Walt ​Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia 32 csillagozás

Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Tarzan és barátai minden nap önfeledten játszanak a dzsungelben. A játékok viszont olykor-olykor veszekedésbe torkollanak. Tarzan megelégeli az örökös versengést és civakodást, ezért elhatározza, hogy megrendezi a dzsungelolimpiát, ahol minden résztvevő valóban összemérheti tudását és ügyességét…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 1999
42 oldal · ISBN: 9636274282 · Fordította: Makay László, Makayné Forgács Melinda

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Nagyon tetszett. Vicces és aranyos történet. Számomra itt kiemelkedően jók voltak az illusztrációk, élvezettel lapozgattam.

ScarlettBlair P>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

A Tarzan alaptörténet nem nagyon szeretem, mert irtózok a majmoktól, és azért elég jelentős hányada a szereplőknek gorilla, így soha nem lett a kedvenc történetem a mese. Ez a kis sztori viszont nagyon kedves, és eszméletlen szépek benne a rajzok is, szóval összeségében szuper volt :)

Sippancs P>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Édes történet volt, gyönyörű illusztrációkkal, de azért szegény hím oroszlánt így lecsapni?! Ahh, ez nagyon fájt.

kolika>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Egy mese, amelynek mindenhol és mindenkor van aktualitása. A versengés időnként jó, mert előre visz, de ha állandó ez van előtérbe helyezve, akkor elfajulhatnak a dolgok. Tarzanunk egy kettőre átlátja a problémát, s ügyes bravúrral felcsap a különböző versenyek döntőbírójának. A különféle megmérettetések különféle ügyességet kívánnak, így a nap végén mindenkinek lesz sikerélménye.
A Bogyó és Babóca egyik részének hasonló a témája (persze más környezet, más versenyszámok), s így akaratlanul is újra és újra előtolakodtak az akkor olvasottak.
Aranyosak a szereplők.

Caledonia_Valley P>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Nem volt rossz, bár a gyerekszereplőket felvonultató Tarzant sosem szerettem. Tartan, a kiselefánt viszont nagyon cuki volt, és Kerchakon is sokat nevettem. :) Az illusztráció itt picit gyengébb minőségű, de annyi baj legyen. :)

Paulina_Sándorné P>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Imádtam a mesét és a szereplőit. Annyira aranyosok. Mondjuk ezt tévében is szeretem. Aranyos történet a versenyzésről, a barátságról.

Szédültnapraforgó>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Az eredeti történetet nem ismerem, de valószínűleg ahhoz képest, ez is le lett rövidítve. Viszont egészen élvezhető volt. Kedvelem Tarzant és annyira aranyos a gorillakölykökkel együtt :)
Megismerhetjük a főszereplőket:
Terk, a gorilla testvér, aki mindenkinél mindenben jobb akar lenni :)
Tantor, az elefánt, aki részt vesz a kis versengésükben.
Estére mindannyian jól elfáradnak, az oroszlán jól megkergeti őket, még szerencse, hogy Kerchak a gorillapapa időben érkezik.

2 hozzászólás
eszterke94>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Nagyon vicces kis történet. Jókat mosolyogtam rajta. :) Tarzan barátai haláliak! Már az alap történet is nagyon tetszett, de ez viccesebb. A rajzok pedig itt is lenyűgözőek!!

Perly P>!
Walt Disney – Tarzan és a dzsungelolimpia

Végre egy 1999-es könyv! Bár nagyon szeretem az élénk színeket, de a 90-es évek Disney-könyveinek tompább színvilágával nem kelhetnek versenyre!
Érdekes, eddig még nem találkoztam olyan 90-es évekbeli Disney-könyvvel, aminek a története kilencven x oldalnál rövidebb lett volna. És ugyan nem vagyok Tarzan-fan, de ez a történet a rövidsége ellenére nagyon szórakoztató volt. Emlékeim szerint Terket sosem szívleltem, és úgy látszik, soha nem is fogom. Tantort viszont mindig is cukinak találtam, és ezzel most sem voltam másképp! ♥
A fordítással még mindig nem vagyok kibékülve. Nem tudom, mi van, de mindig ezt a fordítópárost fogom ki, és a falat kaparom tőlük, pedig most nem is voltak annyira borzalmasak…


Népszerű idézetek

Szűcs_Viktória_ P>!

– Versenyezzünk abban,hogy ki tudja feszippantani a legtöbb vizet az ormányával!
– De nekünk nincs ormányunk. – magyarázta türelmesen Tarzan az elefántnak.

Szédültnapraforgó>!

Tarzan és kis gorilla barátai alaposan kimerültek a nap végére az egész napos versengésben és civakodásban. Rájöttek, hogy senki sem lehet minden területen a legjobb. Mire azonban ezt felismerték, rengeteg kalandon és mulatságon mentek keresztül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Állatmesék
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Walt Disney – Bernard és Bianka
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya
Walt Disney – Micimackó szülinapi expedíciója
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Karen Mezek: Nagylakiék és Üregiék
Walt Disney – Chip és Dale
Walt Disney – Hamupipőke – Lucifer születésnapi ajándéka
Walt Disney – Bambi és a szomorú mackó