Wellness ​almanach 6 csillagozás

Érezd jól magad mindennap
Wellness almanach

„Tapasztald meg a mindfulness csodáját, szeresd magad minél jobban és élvezd a holisztikus egészség örömét ennek a varázslatos kötetnek hála, ami szívednek, lelkednek, elmédnek és testednek is jót fog tenni.

Válassz egy hónapot, és mélyülj el az olvasottakban. Ez a lélekemelő almanach segít kialakítani a megfelelő spirituális szokásokat az évszakhoz illeszkedő megerősítésekkel, rituálékkal, gondolatébresztő gyakorlatokkal, továbbá a kreatív mindfulnesst, a természettel való harmóniát és önmagunk megértését célzó meglátásokkal.

A Leaping Hare Press munkatársainak szívéből szóló kötet lapjait @madebyralu csodaszép, megnyugtató képei díszítik. A Wellness Almanach egész évben társad lesz, ha igyekszel minél tudatosabban élni életedet.”

>!
Scolar, Budapest, 2023
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635097050 · Fordította: Nyuli Kinga · Illusztrálta: Raluca Spatacean

Most olvassa 29

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 61


Kiemelt értékelések

Joó_Katalin_Kata >!
Wellness almanach

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Az ember mindig félelemmel vegyes kíváncsisággal lapoz bele az ennyire szép könyvekbe. Kívül-belül egy műalkotás, amiben nem szeretnénk csalódni. Az illusztrátort, Raluca Spatacean-t külön kiemelném, aki a méltóság és az érzéki tisztaság ecsetét használta.

Az ilyen csodás köteteket azzal az elvárással szoktam olvasni, hogy vágyom rá, hogy a látvány és a gondolatok lapról lapra mosolyt csaljanak, és örömmel töltsenek meg. De vajon sikerült-e elérnie?

Körforgásszerűen halad, hónapról hónapra, az évszakok változását követve elmélkedik a természetről, a háláról, a meditációról, az alkotásról, a rituálék fontosságáról – finoman és érzékenyen, önmagunkat (meg)szeretve.

Sétáljunk, lélegezzünk, tudatos módon szeressük és tápláljuk magunkat, s oly módon szeressük a világot, hogy tudjunk őszintén örülni egy katicabogár látványának. Csendesedj el. Milyen illatra vágysz? Mit tapintanál? Mit szeretnél látni és hallani? Légy türelmes. Minden akkor fog megtörténni, amikor történnie kell.

Az otthonunk legyen a saját biztonságos kikötőnk, amiben nem létezik olyan pillanat, amikor nem lehetünk önmagunk. Halljuk meg az eső hangjának fontosságát, a természet zenéjét. Találjunk rá a belső hangunkra. Válasszunk csillagot az égboltról! Napról napra folyamatos változásban élünk, tiszteljük benne saját magunkat és a belső békénk háláját.
Joó Katalin

Lelassulásra, belemerülésre alkalmas könyv, amit jó érzés újra és újra kézbe venni!

„A kertészek számára a magok apró imádságok, a jövő icipici ígéretei. Ahogy a madarat nézzük, tulajdonképpen mi teremtjük meg azt, amit látunk: néző nélkül a színek észrevétlenek maradnának."

fannisbookland>!
Wellness almanach

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Ha van könyv, ami kívül-belül gyönyörű, akkor ez egész biztosan az!

A Wellness almanach pontosan az a kötet, melyet az év bármely napján elővehet az ember, hisz alighanem talál benne valami számára hasznosat. A lapokból szinte sugárzik a pozitív életszemlélet, és ez, valljuk be, néha mindenkire ráfér.

A könyvben leírt számos hasznos gondolat, tevékenység az évszakoknak megfelelően, ciklusosan követi egymást – tél, tavasz, nyár, s végül ősz –, mely szerintem igencsak ötletes húzás volt. A könyv egyfajta útmutatóként funkcionál a tudatos gondolkodás jegyében. Minden egyes hónapban olvashatunk inspiráló és megerősítő idézeteket, ám egyúttal receptek, jógapozíciók, kertészeti vagy kézműves projektek közül is válogathatunk az adott évszaknak megfelelően.

Kötetünk nem csak hasznos, ám rendkívül részletgazdag és különlegesebbnél különlegesebb illusztrációkkal van tele, melyek elkápráztatnak, s egyúttal nyugtatóan is hatnak ránk.

Amíg lapozgattam a könyvet, épp azon gondolkodtam, hogy ha egy szóval kellene jellemeznem, mi lenne az, és rá is jöttem: hangulatos. Egyszerűen jó érzéssel tölt el már csak az is, ha a kezemben tarthatom.

Most, hogy nyakunkon a karácsony, úgy gondolom tökéletes ajándék lehet a Wellness almanach, akár rokonnak, akár barátnak egyaránt. Ráadásul, ez egész biztosan olyan ajándék, melyet az illető évről-évre elővehet majd (én egész biztosan elő fogok!).

Vedd hát a kezedbe ezt a könyvet, vegyél egy nagy levegőt és vágj bele! Hidd el, megéri!

Hálásan köszönöm a kiadónak, hogy olvashattam!♥


Népszerű idézetek

Joó_Katalin_Kata >!

Minden jól van, minden nyugodt.
Megadom magamat a víz áradásának.
Elengedem a fájdalmat, és hagyom, hogy kifolyjon a testemből.
A gyógyító energia végigárad rajtam.

225. oldal

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Joó_Katalin_Kata >!

A kertészek számára a magok apró imádságok, a jövő icipici ígéretei.

48. oldal

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Joó_Katalin_Kata >!

Lélegzetelállító élmény, ha az ember egy különösen sötét éjjelen kezdi el az égboltot vizslatni: a koromfekete égen több ezer pislákoló fény táncol, mint selyemszoknyára varrt drágakövek.

310. oldal

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Joó_Katalin_Kata >!

Lelkemben békesség van.
Begubózom a fény szivárványába.
Betakar a nyugalom.
Átrepülök a stressz felett.

145. oldal

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Joó_Katalin_Kata >!

Ha a gondolatokat felhőkként képzeljük el, akkor tudjuk, hogy az égen néha rengeteg a felhő, néha meg alig akad néhány. […] A csillagok még a legfelhősebb éjszakán is ott vannak ám az égen.

24. oldal

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Joó_Katalin_Kata >!

Ahogy a madarat nézzük, tulajdonképpen mi teremtjük meg azt, amit látunk: néző nélkül a színek észrevétlenek maradnának.

100. oldal

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

_Horváth_Bernadett_ >!

Itt az ideje az újrakezdésnek. Teremts időt és teret arra, hogy ismét összekapcsolódj belső éneddel, és fogalmazd meg szándékaidat az elkövetkező esztendőre.

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

Narancska>!

Nem mindig könnyű embernek lenni: életünk egyre inkább szorongással teli, egyszerre aggódunk a múlt és a jövő miatt, és hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az életet itt és most éljük.

38. oldal

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap

_Horváth_Bernadett_ >!

A hála érzését nem lehet kierőszakolni: lesznek olyan alkalmak, amikor tudjuk, hogy hálásnak kellene lennünk, és ennek talán még hangot is adunk, de legbelül mégsem vagyunk igazán hálásak. Ilyenkor a hála kimutatása némileg hamissá válik, és lemaradunk erről a csodás érzésről, miközben talán abban reménykedünk, hogy ha majd egyszer végre kialakul bennünk ez a nemes érzés, akkor többé nem kell megjátszanunk magunkat, és valódi hála fog eltölteni minket. A természeti világ a maga gyönyörűségével a hála egyik legnagyobb forrása és ösztönzője – persze csak akkor, ha tudatosan nyitunk az általa felkínált lehetőségek felé.

Wellness almanach Érezd jól magad mindennap


Hasonló könyvek címkék alapján

Thich Nhat Hanh: A párbeszéd művészete
Yung Pueblo: Lehet könnyebb
Kristin Neff: Együttérzés önmagunkkal
Tara Brach: Radikális elfogadás
Charlie Morley: Éber álmodás
Thich Nhat Hanh: Csöndsarok
Suzy Reading: Nyújtózz az égig, mint egy hegy
Thich Nhat Hanh: A zen és a bolygó megmentésének művészete
Thich Nhat Hanh: Sár nélkül nincsen lótusz
Haemin Sunim: Azok a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz