Hallatlan ​vakáció 10 csillagozás

Weisz Fanni: Hallatlan vakáció

A ​huszonéves budapesti lánynak – akinek egyetlen vágya, hogy író legyen – a sokadik próbálkozás után sem sikerül elnyernie a megpályázott irodalmi ösztöndíjat. A szüleitől furcsa vigaszdíjat kap: részt vehet egy alapítvány által, a saját területükön kimagasló eredményt nyújtó fiatalok számára szervezett utazáson. Irány Jamaica!
Orsolya félve indul útnak, nem érti, mi keresnivalója van a sok sikeres fiatal között; nem is akar menni, de a nővére elmagyarázza neki, egy írónak élményekre van szüksége. A csapat meglehetősen vegyes összetételű, de nem a szuperintelligens csillagász, nem is a győzelemmániás zeneszerző lány a legfurcsább a tagjai között, hanem az a kedves tekintetű, szép modell, aki nem szól senkihez, aki nem is próbál kommunikálni másokkal. Hamarosan kiderül: a lány nem azért különül el a többiektől, mert gőgös, hanem azért, mert siket. Orsolya összebarátkozik vele, és kialakul körülöttük egy kis csoport.
Ahogy a fiatalok megérkeznek a szigetre, az események… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Studium Plusz, Budapest, 2015
330 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155463976

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Ferkó
Weisz Fanni: Hallatlan vakáció

Weisz Fanni saját magát is beleírja a regénybe, amely egy alapítványtól nyert potya jamaicai utazásról szól. Az útitársaknak a regényben szereplő hallássérült lányhoz való viszonyának a változása tanmese.
Már a Liszt Ferenc Repülőtéren megindul az irigykedés: „Hát ez a majom meg mivel érdemelte ki a részvételt az alapítványi utazáson.”
A huszonéves fiatalok klikkeket alkotnak. „Mint egy gimnáziumi osztálykiránduláson”. Rögtön bemutatkozik a szeszkazán, a gumimaca, a fegyelmezetlen én-vagyok-a-jani, a tele zsebű, üres fejű úrifiú, a tudálékos szobatudós.
Jamaicán aztán a jutalomút kalandossá válik, a negatív hősöknek különösen.
A jellemek fejlődése és a kalandok feledtetik az olvasóval, hogy egy irányregényt vett le a polcról.

>!
gjudit8 
Weisz Fanni: Hallatlan vakáció

Elkezdtem, aztán abbahagytam, mert más dolgom volt a világban és más történetek ejtettek rabul. Majdnem félbehagytam, aztán mégis szántam rá pár órát és jól tettem. Megtaláltam benne azt az érzést, gondolatot, amire most éppen szükségem volt.
Nem az irodalmi mélység és magasság, hanem a tiszta, naiv emberi…


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherman Alexie: Junior
Sherman Alexie: Menekülés
Andrea Levy: Parányi sziget
Simon Vestdijk: A rum szigete
Andrea Levy: A citromfa gyümölcse
Jean Rhys: Széles Sargasso-tenger
Brenda Joyce: Lady Vadóc
Balázs Dénes: Közép-Amerika
L. Kelemen Gábor: Szigetvilág
Irmeli Tonollo: Karib-szigetek