70. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
86. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Walt ​Disney – Macskarisztokraták 113 csillagozás

Walt Disney – Macskarisztokraták Walt Disney – Macskarisztokraták Walt Disney – Macskarisztokraták Walt Disney – Macskarisztokraták Walt Disney – Macskarisztokraták Walt Disney – Macskarisztokraták

Duchess és három kiscicája gondtalanul él Párizs szívében, igazi macskaarisztokratákhoz illően. Ám az ő biztonságukat is veszély fenyegeti, hisz ott van a közelükben a kapzsi Edgar, aki elhatározza, hogy örökre megszabadul tőlük…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Walt Disney mini sorozat Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, Budapest, 2021
26 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428406
>!
24 oldal · keménytáblás
>!
10 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781503744332 · Fordította: Homolka Virág

9 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kikiriki>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Régen ez volt a kedvenc mesém. Emlékszem, először anyu olvasta fel nekem, miután megkaptam a 4. szülinapomra a nagyszüleimtől a könyvet. Rengetegszer láttam a rajzfilmet, miután pedig megtanultam olvasni, nagyon sokszor kezembe vettem a könyvet is. Szép emlékek fűznek hozzá, jó volt újra elolvasni. :)

gabiica P>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Őszintén bevallom, számomra teljesen új volt a történet, bármennyire is nevetségesnek hangzik. Valahogy teljesen kimaradt a gyerekkoromból, és ezt most nagyon bánom. Nagyon szuper történet volt, izgalmas, olvastatja magát, nem lepődök meg, hogy imádják a gyerekek.

Sippancs P>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Abszolút jogos ez a 98%, ugyanis az egyik legjobb Disney-könyv, amit valaha a kezemben tartottam. Bár számomra teljesen új volt a történet (vajon hogy maradhatott ki a gyerekkoromból?), felnőtt fejjel is imádtam és jókat mosolyogtam rajta.
Cica- és meserajongóknak kötelező darab!

4 hozzászólás
BertaPalikSzilvi P>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Ez a mese minden formában tökéletes.Olvasni és nézni is egy élmény.A könyv illusztrációi szépek,vidámak.
Miután Hercegnőt és kiscicáit a gonosz inas megpróbálja eltüntetni,hogy ő örökölje helyettük a Madame vagyonát, izgalmas kaland kezdődik.
A városi,úri léthez szokott cicák találkoznak Thomas O'Pamacskával a kandúrral aki segít nekik hazajutni.

juanito_b192 P>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Ez a mese valahogy kiesett az emlékeimből, ezért, na meg hogy kicsit újra gyerek legyek, elővettem. Nagyon szép történet, jó volt 20+ év után újraolvasni.

U_Viki>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

„Ladies don't start fights, but they can finish them!” :D

Legeslegkedvencebb Disney mesém! :) ♥ Lehet közrejátszik a tény, hogy imádom a cicusokat. A rajzfilmet is nagyon- nagyon szeretem, kiskoromban majdnem minden héten újranéztem.

2 hozzászólás
Ibanez P>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Nem tudom miért, de valahogy ez a mese gyerekkoromban sem fogott meg. Egyetlen egyszer láttam, el is felejtettem, úgy ahogy van. Lehet, hogy azért, mert nem vagyok annyira macskás, illetve ha macska, akkor nekem Hamupipőke Lucifere, a Tom és Jerry és ha már egész estés macskás mese, akkor az Olivér volt a nyerő. Pedig ez a történet nagyon jó, a rajzok is gyönyörűek, megérdemli az öt csillagot, tényleg nem tudom, miért nem tud közel férkőzni a szívemhez :-D

gergelydori>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Kis koromban, amikor anya olvasta nekem, úgy szenvedtem mindig, hogy nem értettem a címét :D Úgy utáltam emiatt. Viszont most történetet magát mindig is szerettem, bár van némi kivetnivalóm a macskákkal szemben :D A mesét meg pár hónappal ezelőttig nem is láttam végig, amit igazán szégyellek, mert igazán jó, főleg a dalok. Sőt, azon is nagyon meglepődtem, hogy Hercegnő hangját eredetileg egy magyar származású, amerikai színésznő adta:) O'Malley vagyis O'Pamacska hangját pedig végig, azon a szép, búgó férfias hangon hallottam a fejemben olvasás közben❤

Farkas_Éva P>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Bevallom ez az első alkalom, hogy ezt a mesét olvastam. Valahogy ez kimaradt az én fiatal koromból :)
Aranyos kis történet volt a családról, barátságról és az önzetlen segítség nyújtásról.
A képek szuperek, olyan igazi mesés rajzok.
Akárhány változatot kiadhatnak ezekből a könyvekből, de ez az eredeti változat az, ami mindent visz!!!

Paulina_Sándorné P>!
Walt Disney – Macskarisztokraták

Bár nem vagyok egy macskás ember, ezek a cicák nagyon cukik voltak. Főleg a kicsik. Mint a kisgyermekek imádják felfedezni a világot. Tetszett a kalandjuk, ahogy az előkelően nevelt cicák, megismerik a hétköznapi életet.


Népszerű idézetek

Dina91 P>!

Már csak egy tappancscirógatás hiányzik, hogy minden tökéletes legyen.

latinta P>!

    Amikor az éjszaka kellős közepén madame Bonfamille felébredt és fölkelt, hogy a macskák után nézzen, nem találta szokott helyén a kosarukat. Átkutatta az egész házat, de a kosárnak nyoma sem volt sehol.
    – Hercegnő! Toulouse! Berlioz! Marie! – kiáltozott, de a cicák nem jelentkeztek. Csengetett Edgarnak, de ő se jelent meg, és Adelaidet is hasztalan kereste a házban.

31. oldal (Egmont, 1994)

7 hozzászólás
latinta P>!

    Madame Adelaide Bonfamille, akinek már a neve is elárulta, milyen jó családból való, elbűvölő idős hölgy volt, ráadásul nagyon gazdag.

5. oldal (Egmont, 1994)


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Walt Disney – Az Oroszlánkirály 3. – Hakuna Matata
Ingrid Pabst: Állatkölykök kalandjai
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Walt Disney – Állatmesék
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Walt Disney – Micimackó és Tigris
Walt Disney – A teknősbéka és a nyúl