Angyali ​gonosz (Angyali gonosz 1.) 561 csillagozás

Wendy Higgins: Angyali gonosz

A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

Eredeti mű: Wendy Higgins: Sweet Evil

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Maxim, 2013
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613468 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613475 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Kaidan Rowe · Anna Whitt · Blake · Belial (Jonathan LaGray) · Marna · Kopano · Ginger · Jana


Kedvencelte 147

Most olvassa 32

Várólistára tette 294

Kívánságlistára tette 289

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Vivi_
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Kaidan Rowe, Kaidan Rowe, Kaidan…
Ahh, egy eszeveszett, imádnivaló férfiúegyed, egy ISTEN, így nagy betűkkel. Ez még kevés leírás is róla, de egyszerűen, jaj…
Kék szemek, brit akcentus, értitek BRIT!, annak ki tud ellenálni?
A Bujaság hercegének fia mindenkit levesz a lábáról, akit pedig nem az nem ember, mert istenem; nem csak olvassátok el és megtudjátok.
Köszönöm, hogy kölcsönkaphattam, mert ez… erre nincs szó, a főszereplő kivételével minden tökéletes volt, és ez jól olvassátok minden.
A történet mitológiai oldala is remekül ki van alakítva – a hét főbűn –, amit így teljesen az eszembe véstem, és még merje valaki mondani, hogy az olvasás nem tanít semmire.
Na, már csak a főhősnő hagy némi kivetnivalót maga után, Anna, mert túl naiv, idegesítő, és mindenen sír, de tényleg valamikor még érthetetlen dolgokon is, miatta néha kibírhatatlan volt néhány dolog, de Kaidan megéri az öt csillagot, sőt még keveset is mondok, mert először négyet akartam adni, de ő miatta változtattam meg a véleményem.
A mellékszereplőkkel sem volt semmi probléma, én személy szerint Kopet is megkedveltem, de már belső információ tudatában ez lehet meg fog változni, pedig én bírom.
Nekem az egész a Supernatul sorozatra emlékeztetett, lehet ezért tetszett ennyire, mert azt is szintén imádom, és olyan volt mint a 3. vagy 4. évad, amiben az angyalos dolgok voltak. Dean és Castiel♥,na ez nem idetartozik. :D
Remekül kialakított világ, remek szereplőkkel, egyetlen egy kivétellel: Anna.
És, ha miatta megunnátok az olvasást, vagy most elrettentettem valakit a viselkedés miatt ne hallgasson rám, mert Kaidan megér egy misét miatt kötelező, muszáj mindenkinek megismernie. És annyira sajnálom, hogy a könyv második felében jelen van, mégse szerepel annyit, mint az elején. Remélem a második kötetben bepótolja a dolgokat.
Ismételten elmondom, hogy egy kib*szott isten. :D♥
Haha, itt a kövi rész is, amitől nagyon félek, mert „valaki” mondta, hogy neki nem tetszett annyira, és ha neki nem, félő, hogy nekem se fog.
Most így visszaolvasva leginkább Kaidant említem, mint indok, hogy olvasd el, de azért a történet sem piskóta.
U.I.: Kaidannal bővült a háremem Top – listám.

21 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Wendy Higgins: Angyali gonosz

„A nehézségek mutatják meg az erősségeinket. Rengeteget elmondd, hogyan állunk fel egy kudarc után.”

Már nagyon szükségem volt, valami olyan könyvre, ami annyira megfog, hogy nem akarom letenni. A Sweet Evil sorozat nyitókötete ilyen.
Nem tökéletes, mégis erős kezdés, amiben van kellő mennyiségű romantika, titok, izgalom, egy kis angyali meg egy kis démoni.
Így kell valami jót írni egy megszokott műfajban.

4 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Wendy Higgins: Angyali gonosz

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!! Olyan sokáig vártam rád bébi…! De most végre elolvastalak! El sem tudom mondani milyen fantasztikus volt…. Valami eszméletlen…. És ami még ennél is jobb már itt a második rész……szóval vasárnap estig ráhúzunk….:D

>!
Csoszi P
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Ez bizony egy egész jól kitalált történet volt, tele fordulatokkal. Az írónő izgalmas világot teremtett nekünk. Mégis csak négy csillagot kap, mert nem voltam maradéktalanul elégedett. Egyes részei nem nagyon tetszettek egész pontosan a vége: a szilveszteri és az újévi események.
Anna, a főszereplő hihetetlenül naiv, és olyan különleges képességekkel rendelkezik, amelyeket én is szívesen elfogadnék. Nem értettem azt a határtalan bizalmat, ahogy legféltetettebb titkait elárulja Kaidan-nek. A legjobban az utazás Los Angeles-be tetszett, amikor Anna és Kaidan közelebb kerültek egymáshoz annyira, hogy azt hittem meggyulladnak a lapok, illetve az összes jelenet, amelyikben Anna papája, Belial szerepel, aki nekem nagyon szimpatikus volt. A szereplők közül Patti és Kopano is kedvenc lett.

>!
schesztiஐ P
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Hű… hát nagyon olvasnám még tovább, ha lehetne! :) Sok könyv szólt már angyalokról, de a bukott angyalokról és szerepükről, gyermekeikről így még nem olvastam sehol. Nagyon tetszett, hogy az írónő a bűnök köré építette fel a szereplőket, és néha rettegéssel töltött el egy-egy remekül eltalált karakter.

Anna egy kicsit túl jó, azt hiszem, de mivel tudjuk, hogy ennek jelentősége van, nem olyan borzasztóan zavaró. :) Az apját imádtam, pedig ő se semmi! Kaidan pedig… nos hát, egy újabb rosszfiú, aki megdobogtatja és összetöri a szívünket… Nagyon szerettem Jay-t is, bár a történet vége felé már nem kap annyira jelentős szerepet. Nekem ő kicsit olyan, mint Simon Clary mellett :)

Hamar megkedveltem az ikreket is – Marnáért megszakadt a szívem kicsit – és persze Kopano-t, akinek szintén nem mindennapi a története. A szerelmi háromszög szerencsére nem erőltetett és azt hiszem, nem is annyira hangsúlyos, hiszen Anna Kaidan iránti szerelmén nem valószínű, hogy hamar túllép. Ahogy mi, olvasók sem. :)

Egyértelműen háború készül az angyalok és a bukottak között, és egyértelmű, hogy ebben hőseinknek főszerep jut. Elég sok információt kaptunk ahhoz, hogy nagyjából tudjuk, mire számítsunk a továbbiakban, de elég keveset ahhoz, hogy bőven tartogathasson izgalmakat a folytatás.

Az utolsó pár mondat nem tetszett, szerintem sokkal ütősebben, erőteljesebb szavakkal kellett volna befejezni, de maga a történet, a stílusa, a szereplői mindenképpen megvettek maguknak! :)

6 hozzászólás
>!
vmonika_
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Nekem tetszett! Remek kis kikapcsolódás volt (némileg komor hangulat azért volt), egy túlontúl naiv, de egészen kedvelhető főhősnővel és egy szexi nagyon, nagyon, nagyon, nagyon szexi rosszfiúval. *legyezgeti magát, ha Kaidan eszébe jut* Khm. Szóval az írónő nagyon érdekes témát vett a történet alapjául, és ez adott egyfajta pluszt a történetnek, ami engem megfogott. A szerelmi szál is olyan szempontból újdonság volt, hogy mostanában ritkábban olvasok tiltott szerelemről, no meg azok az izzó lapok egy két jelenetnél…;-) Kíváncsi vagyok, meddig fog menni ezzel kapcsolatban az írónő. :D
Na, egy szó, mint száz, ez a könyv nagyon jó, de valahogy mégsem tudott annyira megfogni magának, mint szerettem volna, ezért az egy csillag levonás. De így csak még jobban várom a következő részt, és nagyon kíváncsi vagyok, az hogyan fog tetszeni. És alig várom a következő Kaidan-Anna jeleneteket, imádom őket együtt!

2 hozzászólás
>!
Eviii
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Hát nem is tudom. Ehhez a könyvhöz nincs kedvem értékelést írni, túl vegyes a véleményem. Tetszett is, meg nem is. Amolyan „hadd menjen” módon nyomtam rá a négy csillagot, pedig lehet kevesebbet érdemelt volna, ha azt nézzük, hogy még van 3 része, ami lehet jobb, mint ez. Meg ha azt nézzük, mennyi hiba volt benne.

Az első 1-2 fejet még oké volt. Aztán olyan szinten értelmetlennek találtam az egészet, hogy kedvem támadt újraolvasni az elejétől.. De nem, újraértelmezve sem tudtam, mit miért… Ez így volt egészen az utolsó jó pár fejezetig. Nem az a titokzatos na vajon miért?, hanem inkább mi a sz@r?! érzésem volt, idegesített.
No de az utolsó pár fejezet igazán jó volt. Nem az a „utolsó fejezetbe adok minden izgalmat, hogy jónak tűnjön a sztori” befejezés volt, mert Wendy szépen elszórta az izgalmakat, a végére kellően sokat rakva.

Persze néhány kérdésre válaszolgatott Kaidan, mikor spoiler, és kezdtem megérteni a dolgokat, de… gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg arról, hogy mi Anna feladata, vagy mi a szerepe a nagy tervben, miért létezik egyáltalán.

Én az út közben több helyszínleírást vártam, meg amúgy helyzetet is. Konkrétan egy mondatba volt összefoglalva egy egész nap néha. A fogalmazás sem volt a legjobb. No de tetszett ez az egész. Az óriások, a hercegek, úgy a világ, a színek. Ez egy jó sorozatnak indul, annak ellenére, hogy sokszor értelmetlen és nyálas volt, de az első hiba remélhetőleg javítva lesz a következő részben, a második miatt meg továbbra is levonok fél csillagot, az nem hiszem, hogy változna.

Kaidan egy megoldhatatlan rejtvény. Sosem lehet tudni a lépéseit, de legtöbbször nem is lehet értelmezni.. De nem egy rossz szereplő, tényleg… rossz.
Kopanot nem ismerjük, Anna. Hagyjuk békén, vagy ismerkedj.
A többi óriással nincs bajom, kivéve a mi főhősnőnkkel ugye, Annával. Arghh. -.-" Annyira naiv, ostoba és idegesítő. De aztán, hogy kezdi az újévet? spoiler

Összességében ajánlom, deee ha olyan finnyások vagytok, mint én, akkor ne várjatok sokat, de fantasy rajongóknak mindenképp, és… Remélem bent van a könyvtárban a folytatás.

3 hozzászólás
>!
ncsn87
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Összességében azt kell mondjam, tetszett, bár jobbat vártam, mivel maga az alapötlet jó, de szerintem több mindent ki lehetett volna hozni belőle.
Azt mindenesetre sajnáltam, hogy tinis sztori, több szenvedély kicsit feltüzelte volna az egészet. :D
Az elejétől vívódtam, hogy tetszik-e vagy sem. Legalább a háromnegyedéig el kellett jutnom, mire nagyon lekötött és akkor már tényleg nem tudtam otthagyni. Szóval sokkal többet vártam volna.
A karakterek meg hát… Nem igazán mélyedhettünk bele. Bár sorozat, tehát gondolom ez később változik. Patti, Jay, Kaidan kifejezetten tetszett, és a többi óriás is. Pont Anna volt az, aki nem igazán. Az elején annyit sírt, meg félős volt, aztán meg, amikor kiderült a származása, szinte zokszó nélkül csinált meg már számomra is durva dolgokat, pedig nemrég ismerte meg ezt az új világot. Az apjával is szinte rögtön megszerették egymást és semmi enye-benye nem volt. Fura kissé…
Szóval voltak benne fura momentumok, reakciók, oda nem illő dolgok, de valamiért mégis kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy vajon ezt hogyan oldják meg, mi lesz itt még és talán Kaidan miatt is. :D *.*

34 hozzászólás
>!
Wello_Book
Wendy Higgins: Angyali gonosz

>A tiltott gyümölcs a legédesebb.<
Tökéletesen jellemzi ez a mondat a könyvet.
Azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne, hogyha én is rendelkeznék ezekkel a képességekkel. Szép álom. :D
Kaidan és Anna kapcsolata nagyon viharos volt. Anna érzéseit biztosan tudtuk, de Kaidannél sötétségben kellett tapogatóznunk, és csak
az apró gesztusokból alakíthattunk összképet. Imádtam mindenkit, és mindent a könyvben.!*****

>!
Renkaa
Wendy Higgins: Angyali gonosz

Hát, én megadom rá az 5*-ot! Nekem nagyon tetszett! :)
Számomra új volt ez a démon és gyerekei dolog, a 7 fő bűnnel meg a többivel. De tetszett, tetszett a mitológiája, ahogy az egész el van magyarázva. És tetszett az egész történet is. Ha voltak is benne hibák, én nem vettem észre, vagy csak nem zavartak annyira, hogy fennakadjak rajtuk.
Kedveltem a szereplőket, Anna szerintem jó főhős volt, csak 1x csapkodtam volna meg, a végén. Nem hiszem el, hogy. a lányok sose tudják befogni a szájukat. :/ :D
Kaidan pedig, nagyon esélyes az álompasi titulusra. Én is szívesen elkocsikáznék vele. :D
Alig várom, hogy beszerezzem a következő részt és folytathassam a történetet!

Az egyetlen dolog ami nem tetszett az az, amit már a Szerethetetlen-nél is észrevettem, hogy elég sok helyen hiányzik a gondolatjel a párbeszédeknél. A legtöbbször észre lehet venni, hogy hol a hiba és rájössz, hogy mi akart beszéd lenni de van ahol nehéz eldönteni, hogy most ezt valaki mondta vagy csak Anna gondolta..? Elég zavaró volt. :S De ez nem a történet hibája, így nem vontam le érte pontot.


Népszerű idézetek

>!
MFKata P

A nehézségek mutatják meg az erősségeinket. Rengeteget elmond, hogyan állunk fel kudarc után.

4 hozzászólás
>!
khverd

– Mindig velünk van az őrangyalunk? – kérdeztem, továbbra is őt nézve.
– Aha. Még a klotyón sem tágítanak az emberek mellől,sőt, a gyertyát is tartják nekik, ha szexelnek.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Kaidan Rowe
>!
Vivi_

– Mit akarsz tőlem, Kai?
– Lássuk csak, mit akarok kezdetnek? – Hangja elmélyült szexi lett és veszélyes. – Be szeretnék mutatkozni az összes anyajegynek a testeden.

>!
MFKata P

(…) egészségtelen olyasmi után sóvárogni, ami nem lehet a mienk.

436. oldal

>!
lizzyke21

– Hát nem láttad, hogy néz a lányomra?
Apám Pattihez intézte a szavait, de rám nézett.
– Igen, és azt is láttam, Anna hogyan néz a fiúra. Őszintén szólva az a meglátásom, hogy szükségük van egymásra.
– Úgy van szükségük egymásra, ahogyan a puskagolyónak a céltáblára. Higgy nekem! Épp elég óriáskölyköt láttam meghalni, akinek a szerelem elvette az eszét, és akadályozta a munkában.
– Nos, ne aggódj, nem vagyunk szerelmesek egymásba! – szóltam közbe. – Kaidan nem úgy néz rám.
Apám felsóhajtott.
– Valamit csak érez, mert nagyon nehezen tűri, ha az a másik srác körülötted sündörög.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Belial (Jonathan LaGray) · Kaidan Rowe
>!
Faythe

– Kinek integetsz? – kérdezte Veronica.
– Ööö… annak a dromedár majomnak. Azt hiszem… minket néz.

338. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Kaidan Rowe
>!
Cassy

A terv mindig változik, átrendeződik. Nem lehet elrontani.

317. oldal, 24. fejezet - Csak füllents egyet!

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt
>!
deen

– Gyönyörű a szemed, ahogy csillog – jegyezte meg Trevor.
A démon felhorkant.
Rómeónak fel kell javítani a csajozó szövegét, dögunalmas.

380. oldal

>!
Black_widow

– Kope! – kiáltotta a fickó társa. – Basszus! Gepárdvér folyik az ereidben vagy mi?

Kapcsolódó szócikkek: Anna Whitt · Blake · Kopano

A sorozat következő kötete

Angyali gonosz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Anna Banks: Poszeidón
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Richelle Mead: A halál csókja
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő
Rick Yancey: Az ötödik hullám