!

Walt ​Disney – Pocahontas 84 csillagozás

Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas Walt Disney – Pocahontas
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A békés powhatan törzs boldog harmóniában éli életét Észak-Amerika keleti partvidékén. E nép gyermeke Pocahontas, a gyönyörű és kedves indián lány. A gondtalan indiánok mit sem sejtenek még arról, hogy a távoli Anglia ködös vizei felől egy hatalmas, pompás hajó indul fehér emberekkel megrakottan az Újvilág legendás partjai felé. A hajó fedélzetén utazik a fiatal, kalandvágyó John Smith is. Azonban a hajón nemcsak békés szándékú emberek érkeznek az indiánok földjére! Gonosz, kapzsi hatalmak nyújtják ki mohó kezüket Amerika kincsei után… Kaland, barátság, háborúskodás, szerelem szövi át e regény lapjait, mely kíváló kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
Felolvasta: Pokorny Lia
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
42 oldal · ISBN: 9789636276829 · Fordította: Bikádi Katalin
>!
Disney Könyvklub, Budapest, 2002
42 oldal · ISBN: 963627682X · Fordította: Bikádi Katalin

8 további kiadás


Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Eszandics
Walt Disney – Pocahontas

Annyit ad a mese, míg a könyvben(ha nem láttad a mesét): 2 különböző származású ember elsőre egymásba szeret->a 2 nép egymás ellen megy->a 2 főszereplő szerelme békét hoz->elkell hagyniuk egymást. Így ahogy van ilyen gyorsasággal :D de attól függetlenül nagyon szeretem a történetet :)

>!
PuPilla
Walt Disney – Pocahontas

Szerelmes voltam John Smithbe. :) De ki nem? Újszerű mese volt számomra annak idején a többihez képest. A szívemhez nőtt. :)

1 hozzászólás
>!
szymba23 P
Walt Disney – Pocahontas

Az első olyan történet amikor a teljesen más kultúrából származó főszereplők egymásra találnak, csodálatos mese. :)

>!
Melia
Walt Disney – Pocahontas

Úgy tudom, hogy ez az egyetlen Disney mese aminek nincs boldog vége. A történet szép és tanulságos.Ebben a mesében hangzik el a legszebb szerelmes mondat: Inkább meghalnék holnap, mint hogy száz évig éljek nélküled.

12 hozzászólás
>!
Lucimacs
Walt Disney – Pocahontas

A bátor, „vad”, bölcs lány (nem mellesleg "hercegnő"), aki még szerelembe is esik. És érti a természet hangját… mindig ilyen életről álmodtam. Jah , nem : még most is ezt teszem :)

>!
hraurie P
Walt Disney – Pocahontas

„They're not like you and me, which means they must be evil.”

Az összes Walt Disney mese közül, amit ismerek és szeretek, talán a Pocahontasnak van a legmélyebb és a legsúlyosabb mondanivalója. A 101 kiskutyához vagy az Aladdinhoz hasonlítva a Pocahontas már-már nem is gyerekeknek szóló témákat feszeget: gyarmatosítás, egyenlőség, elfogadás. Ezeket megpróbálja gyereknyelvre lebutítani, a felnőtt olvasó viszont pontosan átérzi, milyen súlyos dolgok is ezek. Elfogadni és szeretni a másik embert, bőrszíntől és hovatartozástól függetlenül; tiszteletben tartani azt, ami a másé, legyen szó bennszülöttekről vagy magáról az anyatermészetről; értékelni az apró csodákat, örömöket és szépségeket az életben. Ráadásul talán ez az egyik olyan mese, ami nem azzal a megszokott happy enddel ér véget, és ettől válik még sírósabbá.
Ahogy lapoztam a mesekönyvet, úgy élénkültek meg előttem a rajzfilm jelenetei, hallottam a dalokat a fejemben, ezért utána tartottam egy Pocahontas zenemaratont is. Nem elég, hogy a könyvön telesírja magát az ember, utána ott a rajzfilm is…

Aki a Pocahontasba vág, készítsen jó sok zsepit és egy youtube lejátszási listát!

És úgy amúgy Pocahontas a leggyönyörűbb Disney-hősnő, szerintem.

„They're different from us, which means they can't be trusted.”

Az én világomban nem létezik Pocahontas 2. Az én világomban John Smith visszatér Pocahontashoz, miután meggyógyult, és boldogan élnek. Hagyd békén a világomat!

>!
Hiranneth
Walt Disney – Pocahontas

Ezt a történetet is nagyon szerettem. Mondjuk melyiket nem?
A két különböző világ, az ellenségeskedés, hogy izgultam anno értük, minden szép legyen a végén…mondjuk nem teljesen happy and, de attól függetlenül szerettem.

>!
mama_gold P
Walt Disney – Pocahontas

Úgy érzem, ezt is nagyon leegyszerűsítették, hogy beleférjen egy gyerekkönyvhöz szükséges terjedelembe. Ettől eltekintve szép történet, egy indián lányról Pocahontasról, aki életében először találkozik fehérekkel és persze azonnal beleszeret John-ba :)
De ugye a pénz, mint mindig, ebben a történetben is fontos szerepet játszik és a kapzsi Ratcliffe miatt, történnek gonosz dolgok :(

>!
lilijan
Walt Disney – Pocahontas

ideje elkezdenem megint cukorrózsaszín dolgokkal foglalkozni… mikor megláttam a borítót, azonnal bevillant, milyen jól is éreztem magam, mikor valamely barinő szobájában ráleltem és nnézegettem. vagy csak simán a gyerekkor kéne vissza?

>!
Polaris
Walt Disney – Pocahontas

A Mulan, Aladdin és Oroszlánkirály hármas melletti abszolút, örök kedvenc.:)


Népszerű idézetek

>!
mama_gold P

– Ha kivágjátok az erdőt és várost építetek helyette, civilizáltak lesztek, úgy, mint mi.
– Kivágni az erdőt? Az erdő a barátunk! Azt hiszed, tiéd minden föld, ahová elhajózol?

>!
Vojo

-Jobb lett volna,ha soha nem találkozunk-mondta bánatosan a lány -Akkor mindez nem történt volna meg.
-Inkább haljak meg holnap,minthogy száz évig éljek anélkül,hogy ismernélek-vágta rá Smith.
-Nem tudok elbúcsúzni tőled-suttogta Pocahontas.
-Nem is kell-felelte Smith.-Akármi történik is,én veled leszek.Örökre

89

>!
Perly

(…) körülötted mindenütt szellemek vannak. Ott élnek a földben, a vízben, a levegőben. Ha hallgatsz rájuk, ők majd segítenek neked.

20. oldal (Egmont, 1995)


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg
Luca Anna (szerk.): Az Oroszlánkirály
Walt Disney – Hamupipőke
Walt Disney – Mulán
Walt Disney – Arielle, a kis hableány
Walt Disney – Bambi
Walt Disney – Csipkerózsika
Walt Disney – Dumbó
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe
William Steig: Shrek