Walt ​Disney – Hófehérke és a hét törpe 301 csillagozás

Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy gyönyörű hercegnő Hófehérke, akit mostohaanyja a Gonosz Királynő nevel. Hófehérke ahogy cseperedik egyre szebb- és szebb lesz. Ezért mostohaanyja megkérdi varázstükrétől, ki a legszebb a vidéken, s meg tudja, hogy Hófehérke. Ezért vadászával meg akarja öletni, de elmenekül, s a hét törpénél talál menedéket. A Királynő megtudja ezért úgy dönt, hogy maga intézi el, hogy ő lehessen a legszebb a vidéken.

Eredeti cím: Snow White and the Seven Dwarfs

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mesék Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli · Disney mozis könyvgyűjtemény Kolibri · Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Betűs Disney · Walt Disney – Blikk Könyvklub Egmont-Hungary · Walt Disney mini sorozat Egmont-Hungary · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, Budapest, 2020
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428406
>!
De Agostini, Budapest, 2020
ISBN: 9788833428406 · Felolvasta: Györgyi Anna
>!
24 oldal · keménytáblás

31 további kiadás


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Hópárduc P>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Legkisebb lányom hatására olvastuk újra a könyvet.
Eddig is szerettem a mesekönyveket.
Most a gyerekekkel ezek az élmények, hatások új életre kelnek. :)
Esténként szeretünk meséket olvasni, alvás előtt.
Ezek a mesék még mindig szépek és hatással vannak ránk felnőttekre is. :)
Szóval, marad a mese is. :)

2 hozzászólás
Naiva P>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

A Hófehérke történet utáni történet az egyik legvitatottabb a Disney hercegnők közül. Teszem, hozzá jogosan. A történet viszont vitathatatlan klasszikus és igazi horror-mese. Ebben a rövidke könyvben ez alig tűnik fel. Ha nem is annyira, mint a The Black Cauldron, ami még Disney vonalon kívül is igen darknak számít, de vannak benne horrorisztikus elemek. Valami miatt mégis, amikor tartok egy-egy Disney maratont, ezt a rajzfilmet soha nem iktatom be.

2 hozzászólás
Kiss_Julianna>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Klasszikus Walt Disney könyv, eredeti rajzokkal. Ez is újra olvasós lesz. Minden bizonnyal.

worsi P>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Csuda emlékszik, hogy mióta ismerem a történetet…
A kislányok az oviban elég hamar tisztában vannak vele, hogy kicsoda Elza meg Anna (ha jól láttam, még mindig a Jégvarázs a legnépszerűbb „csajos” mese), az enyémet ezek még nem érdekelték. A hétvégén előkerült néhány régi Disney-könyv a szüleimnél, hazahoztam őket, a négyéves meg megtalálta a polcon, és megegyeztünk, hogy elmesélem, de csak akkor, ha végighallgatja és nem menekül el közben. Érdekes élmény volt. Félt nagyon, ezt mondta is többször, de aztán a végén megnyugodott, hogy jóra fordult minden.
Fontos volt az is, hogy megbeszéltünk közben is, meg utána is, hogy mi történt pontosan, és ki miért csinálta azt, amit (főleg a vadász meg a királyné).

Arra vagyok kíváncsi, hogy az ekkora gyerekek mikor ismerkednek meg ezekkel a mesékkel? Akár így könyvben, akár az animációt nézve. Mert az oké, hogy ilyen mesefigurás cuccaik vannak, de tudják, hogy mi a történet? És ha igen, ők is ennyire félnek az első találkozáskor, mint az én lányom, vagy nem, mert már kicsi koruk óta mindenfélét néznek a tévében?

8 hozzászólás
Dorina_S>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Hófehérke története az egyik kedvenc gyerekkori mesém. Rongyosra olvastam és néztem is. Nagyon megörültem, hogy az Oroszlánkirály után ez volt a második mese az aranygyűjteményből, de nem sikerült ez a kiadás valami pontosra. Az öt csillagot és a „kedvenc” jelzőt csakis a történet és az emlékeim miatt adtam.
Ez a változat túl összecsapottra és hiányosra sikeredett. Számos mondat, fordulat nem úgy van benn, ahogy arra én emlékszem a meséből. Az eleje is kusza.
Egyszóval kicsit csalódás volt, hogy ilyen összevissza mesekönyvre sikeredett. a második rész. A rajzok most is csodásak voltak, azok teljesen visszaadták a Disney Hófehérke hangulatát.

Újraolvasás: ezt a mesét is egy kihívás miattolvastam újra. Sajnos ez a kiadás nem sikerült jól, most is ugyanazt érzem, mint amikor először olvastam. A fentiek most is teljesen aktuálisak.

2 hozzászólás
Nikymeria P>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Olyan rövid volt! :( úgy olvastam volna még! :)
Nagyon szeretem Hófehérkét még mindig. Megunhatatlanul mese Disney-től. A törpék a kedvenceim. Természetesen! :D

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 1993
112 oldal · ISBN: 9638047836 · Fordította: Gergely Erzsébet
Szimirza P>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Gyerekkori nagy kedvenc, első mesekönyveim között szerepelt ez a történet :)

Márk_2011>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Csak azért 4,5 mert olvastam volna még!
Rövidke!
De mikor a tükör beszólt :-"a nyakamat rá, felség"!
Á, nagyon bírtam! ;-)

Masni>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Olyan jó érzés most ezeket a gyerekkori meséken újra elolvasni. Mindig is imádtam Hófehérke történetét, de ez a kiadás nagyon gyenge. Tény, hogy a borítója miatt kezdtem el gyűjtögetni az arany kiadást, de azért elég nagy csalódás a tartalma. Mivel olvastam már más kiadást is nem fogom lecsillagozni, de egyre inkább az az érzésem, hogy jobban járok ha más kiadást próbálok beszerezni ezekből a Disney mesékből.

3 hozzászólás
Silverlight>!
Walt Disney – Hófehérke és a hét törpe

Az egyik ismert disney mese, mely egy hercegnőről szól, aki nem annyira szerencsés az életben. Szerintem aranyos történet, amelyben meg van a jó, a gonosz. A törpék is aranyosak, viccesek. A gonoszság eleven része ennek a mesének, mégis úgy van megfogalmazva, hogy ne féljenek a gyerekek. Nagyon aranyos mese és tetszenek az illusztrációk is. Bár nekem ez nem a kedvenc disney hercegnős mesém, s gyerekkoromban sem ez volt.

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2014
32 oldal · ISBN: 9789633435359

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: Boszi seprűnyélen
Jane S. R.: Fujka meglátogatja az erdőt
Tanguy Gréban: Borostyán, a kis boszorkány
Berze Nagy János: Kis Vitéz Pajtás
Harcos Bálint: A boszorkánycica
Czernák Eszter: Sárkányovi
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Lázár Ervin: A legkisebb boszorkány
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók
Lázár Ervin: Hapci király