Orosz ​rulett 4 csillagozás

Walter Bukowsky: Orosz rulett

A ​történet egy orosz tiszt életútját követi végig a Nagy Októberi Szocialista Forradalomtól egészen a II. Világháború azon napjáig, amikor az orosz katonák kitűzték a vörös zászlót a Reischtag tetejére.
Ez alatt az idő alatt Szovjet-Oroszország számtalan háborút viselt, legtöbbször saját népe ellen.
A regény nem kíván felmentést adni az oroszoknak az általuk elkövetett háborús bűnök alól, sem a kommunistáknak az embertelenségeik miatt. Inkább megpróbál választ keresni a főhős szemszögéből, aki a legvadabb időkben is igyekezett ember maradni, s ezáltal bátorságával, gerincességével saját népéből származó ellenségeiben is tiszteletet ébreszteni.
A történet egyes alakjai kitalált szereplők, mások valós történelmi személyek. Mihail A. Bukovsky, e sorok lejegyzőjének nagyszülője géppuskásként maga is részt vett a II. Világháború harcaiban, s ott megtanulta, hogy „a csatákban, a véráztatta harcmezőn nincsenek kommunisták, nincsenek fasiszták, nincsenek, ideológiák,… (tovább)

>!
Pro-Book, 2009
268 oldal · ISBN: 9789639901995

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

mate55>!
Walter Bukowsky: Orosz rulett

Kicsit nehezen indul ugyan a történet, de ha el tudjuk kapni a hangulatát, olyan háborús regényt olvashatunk, ahol reális képet láthatunk a fronton zajlott pokoli harcokról és azok értelmetlenségéről. Az író nagyapja is végigjárta ezt a poklot, végigharcolta a II. világháborút. Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik meg akarnak ismerkedni nagyszerű emberek megindító történetével a második világháború borzalmai közepette.


Hasonló könyvek címkék alapján

Joachim Peiper: A futár halott
Joachim Peiper: Célpont: Moszkva
Joachim Peiper: A Führer Oroszlánja
Joachim Peiper: Rommel kutyái
Leo Kessler: Halálfejesek
Joachim Peiper: Farkashajsza
Joachim Peiper: A Tigris karmai
Joachim Peiper: Viperafészek
Joachim Peiper: Párducok a hóban
Joachim Peiper: Banditák nyolc óránál