59. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
76. legjobb gyermekkönyv könyv a molyok értékelése alapján

Walt ​Disney – Pocahontas 197 csillagozás

Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A békés powhatan törzs boldog harmóniában éli életét Észak-Amerika keleti partvidékén. E nép gyermeke Pocahontas, a gyönyörű és kedves indián lány. A gondtalan indiánok mit sem sejtenek még arról, hogy a távoli Anglia ködös vizei felől egy hatalmas, pompás hajó indul fehér emberekkel megrakottan az Újvilág legendás partjai felé. A hajó fedélzetén utazik a fiatal, kalandvágyó John Smith is. Azonban a hajón nemcsak békés szándékú emberek érkeznek az indiánok földjére! Gonosz, kapzsi hatalmak nyújtják ki mohó kezüket Amerika kincsei után… Kaland, barátság, háborúskodás, szerelem szövi át e regény lapjait, mely kíváló kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Walt Disney – Klasszikus mesék, Walt Disney mini sorozat

>!
24 oldal · keménytáblás
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
Felolvasta: Pokorny Lia
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
42 oldal · ISBN: 9789636276829 · Fordította: Bikádi Katalin

11 további kiadás


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Walt Disney – Pocahontas

Korábban még csak a mesefilmet láttam, olvasni soha nem olvastam a történetet. Nagyon tetszett.

Naiva P>!
Walt Disney – Pocahontas

Hogy mennyire szerettem ezt a mesét gyerekkoromban.
A történet már nem kifejezetten gyerekmese. A mondanivalójával inkább a már idősebb korosztályt vette célba a filmstúdió és a könyv is. Sem a hangulata, sem a története nem kifejezetten Disney profil, mégis minden magas színvonalon lett megvalósítva, a Disney történetektől eltérő keserédes befejezéssel. Ez a történet három ízben is hozza a Disneytől elvárt, kötelező kisállatot. A kolibri, a mopsz, de legfőképpen a mosómedve, mindannyian aranyosak voltak. Sokáig minden álmom egy saját mosómedve volt, és ez a rajzfilm, illetve Meeko volt az oka.

ScarlettBlair P>!
Walt Disney – Pocahontas

A Pocahontas mindig is az egyik kedvenc mesém volt, a zenéi, a táj, ahol játszódik, és persze maga a csodálatosan szép Pocahontas. Jó volt illusztrált formában is elolvasni a történetet :)

ziara>!
Walt Disney – Pocahontas

Nem tudom, más szülők, hogy csinálják, de a Disney-mesekönyveket nem nagyon tudjuk kihagyni, pedig könyvként nem valami nagy számok. Azért adok mégis négy csillagot neki, mert tegnap már másodszor olvastuk el két nap alatt, pedig nem egy rövid mese, másrészt azért, mert ezt a rajzfilmet én nagyon szerettem, mikor kicsi voltam, bár Adélka még nem látta.

Milli88 P>!
Walt Disney – Pocahontas

Szerettem ezt a mesét is, de gyerekként nehezemre esett a nevek kiolvasása, ezért nem élveztem annyira olvasni, mint a többi mesekönyvemet.
Itt is a mellékszereplők nőttek inkább a szívemhez: Meeko, Flitt, Percy és Fűzanyó.

Eszandics>!
Walt Disney – Pocahontas

Annyit ad a mese, míg a könyvben(ha nem láttad a mesét): 2 különböző származású ember elsőre egymásba szeret->a 2 nép egymás ellen megy->a 2 főszereplő szerelme békét hoz->elkell hagyniuk egymást. Így ahogy van ilyen gyorsasággal :D de attól függetlenül nagyon szeretem a történetet :)

Dorina_S>!
Walt Disney – Pocahontas

Kijelenthetem hogy a Pocahontas volt gyerekkorom kedvenc meséje. A nagybetűs KEDVENC. Nem is tudom megszámolni hány órát töltöttem a mesekönyvem olvasásával, és a rajzfilm nézésével. Imádtam, főleg Pocahontast. Mindig is ő volt a kedvenc Disney hercegnőm. Meeko, Percy és a kolibri pedig verhetetlenek.
Ez a mese tükröt tart elénk még most is: megumtatja mennyire fontos az elfogadás, és hogy el lehet kerülni az agressziót. Mennyire a kapzsiság hajtja még ma is a világunkat a béke helyett.

Gyönyörűen illusztrált mesekönyv kellő szöveggel. Szegény példányom már 1995 óta boldogít, így nincs a legjobb állapotban. Rengeteget nyüstöltem, olvastam…így sajnos meglátszik rajta, de akkor is a gyerekkorom fog róla eszembe jutni és még mindig a szívem egyik része lesz Pocahontas meséje.

Új kiadás olvasása:
Amikor láttam, hogy a Mesék az aranygyűjteményből legújabb száma a Pocahontas lesz nagyon boldog voltam…kábé, mint kislánykoromban. Nekem ez a kedvenc Disney mesém, így nem volt kérdés hogy ezt a kiadást is beszerzem.

Gyorsan ki is olvastam, és megint magával ragadott. A gyönyörű rajzokban percekig gyönyörködtem és eszembe jutottak a gyerekkori elmlékek, amit ez a mese adott nekem. Sokkal több illusztráció volt benne, mint a múltkori számban…kellő szöveggel együtt. Ugyanakkor maga a tartalom kicsit hiányos…mivel Pocahontas nyakláncáról, a tengeri útról, Nakomáról nem is volt benne szó. Meeko, Flit és Percy is csak említésként szerepelt benne…zajos kalandjaik kimaradtak.

Mindent összevetve nem tudok öt csillagnál kevesebbet adni, mert ez a favoritom…és mindegy milyen kiadásban adják ki….én beszerzem.
És az utolsó oldalon található mondat nem is lehetne aktuálisabb…mert mindenki egyenlő, egyforma…bőrszíntől, nemi hovatartozástól függetlenül…ezt az üzenetet is hordozza Pocahontas meséje.

Zsuzsanna_Makai >!
Walt Disney – Pocahontas

Maradjunk annyiban, hogy a reális felnôtt agyamat nem bírtam kikapcsolni.
Viszont átjött az üzenete.
A rajzok pedig hozták a magas színvonalt.

MissFortune>!
Walt Disney – Pocahontas

Szegény Ratcliffenek a neve is pont olyan borzasztó, mint a személyisége.

Caledonia_Valley P>!
Walt Disney – Pocahontas

Hachette 2020
Vegyes érzéseim vannak. Voltak benne nagyon szép illusztrációk, de voltak benne olyan eltorzult fejek is, hogy az sértés a karakterekre és az eredeti mese készítőire nézve is… Brr… Továbbá, hogy lehet megsebesülten ledőlni, és miért akarják az orvosok John Smitht kézbe venni???? Talán kezelésbe venni kéne a szerencsétlent, nem kézbe venni, egy picit más a jelentése bakker…

2018-as értékelésem
Nagyon szeretem a Disney mesét, ám a végét soha nem nézem meg, vagy csak nagy ritkán – hiszen nem happy end és nagyon szomorú. A mesekönyv azon kiadása azonban, ami a kezembe került nem méltó a meséhez. A történetleírás kesze-kusza volt, több helyen pontatlan és az illusztrációk borzalmasak. Az alábbi kiadást mindenki messzire kerülje el, aki vérbeli rajongó: Egmont-Hungary, Budapest, 2008, 42 oldal · ISBN: 9789636276829


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó >!

– Ha kivágjátok az erdőt és várost építetek helyette, civilizáltak lesztek, úgy, mint mi.
– Kivágni az erdőt? Az erdő a barátunk! Azt hiszed, tiéd minden föld, ahová elhajózol?

Caledonia_Valley P>!

Mert mindenki, bár más-más világokból érkezik, tiszteletet érdemel, bőrszínétől vagy gazdagságától függetlenül.

24. oldal

1 hozzászólás
Vojo>!

-Jobb lett volna,ha soha nem találkozunk-mondta bánatosan a lány -Akkor mindez nem történt volna meg.
-Inkább haljak meg holnap,minthogy száz évig éljek anélkül,hogy ismernélek-vágta rá Smith.
-Nem tudok elbúcsúzni tőled-suttogta Pocahontas.
-Nem is kell-felelte Smith.-Akármi történik is,én veled leszek.Örökre

89

csakegyluca P>!

Bármi történik is, én veled leszek. Örökre.

93. oldal

Aniza IP>!

A szívedre hallgass – mindig megsúgja majd, mit kell tenned!

Caledonia_Valley P>!

Biztosan tudta azt is, hogy az őt és John Smith-t elválasztó távolság ellenére a szívük örökre egybeforrt…

24. oldal

Perly P>!

(…) körülötted mindenütt szellemek vannak. Ott élnek a földben, a vízben, a levegőben. Ha hallgatsz rájuk, ők majd segítenek neked.

20. oldal (Egmont, 1995)


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Kicsi Hiawatha
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas
Walt Disney – Pocahontas és a sasfióka
Erdős István: Aprótörpe indiánok
Dornbach Mária (szerk.): A tollaskígyó búcsúja
Marék Veronika: Vakáció 2500-ban
Julia Donaldson: A Graffaló
Bálint Ágnes: Én vagyok a Tévé-Maci
Walt Disney – Bernard és Bianka
Walt Disney – Micimackó / Hófehérke / Pinokkió