Csepp ​és tenger (Tier nan Gorduin ciklus 1.) 74 csillagozás

Wayne Chapman: Csepp és tenger Wayne Chapman: Csepp és tenger Wayne Chapman: Csepp és tenger

Az Ynev világát megteremtő regények, A Halál havában és az Észak lángjai hőse, a legendák Fekete dalnoka egyszerű komédiásként kezdi pályafutását Erion városában. A túlélés fortélyait a nagy Haygar Brishtől tanulja, a szenvedélyt és a gyászt Godora ege alatt, a félelem és a végzet erejét Shulur sikátoraiban ismeri meg. Hogy legádázabb ellenségén, az időn úrrá lehessen, már csak egy délvidéki utazást, egy örökösödési háborút és egy halálig tartó bárd-párbajt kell túlélnie…

Wayne Chapman Gorduin regényciklusának előzménykötete a M.A.G.U.S. szerepjáték megjelenésének huszadik évfordulóján javított és bővített változatban – a címadó kisregény helyszínéül szolgáló Abaszisz leírásával kiegészülve – idézi fel Tier Nan Gorduin ifjúkorának meghatározó mozzanatait.

Tartalomjegyzék

>!
Delta Vision, Budapest, 2013
390 oldal · ISBN: 9786155314766
>!
Delta Vision, Budapest, 2013
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155314605
>!
Tuan, Budapest, 2006
316 oldal · ISBN: 9638727101

1 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
NewL P
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Sokadik olvasás után is szeretem a Tier Nan Gorduin sorozatot. Ugyan a szerepjátékkal nem játszottam, de a világ számomra már nagyon otthonos hangulatot áraszt, és ugyan a hangnem modoros, de annyira magával ragad a történet, hogy erre már nem is figyelek.

>!
Miss_Mila P
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Kezdjük ott, hogy a borítója valami elképesztően jó :) Bírom, ezt a sejtetős, sötét hangulatot, amit már a fedele is teremt.
Kicsit nehézkesen kezdődött a viszonyunk, de ezt betudom a saját, pici olvasási válságomnak. Elég sokat ültem rajta, pedig minden megvan benne, amit egy ilyen könyvtől várhatok.
Több nézőpontból írott, amit kicsit nehezemre esett itt valahogy megszokni, rengeteg szereplővel megtömött könyv, amivel kicsit szintén nehezen bántam, így nehezen is indult be a történet.
Gorduin és Graum már az elején is szerethető figura volt, ez nem is változott. Egész jó kis csapat lett belőlük! Ki gondolta volna :)
Akciókból sem volt hiány, lépten-nyomon történt valami, ontották a sok vért, harcoltak és menekültek, aztán még többet harcoltak, és azt kell mondjam, nagyon szépen le vannak írva, könnyű elképzelni, bár néhol akadt hiányérzetem, ahol túl gyorsan le lett rendezve minden, és hirtelenjében máshogy folytatódott a sztori.
A végére úgy belelendültem, hogy még olvastam volna, de a második rész még épp nem volt kéznél.
Mindenképp folytatom a sorozatot, a kezdeti nehézségek ellenére is (amiket részben betudok annak, hogy valószínűleg ez egy bevezető kötet), hisz a végére igazán összecsiszolódtunk :)

2 hozzászólás
>!
ftamas
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Így sok év távlatából újraolvasva is kellemes élményt nyújtott. Egy jó fantasy, Gáspár András nyelvezetével. Jót tesz neki, hogy az első kiadással szemben benne van két novella Gorduin fiatal korából. Egy novella, ahol egy fiatal hercegkapitány és egy bárd története elkezdődik, nem is beszélve Graumról.

2 hozzászólás
>!
Dave_Bowman
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Megadjuk rá az 5-öst. Van benne minden ami jó: akció, politika, cselszövés, jellegzetes magyarosan búskomor főhős, király fantasy környezet, szex, drogok és rakendroll. Más nem kell. Ja és persze az elmaradhatatlan nosztalgiafaktor.

>!
Delta Vision, Budapest, 2013
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155314605
>!
Razor SMP
Wayne Chapman: Csepp és tenger

A M.A.G.U.S. világához eddig csak a szerepjáték alapkönyvét lapozgatva volt szerencsém, annak is már sok-sok éve. Pedig érdekesnek tűnt a világ, nem egy népszerű regény íródott rá, ám valahogy mégsem éreztem erős késztetést a hiány pótlására, valamint néha-néha benézve a DV fórumán a M.A.G.U.S.-topicba ijesztően összetett világ képét mutatták a Gáspár András irányába feltett kérdések. (Persze egy laikus számára a Dragonlance-topic is hasonló élmény lehet.)
A Csepp és tenger legújabb kiadása aztán megadta a végső lökést, amit nem is bánok. Egy nagyon szép nyelvezetű, fordulatos és izgalmas fantasy történethez volt szerencsém. Persze a fent említett összetett világ valamennyire megjelent, a földrajzi nevek többsége nem sokat mondott, de ez jelen pillanatban nem igazán zavart, mégis csak első kötetem ezen a világon. Ebből a kötetből kiindulva nem is az utolsó.

>!
Delta Vision, Budapest, 2013
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155314605
>!
Aglareth
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Mindig is piszkálta a fantáziám a M.A.G.U.S. univerzum, és ez volt az első könyv, amit olvastam. Arra számítottam hogy nem fogja igazán elnyerni a tetszésem, gondoltam, biztos harcok és intrikák végeláthatatlan, egyhangú sora rejtőzik a lapok között.
De tévedtem. És hogy szeretem az ilyen csalódásokat! Harcok és intrikák is voltak benne, az igaz, de egyáltalán nem töményen és unalmasan. Még humor is fért a történetbe, hogy a goblin keltette pezsgésről ne is beszéljek. Én mindig mondtam, hogy a goblinok… De hogy visszatérjek a könyvhöz, igazán tetszett, izgultam és ismét felerősödött bennem a harcolni vágyás. El kéne már mennem egy tüntetésre…

>!
ombiwa
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Az egész könyvben érződik a lendület és egy pillanatra sem lehet unatkozni. Akik pedig valamennyire a M.A.G.U.S. szerepjátékot isis erik, azok a végén megtudhatják, hogyan is működnek a bárd diszciplinák, ha valaki magas szinten ismeri.

>!
Ginny21
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Nos, mivel én az Árnyak könyvét olvastam először, kicsit mást vártam, és sajnos csalódtam a könyvben. Aki szereti az intrikát, valamint eligazodik a politikai ármánykodás színterén, mitöbb, élvezetet lel a cselvetésekben, azoknak melegen ajánlom ezt a könyvet! Nekem sajnos nem tetszett.

>!
Istris
Wayne Chapman: Csepp és tenger

Szeretem Tiert! Jó történet, érdekes, fordulatos, klassz felvezetője a sorozatnak.


Népszerű idézetek

>!
NewL P

– Van egy mondás mifelénk is – jegyezte meg. – Egyidős a nappal, a holdakkal és a szélben lakozó szellemekkel. Afféle hagyomány, és én most megosztom veletek. – Magába mélyedt. – „Ha könyökvédős alak közelít táborhelyedhez, lapulj, vagy ronts rá nyomban… mert véged, ha egyszer okoskodni kezd!”

Jutalomjáték

>!
NewL P

Felemelte kardját. Még nem győzték le. Még talpon van, és ha már így alakult, megtanítja ezt a söpredéket valami fontosra, amit a nagyapja tanított neki, amire rég nem gondolt, de amit sosem felejtett el egészen: a kölykök életét az égiek, és nem a halandók jussa megrövidíteni.

>!
Miss_Mila P

„Jó stratéga vagy” – mondogatta akadémiai kiképzője, a vén ezredeskapitány –, „de háborút csak érzelmek nélkül nyerhetsz!”

>!
Razor SMP

– Kövessetek, és acélozzátok meg a lelketeket! Óriáskígyóval, óriáspókkal és más effélével bárhol találkozhat az ember, a könyvmolyok leghatalmasabbjai azonban itt, Erionban élnek… és tetszik vagy sem, mostantól a fészkükben a helyünk.

60. oldal, Jutalomjáték, 12. fejezet (Delta Vision)

>!
Razor SMP

– Rövidesen odébbállok – felelte a bárd. – Utazó. Elmegyek. Akad az erődben pár elf, de olyan testőrökre, mint ti, még sokáig szükség lesz.
A barbár bólintott, elvigyorodott. – Elf jó lövő. Kár, hogy ér szart, ha harc megy közel.

343. oldal, Csepp és tenger, 49. fejezet (Delta Vision)

>!
NewL P

Az ódon színház lenyűgözte atmoszférájával és méreteivel. Emeletei sárkányok megkövült csontjaiként hevertek egymáson, kupolája alatt békén megfértek az életükben folyvást torzsalkodó szerzők és színészek szobrai. Kripta volt persze, de nem a holtak, hanem az élők számára. Menedék, ahová a zordon valóság elől rejtőzhettek, s melynek egyetlen törvényét számos nyelven vésték a határait vigyázó szobrok talpkövébe: „Minden eszes fajzatnak joga léte valóját néki tetsző álmokra cserélni.”

Jutalomjáték

>!
Laszlo_Tarnok

Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül.

>!
Kasztór_Polüdeukész 

– Újjászületés, halhatatlanság. Nézőpont kérdése

HARMADIK RÉSZ VÁLASZTÁSOK 7. Fejezet (pdf)

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Kezdetben voltak a Nagyok, kik a világokat megformálták, s egeinkből eltávozván megszabták a
Kezdetnek és Végnek pillanatát:
Halljátok hát: az Első Napkeltét kilenc sorsfordulóval választották el ama Utolsótól, ahogy elválasztották
egykoron a mélyben s a magasban hömpölygő vizeket. A világ kilenc Korának dolgai kilenc tengely körül
forgandók, miként a csillagok. Minden tengely egy-egy örökkévaló lélek; e lelkeken kezdettől ott tündököl a Jel.
Nem játékszerei, eszközei az Akaratnak, mely a nagy színpadot létre hívta: ezer és ezer alakban élnek ezernyi
életet. Újra s újra felszínre bukkannak históriánk viharos tengerén, teszik, mi a Jóslatokban áll, s eltávoznak(?)
minden nagy korszak alkonyán. Ám bárhová vetődnek, bármivé lesinek is, az idők teljességében fennen ragyog
osztatlan lényegük…

A Riva Apokrif dorani olvasatából

Negyedik rész, A harc hava, 1. fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész 

– Hogy ki vagy? Egy a Kilencből. Egy a kiválasztottak közül, akik valóban irányítják sorsukat,
akiknek végzetét nem formálják sem csillagok, sem démonok, sem istenek; léted teher e világ minden
hatalmának, s teher lesz idővel neked magadnak is. Cselekedeteid maradandó nyomot hagynak a
Korokon melyekben élned adatik. Hat Kort kísértél végig, kilenc Kor követi egymást, mielőtt utoljára
nyugszik a nap. A Hetedkor szülötte vagy, ősemlékek sokaságának hordozója; idővel birtokolhatod,
átláthatod majd minden múltadat. Emlékezz! Emlékezz a Jóslatra!

Negyedik rész, A harc hava, 2. fejezet


A sorozat következő kötete

Tier nan Gorduin ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Ian Russel: Egyezség
Luis Saul: Syburr csillaga
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Szalkai László (Hawkwood): Szellemtánc
Dale Avery: A renegát
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban