Marci ​iskolás lesz (Marci 0.) 29 csillagozás

Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

A Most én olvasok! egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozat.

A Pagony legkiválóbb szerzői írják a köteteit, melyek több nehézségi szinten vezetik be az olvasás birodalmába a gyerekeket. Az eddigi 4 szintet mostantól egy új, NAGYBETŰS szint előzi meg, amelyet a teljesen kezdő olvasók is önállóan olvashatnak.

Marci iskolába készül. Anya, hogy kedvet csináljon a sulihoz, elviszi bevásárolni. A színes ceruzák, mintás füzetek és menő táskák persze lenyűgözik Marcit!

Igazi iskolába készülő mesekönyv – a legkisebb olvasóknak!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 5 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Most én olvasok! Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2019
22 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104711 · Illusztrálta: Rátkai Kornél

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

Iskolába készülőknek, kezdő olvasóknak tökéletes kis könyv, segít az olvasás gyakorlásában és az iskolától való félelmek feloldásában.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2019/06/gyerekek-gyereke…

Nikolett0907 P>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

Kedves kis történet, és kezdő olvasóknak megfelelő a gyakorláshoz.
A rajzok is aranyosak voltak.
Viszont hiány érzetem lett a kötet végére, így ebben a formában olyan, mintha elfelejtette volna az író kidolgozni a végét.
Túl rövidnek éreztem és kicsit kidolgozatlannak.
De ettől függetlenül egy olvasásnak megfelelt.

2 hozzászólás
Molymacska>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

Marci iskolába megy sorozat első nulladik kötetet felkészíti Marcit arra, hogy hamarosan iskola. Megnézzük, milyen változás lehet az óvodához képest, és a közben felmerült problémákat is próbálja a könyv orvosolni, mint például a magányt és az egyedüllétet (ismerkedéssel és barátkozással).
Amikor olvastam ezt a kötet, két másik könyv jutott eszembe: Dávid Ádám: Koppány betűket firkál, ami azért különleges, mert rögtön a betűkkel próbálja áthidalni az ovi és a suli közötti szakadékot. A másik Finy Petra: Óvodások kézikönyve, aminek talán az első (néhány) fejezete felel meg ennek az egy kötetnek, és ami sokkal alaposabb, „nyugtatóbb”, jobban belemenő az adott témába (az oviba szoktatásba). Itt viszont nincs igazán ilyen különleges kiemelő dolog. Csak az iskolára felkészülés van, úgy ahogy, és ennyi. Nincs igazán semmi, ami jobban megfogna benne. Felnőttesen szólva: langyi volt.
A másik furcsaság az volt, hogy a szövegben több szó elválasztva volt leírva. Ez príma, de 1. nekem fogalmam sem volt, miért? 2. ha erre nem készít fel a könyv, akkor anyut és aput nagy meglepetések érhetik, hogy a gyermekük rákérdez erre (remélhetőleg az elválasztás nem probléma a felnőtteknek, de ha igen, akkor kínos helyzetek is születhetnek). Szóval emiatt szülőként érdemes erre felkészülni, akár a mese után átbeszélni az egészet.
Nem volt rossz, de olyan jó sem. Csak úgy volt. Remélem a következő kötetek erősebbek lesznek.

2 hozzászólás
csgabi P>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

Kisgyerekeknek tök jó lehet ez a könyv. Ugyan nekem nem igazán tetszettek a rajzok, de én felnőtt fejjel néztem-olvastam ezt a kis történetet. Ami nagyon bejött, hogy Marci és édesanyja „A legnagyobb bolt” nevű helyen vásárolták meg az iskolaszereket. :))

krlany I>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

A két rövidke történet az iskolára hangolódásról szól nagy betűkkel a kezdő olvasóknak. A nagy bevásárlás azt mutatja meg, hogy milyen írószerekre, eszközökre van szükség az iskolában, Az új barát pedig segít eloszlatni az iskolába készülők félelmeit azzal kapcsolatban, hogy nem ismernek senkit az új osztályban, és nyitottságra, barátkozásra serkent. Kár, hogy nincs túl sok poén elrejtve a sorok között, de azért „A Legnagyobb Áruház” és a „Gyere be!” (felirat a bejárat helyén) tetszett. Az is jó ötlet, hogy a hosszabb, összetett szavak szótagolva jelennek meg (el-ke-re-ke-dett, ösz-sze-rán-col-ta, ó-ri-ás-nya-ló-ka stb.). Bár a történetek nagyon egyszerűek, és talán nem is túl izgalmasak, melyek csak úgy magukkal sodorják a gyerkőcöket, de mindenképpen célravezetőek.

graphoman IP>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

Teljesen rendben volt, faék egyszerűségű a történet, de kerek, és ki tudja, friss olvasóként talán tényleg ezek a legjobbak.

bagie P>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

Bevezetés Marci történetébe… olyan kis egyszerű, persze tudom, hogy ez az „olvasni tanulok” sorozat 1 része Marci sulis kalandjainak sorában…de valami hiányérzet maradt.

Driz>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

Nagyon rövid volt, befejezetlennek éreztem. A többi részhez képest ez gyengébbre sikerült. Kár érte, mert nagyon szeretem a sorozat többi részét.

tedus P>!
Wéber Anikó: Marci iskolás lesz

A kötetben Marciról olvashatunk, aki nem akar iskolába menni. Jobban szerette az óvodát, és fél, hogy az iskolában senkit sem fog ismerni. Édesanyja, hogy jobb kedvre derítse, elviszi őt bevásárolni. A boltban váratlan dolog történik… Marci új barátra lel. A rövid kis történet segíti oldani az iskolától és a magánytól való szorongást. Nyomtatott nagybetűs szerkezete miatt a legkisebbek számára is olvasható. Iskolakezdéshez, és az iskolára hangolódáshoz mindenképp ajánlom ezt a könyvet. :)


A sorozat következő kötete

Marci sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kormos István: Vackor az első bében
Igaz Dóra: Ádám és a dzsúdó
Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam?
Bosnyák Viktória: Amikor kivirágzott a fánkfánk
Bálint Ágnes: Iskola a faliszekrényben
Szabó T. Anna: Tükörcicák
Kovács Klára: Kirándulás az Ábécé-hegyre
Fanny Joly: Segítség! Dolit írunk!
Bartos Erika: Duna
Lovász Andrea (szerk.): Dzsungeldzsem