Francia ​konyha magyar szívvel 1 csillagozás

Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel

Egy ​szakácskönyv, amely jóval több, mint receptek gyűjteménye. A főzés filozófiája tárul fel előttünk könnyen érthető és tanulható formában. Aki ezt a könyvet forgatja, rájön, hogy a konyhaművészet milyen könnyen elsajátítható, hogy a bonyolultság nem más, mint egyszerű folyamatok következetes ismétlése. E könyv ismerete felfedi előttünk a konyhaművészet titkait, mesterfogásait, és persze, ami nem mellékes: finom, rafinált, kifinomult ízeit. Klára valamennyi itt tálalt receptjét tucatszor kipróbálta. A bemutatott étkeket a francia konyha legjavából válogatta, saját ízlésére formálta, és ahol szükségesnek tartotta, egy picit magyarosított. Persze csak annyira, mint ahogy egy kis fűszert csippentünk az ételbe. Alkalmazkodva a hazai szokásokhoz és lehetőségekhez. A könyv részletesen tárgyalja a konyhai alapműveleteket és alapkészítményeket, beavat a mártások, előételek, köretek, pástétomok és terrinek titkaiba, mesterfogásokat árul el halakról, rákokról és húsokról. Több mint 300… (tovább)

>!
Geopen, Budapest, 2013
408 oldal · ISBN: 9786155331152

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

André Dominé (szerk.): Francia kulinária
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre
Alain Ducasse – Frédéric Robert: Alain Ducasse konyhaművészete
Henry Firth – Ian Theasby: Bosh!
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Fánki Főö
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
Mautner Zsófia: Így főzünk mi
Daniel Stevens: Kenyér
Isabel Allende: Aphrodité