71. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
84. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Walt ​Disney – Mulán 151 csillagozás

Walt Disney – Mulán Walt Disney – Mulán Walt Disney – Mulán Walt Disney – Mulán

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Disney-rajzfilm kínai mesét dolgoz fel. Ellenség tör a távolkeleti országra, és a császár minden családtól egy katonát hív a hadseregbe. A Fa családból csak az idős és beteg apa vonulhatna be, ám bátor leánya, Mulan az éjszaka leple alatt felveszi vértjét és maga megy a katonai táborba. Az ősatyák szellemei védősárkányt küldenek a lány után, aki azonban szeleburdi tanácsaival inkább kalamajkát okoz, mint segít. Mulan végül sok megpróbáltatás után mégis megmenti családja becsületét és az országot.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, Budapest, 2021
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428406
>!
24 oldal · keménytáblás
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2004
44 oldal · ISBN: 9636272352 · Fordította: Tóth Tamás

3 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Mulán


Kedvencelte 5

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Walt Disney – Mulán

Ez még a régi klasszikus Disney-k közül való, a könyv is, amit olvastam. Ezért szépen rajzolt, és majdnem teljes a történet. Sajnos pont a humora nem jött át rendesen de végülis annyit láttam, hogy fejben hallottam a poénokat. A Mulan a rajzfilmgyár egyik legjobb története, nemcsak mert a női főszereplő hőssé válik (eleve sokat tesz a női egyenjogúságért), hanem mert sokat megmutat Kína hagyományos értékeiből is, és ezek mellett még szomorú-vidáman szép is.

1 hozzászólás
gabiica P>!
Walt Disney – Mulán

Bevallom őszintén, teljesen még soha nem láttam a mesefilmet, és a történetet sem olvastam. Noha tudtam, hogy miről van szó, mégis új volt számomra az egész. Nagyon szerettem.

vikcs>!
Walt Disney – Mulán

Imádom, imádom! :D
Szeretem hogy Musu egyszerre bolond és segítőkész, igazi barát, valamint Cirip sem maradhat ki, mivel ő bátorította Musut, hogy induljon el Mulán után.
Ebben is végre egy igazi tökös csajt ismerhetünk meg, aki mindent megtesz a családjáért és a hazájáért, s közben rengeteg félelmetes kalandon megy keresztül.
Nagyon tetszik mind filmben mind könyvben a történet, másik legkedvesebb mesém, nagyon sokat néztem, mert ezt csakis imádni lehet :)

Naiva >!
Walt Disney – Mulán

Gyermekkorom óta nagyon szeretem ezt a mesét. Kismilliószor láttam már. Talán éppen ezért úgy érzem, különleges helyet foglal el a szívemben. Részben azért (is), mert szakított a korábban megszokott, összes Disney sztereotípiával és a társadalom által leosztott nemi szerepekkel.
Szerintem az összes Disney hősnő közül Mulan a legjobb példakép a fiatal lányok, de akár sok nő számára is. Nagyon különbözik az összes többi Disney hercegnőtől, de nem csak azért, mert badass, hanem azért, mert helyes az értékrendje. A Reflection dala pedig az egyik legmélyebb tartalmú dalszöveg, a lehető legjobb üzenettel. A rajzok csodásak és nagyon illenek a kínai motívumok a történet hangulatához. Bár tudtommal a cseresznyefa, inkább japán motívum.
Egyébként történelem(el)ferdítés ide, vagy oda, de ez volt az első Disney mese, amely nyíltan foglalkozott a hadviseléssel.
Mushu pedig minden idők egyik legjobb Disney mellékszereplője. Gyakran ő, és az ő humora ellensúlyozza a komor hangulatot, komoly témát. Ja, és tudom, hogy mozifilm készül belőle, de nem várom. Eddig minden Disney filmes adaptáció, csalódás volt.

Bibi_️3>!
Walt Disney – Mulán

Aranyos volt és MIIIII??????? egy világ omlott össze most bennem… mi az, hogy Mulán lány??? o-O
Na ezt leszámítva, szerintem szépek a képek is, ha már csak azt veszem ennek alapjául, hogy Pepi a szemét nem tudta levenni róla ( kislányom) és mereven nézte, hogy na és na és mi lesz :D
Szóval a kis sokkot leszámítva esti mesének szuper :)

19 hozzászólás
Deziréé>!
Walt Disney – Mulán

Sajnos kimaradt jó pár kedvenc jelenet, de akkor sem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni ennek a történetnek. Mindig is nagy kedvencem volt és az is marad.

zuna19 >!
Walt Disney – Mulán

Az a nagyon érdekes, hogy Mulán nem a kedvenc gyerekkori meséim egyike, de mégis mennyire tetszett most felnőtt fejjel. Ezt a sztorit nem is sokszor láttam a tévében, pont azért mert nem szerettem. Most viszont a történetalap és a képek is nagyon tetszettek. Ezért szeretem én a Walt Disney könyveket, olyan mesés illusztrációk vannak bennük. Szemet gyönyörködtető az egész.

3 hozzászólás
Sippancs P>!
Walt Disney – Mulán

Valahogy ez a történet kimaradt a gyerekkoromból, így éppen itt volt az ideje, hogy 28 éves fejjel megismerjem.
Nem mondom, hogy a kedvenc Disney-mesém lett, de szerettem olvasni.
Musu és Cirip pedig fantasztikus mellékszereplők!

5 hozzászólás
Csoszi>!
Walt Disney – Mulán

A férfi ruhába öltözött Mulan egy igazi tökös csajszi. Nem rinyál, csak teszi a dolgát. És közben megmenteni a családja becsületét, bónuszként pedig az országot.

K_A_Hikari>!
Walt Disney – Mulán

Nagyon szeretem/szerettem Mulan történetét.
Önfeláldozó, de mégis erős karakter, aki nem adja fel, nem hagyja, hogy csak azért, mert nő kevesebbnek tartsák.
Azt hiszrm, erre mondják, hogy erős, független nő.
Még úgy is, hogy azért kapott segítséget a kalandjai során.
Kedvem támadt újranézni a mesét is :)


Népszerű idézetek

Deziréé>!

– Milyen szépek idén a cseresznye virágai! De nézd csak, az ott elkésett. Hanem meglásd, ha majd kinyílik, az legszebb valamennyi közül.

Caledonia_Valley P>!

– Itt maradsz ebére? – kérdezte Mulan.
– Vagy inkább örökre?! – mondta a nagymamája.

korneliak>!

– Néhány virág csak később virágzik ki… Akkor viszont sokkal gyönyörűbb a többinél!

K_Maria P>!

Mulán szomorúan belépett a kertbe. Leült egy virágzó fa alá, ám magánya nem tartott sokáig, mert édesapja csatlakozott hozzá.
– Nézd meg azt a bimbót! – mondta Fa Zu – Még nem nyílt ki, de fogadok, hogy belőle lesz a legszebb virág. Egyszer majd te is nagy örömet szerzel szüleidnek.
Mulán elmosolyodott. Érezte, hogy édesapja nagyon szereti.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mulán
AniTiger P>!

Valamikor réges-régen a messzi Kína császára megparancsolta katonáinak, hogy erős fallal óvják meg birodalmát a vérszomjas hunok támadásától.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek
Disney – Kedvenc esti meséim
Csürkéné Tóth Dóra: Szellő, a kispóni kalandjai
A tanyán – A viháncoló kiscsikó
Ingrid Pabst: Állatkölykök kalandjai
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Oliver Jeffers: A pingvin és a kisfiú
Walt Disney – Micimackó szülinapi expedíciója
Balogh P. Hédi: Szeder, a tanya őre