Walt ​Disney – Micimackó 115 csillagozás

Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy szép őszi napon Micimackó a háza előtti farönkön üldögélt. Valami furdalhatta. Szokásos mosolygása helyett a Csekélyértelmű Medvebocs homlokát ráncolta. Mi a csuda lehet ez? Hopp, megvan! Mellett négy mézescsuport – s mind üres. És Micimackó nagyon éhes volt. – Csak nem ettem meg valamennyit? – mondta fejét vakarva, és besétált házkójába.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mesék Egmont-Hungary · Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Walt Disney – Blikk Könyvklub Egmont-Hungary · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, 2021
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428406
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2014
32 oldal · ISBN: 9789633435465
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633430705

9 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 38


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Walt Disney – Micimackó

Mindig is imádtam Micimackót, és az egész társaságát. Nagyon kedves, kellemes mese, az állatok által megszemélyesített főszereplők nagyon kedveltek a gyerekek körében. Nem mellesleg tényleges mondanivalót is hordoz, illetve rengeteg fontos mozzanat van benne, amiből mindenki tanulhat.

Bibi_️3>!
Walt Disney – Micimackó

Micimackót szinte mindenki szereti *-*
A szinte ugye azért került a mondatomba, mert manapság sokan előveszik, mint pszichológiai tanulmányt, ugye rémlik ( Füles depis, nyuszi zsarnok, tigris bigris meg tuti be van tépve) .
Nem kell ilyeneknek alapját venni, főleg mivel a gyerekem nagyon élvezte :) Neki, így másfél évesen aztán totál mindegy ki szívott vagy éppen ki depis. Neki a tanulság a lényeg, vagy a képek :D ( most még inkább a képek, bár célzottam, hangsúlyosan, hangomat megemelve meséltem, hogy aki nem hallgat másokra /anyára/, az bizony megjárhatja :D

szymba23>!
Walt Disney – Micimackó

Szeretem Micimackó történeteit, sajnos amikor Malacka tűnik fel a könyvben vagy a képernyőn… mindig elvonja a figyelmemet.. sose tudtam rájönni hogy most lány vagy fiú?? O.o Na mindegy :D A lényeg hogy nagyon jó kis könyv volt. :)

8 hozzászólás
BertaPalikSzilvi P>!
Walt Disney – Micimackó

„-Gondolj!Gondolj!-dünnyögte magának a mackó.”

A fenti mondatot èn is mondhattam volna magamnak,mert mit is írhatnèk Micimackóról.Felnőtt fejjel is ugyanolyan szívesen olvasom,mint gyerekkènt.
Azt előre le kell szögezni, hogy a deagostinis ès egmont kiadós könyv is egy rövidített,mondhatni „butított” törtènetet tartalmaz.
Egy ilyen 28 oldalas könyvbe nem is fèrne az egèsz törtènet.
Nekünk az eredeti mellett,a kèt említett feldolgozás van meg,mind a kettőt szeretjük.
Most a deagostinist olvastuk,ez a sorozat most az egyik favorit nálunk.
A kiadás,az illusztrációk igènyesek ès szèpek.
Mivel ez egy rövidített törtènet,a 3 èvesem is vègig hallgatta,a kèpeket pedig örömmel nèzegette.Közben a kis figurával ami ehhez a sorozathoz van,bábozott.
Jó volt találkozni Nyuszival,Róbert Gidával,Fülessel,Malackával.Egytől egyig az egyik legszerethetőbb karakterek.
A legidősebb ,6 èves,már az eredeti törtènetet is èlvezettel hallgatja,ez a rövidebb kiadás inkább kisebbeknek vagy alvás előtti mesènek való.

spoiler

szucsiani P>!
Walt Disney – Micimackó

Az általam olvasott – unokámnak mesélt – kötetben szépek, aranyosak a rajzok, de a szövege meg sem közelíti az eredetit.

ap358 P>!
Walt Disney – Micimackó

A Micimackó az a mese, amit sose tudtam megszeretni, ezt a könyvet mégis élveztem olvasni. Ez rejtély számomra.
A rajzok szépek, a történet egyszerű, tanulságos, és a gyerekeknek rendkívül tetszett.

tonks>!
Walt Disney – Micimackó

Micimackó része volt a gyerekkoromnak, ovis koromban még a nyuszi is plüss Micimackót hozott nekem, ami azóta is meg van.
A történetek ismerősek voltak, és napi egy esti meseként el is fogytak. Állatmesékkel sokszor vannak bajaim – alul öltözöttség mindenek felett… – de a Walt Disneys Micimackónál pont nem zavar, vagy ha zavart is, ma már egyáltalán nem tűnik fel, hogy Tigris tök pucéran ugrik elő bokrokból, megijesztve (a ruhásszekrénnyel rendelkező) Malackát…
Imádtam a szép képeket benne és az érzést, hogy a Százholdas Pagony kedvesen együgyű tagjaival lehetek.

Nyctea>!
Walt Disney – Micimackó

„- Egy méhecske – gondolta. – És mit csinálnak a méhek? Mézet. És a mézcsinálás egyetlen értelme, hogy én azt megegyem!”
Micimackó logikája verhetetlen. Története pedig megunhatatlan. Gyerekkoromban is nagyon szerettem (mindenféle verzióban) és máig ugyanolyan szórakoztatónak találom. Mindig jól esik olvasni a kissé kifacsart módon gondolkodó, de hatalmas szívvel megáldott állatkák történeteit.

Narutofan98 P>!
Walt Disney – Micimackó

Mackó, mici a mackó…
Hú, mennyit énekelte nekünk az óvónő az oviban, amikor nem akartunk elaludni. Mégsem olvasta fel soha nekünk a mesét. Még kazettáról néztem meg a mesét anno, de csak egy-két részletet tudtam megnézni. Helyette hallgattam a dalokat, és jókat nevettem, amikor anya azt mondta: Gondolkozz! Tudod, mint a Mackó! Gondolj, gondolj, gondolj!
Aranyos kis mese.

Yvonne4 P>!
Walt Disney – Micimackó

Gondol, gondol, gondolkozz! :) Micimackó és barátai egyszerűen imádnivalóak. ♥ Felnőttként is szeretem olvasni, és a tv-ben nézni ezt a vidám kis csapatot.
Ebben a könyvben 4 történetet olvashatunk a Százholdas Pagony életéből. A(z egyik) kedvencem: Aki mohó, könnyen pórul jár :D


Népszerű idézetek

Reelka>!

– Füles, hova lett a farkad? – kérdezte végül Mackó.
– Eltűnt? – csodálkozott Füles.
– El – biztosította Mackó.
– Sejtettem, hogy valami rossz fog ma történni – sóhajtott letörten a csacsi.

17. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Bond: Paddington, itt és most
Ilse Berger: Brumm Brumm a kismackó
Walt Disney – Chip és Dale – Kacsalábon forgó mókuspalota
Walt Disney – Az Oroszlánkirály 3. – Hakuna Matata
Werner Holzwarth: Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére
Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska
Harcos Bálint: A csupaszín oroszlán
Walt Disney – Verdák – Cimbi és a Traktor-jaj
Kis barátom – Cicus