Reiki 2 csillagozás

Walter Lübeck: Reiki

Walter ​Lübeck könyve alapos betekintést enged a reikierők felhasználási lehetőségeibe. Legyen szó akár önmagunk, akár mások gyógyításáról, egyéni vagy csoportos meditációról, vagy saját személyes fejlődésünkről – a reikivel mindez, és még sok más is lehetséges.

A könyv számos gyakorlati útmutatást ad a reikierővel való egyre elmélyültebb találkozáshoz, fontos háttér-információkat közöl, és rengeteg ötlettel szolgál az alkalmazáshoz. Akik a reikierőt gyakran használják, például azért, hogy önmagukhoz közelebb kerüljenek vagy megnyíljanak a szeretet előtt, azok már a reiki-do útját, a gyógyító szeretet ösvényét járják.

A reiki használatához szükséges képességgel minden ember rendelkezik. Aki nyitott szemmel jár a természetben és a világban, tudja, hogy érzéseit, viselkedését éppúgy számos megmagyarázhatatlan, megfoghatatlan hatás befolyásolja, mint testét, közérzetét és betegségeit. S ahhoz, hogy a reikit magunk vagy mások számára használhassuk, testünk és… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2015
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635294442

Enciklopédia 2


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Purpur
Walter Lübeck: Reiki

Rövid, de alapos könyv, sok új információt megtudtam belőle. Sokat segítettek a benne lévő rajzok, és a szerző személyes történetei is. Általában könnyen érthető volt, de azért előfordult egy-két nehezebb rész, ami több időt és figyelmet igényelt (emiatt vontam le azt a fél csillagot). Reikivel foglalkozóknak szerintem mindenképp jól jön, egyfajta „alapmű”.


Népszerű idézetek

>!
Purpur

A belső tartás minden azonossága megismerszik a testtartásban.

121. oldal

>!
Purpur

Véleményem szerint egyetlen ember sincs eleve valamilyen betegségre kárhoztatva, hacsak nem ő maga akar beteg lenni. Egy betegségben mindig az ember egészséges szükséglete jelenik meg, kitöltve számára az adott időpontban legkönnyebben elérhető teret. Ha ez a szükséglet egy új, könnyebben elérhető teret talál, majd ott fog megnyilvánulni. Ha például valaki arra vágyik, hogy szeressék, s míg egészséges, nem tapasztalja a szeretetet, végül szinte kiválasztja magának a „megfelelő” betegséget, hogy megtudhassa: tényleg szeretik. A betegségbe menekülés nem tudatos, célja könnyen megállapítható. Elég megfigyelni, hogyan változik meg a betegség folytán mind az ő, mind társadalmi környezetének magatartása.

35. oldal

>!
Purpur

Mi a helyzet a betegnek a betegséghez való jogával? Meggyőződésem, hogy ezt el kell fogadnunk. Ezért én meg sem kísérelnék segíteni annak, aki a segítséget kategorikusan elutasítja. Bizonyára oka van rá, hogy ne igényelje a segítségemet. Tisztelem annyira az emberi lény méltóságát, hogy elfogadjam tőle az elutasítást. Akkor is, ha nem értem. Minden embernek joga van ahhoz, hogy maga döntsön sorsáról, análkül, hogy döntése jogosságát másokkal is el kellene ismertetnie.

35. oldal

>!
Purpur

Egy ember csak akkor engedhet másoknak szabad kibontakozást, akkor szeretheti és fogadhatja el a többieket, ha maga megszabadult a félelmektől és bűntudattól, valamint az ezekből fakadó hatalmi vágyaktól.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat · félelem
>!
Purpur

Ha valaki azt hiszi, hogy nem tudja magát helyesen és illőn kifejezni, valahogyan meg fogja csonkítani az önkifejezésre való képességét.

121. oldal

>!
Purpur

A blokkok és a szorongások nem teljesen értelmetlenek és haszontalanok, értékes védő funkciójuk is van. Ezt a tényt feloldásukkor sohasem szabad figyelmen kívül hagynunk.

150. oldal

>!
Purpur

Tehát: Isten nélkül egyáltalán semmi nem megy! Mindenesetre Neki rendkívül ritkán van kifogása a gyógyítás ellen. A legtöbb akadályt mi, emberek állítjuk.

82. oldal

>!
Purpur

Fixációk azok az előre megfogalmazott vélemények, előítéletek (dogmák), amelyek meg akarják határozni, „végtére is milyennek kell lennie a világnak és az embereknek”, illetve „milyennek nem szabad lenniük”, hogy „minden rendben legyen”. Az ilyen fixációk gyakran merev erkölcsi fogalmakban nyilatkoznak meg. Aki ilyen elképzelésekre alapozza életét, és nem ismeri fel hitelvei sérülékenységét, karmikus terheléseknek teszi ki magát, bűnkomplexusai lesznek, amelyek megakadályozzák abban, hogy felismerje és elfogadja a szeretetet, mint élete tulajdonképpeni alapját. A bűn mindig félelemhez kapcsolódik, a szeretethez semmi köze, sőt teljesen ki is zárja azt. Mivel Isten szeretet, az embert bűntudata megakadályozza abban, hogy Istenre (a szeretetre) ráhagyatkozzék.

132-133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat

Hasonló könyvek címkék alapján

Vicky Wall: Aura Szóma
Anodea Judith: A csakrák bölcsessége
Alla Svirinskaya: Energiatitkok
Ted Andrews: Aura
Ladányi Ákos: A mantrák gyógyító ereje
Edgar Cayce: Karmadiagnosztika
Frank J. Kinslow: Kvantumszinkronizáció
G. Nagy László: Reiki
Hamikus Zsuzsanna: Reiki a mindennapokban
Vörös Mária Nyemirovszkaja: Orosz energiagyógyászat