisteregnek a lapok, amikor együtt vannak:-). Wendy olyan jeleneteket írt róluk, hogy szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki végigsóhajtozta az egészet és most sajnáltam csak igazán, hogy ez „csak” egy YA könyv, így többre nem is nagyon számíthatunk…
Persze, hogy ne csak a Hercegek nehezítsék meg kedvenc párosunk életét, így az írónő felcsillantotta egy szerelmi háromszög lehetőségét is, hiszen Kopano sem rossz pasi és az, hogy az utazások során össze van zárva Annával, sok mindenre ad lehetőséget:-). Ráadásul Kaidannak is dolgoznia kell, hogy ne keltsen gyanút.. Így aztán mind a ketten kemény próbatétel elé kerülnek bizalom és hűség terén.
Összességében imádtam ezt a részt is. Az írónő pedig megmutatta, hogy lehet egy második rész is jó, nem félt kemény döntéseket hozni egy-egy szereplőnél és képes volt az izgalmat úgy fenntartani, hogy bár nincs kemény függővége, de nagyon-nagyon várom a következő, egyben befejező részt! És ennek a könyvnek is biztos helye van a kedvenceim között.:-)

MFKata>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Az első résznél úgy éreztem, hogy hiányzik valami plusz. De azt ebben a könyvben megkaptam és egy szavam sem lehet. Csupa izgalom és csupa szenvedély! Nem maradtak kétségeim a világgal és az angyalokkal kapcsolatban. De a démonokkal sem >Team Kaidan!!!

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/04/wendy-higgins-a…

6 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

„Tudtunk valamit, amiről a démonoknak gőzük sem volt. Az ő szemükben a szeretet gyengeség volt, de tévedtek. A szeretet adott erőt nekünk.”

Nem lep meg, hogy hiába élveztem olvasni, mégis valamivel gyengébnek éreztem. A folytatásokkal így szoktam lenni….
Van itt prófécia, egy megoldandó probléma, izgalom, és előtörő érzelmek, mégis inkább egy felvezetésnek, egy előkészületnek tűnt, a végső ütközet előtt.
Mégis ott motoszkál a fejemben, hogy mi lesz ezek után.

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2021/07/wendy-higgi…

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Imádom ezt a sorozatot. Tiltott szerelem és dögös rosszfiú. Nekem való sztori, nefilimek, démonok, a hét főbűn, mindez egyedi, nagyon jól megírt történetbe foglalva, remekül megalkotott karakterekkel. Kérem a harmadik részt!!!

2 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika>!
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Az előző kötethez képest,ez sokkal jobban tetszett. Itt már voltak kicsit rázósabb szituk és az óriásokat is jobban megismertük. Nagyon kiváncsi vagyok a folytatásra. Tényleg érdekel,hogy mi lesz ennek a vége.
Sajnálom,hogy spoiler
Remélem a hercegek megkapják a magukét.


Népszerű idézetek

Vivi_>!

Mit akarok tőled?
Mindent akarok.
Soha senki mással
rajtad nem osztozok.
Légy a jobbik énem,
a rosszabbik leszek.
Basszus, más már a felállás,
leszek a játékszered.

27. oldal, 1. fejezet

MFKata>!

– A sütés legjobb része, hogy kinyalhatod a tálat.

Sheila_7 I>!

– Mikor találkoztunk, nem tudtalak kiverni a fejemből. Azzal nyugtattam magam, hogy az ártatlanságod volt rám hatással, meg hogy te is óriás vagy. De több volt ennél. Te a legjobbat hozod ki mindenkiből. – Elhallgatott, és megcsókolta a fülcimpámat. – Kis híján az őrületbe kergettél a közös utunkon, kicsi Ann!

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Kaidan Rowe
7 hozzászólás
Vivi_>!

– Szent szar! – hebegte.
– A szar nem szent, ezt borítékolhatom.

Vivi_>!

A képzelet néha nem áldás, hanem átok.

71. oldal

lizzyke21 P>!

A világot járni szövetségeseket keresve az óriások között és az alávaló hercegek ellenében kismiska volt ahhoz képest, hogy jó kislánynak kellett maradnom Kaidan Rowe karjaiban.
Isten adjon erőt mindehhez.

Kapcsolódó szócikkek: Kaidan Rowe
Vivi_>!

– A smárnál nincs jobb a világon, aranyom! Mindent visz! – rikkantotta.

Cheril>!

– Ha lelkizni akarsz egy sráccal, hát ott van Kope – mondta halkan. – Ha meg smacizni támad kedved – csapott a mellére –, na, abban én vagyok a legjobb.

Kapcsolódó szócikkek: Kaidan Rowe · Kopano
Cheril>!

– Szóval… vége a szerelmesek civódásának? – kérdezte a sarkán himbálózva.
– Nem vagyunk szerelmesek – mondtuk egyszerre.
– És mi az akadálya, hogy azok legyetek? – mosolyodott el Blake.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Blake · Kaidan Rowe
_Enii_>!

„A szerelmet nem lehet kikényszeríteni, sem szép szóval, sem erővel…”


A sorozat következő kötete

Sweet Evil sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Richelle Mead: A végső áldozat
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Kendare Blake: A rémálmok lánya
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Joss Stirling: Summer
Rainbow Rowell: Csak így tovább