Angyali ​gonosz (Angyali gonosz 1.) 621 csillagozás

Wendy Higgins: Angyali gonosz

A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

Eredeti mű: Wendy Higgins: Sweet Evil

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613475 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, 2013
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613468 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Kaidan Rowe · Anna Whitt · Blake · Belial (Jonathan LaGray) · Marna · Kopano · Ginger · Jana


Kedvencelte 152

Most olvassa 31

Várólistára tette 315

Kívánságlistára tette 285

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Vivi_
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Kaidan Rowe, Kaidan Rowe, Kaidan…
Ahh, egy eszeveszett, imádnivaló férfiúegyed, egy ISTEN, így nagy betűkkel. Ez még kevés leírás is róla, de egyszerűen, jaj…
Kék szemek, brit akcentus, értitek BRIT!, annak ki tud ellenálni?
A Bujaság hercegének fia mindenkit levesz a lábáról, akit pedig nem az nem ember, mert istenem; nem csak olvassátok el és megtudjátok.
Köszönöm, hogy kölcsönkaphattam, mert ez… erre nincs szó, a főszereplő kivételével minden tökéletes volt, és ez jól olvassátok minden.
A történet mitológiai oldala is remekül ki van alakítva – a hét főbűn –, amit így teljesen az eszembe véstem, és még merje valaki mondani, hogy az olvasás nem tanít semmire.
Na, már csak a főhősnő hagy némi kivetnivalót maga után, Anna, mert túl naiv, idegesítő, és mindenen sír, de tényleg valamikor még érthetetlen dolgokon is, miatta néha kibírhatatlan volt néhány dolog, de Kaidan megéri az öt csillagot, sőt még keveset is mondok, mert először négyet akartam adni, de ő miatta változtattam meg a véleményem.
A mellékszereplőkkel sem volt semmi probléma, én személy szerint Kopet is megkedveltem, de már belső információ tudatában ez lehet meg fog változni, pedig én bírom.
Nekem az egész a Supernatul sorozatra emlékeztetett, lehet ezért tetszett ennyire, mert azt is szintén imádom, és olyan volt mint a 3. vagy 4. évad, amiben az angyalos dolgok voltak. Dean és Castiel♥,na ez nem idetartozik. :D
Remekül kialakított világ, remek szereplőkkel, egyetlen egy kivétellel: Anna.
És, ha miatta megunnátok az olvasást, vagy most elrettentettem valakit a viselkedés miatt ne hallgasson rám, mert Kaidan megér egy misét miatt kötelező, muszáj mindenkinek megismernie. És annyira sajnálom, hogy a könyv második felében jelen van, mégse szerepel annyit, mint az elején. Remélem a második kötetben bepótolja a dolgokat.
Ismételten elmondom, hogy egy kib*szott isten. :D♥
Haha, itt a kövi rész is, amitől nagyon félek, mert „valaki” mondta, hogy neki nem tetszett annyira, és ha neki nem, félő, hogy nekem se fog.
Most így visszaolvasva leginkább Kaidant említem, mint indok, hogy olvasd el, de azért a történet sem piskóta.
U.I.: Kaidannal bővült a háremem Top – listám.

21 hozzászólás
>!
Szücsi
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Ez most egész jó volt. Kellemsen csalódtam a könyvben. Ugyan nem volt olyan szuper jó mint ahogy azt az értékelések alapján gondoltam, de mégsem volt anyira szörnyű.
Ami nagyon megfogott a könyvben az az írónő által megalkotott misztikus angyali és démoni világ volt. Igen ötletes volt ez a 7 főbűnös démon és ha lennének gyerekeik gondolat.
Imádom az angyalokat. A démonokat viszont mégjobban. A bukott angyalok a kedvenceim.
A karakterek viszont nem tetszetek…(kivéve Patitt őt nagyon megszeretem :3) Olyan semmilyenek voltak. Nem volt különösebben semmi bajom velük de ha bármelyikőjük is meghalna a kövi részben nem siratnám őket… mondjuk ha meg is kedvelnék majd valakit remélem Wendy nem követi Cassandra példáját és minden jó szereplőt kinyír xd
Összeségében nem volt rossz, el fogom olvasni a folytatást.

>!
K_A_Hikari 
Wendy Higgins: Angyali gonosz

„A nehézségek mutatják meg az erősségeinket. Rengeteget elmondd, hogyan állunk fel egy kudarc után.”

Már nagyon szükségem volt, valami olyan könyvre, ami annyira megfog, hogy nem akarom letenni. A Sweet Evil sorozat nyitókötete ilyen.
Nem tökéletes, mégis erős kezdés, amiben van kellő mennyiségű romantika, titok, izgalom, egy kis angyali meg egy kis démoni.
Így kell valami jót írni egy megszokott műfajban.

5 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Wendy Higgins: Angyali gonosz

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!! Olyan sokáig vártam rád bébi…! De most végre elolvastalak! El sem tudom mondani milyen fantasztikus volt…. Valami eszméletlen…. És ami még ennél is jobb már itt a második rész……szóval vasárnap estig ráhúzunk….:D

>!
Csoszi P
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Ez bizony egy egész jól kitalált történet volt, tele fordulatokkal. Az írónő izgalmas világot teremtett nekünk. Mégis csak négy csillagot kap, mert nem voltam maradéktalanul elégedett. Egyes részei nem nagyon tetszettek egész pontosan a vége: a szilveszteri és az újévi események.
Anna, a főszereplő hihetetlenül naiv, és olyan különleges képességekkel rendelkezik, amelyeket én is szívesen elfogadnék. Nem értettem azt a határtalan bizalmat, ahogy legféltetettebb titkait elárulja Kaidan-nek. A legjobban az utazás Los Angeles-be tetszett, amikor Anna és Kaidan közelebb kerültek egymáshoz annyira, hogy azt hittem meggyulladnak a lapok, illetve az összes jelenet, amelyikben Anna papája, Belial szerepel, aki nekem nagyon szimpatikus volt. A szereplők közül Patti és Kopano is kedvenc lett.

>!
schesztiஐ P
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Hű… hát nagyon olvasnám még tovább, ha lehetne! :) Sok könyv szólt már angyalokról, de a bukott angyalokról és szerepükről, gyermekeikről így még nem olvastam sehol. Nagyon tetszett, hogy az írónő a bűnök köré építette fel a szereplőket, és néha rettegéssel töltött el egy-egy remekül eltalált karakter.

Anna egy kicsit túl jó, azt hiszem, de mivel tudjuk, hogy ennek jelentősége van, nem olyan borzasztóan zavaró. :) Az apját imádtam, pedig ő se semmi! Kaidan pedig… nos hát, egy újabb rosszfiú, aki megdobogtatja és összetöri a szívünket… Nagyon szerettem Jay-t is, bár a történet vége felé már nem kap annyira jelentős szerepet. Nekem ő kicsit olyan, mint Simon Clary mellett :)

Hamar megkedveltem az ikreket is – Marnáért megszakadt a szívem kicsit – és persze Kopano-t, akinek szintén nem mindennapi a története. A szerelmi háromszög szerencsére nem erőltetett és azt hiszem, nem is annyira hangsúlyos, hiszen Anna Kaidan iránti szerelmén nem valószínű, hogy hamar túllép. Ahogy mi, olvasók sem. :)

Egyértelműen háború készül az angyalok és a bukottak között, és egyértelmű, hogy ebben hőseinknek főszerep jut. Elég sok információt kaptunk ahhoz, hogy nagyjából tudjuk, mire számítsunk a továbbiakban, de elég keveset ahhoz, hogy bőven tartogathasson izgalmakat a folytatás.

Az utolsó pár mondat nem tetszett, szerintem sokkal ütősebben, erőteljesebb szavakkal kellett volna befejezni, de maga a történet, a stílusa, a szereplői mindenképpen megvettek maguknak! :)

6 hozzászólás
>!
joopsy P
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Abszolut pozitív csalódásként ért ez a könyv. Pedig valami totálgagyi luxenszerű leányregényre számítottam ("aboritóismijen" :D). Ehelyett kaptam egy Daemonnál sokkal karakteresebb szexifiút. Ráadásul gödröcskék nélkül! Jeeee!!! :))) Inkább 100 Kaidan, mint 1 Daemon!
A lány pedig hát… hát volt már rosszabb is. Egyelőre nem irritált és ez nagy dolog.
Aztán megjelentek a „tesók”, akik pont ugyanolyanok voltak, mint Daemon sleppje, csak ők démonok leszármazottai és nem földönkívüliek. A tiltott szerelem is megvolt, de valahogy sokkal erőteljesebben hatott rám.
Ha valaki még nem olvasta egyiket sem, de szeretné, én inkább ezt ajánlanám. Szerintem az alapsztori is jobb és a párbeszédek is intelligensebbek.
No de félreértés ne essék, ez azért egy YA fantasy, annak elvárt elemeivel, felszínességével és szóhasználatával. Nem volt hibátlan (sőt!), de sokkal rosszabbat is olvastam már.
Az alapszituáció nagyon tetszett: spoiler Sajnos erről nem kaptunk elég információt, csak a végén egy kis szeletkét.
A történet egyébként picit nekem hullámzott. Néha nagyon érdekelt, néha pedig kevésbé. Voltak váratlan fordulatok benne, de azért a főbb eseményekre számítani lehetett.
Ami nagyon tetszett, az az, hogy merte megmutatni az alkohol hatásait. Mert beszélni a főbűnökről. Nem cáfolta meg a vallási nézeteket, de nem is erőltetett semmit. Valahogy megtalálta az egyensúlyt. Elgondolkoztatott arról, hogy mit is gondolok a bűnökről és hol a helye az életemben a vallásnak.
Eleinte 4 csillagot adtam volna neki, de megelőlegezem neki a 4,5-et, mert hatott rám.
Angyalok és démonok küzdelmére számítok a továbbiakban.

4 hozzászólás
>!
vmonika_
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Nekem tetszett! Remek kis kikapcsolódás volt (némileg komor hangulat azért volt), egy túlontúl naiv, de egészen kedvelhető főhősnővel és egy szexi nagyon, nagyon, nagyon, nagyon szexi rosszfiúval. *legyezgeti magát, ha Kaidan eszébe jut* Khm. Szóval az írónő nagyon érdekes témát vett a történet alapjául, és ez adott egyfajta pluszt a történetnek, ami engem megfogott. A szerelmi szál is olyan szempontból újdonság volt, hogy mostanában ritkábban olvasok tiltott szerelemről, no meg azok az izzó lapok egy két jelenetnél…;-) Kíváncsi vagyok, meddig fog menni ezzel kapcsolatban az írónő. :D
Na, egy szó, mint száz, ez a könyv nagyon jó, de valahogy mégsem tudott annyira megfogni magának, mint szerettem volna, ezért az egy csillag levonás. De így csak még jobban várom a következő részt, és nagyon kíváncsi vagyok, az hogyan fog tetszeni. És alig várom a következő Kaidan-Anna jeleneteket, imádom őket együtt!

2 hozzászólás
>!
Eviii P
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Hát nem is tudom. Ehhez a könyvhöz nincs kedvem értékelést írni, túl vegyes a véleményem. Tetszett is, meg nem is. Amolyan „hadd menjen” módon nyomtam rá a négy csillagot, pedig lehet kevesebbet érdemelt volna, ha azt nézzük, hogy még van 3 része, ami lehet jobb, mint ez. Meg ha azt nézzük, mennyi hiba volt benne.

Az első 1-2 fejet még oké volt. Aztán olyan szinten értelmetlennek találtam az egészet, hogy kedvem támadt újraolvasni az elejétől.. De nem, újraértelmezve sem tudtam, mit miért… Ez így volt egészen az utolsó jó pár fejezetig. Nem az a titokzatos na vajon miért?, hanem inkább mi a sz@r?! érzésem volt, idegesített.
No de az utolsó pár fejezet igazán jó volt. Nem az a „utolsó fejezetbe adok minden izgalmat, hogy jónak tűnjön a sztori” befejezés volt, mert Wendy szépen elszórta az izgalmakat, a végére kellően sokat rakva.

Persze néhány kérdésre válaszolgatott Kaidan, mikor spoiler, és kezdtem megérteni a dolgokat, de… gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg arról, hogy mi Anna feladata, vagy mi a szerepe a nagy tervben, miért létezik egyáltalán.

Én az út közben több helyszínleírást vártam, meg amúgy helyzetet is. Konkrétan egy mondatba volt összefoglalva egy egész nap néha. A fogalmazás sem volt a legjobb. No de tetszett ez az egész. Az óriások, a hercegek, úgy a világ, a színek. Ez egy jó sorozatnak indul, annak ellenére, hogy sokszor értelmetlen és nyálas volt, de az első hiba remélhetőleg javítva lesz a következő részben, a második miatt meg továbbra is levonok fél csillagot, az nem hiszem, hogy változna.

Kaidan egy megoldhatatlan rejtvény. Sosem lehet tudni a lépéseit, de legtöbbször nem is lehet értelmezni.. De nem egy rossz szereplő, tényleg… rossz.
Kopanot nem ismerjük, Anna. Hagyjuk békén, vagy ismerkedj.
A többi óriással nincs bajom, kivéve a mi főhősnőnkkel ugye, Annával. Arghh. -.-" Annyira naiv, ostoba és idegesítő. De aztán, hogy kezdi az újévet? spoiler

Összességében ajánlom, deee ha olyan finnyások vagytok, mint én, akkor ne várjatok sokat, de fantasy rajongóknak mindenképp, és… Remélem bent van a könyvtárban a folytatás.

3 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Hát mit is mondhatnék.
Mostanában nem olvastam fantasy jellegű könyveket,de ez most jól esett. Főleg,hogy most inkább a démoni oldalt,mint az angyali ismerhetjük meg.
Annát megkedveltem és örülök,hogy ebben a részben inkább a szereplők megismerésével teltek az oldalak.
Kai Rowan,Te kék szemű gazembert. :D
Belopta magát a szívembe mégha olyan is volt Annával amilyen. De tudom amit tudok. :D
Patti egy igazán tiszta szívű anya és örülök,hogy Anna hozzá került kicsikorában. Ha nem így lett volna,talán Anna se lenne az aki. :)
Tetszik. Jo kis könyv ez. :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
MFKata

A nehézségek mutatják meg az erősségeinket. Rengeteget elmond, hogyan állunk fel kudarc után.

4 hozzászólás
>!
khverd

– Mindig velünk van az őrangyalunk? – kérdeztem, továbbra is őt nézve.
– Aha. Még a klotyón sem tágítanak az emberek mellől,sőt, a gyertyát is tartják nekik, ha szexelnek.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Kaidan Rowe
>!
Vivi_

– Mit akarsz tőlem, Kai?
– Lássuk csak, mit akarok kezdetnek? – Hangja elmélyült szexi lett és veszélyes. – Be szeretnék mutatkozni az összes anyajegynek a testeden.

>!
Cassy

A terv mindig változik, átrendeződik. Nem lehet elrontani.

317. oldal, 24. fejezet - Csak füllents egyet!

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt
>!
MFKata

(…) egészségtelen olyasmi után sóvárogni, ami nem lehet a mienk.

436. oldal

>!
lizzyke21

– Hát nem láttad, hogy néz a lányomra?
Apám Pattihez intézte a szavait, de rám nézett.
– Igen, és azt is láttam, Anna hogyan néz a fiúra. Őszintén szólva az a meglátásom, hogy szükségük van egymásra.
– Úgy van szükségük egymásra, ahogyan a puskagolyónak a céltáblára. Higgy nekem! Épp elég óriáskölyköt láttam meghalni, akinek a szerelem elvette az eszét, és akadályozta a munkában.
– Nos, ne aggódj, nem vagyunk szerelmesek egymásba! – szóltam közbe. – Kaidan nem úgy néz rám.
Apám felsóhajtott.
– Valamit csak érez, mert nagyon nehezen tűri, ha az a másik srác körülötted sündörög.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Belial (Jonathan LaGray) · Kaidan Rowe
>!
Faythe P

– Kinek integetsz? – kérdezte Veronica.
– Ööö… annak a dromedár majomnak. Azt hiszem… minket néz.

338. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Kaidan Rowe
>!
catilde

– Na, jó – mondta végül. – El kellett volna hitetnem veled, hogy szeretlek.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kaidan Rowe

A sorozat következő kötete

Angyali gonosz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Richelle Mead: A halál csókja
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Marissa Meyer: Scarlet
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Josephine Angelini: Istennő