El ​fogsz tűnni 14 csillagozás

Wéber Anikó: El fogsz tűnni

„El fogsz tűnni. Mint Anna macskája. Elrabolnak vagy köddé válsz. Melyiknek örülnél jobban?” Végre nem kell suliba járni, mert kirándulni megy az osztály! Ám a hatodikból páran egy ártatlannak tűnő tréfára készülnek: kiszöknek éjszaka az erdőbe, és lepedőbeöltözve, kísértetként huhogva megijesztik két osztálytársukat. Egy „igazi” kísértet közbelépésével azonban a kaland komolyra fordul, és három gyereknek valóban nyoma vész az egykori remeteségben. A diákok nem mernek szólni a kísérőtanároknak, hiszen tilosban járnak, inkább maguk derítik ki, hova tűntek a többiek. Az osztályban leosztott szerepek átértékelődnek, mert a sikerhez mindenkire szükség van. Az izgalmas éjszakai kaland során azonban nemcsak az álkísértetről kerül le végül a csuklya, de mindenkinek szembe kell néznie a saját félelmeivel is.

>!
Pagony, Budapest, 2017
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634102779

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Wéber Anikó: El fogsz tűnni

A szerző előző köteténél még fanyalogtam egy kicsit, de ez most nagyon ott van a szeren. Mondjuk kérdés, hogy a célközönségnek nem lesz-e túl félelemetes, de valószínűleg magasabb már sokkal az ingerküszöbük, mint az enyém. Nekem mindenesetre roppant izgalmas volt, és tetszett, hogy a jól felépített thriller mellett megint ott volt az iskolai közösség, a kiközösítés témája is, amihez egyre inkább látom, hogy nagyon ért Wéber Anikó.

>!
AniTiger MP
Wéber Anikó: El fogsz tűnni

Nincsenek időben ide-oda ugrálások, egyenesen haladunk előre és csak akkor váltunk nézőpontot / központi karaktert, amikor a tovább haladáshoz szükséges. Nagyon ötletesnek tartom ezt a megoldást – levett a lábamról –, mert lehetőségünk van több gyereket megismerni ez által és nem akadunk el a történetben sem. Tetszett, hogy a könyv vége felé haladva egyre borzongatóbb volt a csuklyás szellem miatt a könyv! A befejezése kicsit lehetett volna jobb vagy izgalmasabb, ugyanis elég semmilyenre sikerült egy ilyen frenetikus sztorihoz képest.

Különösen tetszett, hogy nagyon értékes gondolatokat fogalmaz meg szépen és/vagy szomorúan. (Ld.: az idézeteket.)

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/11/weber-anik…

>!
Pagony, Budapest, 2017
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634102779
>!
Sicc P
Wéber Anikó: El fogsz tűnni

Érdekes történet, feszes tempójú cselekmény több nézőpontból. Nagyon olvasmányos és izgalmas, csak a vége nem volt teljesen meggyőző. Értem én, hogy nyitva hagyta az írónő, de nekem akkor már jobban tetszett volna, ha spoiler De ez lehet, hogy gyerekaggyal nem jutott volna eszembe.
Szóval azért tuti, hogy ajánlani fogom…:)

>!
ginny13
Wéber Anikó: El fogsz tűnni

Hűha! Hát ez aztán szuper volt! A szülinapomra kaptam a könyvet,az írónőről hallottam már,de ezt a könyvet nem ismertem,így nagyon kíváncsi voltam rá. A történet egy kicsit lassan kezdődött,de amikor elindult,akkor hihetetlenül izgalmas és magávalragadó lett. Belemerültem és olvastam,amíg egyszercsak észrevettem,hogy már elmúlt éjfél és befelyeztem a könyvet. A sztori egyszerre volt izgalmas,rémisztő és humoros. Az osztály nagyon valósághű volt:voltak a nagymenők (pl.Márk),a szemlélődők (pl.Virág),meg a „nyomik” (pl.Levi). De amint a nyomozni kezdek,nem törődtek már ezekkel a csoportokkal,mindenki együtt agyalt a megoldáson. Az én kedvenc szereplőm Virág volt,de Atit és Tomit is megkedveltem. Márkot viszont nagyon nem,sőtt egyre jobban idegesített az önelégültsége. Voltak olyan dolgok amiket én előre sejtettem,például valamiért én az elejétől azt gondoltam,hogy spoiler az áruló,és igazam is lett,de azt is gyanítottam,hogy spoiler. Azt nem értettem,hogy miért nem tűnik fel senkinek még Virágnak meg Zsuzsinak se ,hogy spoiler Én azonnal kiszúrtam. Hiszen ebből rájöhettek volna,hogy spoiler. Ettől függetlenül,a sztori nagyon jól ki volt találva,elérte,hogy izguljak a szereplőkért,megborzongjak egy-egy résznél,vagy hangosan felnevessek egy beszóláson. A vége is jó volt,tetszett,hogy nem zárta le teljesen,hagyta az olvasót elgondolkodni. Szeretem az olyan könyveket ahol nem rágják a szádba a választ. Összeségében ez egy nagyon jó kis könyv,a borító pedig szintén nagyon szép. Melegen ajánlom mindenkinek!

>!
csobi SP
Wéber Anikó: El fogsz tűnni

Azért ez a maga módján elég paráztatós, 11 éves kortól ajánlja a kiadó, de olyan gyereknek nem adnám semmiképp a kezébe, aki most ismerkedik az irodalommal, csak olyannak, aki már túl van pár olvasmányon, már csak azért is, mert nem lineáris a történet, zavaró lehet.

Mókás az utalgatás az online szerepjátékos kockákra, látszik, hogy az írónő gyerekek között mozog és saját bőrén tapasztalhatta mennyire be tudja szippantani őket az ilyesmi, a nyelvezet is rendben van, a végéhez meg csak annyit, hogy én is a kerekebb lezárásban bíztam, de így sem volt rossz.

>!
Jákó_G
Wéber Anikó: El fogsz tűnni

Wow! Hatalmasat csalódtam, de szerencsére pozitív értelemben. Nem is ezt a könyvet kerestem, csak úgy lekaptam a könyvtár polcáról, mert érdekesnek tűnt. Azt hittem egy sima mezei osztálykirándulás egy kis ijesztgetéssel megspékelve, aztán ennyi. De nagyon nem ez volt! Folyamatosan fenntartotta az érdeklõdést, végig izgalmas és rejtélyes volt. Nagyon jó volt látni hogy kovácsolódik össze az osztály, ki hogy fedezi fel hibáit vagy erényeit. Örültem volna, ha spoiler, de így is az a véleményem, hogy remek alkotás.


Népszerű idézetek

>!
Jesper_Olsen

Róla mindenki azt gondolta, hogy magának való. És aki magának való, az igazából nem való senkinek…

12. oldal

>!
Jesper_Olsen 

Pedig délután még örömmel játszott el a gondolattal: milyen lehetett a remetéknek egyetlen szó nélkül kibírni? De akkor még nem jött rá arra, hogy a némaságban nem az a legrosszabb, hogy te nem beszélhetsz. Annál sokkal-sokkal szörnyűbb, hogy mások sem szólnak hozzád. Mintha nem is léteznél. Mintha eltűntél volna.

212. oldal

>!
ginny13

Megtörtént már, hogy a világot felkapták, és a feje tetejére állították, mint egy hógömböt?

>!
Jesper_Olsen

Minden feladványhoz van egy szabály, amely szerint meg lehet fejteni. Ha nem követed, nem lesz megoldásod – darálta Zsuzsi.

171. oldal

>!
Jesper_Olsen

Akár léteznek az energiavonalak, akár nem, a remeteség megváltoztatja a belépőt. Lecsupaszítja, mint a kórház. Fölösleges megjátszani a bátrat és a magabiztost.

192. oldal

>!
AniTiger MP

Hirtelen jött a gondolat, hogy eltűnni talán mégsem lesz annyira rossz. Aki köddé válik, azt nem lehet kinevetni többé.

9. oldal

>!
ginny13

– Virág mehetne. Ő bátor. Meg igazságos is.
– Mint Mátyás király – vigyorgott Roland,Timi viszont figyelmen kívül hagyta.

>!
ginny13 

Némasággal takarózzál,
Csuklya fedje arcodat,
légy bátor vagy félénk,
de most maradj hallgatag!

Vajon kísértet vagyok?
Csak egy rejtélyes alak?
Márk sem látott, Levi sem,
Homály fedi kilétem.

Hogy mi történt, nem titok,
a fák közt mindent láttatok.
Emlékezzetek!
És meglesznek a többiek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Marissa Meyer: Cinder
Kristina Ohlsson: Az üveggyerekek
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
E. Lockhart: A hazudósok
Lauren DeStefano: Hervadás
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Charles Gilman: Démon tanár úr
Stephenie Meyer: A Vegyész
Kersti Kivirüüt: Okkultisták klubja