Angyali ​gonosz (Sweet Evil 1.) 772 csillagozás

Wendy Higgins: Angyali gonosz

A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613475 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, Szeged, 2013
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632613468 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Kaidan Rowe · Anna Whitt · Blake · Belial (Jonathan LaGray) · Kopano · Marna · Ginger · Jana


Kedvencelte 162

Most olvassa 29

Várólistára tette 327

Kívánságlistára tette 300

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Vivi_>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Kaidan Rowe, Kaidan Rowe, Kaidan…
Ahh, egy eszeveszett, imádnivaló férfiúegyed, egy ISTEN, így nagy betűkkel. Ez még kevés leírás is róla, de egyszerűen, jaj…
Kék szemek, brit akcentus, értitek BRIT!, annak ki tud ellenálni?
A Bujaság hercegének fia mindenkit levesz a lábáról, akit pedig nem az nem ember, mert istenem; nem csak olvassátok el és megtudjátok.
Köszönöm, hogy kölcsönkaphattam, mert ez… erre nincs szó, a főszereplő kivételével minden tökéletes volt, és ez jól olvassátok minden.
A történet mitológiai oldala is remekül ki van alakítva – a hét főbűn –, amit így teljesen az eszembe véstem, és még merje valaki mondani, hogy az olvasás nem tanít semmire.
Na, már csak a főhősnő hagy némi kivetnivalót maga után, Anna, mert túl naiv, idegesítő, és mindenen sír, de tényleg valamikor még érthetetlen dolgokon is, miatta néha kibírhatatlan volt néhány dolog, de Kaidan megéri az öt csillagot, sőt még keveset is mondok, mert először négyet akartam adni, de ő miatta változtattam meg a véleményem.
A mellékszereplőkkel sem volt semmi probléma, én személy szerint Kopet is megkedveltem, de már belső információ tudatában ez lehet meg fog változni, pedig én bírom.
Nekem az egész a Supernatul sorozatra emlékeztetett, lehet ezért tetszett ennyire, mert azt is szintén imádom, és olyan volt mint a 3. vagy 4. évad, amiben az angyalos dolgok voltak. Dean és Castiel♥,na ez nem idetartozik. :D Remekül kialakított világ, remek szereplőkkel, egyetlen egy kivétellel: Anna.
És, ha miatta megunnátok az olvasást, vagy most elrettentettem valakit a viselkedés miatt ne hallgasson rám, mert Kaidan megér egy misét miatt kötelező, muszáj mindenkinek megismernie. És annyira sajnálom, hogy a könyv második felében jelen van, mégse szerepel annyit, mint az elején. Remélem a második kötetben bepótolja a dolgokat.
Ismételten elmondom, hogy egy kib*szott isten. :D♥
Haha, itt a kövi rész is, amitől nagyon félek, mert „valaki” mondta, hogy neki nem tetszett annyira, és ha neki nem, félő, hogy nekem se fog. Most így visszaolvasva leginkább Kaidant említem, mint indok, hogy olvasd el, de azért a történet sem piskóta. U.I.: Kaidannal bővült a háremem Top – listám.

21 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

„A nehézségek mutatják meg az erősségeinket. Rengeteget elmondd, hogyan állunk fel egy kudarc után.”

Már nagyon szükségem volt, valami olyan könyvre, ami annyira megfog, hogy nem akarom letenni. A Sweet Evil sorozat nyitókötete ilyen.
Nem tökéletes, mégis erős kezdés, amiben van kellő mennyiségű romantika, titok, izgalom, egy kis angyali meg egy kis démoni.
Így kell valami jót írni egy megszokott műfajban.

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2021/07/wendy-higgi…

6 hozzászólás
cicus61 P>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Na, ez a könyv egy nagyon jó kis fantasy volt! Anna és Kaidan története nagyon beszippantott :) Élveztem azt, ahogy megtudtam róluk, hogyan élnek, hogyan bírkóznak meg az adottságaikkal. Volt romantika, humor, misztikum, tehát nálam nyerő volt. Nem tudom, én hogy tudnám elviselni, hogy látom mások érzéseit, biztos kiütne, nem is csoda, hogy Anna sokszor sírva fakad, hiszen meg kell szoknia és kezelnie kell ezt, edzenie magát, hogy ne rázza meg ennyire. El fogom olvasni a folytatást! :)

MissFortune>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Nem tudom mit gondoljak. Különösebb késztetésem nincs arra, hogy folytassam a sorozatot. Valahogy nem volt elég meggyőző. Azonban egy kihívásra Maximos könyveket kell olvasnom és ha már elkezdtem ezt a sorozatot, akkor kap még egy esélyt.
Anna a legfurább helyzetekben képes bőgni. Nagyon hisztis lány.
Kaidan sem volt nagyon említésre méltó számomra, azt hittem több lesz belőle.
Az eleje nagyon lassan indult és eléggé unalmas is volt. A végére pedig annyira felpörögtek az események,hogy csak kapkodtam a fejem. Lesz ez még jobb is szerintem!
A világ amit lefest, na, az tetszik. Nagyon fantáziadús. Remélem a következő részben sikerül megkedvelnem.

Pillecukorkám>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!! Olyan sokáig vártam rád bébi…! De most végre elolvastalak! El sem tudom mondani milyen fantasztikus volt…. Valami eszméletlen…. És ami még ennél is jobb már itt a második rész……szóval vasárnap estig ráhúzunk….:D

Nikolett0907 P>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

„Semmi nincs ok nélkül, nem igaz?”

Nem is tudom, hogy mi a legjobb szó erre a történetre, mert tetszett, ezt nem tagadhatom, de mégis voltak zavaró tényezők.

Ahogy írtam az alap sztorit nem lehet félvállról venni, mert ebben a formában nem találkoztam vele, és bár sok kérdésem maradt, azért kaptam is válaszokat.
Ezt így pozitívan könyvelem el, mert a legtöbb kötetnek az a hibája, hogy a kérdések száma nő, de nincsenek válaszok…

Ami negatív, az a karakterek sablonossága, legalább is Anna tipikusan az a lány, akire egy hatalmas világmegmentő teher kerül, de ő maga bosszantóan naiv, valamint mindig meg kell menteni.
Kiborító ez a klisé halmaz, ami a lényét körülöleli és minél több részletet fedd fel belőle az írónő, annál jobban éreztem megtudnám rázni.

Kaidan, mint ügyeletes „rossz fiú” megint csak sablonos, és azt már meg se kell említenem, hogy a leírás alapján nevetőgörcsöt kaptam, mert egész végig teljesen más kép alakult ki róla, mikor a végén egy mondat helyre billentette ezt a bakit bennem.

A többiek még nincsenek kiforrva, nem igazán tudom azt írni jó vagy rossz.
Ezért érdekel, mit lehet ebből még kihozni és folytatom az olvasást.

Ez most egy előre kedvező négy csillagot ér, a világfelépítés és az alap koncepció miatt.

Remélem pozitívan változik majd a véleményem.
Egy olvasásnak megfelelt!

Csoszi>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Ez bizony egy egész jól kitalált történet volt, tele fordulatokkal. Az írónő izgalmas világot teremtett nekünk. Mégis csak négy csillagot kap, mert nem voltam maradéktalanul elégedett. Egyes részei nem nagyon tetszettek egész pontosan a vége: a szilveszteri és az újévi események.
Anna, a főszereplő hihetetlenül naiv, és olyan különleges képességekkel rendelkezik, amelyeket én is szívesen elfogadnék. Nem értettem azt a határtalan bizalmat, ahogy legféltetettebb titkait elárulja Kaidan-nek. A legjobban az utazás Los Angeles-be tetszett, amikor Anna és Kaidan közelebb kerültek egymáshoz annyira, hogy azt hittem meggyulladnak a lapok, illetve az összes jelenet, amelyikben Anna papája, Belial szerepel, aki nekem nagyon szimpatikus volt. A szereplők közül Patti és Kopano is kedvenc lett.

schesztiஐ P>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Hű… hát nagyon olvasnám még tovább, ha lehetne! :) Sok könyv szólt már angyalokról, de a bukott angyalokról és szerepükről, gyermekeikről így még nem olvastam sehol. Nagyon tetszett, hogy az írónő a bűnök köré építette fel a szereplőket, és néha rettegéssel töltött el egy-egy remekül eltalált karakter.

Anna egy kicsit túl jó, azt hiszem, de mivel tudjuk, hogy ennek jelentősége van, nem olyan borzasztóan zavaró. :) Az apját imádtam, pedig ő se semmi! Kaidan pedig… nos hát, egy újabb rosszfiú, aki megdobogtatja és összetöri a szívünket… Nagyon szerettem Jay-t is, bár a történet vége felé már nem kap annyira jelentős szerepet. Nekem ő kicsit olyan, mint Simon Clary mellett :) Hamar megkedveltem az ikreket is – Marnáért megszakadt a szívem kicsit – és persze Kopano-t, akinek szintén nem mindennapi a története. A szerelmi háromszög szerencsére nem erőltetett és azt hiszem, nem is annyira hangsúlyos, hiszen Anna Kaidan iránti szerelmén nem valószínű, hogy hamar túllép. Ahogy mi, olvasók sem. :)

Egyértelműen háború készül az angyalok és a bukottak között, és egyértelmű, hogy ebben hőseinknek főszerep jut. Elég sok információt kaptunk ahhoz, hogy nagyjából tudjuk, mire számítsunk a továbbiakban, de elég keveset ahhoz, hogy bőven tartogathasson izgalmakat a folytatás.

Az utolsó pár mondat nem tetszett, szerintem sokkal ütősebben, erőteljesebb szavakkal kellett volna befejezni, de maga a történet, a stílusa, a szereplői mindenképpen megvettek maguknak! :)

6 hozzászólás
ncsn87>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Összességében azt kell mondjam, tetszett, bár jobbat vártam, mivel maga az alapötlet jó, de szerintem több mindent ki lehetett volna hozni belőle.
Azt mindenesetre sajnáltam, hogy tinis sztori, több szenvedély kicsit feltüzelte volna az egészet. :D
Az elejétől vívódtam, hogy tetszik-e vagy sem. Legalább a háromnegyedéig el kellett jutnom, mire nagyon lekötött és akkor már tényleg nem tudtam otthagyni. Szóval sokkal többet vártam volna.
A karakterek meg hát… Nem igazán mélyedhettünk bele. Bár sorozat, tehát gondolom ez később változik. Patti, Jay, Kaidan kifejezetten tetszett, és a többi óriás is. Pont Anna volt az, aki nem igazán. Az elején annyit sírt, meg félős volt, aztán meg, amikor kiderült a származása, szinte zokszó nélkül csinált meg már számomra is durva dolgokat, pedig nemrég ismerte meg ezt az új világot. Az apjával is szinte rögtön megszerették egymást és semmi enye-benye nem volt. Fura kissé…
Szóval voltak benne fura momentumok, reakciók, oda nem illő dolgok, de valamiért mégis kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy vajon ezt hogyan oldják meg, mi lesz itt még és talán Kaidan miatt is. :D *.*

36 hozzászólás
joopsy>!
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Abszolut pozitív csalódásként ért ez a könyv. Pedig valami totálgagyi luxenszerű leányregényre számítottam ("aboritóismijen" :D). Ehelyett kaptam egy Daemonnál sokkal karakteresebb szexifiút. Ráadásul gödröcskék nélkül! Jeeee!!! :))) Inkább 100 Kaidan, mint 1 Daemon! A lány pedig hát… hát volt már rosszabb is. Egyelőre nem irritált és ez nagy dolog.
Aztán megjelentek a „tesók”, akik pont ugyanolyanok voltak, mint Daemon sleppje, csak ők démonok leszármazottai és nem földönkívüliek. A tiltott szerelem is megvolt, de valahogy sokkal erőteljesebben hatott rám.
Ha valaki még nem olvasta egyiket sem, de szeretné, én inkább ezt ajánlanám. Szerintem az alapsztori is jobb és a párbeszédek is intelligensebbek.
No de félreértés ne essék, ez azért egy YA fantasy, annak elvárt elemeivel, felszínességével és szóhasználatával. Nem volt hibátlan (sőt!), de sokkal rosszabbat is olvastam már.
Az alapszituáció nagyon tetszett: spoiler Sajnos erről nem kaptunk elég információt, csak a végén egy kis szeletkét.
A történet egyébként picit nekem hullámzott. Néha nagyon érdekelt, néha pedig kevésbé. Voltak váratlan fordulatok benne, de azért a főbb eseményekre számítani lehetett.
Ami nagyon tetszett, az az, hogy merte megmutatni az alkohol hatásait. Mert beszélni a főbűnökről. Nem cáfolta meg a vallási nézeteket, de nem is erőltetett semmit. Valahogy megtalálta az egyensúlyt. Elgondolkoztatott arról, hogy mit is gondolok a bűnökről és hol a helye az életemben a vallásnak.
Eleinte 4 csillagot adtam volna neki, de megelőlegezem neki a 4,5-et, mert hatott rám.
Angyalok és démonok küzdelmére számítok a továbbiakban.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

A nehézségek mutatják meg az erősségeinket. Rengeteget elmond, hogyan állunk fel kudarc után.

Kapcsolódó szócikkek: gyengeség · kudarc
5 hozzászólás
>!

– Mindig velünk van az őrangyalunk? – kérdeztem, továbbra is őt nézve.
– Aha. Még a klotyón sem tágítanak az emberek mellől,sőt, a gyertyát is tartják nekik, ha szexelnek.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Kaidan Rowe
Masni>!

A terv mindig változik, átrendeződik. Nem lehet elrontani.

317. oldal, 24. fejezet - Csak füllents egyet!

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt
1 hozzászólás
MFKata>!

[…] egészségtelen olyasmi után sóvárogni, ami nem lehet a mienk.

436. oldal

Vivi_>!

– Mit akarsz tőlem, Kai?
– Lássuk csak, mit akarok kezdetnek? – Hangja elmélyült szexi lett és veszélyes. – Be szeretnék mutatkozni az összes anyajegynek a testeden.

Faythe P>!

– Kinek integetsz? – kérdezte Veronica.
– Ööö… annak a dromedár majomnak. Azt hiszem… minket néz.

338. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Kaidan Rowe
lizzyke21 P>!

– Hát nem láttad, hogy néz a lányomra?
Apám Pattihez intézte a szavait, de rám nézett.
– Igen, és azt is láttam, Anna hogyan néz a fiúra. Őszintén szólva az a meglátásom, hogy szükségük van egymásra.
– Úgy van szükségük egymásra, ahogyan a puskagolyónak a céltáblára. Higgy nekem! Épp elég óriáskölyköt láttam meghalni, akinek a szerelem elvette az eszét, és akadályozta a munkában.
– Nos, ne aggódj, nem vagyunk szerelmesek egymásba! – szóltam közbe. – Kaidan nem úgy néz rám.
Apám felsóhajtott.
– Valamit csak érez, mert nagyon nehezen tűri, ha az a másik srác körülötted sündörög.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Belial (Jonathan LaGray) · Kaidan Rowe
catilde>!

– Na, jó – mondta végül. – El kellett volna hitetnem veled, hogy szeretlek.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kaidan Rowe

A sorozat következő kötete

Sweet Evil sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath – Utolsó lélegzetig
Richelle Mead: A végső áldozat
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Richelle Mead: Vérvonalak
Tracy Wolff: Sóvárgás
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén