Vargr (James Bond 007 1.) 16 csillagozás

Warren Ellis: James Bond 007 1. – Vargr

Egy Helsinkiben zajló bosszúhadjárat után James Bond visszatér Londonba, és átveszi a bukott 00-ás ügynök feladatát. Új küldetése során Berlinbe utazik, látszólag azért, hogy felszámoljon egy kábítószer-kereskedelmi láncot. Bondnak azonban fogalma sincs arról, hogy milyen félelmetes és halálos erők lendülnek mozgásba titokban ellene. Berlin hamarosan lángba borul… és James Bond csapdába esik.
A VARGR, a lebilincselő James Bond-képregénysorozat első története, amelyet a mesteri író, Warren Ellis (Transmetropolitan, The Authority) és a rajzoló, Jason Masters (Batman Incorporated, Guardians of the Galaxy) készített.

>!
Vad Virágok Könyvműhely, Budapest, 2022
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635950249 · Illusztrálta: Jason Masters

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Goliat1984 P>!
Warren Ellis: James Bond 007 1. – Vargr

Rájöttem, hogy a képregények, nem tartoznak az érdeklődési körömbe. A történet, ha nem is általam ismert, de James Bond-hoz méltó. Csak a kevés szöveggel nem tudtam megbarátkozni. :)

ftamas>!
Warren Ellis: James Bond 007 1. – Vargr

Bár a grafika nem jött be, mégis elégedett vagyok, ugyanis a James Bond hangulat teljesen átjött.

Havasi_Máté I>!
Warren Ellis: James Bond 007 1. – Vargr

Számomra ez tökéletes középszer volt…
Pedig Bond-rajongóként vártam már egy nagy hatású, újhullámos Bond-képregényt. Úgy harmincegynéhány éve a magyarul kiadott fekete-fehér képtörténetekre is emlékszem, számomra azok nem voltak igazán filmszerűek. Az a baj, hogy ez a mostani darab sem az.
A főszereplőn kicsit sem éreztem, hogy lenne köze a 007-hez. Moneypennyt szépen belesimították, de ez a Bond szerintem nagyon nem az a Bond… A történet, a konfliktus nem rossz, de nem ragadott magával. Szerintem lehetett volna kicsit gigantikusabb.
És hát a vizuális megvalósítás… Ha már akció, miért nem olyan rajzolót szerződtetnek, aki képes a dinamizmus átadására. Itt elnézem például a közelharci jeleneteket, és nem látom bennük a mozgást. Tényleg ez lenne a színvonal manapság egy Bond-történetnél?
Szóval egyszer elolvastam, aztán elpasszoltam. A folytatást pedig nem sietek beszerezni, főleg, hogy a Libriben lefóliázva állnak, nehogy valaki bele merjen kukkantani… Ez nem jó üzletpolitika. Majd valami börzén egyszer belenézek, de sajnos az első kötet kicsit sem hozta meg a kedvemet.

1 hozzászólás
Pavlov_Uraság I>!
Warren Ellis: James Bond 007 1. – Vargr

A Vad Virágok kiadó Bond-sorozatának ez a darabja egy tízpontos skálán legalább három ponttal jobb, mint a második rész. Az akció uralja a képregényt, olyannyira, hogy több oldalon keresztül nincs is dialógus, csak verekedés és a testet átszakító golyók túlságosan realisztikus vérfürdője.
A sztori szerint Bond egy berlini kábítószerlabort kell felderítsen és likvidáljon. Ez nem megy simán, van itt őrült tudós, emberietlen verőlegények, országokon átívelő akció, politikai csatározások. Egy-egy jelenet láttán meg is szólalt a fejemben a jellegzetes Bond-címzene.
Egyedül a Bond-lányokat hiányoltam. De ettől eltekintve kellemes kétestés szórakoztató olvasmánynak bizonyult.


A sorozat következő kötete

James Bond 007 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Jason Aaron – Brian Michael Bendis – Matt Fraction – Ed Brubaker – Jonathan Hickman – Kathryn Immonen – Kieron Gillen – Steve McNiven – Jeph Loeb – Christopher Yost – Rick Remender – Kaare Andrews: Az Angyalok az X-Men ellen 1-3.
Stan Lee – N. Korok – Richard K. Morgan: Fekete Özvegy
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 1. – Vader
Kieron Gillen: Star Wars: Doktor Aphra 1. – Aphra
Jason Aaron – Al Ewing – Daniel Kibblesmith – Gerry Duggan: A Birodalmak háborúja
George Mann: Warhammer 40,000 3. – Bukottak
Dan Abnett: Predator: Élet és halál
Jonathan Hickman – Gerry Duggan – Nick Spencer – Kelly Thompson – Al Ewing – Chip Zdarsky – Jason Aaron – Adam Santangelo: A hihetetlen Pókember – A kör bezárul