Walt ​Disney – Pocahontas 96 csillagozás

Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A békés powhatan törzs boldog harmóniában éli életét Észak-Amerika keleti partvidékén. E nép gyermeke Pocahontas, a gyönyörű és kedves indián lány. A gondtalan indiánok mit sem sejtenek még arról, hogy a távoli Anglia ködös vizei felől egy hatalmas, pompás hajó indul fehér emberekkel megrakottan az Újvilág legendás partjai felé. A hajó fedélzetén utazik a fiatal, kalandvágyó John Smith is. Azonban a hajón nemcsak békés szándékú emberek érkeznek az indiánok földjére! Gonosz, kapzsi hatalmak nyújtják ki mohó kezüket Amerika kincsei után… Kaland, barátság, háborúskodás, szerelem szövi át e regény lapjait, mely kíváló kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
Felolvasta: Pokorny Lia
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
42 oldal · ISBN: 9789636276829 · Fordította: Bikádi Katalin
>!
Disney Könyvklub, Budapest, 2002
42 oldal · ISBN: 963627682X · Fordította: Bikádi Katalin

8 további kiadás


Kedvencelte 4

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
Walt Disney – Pocahontas

Korábban még csak a mesefilmet láttam, olvasni soha nem olvastam a történetet. Nagyon tetszett.

>!
ScarlettBlair P
Walt Disney – Pocahontas

A Pocahontas mindig is az egyik kedvenc mesém volt, a zenéi, a táj, ahol játszódik, és persze maga a csodálatosan szép Pocahontas. Jó volt illusztrált formában is elolvasni a történetet :)

>!
ziara P
Walt Disney – Pocahontas

Nem tudom, más szülők, hogy csinálják, de a Disney-mesekönyveket nem nagyon tudjuk kihagyni, pedig könyvként nem valami nagy számok. Azért adok mégis négy csillagot neki, mert tegnap már másodszor olvastuk el két nap alatt, pedig nem egy rövid mese, másrészt azért, mert ezt a rajzfilmet én nagyon szerettem, mikor kicsi voltam, bár Adélka még nem látta.

>!
Eszandics
Walt Disney – Pocahontas

Annyit ad a mese, míg a könyvben(ha nem láttad a mesét): 2 különböző származású ember elsőre egymásba szeret->a 2 nép egymás ellen megy->a 2 főszereplő szerelme békét hoz->elkell hagyniuk egymást. Így ahogy van ilyen gyorsasággal :D de attól függetlenül nagyon szeretem a történetet :)

>!
PuPilla
Walt Disney – Pocahontas

Szerelmes voltam John Smithbe. :) De ki nem? Újszerű mese volt számomra annak idején a többihez képest. A szívemhez nőtt. :)

1 hozzászólás
>!
szymba23
Walt Disney – Pocahontas

Az első olyan történet amikor a teljesen más kultúrából származó főszereplők egymásra találnak, csodálatos mese. :)

>!
Dexter79 P
Walt Disney – Pocahontas

Nagyon kis rövidke volt, a filmből azt gondoltam, hogy picit hosszabb, részletesebb lesz. Azonban a pici gyerkőcöknek pont elég információ és tanulság van benne így is.

>!
Polaris
Walt Disney – Pocahontas

A Mulan, Aladdin és Oroszlánkirály hármas melletti abszolút, örök kedvenc.:)

>!
hraurie P
Walt Disney – Pocahontas

„They're not like you and me, which means they must be evil.”

Az összes Walt Disney mese közül, amit ismerek és szeretek, talán a Pocahontasnak van a legmélyebb és a legsúlyosabb mondanivalója. A 101 kiskutyához vagy az Aladdinhoz hasonlítva a Pocahontas már-már nem is gyerekeknek szóló témákat feszeget: gyarmatosítás, egyenlőség, elfogadás. Ezeket megpróbálja gyereknyelvre lebutítani, a felnőtt olvasó viszont pontosan átérzi, milyen súlyos dolgok is ezek. Elfogadni és szeretni a másik embert, bőrszíntől és hovatartozástól függetlenül; tiszteletben tartani azt, ami a másé, legyen szó bennszülöttekről vagy magáról az anyatermészetről; értékelni az apró csodákat, örömöket és szépségeket az életben. Ráadásul talán ez az egyik olyan mese, ami nem azzal a megszokott happy enddel ér véget, és ettől válik még sírósabbá.
Ahogy lapoztam a mesekönyvet, úgy élénkültek meg előttem a rajzfilm jelenetei, hallottam a dalokat a fejemben, ezért utána tartottam egy Pocahontas zenemaratont is. Nem elég, hogy a könyvön telesírja magát az ember, utána ott a rajzfilm is…

Aki a Pocahontasba vág, készítsen jó sok zsepit és egy youtube lejátszási listát!

És úgy amúgy Pocahontas a leggyönyörűbb Disney-hősnő, szerintem.

„They're different from us, which means they can't be trusted.”

Az én világomban nem létezik Pocahontas 2. Az én világomban John Smith visszatér Pocahontashoz, miután meggyógyult, és boldogan élnek. Hagyd békén a világomat!

>!
Szédültnapraforgó
Walt Disney – Pocahontas

Úgy érzem, ezt is nagyon leegyszerűsítették, hogy beleférjen egy gyerekkönyvhöz szükséges terjedelembe. Ettől eltekintve szép történet, egy indián lányról Pocahontasról, aki életében először találkozik fehérekkel és persze azonnal beleszeret John-ba :)
De ugye a pénz, mint mindig, ebben a történetben is fontos szerepet játszik és a kapzsi Ratcliffe miatt, történnek gonosz dolgok :(


Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó

– Ha kivágjátok az erdőt és várost építetek helyette, civilizáltak lesztek, úgy, mint mi.
– Kivágni az erdőt? Az erdő a barátunk! Azt hiszed, tiéd minden föld, ahová elhajózol?

>!
Vojo

-Jobb lett volna,ha soha nem találkozunk-mondta bánatosan a lány -Akkor mindez nem történt volna meg.
-Inkább haljak meg holnap,minthogy száz évig éljek anélkül,hogy ismernélek-vágta rá Smith.
-Nem tudok elbúcsúzni tőled-suttogta Pocahontas.
-Nem is kell-felelte Smith.-Akármi történik is,én veled leszek.Örökre

89

>!
Perly

(…) körülötted mindenütt szellemek vannak. Ott élnek a földben, a vízben, a levegőben. Ha hallgatsz rájuk, ők majd segítenek neked.

20. oldal (Egmont, 1995)


Hasonló könyvek címkék alapján

Erdős István: Aprótörpe indiánok
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas
Marék Veronika: Vakáció 2500-ban
Jékely Endre (szerk.): Hogyan győzte le a jaguárt a teknős?
Walt Disney – Kicsi Hiawatha
Eva Dix: Az indiánok
Angela Weinhold: Indiánok
Walt Disney – Pocahontas és a sasfióka
M. J. Forgá: Pocahontas
Fehér Klára: Az indián kertje