Walt ​Disney – Micimackó 72 csillagozás

Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó Walt Disney – Micimackó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy szép őszi napon Micimackó a háza előtti farönkön üldögélt. Valami furdalhatta. Szokásos mosolygása helyett a Csekélyértelmű Medvebocs homlokát ráncolta. Mi a csuda lehet ez? Hopp, megvan! Mellett négy mézescsuport – s mind üres. És Micimackó nagyon éhes volt. – Csak nem ettem meg valamennyit? – mondta fejét vakarva, és besétált házkójába.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mesék, Walt Disney – Klasszikus mesék, Walt Disney – Blikk Könyvklub

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2014
32 oldal · ISBN: 9789633435465
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
64 oldal · ISBN: 9789636299804
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
80 oldal · ISBN: 9789636299750 · Illusztrálta: Mario Cortes, Valeria Turati

5 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
Walt Disney – Micimackó

Mindig is imádtam Micimackót, és az egész társaságát. Nagyon kedves, kellemes mese, az állatok által megszemélyesített főszereplők nagyon kedveltek a gyerekek körében. Nem mellesleg tényleges mondanivalót is hordoz, illetve rengeteg fontos mozzanat van benne, amiből mindenki tanulhat.

>!
Bibi_️3 P
Walt Disney – Micimackó

Micimackót szinte mindenki szereti *-*
A szinte ugye azért került a mondatomba, mert manapság sokan előveszik, mint pszichológiai tanulmányt, ugye rémlik ( Füles depis, nyuszi zsarnok, tigris bigris meg tuti be van tépve) .
Nem kell ilyeneknek alapját venni, főleg mivel a gyerekem nagyon élvezte :) Neki, így másfél évesen aztán totál mindegy ki szívott vagy éppen ki depis. Neki a tanulság a lényeg, vagy a képek :D ( most még inkább a képek, bár célzottam, hangsúlyosan, hangomat megemelve meséltem, hogy aki nem hallgat másokra /anyára/, az bizony megjárhatja :D

>!
szymba23
Walt Disney – Micimackó

Szeretem Micimackó történeteit, sajnos amikor Malacka tűnik fel a könyvben vagy a képernyőn… mindig elvonja a figyelmemet.. sose tudtam rájönni hogy most lány vagy fiú?? O.o Na mindegy :D A lényeg hogy nagyon jó kis könyv volt. :)

8 hozzászólás
>!
ap358 P
Walt Disney – Micimackó

A Micimackó az a mese, amit sose tudtam megszeretni, ezt a könyvet mégis élveztem olvasni. Ez rejtély számomra.
A rajzok szépek, a történet egyszerű, tanulságos, és a gyerekeknek rendkívül tetszett.

>!
tonks
Walt Disney – Micimackó

Micimackó része volt a gyerekkoromnak, ovis koromban még a nyuszi is plüss Micimackót hozott nekem, ami azóta is meg van.
A történetek ismerősek voltak, és napi egy esti meseként el is fogytak. Állatmesékkel sokszor vannak bajaim – alul öltözöttség mindenek felett… – de a Walt Disneys Micimackónál pont nem zavar, vagy ha zavart is, ma már egyáltalán nem tűnik fel, hogy Tigris tök pucéran ugrik elő bokrokból, megijesztve (a ruhásszekrénnyel rendelkező) Malackát…
Imádtam a szép képeket benne és az érzést, hogy a Százholdas Pagony kedvesen együgyű tagjaival lehetek.

>!
Nyctea P
Walt Disney – Micimackó

„- Egy méhecske – gondolta. – És mit csinálnak a méhek? Mézet. És a mézcsinálás egyetlen értelme, hogy én azt megegyem!”
Micimackó logikája verhetetlen. Története pedig megunhatatlan. Gyerekkoromban is nagyon szerettem (mindenféle verzióban) és máig ugyanolyan szórakoztatónak találom. Mindig jól esik olvasni a kissé kifacsart módon gondolkodó, de hatalmas szívvel megáldott állatkák történeteit.

>!
Narutofan98 P
Walt Disney – Micimackó

Mackó, mici a mackó…
Hú, mennyit énekelte nekünk az óvónő az oviban, amikor nem akartunk elaludni. Mégsem olvasta fel soha nekünk a mesét. Még kazettáról néztem meg a mesét anno, de csak egy-két részletet tudtam megnézni. Helyette hallgattam a dalokat, és jókat nevettem, amikor anya azt mondta: Gondolkozz! Tudod, mint a Mackó! Gondolj, gondolj, gondolj!
Aranyos kis mese.

>!
Lahara ISP
Walt Disney – Micimackó

Tehát Micimackó. Sokadik generációs Micimackó. Micimackó sokadik bőre. Az a kategória, amit nézni érdemesebb, mint a rajzfilmből készült könyvet olvasgatni. Micimackó. Winnie-the-Pooh, és nem The Many Adventures of Winnie-the-Pooh. Ez a különbség. Ez nem az 1977-es Mici, hanem a 2011-es. Hasonlóan kezdődik, de lám. Róbert Gida itt már nem a rövidgatyás, sárgapólós, dugópuskás kisfiú, hiszen az 1997-es Micimackó visszatér óta tudjuk, hogy Róbert Gida iskolába jár, tehát mint minden jó iskolás kisfiún, rajta is ing és rövidujjú szvetter van.
A történet semmi újat nem mond. Micimackó újból kireped, kilóg a kóc, a fejében újfent csak a méz jár és Füles farka ismét elvész. Szerintem teljesen felesleges volt ezt az újabb Micimackó mesét elkészíteni. Bár ezt az új rajzfilmet nem láttam, de teljesen elég volt a könyv is.

>!
Paulina_Sándorné
Walt Disney – Micimackó

Szeretem Micimackót, de a nagyobb kedvenc azért Malacka. Aranyos történetet olvastam a méz kereséséről, az ugrándozó Tigrisről és a többiekről. Szeretem Nyuszit is, bár őt néha elég tudálékos, néha egy kicsit utálatos.

>!
Syssy922
Walt Disney – Micimackó

Nekem a Micimackó filmek valahogy gyerekkoromban kimaradtak, amit láttam, az se tetszett, ezért nem érdekelt, hogy van-e még, de aztán elolvastam a Micimackót és utána már nem zárkózom el a történetektől, tehát amikor lehetőségem volt rá, elolvastam.
Nem volt rossz, de még mindig nem a kedvenc mesém. Azt hittem, hogy a könyv egy hosszabb mesét fog tartalmazni, ezért meglepett, hogy több rövidebb volt benne, talán ezért se tetszett annyira, mert olyan semmilyenek.


Népszerű idézetek

>!
Reelka

– Füles, hova lett a farkad? – kérdezte végül Mackó.
– Eltűnt? – csodálkozott Füles.
– El – biztosította Mackó.
– Sejtettem, hogy valami rossz fog ma történni – sóhajtott letörten a csacsi.

17. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Alan Alexander Milne: Micimackó
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Walt Disney – Bambi karácsonya
Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
Walt Disney – Micimackó szülinapi expedíciója
Disney – Kedvenc esti meséim
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Bocsi, Borzi, Nyuszi és Mókuska kirándul
Walt Disney – Micimackó és Tigris